Zdravím cestovatele,letos v červenci máme v plánu navštívit s kamarádkou Skotsko. Převážně Edinburgh, ale chceme udělat i celodenní výlety někam za hranice všedních dnů. Má někdo tipy na nějakou stránku, aplikaci, kde se nejlépe rezervují spoje? Dočetla jsem se, že dopravu tam zajišťuje více společností a nejsem z toho nějak moudrá. Děkuji moc! .

Veřejná doprava po Skotsku

Založila ve fóru Autobusová doprava

4 reakce

Zdravím cestovatele,

letos v červenci máme v plánu navštívit s kamarádkou Skotsko. Převážně Edinburgh, ale chceme udělat i celodenní výlety někam za hranice všedních dnů. Má někdo tipy na nějakou stránku, aplikaci, kde se nejlépe rezervují spoje? Dočetla jsem se, že dopravu tam zajišťuje více společností a nejsem z toho nějak moudrá. Děkuji moc!

0

A z čeho nejste moc moudrá Baruško?

Můžete si vybrat autobus nebo vlak. Obecně ve Skotsku je lepší síť autobusů.

Za hranice všedních dnů nemá úplně jasné GPS tak si otevřete třeba rome2rio.com 

Zjistěte co jede do vaší nevšední destinace, podle toho pak vyberte dopravce a na jejich stránkách si zarezervujte spoj.

Bude to tak stačit? 

0 Citovat

Kouknu na to, děkuju :)


Rome2rio.com vypadá slibně, tak snad mi pomůže se lépe vyznat ve směti vlaků, autobusů, společností... 

0 Citovat

Na rome2rio a goeuro najdete vsechno. Jinak, pokud pokud chcete planovat jednodenni vylety z Edinburghu a jste odkazani na verejnou dopravu, tak doporucuji napriklad vystup na Conic Hill (vice lidi), kde nasajete alespon trochu skotske prirody, spojeny s prochazkou v Glasgow. Doprava jednoducha...

0 Citovat

Z mé zkušenosti mohu doporučit cestovat stopem. Ve Skotsku jsem s tímto druhem dopravy neměl nikdy problém. :) Zde bude ale asi záležet, do jakých končin Skotska se chystáte :). Každopádně stopovat vždy s pomocí cedule s napsanou destinací.

0
4 reakce