Jen taková inspirace na letní výletování po Evropě, žádný stres, skoro žádné přesuny z/na letiště, jen přijet do centra a hned si užívat a nasávat atmosféru. Z Londýna letecky zpět domů.Praha - Brusel za 500 Kčhttps://www.cd.cz/eshop/Brusel - Paříž 29 EUR https://www.thalys.com/fr/enPaříž - Londýn 49 GBP (Eurostar nejlevněji vždy v GBP)https://www.eurostar.com/uk-enLondýn - Praha 20 GBPhttps://www.ryanair.com/cz/cs/bo...4//1/0/0/0 .

Vlakem z Prahy přes Brusel a Paříž až do Londýna a zpět letadlem 3.227 Kč

Založil ve fóru Železniční doprava

9 reakcí

Jen taková inspirace na letní výletování po Evropě, žádný stres, skoro žádné přesuny z/na letiště, jen přijet do centra a hned si užívat a nasávat atmosféru. Z Londýna letecky zpět domů.

Praha - Brusel za 500 Kč

https://www.cd.cz/eshop/


Brusel - Paříž 29 EUR 

https://www.thalys.com/fr/en


Paříž - Londýn 49 GBP (Eurostar nejlevněji vždy v GBP)

https://www.eurostar.com/uk-en


Londýn - Praha 20 GBP

https://www.ryanair.com/cz/cs/bo...4//1/0/0/0


pra-bru.png
bru-par.png
par-lon.png
stn-prg.png

0

Lukáši, jak je to u těch včasných jízdenek s tím, když např. vlak z Prahy do Berlína má zpoždění 20 minut a kvůli tomu mi ujede vlak z Berlína do Kolína? Můžu jet libovolným pozdějším spojem? Musím kvůli tomu někam na kasu nebo vyhledat nějakého zřízence? Díky.

0 Citovat

Mám za to, že tyhle včasné jízdenky jsou nastavené na konkrétní vlaky, ten přeshraniční je povinný v každém případě. Když nestihneš přestup, pak se to asi musí řešit na kase. 

0 Citovat

Jojo, přesně tak, musí se na kasu, kde ti dají razítko, že první vlak byl zpožděn a většinou ti řeknou, že můžeš pokračovat dál libovolným spojem. Německé ICE nejsou povinně místenkové, takže v tom problém není.

0 Citovat

Čo ja viem, tak v Nemecku ICE nie sú miestenkové a povinný je len ten prvý spoj z Česka

0 Citovat

Povinně místenkové nejsou, ale u těch super akčních jízdenek můžou být povinné vlaky, kterými musíš jet. Já právě takhle jel do Bruselu (akorát přes Norimberk a Frankfurt) a povinné jsem měl obě ICE (bez místenky). Vlak Cheb - Norimberk byl zpožděn, takže mi spoj do Frankfurtu ujel, musel jsem na pokladnu pro razítko s tím, že můžu jet jakýmkoliv dalším vlakem.

0 Citovat

aha, lebo ja som minule pozeral podmienky tej akcnej jizdenky z Prahy do Brusel cez Nemecko a teda ak tomu dobre chapem, tak len ten prvy spoj do Berlina je povinny. takze by sa kludne mohla v Berline, alebo v Koline urobit pauzicka.



vlak-prg-bru.jpg

0 Citovat

tonic & Kryštof: Díky za info. Kouknu se ještě na podmínky konkrétních spojů v rámci včasné jízdenky. Každopádně na léto jsem si vzal open-jaw Praha-Bremen/Hannover-Praha.

0 Citovat

Tak jsem se díval na lupeny a cesta do Brém přes Berlín by měla být naprosto v cajku a od Berlína se dá udělat stop kdykoliv a kdekoliv (pravděpodobně). Cesta zpět je vtipnější - vede přes Drážďany a povinný vlak je Drážďany-Praha. V případě zpoždění toho prvního, se nestihne ten povinný. Takže nejspíš cesta na kasu pro razítko.


cestazpet2.jpg
cestazpet.jpg

0 Citovat

Ano včasné jízdenky přes ČD tam je podmínka pouze dodržet povinný vlak v rámci přechodu hranic z/do ČR. V zahraničí už je to jedno a může se jet čimkoliv po uvedené trase.

Rozhodně lepší než rakouské/německé Sparschiene,kde jsou povinné všechny vlaky.

0
9 reakcí