Které taxi využíváte Vy? Zkuste taxiterminal.eu : Taxi na/z letiště Praha za pevnou konečnou cenu od 350 Kč. Cenu znáte vždy PŘEDEM! ... Slevy: Stálí klienti: druhá a třetí rezervace -5% z běžné ceny, třetí a čtvrtá rezervace -10% z běžné ceny, pátá až x-tá rezervace -15% z běžné ceny.  .

Taxi na letiště Praha

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Které taxi využíváte Vy? Zkuste taxiterminal.eu : Taxi na/z letiště Praha za pevnou konečnou cenu od 350 Kč. Cenu znáte vždy PŘEDEM! ... Slevy: Stálí klienti: druhá a třetí rezervace -5% z běžné ceny, třetí a čtvrtá rezervace -10% z běžné ceny, pátá až x-tá rezervace -15% z běžné ceny.

0

Žádné. Jsou to zloději a vždycky vás okradou a jako bonus stojíte v koloně. Lepší je metro a bus 119 a pokud jste snobi a jedete vlakem, bus AE z Hlaváku.

0 Citovat

Ja s taxiterminal.eu jezdim. Jsou v pohode a tezko Te okradou kdyz mame cenu odsouhlasenou dopredu. Nikdy se nestalo ze by chteli vic penez.

0 Citovat

Od uživatele s jedním příspěvkem tomu naprosto věřím. 

Měli byste si zaplatit inzerci a ne plevelit fóra. 

0 Citovat

Hm otevřu web a vidím nejnižší cenu 390 Kč a to ještě jen pro Prahu 6, což je pro velkou část jejiho území porušení městské vyhlášky, která stanovuje maximální cenu 29 Kč za km. :-)

0 Citovat

Proboha proč by vás měli okrást? Já používám např. pravidelně levnenaletiste.cz. V minulosti i další, ale teď to nedám z hlavy. Cena z Ládví fix, vždy max.400. S Bolt(taxify) nebo Uberem se dá v akci jít ještě níž. Uber má myslím možnost si i rezervovat čas, ale to nepoužívám při dnešní hustotě nabídky. Obecně platí, že čím blíže letišti, tím více se vyplatí Bolt a Uber a naopak čím dále tak se vyplatí fixní ceny taxíků na příslušných webech

Edit: jo teď teprve koukám, že jde o reklamu, nicméně, všechno výše platí

0 Citovat

Za 390 na Veleslavín, jo? Jak výhodné :D  Ještě mi během čekání na taxík ujedou dvě 119 :D 

0 Citovat

To teda :D zlatý Bolt, jak říká Libor, na Ládví jedu kolem 400

0 Citovat

Metro jede od  5 rano  a pak  119  z Veleslavina  a  5.30  - 5.45  je clovek na letisti   takze lety od  7 rano taxikem zbytecne , horsi je to  s prilety po pulnoci,  kdyz  uz se pak nestiha metro ,protoze nocni MHD neni zadne stesti 

Dokud bylo nejlevnejsi taxi, dalo se jet na letiste  za 250 Kc a dokud neuctovala letistni  MAFIE  jinym taxikum vjezd 50 Kc   tak i levneji   Dneska je to nejlevnejsi za 350-400 Kc

Vetsinou se da rict taxikari nebo to sami nabidnou at  zastavuje v tom poslednim pruhu a nevjizdi do placene zony 

Uctovani 50 Kc ,nekdo mi tvrdil .ze 100 kc je nehoraznost vedeni letiste Praha  s nasmlouvanou  jednou jejich  firmou Parking nastesti nevyuzivam .... Praticky jedina sluzba ,  ktera se da na letisti Praha  pouzit  , je  samoobsluzna  restaurace  v patre , kde se stravuji i zamestnanci letiste , z ostatniho  uz moc na  T 1 neni  i bankomat jen vydriduzske banky,  o smenarne ani nemluvim  ,jizdenky na MHD  taky jen omezena pracovni doba , automaty nemaji v nabidce cely sortiment  jizdenek, na  mince casto i mimo provoz 

Na T2 nebo  tedy pred nim  jsou i jine bankomaty a supermarket 

Rozhodne patri Praha k slabsim letistim ,nakonec  ve Skytraxu je v TOP  100 hodnocena az na 96 miste ,ani se nedivim ,odvoz k letadlum ,zpozdeni  letu ,atd  Skoda ze z regionalnich letist   je vyber odletu slabsi 

Low costy by se mely domluvit s Pardubicemi 

0 Citovat

A pointa, mikire? 

0 Citovat

@mikir: vůči Berlínu nebo Vídni naprosto skvělá doprava - noční autobus každých 20 minut. Co bys chtěl víc? Aby tam čas od času nebyl někdo ožralý jako Ir? 

0 Citovat

Pražský letiště je skvělý a rozhodně jedno z nejlepších co jsem kdy použil. Na T2 jsem nikdy na na security nečekal víc jak 2 minuty a to ani v létě. Míst na sezení je všude dostatek, zároveň jsou terminály dostatečně kompaktní, takže se nemusí nikam chodit daleko. V jídelně na T1 se dá najíst za facku, to samý ceny v Bille, automaty s pitím za 30 Kč. O tom si můžete na většině evropských letišť nechat zdát. Co opravdu chybí, to je kolejové spojení s centrem, nicméně současný stav s metrem a busem 119 je v rámci možností ještě dobrý. Dále pak zlodějský směnárny a bankomaty co jim patří. To je bohužel věc, která Čechy netrápí, protože je nevyužívají, ale pro turisty co k nám přijedou je to opravdu skvělé přivítaní v zemi. Jako určitě jsem byl na daleko lepších letištích (DXB, ICN, TPE, AMS...), ale také na mnoha daleko horších pekelných letištích (STN, TXL, CDG, MNL, CRL ...)

0 Citovat

Václav Havel je určitě jedno z lepších letišť. Na my.flightradar24 má hodnocení 83 %. Lepších středních/velkých letišť v Evropě zas tak moc není.

Kolejové spojení chybí, ale upřímně, až tam vlak bude, bude samozřejmě dražší než 24/32 Kč za MHD, takže zejména z levnocestovatelů stejně většina pojede autobusem. :) 

0 Citovat

Bolt nebo Uber. Vyplati se zkusit oba, ceny se v case lisi dle vytizenosti. Bolt uz umi i vicemistna auta, pokud je Vas vic, nebo mate vic kufru, ale vetsinou nejsou k dispozici. Pokud tedy jedu s vice lidmi a kufrykufry, beru vetsinou Liftago, kde si clovek muze vybrat cenu a konkretni typ auta.


A kdyz uz tu mame to spam vlakno, tak slevove kody na prvni jizdu jsou pro Bolt ZJJYA(100 Kc dolu), Uber jxh43yjyue(100 Kc dolu, z tohoto ani nic nemam :) ), Liftago MILOS3487 (100 Kc dolu)
0 Citovat

tmx napsal(a):

Kolejové spojení chybí, ale upřímně, až tam vlak bude, bude samozřejmě dražší než 24/32 Kč za MHD, takže zejména z levnocestovatelů stejně většina pojede autobusem. :) 

Dražší samozřejmě nebude, jelikož vlaky na území Prahy jsou integrovány do PIDu.

0 Citovat

Airport Express taky není v PID. Takže u té odbočky na letiště čekám to samé. Třeba ale překvapí (jestli to jednou postaví). 

0 Citovat

Tohle se říkalo kdysi. Poslední dobou už o extra tarifu je ticho po pěšině, protože nejspíš pochopili, že by s tím jezdili jen západní turisti 😁

0 Citovat

tmx napsal(a):

Václav Havel je určitě jedno z lepších letišť. Na my.flightradar24 má hodnocení 83 %. Lepších středních/velkých letišť v Evropě zas tak moc není.

Mikir si ale přečte Skytrax a má jasno. Je bohužel mimo jeho rámec chápání, že kdyby si PRG zaplatilo "konzultace" hned by byly v žebříčku podstatně výše... jako LHR na osmém(tj. před KIX, CPH a AMS!!!) a CDG na třicátém místě.

0 Citovat

tmx napsal(a):

Airport Express taky není v PID. Takže u té odbočky na letiště čekám to samé. Třeba ale překvapí (jestli to jednou postaví). 

Airport Express byla původně myšlena jako prémiová služba navazující např. na příjezd Pendolin apod. Vlaky na letiště žádná nadstandardní služba nebude. 

0 Citovat

Také souhlasím s tím, že to s tou dopravou "z" a na letiště není tak hrozné. 

Noční autobus každých 20 minut. A pak přes aplikaci v mobilu taxi, když už nejede metro. Podle mně žádný problém nevidím.  

0 Citovat

Pointa  neni , proste jsem jen reagoval na  ty taxiky , nocni preprava po Praze je  bida ,ne ze ne a nezajima me ,ze treba  v jinych mestech je to horsi , to prece neni argument a budu na to nadavat i jinde stejne  A ty taxiky  a ostatni sluzby beru spis s pohledu zahranicniho navstevnika , Cesi jsou na neseriozni jednani zvykli

 Petr 76 ,ano vim  ze nemas rad  Skytrax  ,ja zase namam rad jakysi bulvar co hodnoti 6x po sobe Ryanair jako nejhorsi spolecnost , Budiz jsem na Prahu trosku vysazeny a posuzuji ji prisneji nez jine mista  ,ale spis proste jsem za 20 let  zivota v zahranici  zvykly na  nas zakaznik nas  pan a ne opacne ,, A nakonec  si nemusim ani ten Skytrax  cist, Prahu litam ,bohuzel ted casteji nez mi je mile  a tak si proste tech sluzeb  a vseho kolem vsimam vic

Nerikam ,ze je spatne vsechno, treba cekani na security a pak na gate  neni zase tak spatne ,jsou o hodne horsi  mista , jidelna na T1  v patre  dobra supetmarket pred  T2dobry,  ,ale urcite se da ledaco zlepspvat  a s toho co mi vadi je v prubehu ne mesicu ,ale let   porad  ta sama situace

0 Citovat

mikir: Kristepane, fakt nesnáším tyhle lidi, co emigrovali nebo se odstěhovali do zahraničí a jediné, co umí, tak nadávat na ČR a jak tady nic nefunguje, všechno je na hovno a tyhle kecy ve stylu, že tady neexistuje náš zákazník náš pán. 

Zažil jsem to u dvou kamarádek, které nezávisle na sobě vyjely dělat au pair. Obě se vrátily po pár letech do Prahy a samozřejmě měly kecy typu, že tady se nedá žít a že určitě v ČR nebudou. Uplynulo několik let a i když nemají žádné závazky, tak tu jsou pořád. Rodinný známý, který emigroval do USA  v osmdesátkách mi zase popisoval před pár lety systém drive through obsluhy a kreditní karty, protože si myslel, že tady nejspíš žijeme v jeskyních. Fakt si v tomhle všímám vzorce. Existuje samozřejmě tisíc konkrétních věcí, kvůli kterým se dá ČR kritizovat, ale tady tyhle obecný kecy ve stylu "lidi se tady tváří nasraně, v MHD se nikdo neusměje" nebo "neexistuje náš zákazník náš pán" jsou fakt mimo.

 Já nejsem žádný vlastenec, ale čím víc cestuju, tak tím víc si ČR vážím.  A jako nezlob se na mě, to že se turisti v Praze nechají okrást taxikářema je jenom jejich chyba. Stačí zadat do google jako absolutní blbec větu - things not to do in Prague - a všude se samozřejmě zmiňují taxikáři a směnárny. To, že někdo někam jede a nepřečte si o daném místě ani jeden článek, natož aby si udělal pořádný research, a pak naletí na nějaký nejznámější scam daného místa, je jen jeho problém.

P.S. Noční doprava v Praze je luxusní. Fakt nevím, co by si chtěl více než tramvaje a autobusy, které jezdí i v noci. I když v delším intervalu, ale prostě jedou. A k tomu, že jsme zvyklí na neseriózní jednání - starší generace možná, ale my mladší určitě ne. 

0 Citovat

Jardo  to by bylo na dlouhe rozebirani, .necitim se jako emigrant  ,ale nektere veci proste   pochopi jen ten ,kdo zije vice let mimo CR ,je to hlavne o ceske mentalite , stejne jako v jinych statech zase  o jejich mentalite ,neni to  uzky pohled na to ze v CR je vse spatne  to jsem nikde nenapsal

U holek co jdou delat na pat let au pair je taky jiny pohled .a  USA je   specifikum samo o sobe , to bych neprirovnaval  A je treba se divat na veci  celkove, ne vypichnout neco,  at uz pozitivniho ,nebo negativniho

A s tim zaverem jak pises ze mladi nejsou zvykli na ojeby ,to se musim zasmat  .A kdo ty ojeby  teda vymysli  ? Ze by seniori ? -)

Nehazu pochopitelne vsechny do jednoho pytle .ale casto je to dneska o  tom , ze mama hotel do 30 , studium kdejake  zvytecne VS  ,hlavne aby se nemuselo makat , znalosti diskutabilni ,ovsem suverinata az na pudu a ty dedku makej a  drz hubu, protoze  ty jsi 100 let za opicema ...)


0 Citovat

Jarda: přesně tak, mikir je přesně to, co popisuješ a je fakt směšný, že člověk, který dojí irský sociální systém si ještě bere do huby českou mentalitu (protože z dávek vyžije a nevyplatí se mu makat, jo a už se vlastně napracoval dost, tak ať radši makají jiní, kteří ten sociální systém platí) a už ani k smíchu není to, že si za ty dávky jezdí po světě, to už je spíš výsměch těm, kdo mu na ty dávky přispívají.

Jinak scamy jsou úplně všude, nehledě na vyspělost dané země a je jisté, že jedním z těch, kdo je schopen člověka okrást v jakékoliv zemi a kultuře je taxikář. Proto jsou tak populární alternativní taxislužby a proto klasické taxikáře tak štvou. Kdyby nebylo tolik taxikářů šmejdi, tak by neměly alternativy takový úspěch.

0 Citovat

eremi ja uz to tady komentovat nechci ,ale s kymkoliv bych   tady s fora  nekde na cestach  u piva , nebo v letadle Ryanairu -) nazory vymenil  a obhajoval ty sve  a ver ze to neni vse  tak primocare, jak to tady nekteri vidite

0