Ahojte, mám dotaz na výstup na dřívější zastávce než je na jízdence u mezinárodního spoje. Mám koupené jízdenky pro 4 osoby na trase Terst - Praha, ale dva cestující by potřebovali vystoupit v Českých Budějovicích. Dá se to? Máte někdo zkušenosti? Díky za odpovědi :)   .

Flixbus - výstup dříve

Založil(a) ve fóru Autobusová doprava

15 reakcí

Ahojte, mám dotaz na výstup na dřívější zastávce než je na jízdence u mezinárodního spoje.

Mám koupené jízdenky pro 4 osoby na trase Terst - Praha, ale dva cestující by potřebovali vystoupit v Českých Budějovicích. Dá se to? Máte někdo zkušenosti? Díky za odpovědi :) 

0

Určitě to není problém, nikdo je tam nemůže držet násilim až do Prahy :D akorát radši se domluvit s řidiči. 

0 Citovat

Tak oficiálně NE viz přepravní podmínky :

2.2  Potvrzení rezervace (viz bod 3.1) opravňuje cestujícího k cestě mezi nástupní a výstupní zastávkou, jež jsou uvedeny na jízdence. Pozdější nástup do vozidla nebo dřívější výstup z vozidla nejsou možné.

Takže záleží na řidiči jak to bude žrát respektive pokud budete mít jen příruční zavazadlo ,tak Vám ve výstupu asi těžko zabrání pokud v úložném prostoru ,tak už to bude horší ..

Zrovna u Flixu jsem jednou zažil při cestě z Prahy do KV ,že nepustil do busu (museli znovu zaplatit) páreček co chtěli nastoupit na Hradčanské ,ale měli lupeny z Florence.

1 Citovat

Hlavně dřív se ani nestavilo ve všech zastávkách, pokud z nich/na ně nebyly prodané lístky.

1 Citovat

Právě to by mohl být problém, že se nezajíždí na zastávky, ale myslím že Flix jezdí i vnitrostátně, takže tam na 99 % pojede.

Pozdní nástup už je horší, to je problém asi všude.

Pokud to chcete mít oficiálně, tak by to snad mohli předělat na podpoře. 

1 Citovat

Právě vím, že oficiálně se to nesmí, zajímalo mě jestli má někdo nějaké konkrétní zkušenosti. S tím nástupem to vím, že to by neprošlo. 

Plus jestli je třeba možné, že tam ani stavět nebude.

0 Citovat

Řidičům je to většinou jedno a u výstupu se to nekontroluje. Pokud nemají v podpalubí zavazadlo, tak ani není co řešit.

Tam jde zejména o to, že většinou stojí linka na letiště výrazně více než do města a to i když je ta zastávka na trase dříve. Chtějí tak zabránit tomu, aby si lidi kupovali levnější jízdenky.

1 Citovat

Zazil jsem s Flixem ve Francii a Brazilii, ze ridic zastavil u silnice nebo na dalnici na benzince a lidi vystoupili… uz tam na ne nekdo cekal s odvozem… jak pisou ostatni… je to o ridici. Zajizdet asi nikdo nikam nebude, ale pokud chces vystoupit na zastavce, ktera je cestou, tak to bude ridici uplne burt.

1 Citovat

Ano, s tím letištěm je třeba dobrej příklad Berlín, kde jízdenka z Prahy stála víc na letiště než na ZOB. 

Jinak s těmi kufry by možná mohl být problém, že řidiči je někdy řadí podle toho jak pak jdou ven, takže by nemuseli být nadšení, že je budou lovit někde vzadu. Ale jak to u které linky a společnosti funguje, to je asi různý. 

0 Citovat

Bez kufru jsem párkrát vystupoval na letišti v Berlíně, s tím že jsem měl lístek zakoupený do centra, což je až další zastávka, protože samozřejmě v tomto případě cenový rozdíl byl výrazný. Vždy na letišti bus zastavil a někdo vystupoval, takže nebyl problém. Od doby, kdy Flix výrazně podražil na ně ale kvákám.

Samozřejmě jsem si dal dostatečnou rezervu, kdyby tam bus nestál a jel až do centra.

1 Citovat

To už je více let, co stála jízdenka na berlínské letiště víc než do města. Týkalo se to, co jsem četl, určitě SA / RegioJet, kde si předčasné vystupování hlídali a snažili se tomu zabránit, ale nevím, jak to bylo u Flixbusu. Za poslední dva roky, co jsem Flixbus na této lince využíval, byly ceny stejné na daném spoji (v posledních měsících od 449 Kč z Prahy, což je podle mě v pohodě a nic levnějšího asi není a jiný přímý spoj asi taky ne).

0 Citovat

Já měl na mysli spíše linky Flix Medyka-Katowice s koncem třeba v Kodani, co jel přes Berlín, kde ten cenový nárůst byl dost znát. 

0 Citovat

Podíval jsem se na tuto linku a cenu mají taky stejnou na letiště i do města a stojí taky od 449 Kč z Katovic, i když je to mnohem delší úsek (asi o polovinu delší čas), takže za mě by to bylo v pohodě, i kdyby jezdili v minulosti třeba za korunu (jako kdysi Jančura z Prahy do Liberce).

0 Citovat

Libore, je to možné, jel jsem touto linkou naposledy před asi půl rokem, později se mi spíše cenově vyplatila včasná jízdenka ČD do Berlína, navíc při mé poslední jízdě Flixem do Berlína z Katowic Sadowa se tam Poláci pod vlivem málem poprali. 

Každopádně k tématu, vystoupit na letišti o zastávku dříve párkrát po sobě šlo...

1 Citovat

Myslim, že i se zavazadlem nebude problém, řidiči si nepamatujou, kam kdo jede (když teda neuděláš nějakej vyrvál při nástupu), prostě jdou vyndávat kufry. Kdyby to měli rozdělený (kufry do Prahy na jedný straně a do ČB na druhý), tak jim prostě řekneš, žes asi nerozuměl, když se to tam dávalo, a je to. Nebo si ten kufr vezmeš sám. Kdyby to byla nějaká vesnice, kam by ani nezajížděli, to by bylo mrzutý, ale jak už tu někdo psal, do ČB na 99% pojedou.

1 Citovat

Na to existuje jednoduchý trik: Pokud jste skupina, jeden si koupí lístek do správného místa a zbytek do toho vzdálenějšího a levnějšího. Pak musí zastavit určitě.

Jízdenka u Flixu se dá taky změnit přes web nebo aplikaci, ale doplácí se cenový rozdíl do aktuální ceny.

A ještě jednou - všeobecně autobusové firmy Regiojet, Flixbus kontrolují lístky při nástupu a pozdější nástup je problematický. Při výstupu obvykle nekontrolují, ačkoliv Regiojet míval takové snahy u linek na letiště. Ale jak odpískal stevardy na palubě, tak na to řidiči většinou kašlou. U Flixbusu se dost stává, že nestaví na všech zastávkách, pokud tam nemá nikdo lístek.

U vlaků - jak ČD, tak Regiojet obvykle pozdější nástup nebyl problém. Stejně tak dřívější výstup. Vlaky na stanicích v jízdním řádu navíc stavět musí.

1
15 reakcí