Možná to bude pro někoho zajímavé, Flixbus prodává jízdenky po Itálii pro cesty od 18.8 do 16.9. za 1 EURO. Možná pro někoho tip  .

Flixbus

Založil ve fóru Autobusová doprava

Flixbus ma slevu na jizdenky z/do/ve Francii v aplikaci.

Praha - Prariz za 8.88e

0 Citovat

Ahoj všichni,

ráda bych se zeptala, jak se kontrolují rozměry příručního zavazadla. Trošku mě zaskočili povolené rozměry 40x42x18, mám příruční kufr 50x35x18 a nevím, jestli mi to projde...

Předem děkuju za Vaše zkušenosti

Adéla

0 Citovat

3 jízdy a ani jednou jsem neviděl že by to nějak řešili. A to měli lidi teda o dost větší kufry.

0 Citovat

nevím, jestli jsem se vyjádřila přesně-jedná se mi o příruční kufr, co se prý má vejít do prostoru nad hlavou.. i tam lidé měli větší zavazadla? děkuji za odpověď, je to pro mě velmi důležité :-)

0 Citovat

děkuji za zkušenost :-) věřím, že to bude v pořádku

0 Citovat

50% SLEVA (100,-- CZK): Prodám 1 jízdenku 8.9.2017 Brno (5:20)-Praha - Karlovy Vary (ar.10:30) a zpět rovněž 8.9.

KV (16:20) - Praha - Brno. Přímé spoje vč. 1 + 1 zavazadlo. I jednotlivě. ( mail: inters@post.cz )

a zkušenost bude snad lepší..............

0 Citovat

Bezplatně přenechám jízdenku Praha - Brno a zpět (kamarád nemůže). Jméno nikdo nekontroluje, pokud sedí pohlaví. Detaily níže. Pište SZ.

Spoj 850, směr Brno Hotel Grand 09.09.17, 08:45 Praha (ÚAN Florenc) → Brno (autobusové nádraží Hotel Grand)

Spoj 850, směr Prague ÚAN Florenc 10.09.17, 11:00 Brno (autobusové nádraží Hotel Grand) → Praha (ÚAN Florenc)

0 Citovat

Možno to je inak na vnútroštátnych ako medzinárodných linkách, ale už som viackrát videl, že riešili, že nesedí meno s dokladom totožnosti a dotyční si museli kúpiť nový lístok.

A aj naposledy Praha - Žilina vodič kontroloval, či meno súhlasí.

0 Citovat

Taky, zažil jsem i na vnitrostátní trase (do Liberce).

0 Citovat

Tak poslední čtyři vnitrostátní jízdy s Flixbusem nikdo nic neřešil. Navíc přenechávám bezplatně (byly to 25 Kč jízdenky).

0 Citovat

ancerf napsal(a):

Flixbus ma slevu na jizdenky z/do/ve Francii v aplikaci.

Praha - Prariz za 8.88e

Zatím jsem za tu cenu našel z Prahy jen Paříž a Štrasburk.

BTW Nevím, jestli se mi to jen zdá, nebo je jejich web opravdu čím dál nepřehlednější. :(

0 Citovat

Aha, tak ještě Lille a akce je jen do zítřka.

0 Citovat

FLIXBUS - RADĚJI PĚŠKY NEBO STOPEM

Jeli jsme z Ostravy do Curychu a Flixbus zastavil na zastávce autobusového nádraží Friedrichstrasse v německém městě Friedrichshafen,kde nabíral další lidi.My jsme vyběhli rychle na WC do budovy nadraží ani ne na tři minutky. Předtím jsme upozornili řidiče,že si odskočíme,ten souhlasil. Když jsme se vrátili,bus tam nebyl. Odjel i s našimi doklady,klíčemi,penězi,oblečením a vůbec se všemi zavazadly. Přes telefon ani internet nešlo nic vyřešit,chování firmy je natolik arogantní,že dodnes nevím jestli se ty věci se zavazadly našly. A to už uběhl skoro týden. Strávili jsme tam noc a den beze všeho ve velké zimě pouze v triku,což není zážitek ,který bych komukoliv přál. Podrobnosti se mi ani nechce vypisovat. I přes usilovnou snahu a komunikaci s německou policií a českým velvyslanectvím ,Flixbus,ta zelená skvrna na cestách,není schopen vykomunikovat ani to minimum,že by mi sdělil,jestli ty zavazadla vůbec našli. Větší k.....vo. se mi nikdy nestalo. Když jsem se ale vrátil domů,měl jsem od Flixbusu starostlivý mail,ve kterém se ptali,jak se nám líbila cesta a jestli bylo vše v pořádku a tam mi opravdu došlo,že mají upřímný zájem o přepravu svých cestujících a rozhodně jim není jedno,jestli zdechnete někde zimou a žízní beze všeho někde u přístavu,zatímco odjíždí s vašimi věcmi,doklady i penězi a nehodlají ztrácet čas, tím ,že by se s vámi bavili. To jen tak pro představu,co je Flixbus.

0 Citovat

Sorry, ale to je tvoje chyba.

Kdyz pouze vystupujou a nastupujou cestujici, nemas odchazet z busu.

Ses proste blbej a tady mas nasledky.

Ridici navic s busem stavej na benzinkach, kde mas moznost si dojit na WC

0 Citovat

Blbej jsi tak akorát ty. Řidič jasně deklaroval,že zde bude 5 minutová pauza,a někteří cestující šli ven si zakouřit. Přitom byl řidič upozorněn,že jdeme na WC neboť bylo v buse obsazeno a další pan na wc cekal. Na benzínce nestal ani jednou,až tady byla ohlášena pauza. Chápu,jestli si zaměstnanec Flixbusu,tak se ho zastáváš,nebo jsi úplný blb,tak nevím co je horší. Řidič ujel před nosem.Zrejme záměrně ze škodolibostí či absolutní debility. Jinak jsme dokonce byli i toto ohlásit přímo v shopu,2minutky od zastávky, kde prodávají lístky pro Flixbus, a kde seděla arogantní paní,která se s náma vůbec nechtěla bavit. Zkrátka komunikovali s námi všichni,kromě Flixbusu,který nam ani doteď nedal vědět jsem se naše věci našly či ne. Stačí pět minut jednoho telefonátu. Jak děsivé.

0 Citovat

Nejsem ani jedno z toho, jen jsem ti to uprimne napsal na plnou hubu :)

Tohle se ti muze stat i u jiny autobusovy spolecnosti, je to aspon ponauceni pro tebe i ostatni :) Je mi te lito, nechtel bych takhle dopadnout, ale opravdu si za to muzes sam.

0 Citovat

A jeste jedna vec, vseobecne kdyz jdu nekam z busu na zachod, tak mobil, doklady i penize zasadne beru vzdy s sebou :)

0 Citovat

Ma to dve stránky... 1. Vodič mohol zabudnúť, stáva sa. 2. Flixbus zlyhal v komunikácii

Chyba na tvojej strane, aj flixbusu, ale smutná je tá absencia riešenia. Asi majú stále riadny bordel v tomto "francúzi"

0 Citovat

Bohužel jsi vůbec nepochopil tuto situaci. Ano je to ponaučení, že už nikdy nevyužijí Flixbus. Nemůžu si za to sám. Muze za to pouze a jenom Flixbus. Nikdo jiný. Znova to zopakují ,snad to nyní pochopíš : řidič stanovil přestávku na pět minut ,lidé se začali odbavovat, někteří si šli ven zakouřit. Informovali jsme řidiče,že jdeme na WC do nedalekého bahnofu,pryč jsme byli 3minuty. Do pěti minut jsme se vlezli. U jiných dopravců se to nemůže stat.,opět nemáš pravdu. Jel jsem několikrát Regio jetem a tam stewardky cekaji i když má někdo zpoždění z pauzy třeba i 10minut. Vždy stewardky všechno kontroluji cekuji. Jel jsem taktéž několikrát že Severního Irska i z Manchesteru ,společnosti eurolines, a tam také řidič chodí a kontroluje,jestli někdo nechybí. Moje chyba by to byla kdybych :1.neinformoval řidiče 2. Zůstal bych na WC více jak pět minut.

0 Citovat

Mobil jsme měli sebou. Kdyby paní v kanclu Flixbusu ve Friedrichshafen byla ochotná s námi komunikovat ,nebo kdyby centrála v Praze byla s námi ochotná komunikovat na toto bychom zapomněli. Ale žel hrají mrtvého brouka, a stačí jen říci : ano věci jsou ukradené, ne věci máte odložené tam a tam,můžete si pro ně přijít. Nebo je vám pošleme. Apod. Apod. Jak jednoduché.

0 Citovat

Áno, ľudský prístup chýba. Ten by mal byť pri akejkoľvek cene lístka.

0 Citovat

Sokolovo1943 napsal(a):

Ridici navic s busem stavej na benzinkach, kde mas moznost si dojit na WC

To bohužel není úplně pravidlem. Když už jsme u toho, asi si taky jednou hejtnu :D

Poslední cesta ze Záhřebu do Prahy, bus pak pokračoval dál do Berlína. Dle jízdního řádu měl mít 45 minutový prostoj ve Vídni.

Na CRO-SLO hranicích jsme uvízli na takřka dvě hodiny, za což samozřejmě Flix nemůže. Toaleta v autobusu byla nefunkční, při čekání ve frontě za dalšími autobusy, kdy bylo evidentní, že jeden zabere vždy kolem 10 minut, řidič odmítl pustit cestující na WC, ale ok, asi interní předpisy. Během naší kontroly pár prvních šťastlivců WC stihlo, ostatním bylo řečeno, že kvůli zpoždění se musí hned jet. Do Vídně se nikde nezastavovalo, těšil jsem se tedy na onu 45 minutovou pauzu, i když mi tak nějak bylo jasné, že z ní udělají tak 5minutovou, aby dohnali sekeru.

Tak se stalo, řidič zahlásil, že prosí vystupující cestující, aby proces urychlili, neb ihned po té se odjede. Na můj dotaz, zda si mohu odskočit na WC, mi bylo odpovězeno, že nikoliv, že se hned odjede. Následně řidič zahlásil, že bude zastávka u benzinky v České republice asi 10 km za hranicemi s Rakouskem.

Cestující vystoupili, další nastoupili, načež autobus zajel do myčky, kde jsme strávili přesně 44 minut, samozřejmě bez možnosti výstupu. Cestující se sice začali bouřit, ale řidiči nám mile sdělili, že pokud nás pustí na WC ven, rozhodně na nás nebudou čekat.

Jako bonus samozřejmě nikde mezi Vídní a Prahou u žádné benzinky autobus nezastavil a já tak děkuji Bohu, že jsem si stihl ulevit na CRO-SLO hranicích :D

No, snad to byl jen extrém, většina ostatních jízd byla v pohodě, byť se tedy jednalo vždy jen o krátké skoky.

0 Citovat

no peklo... to sa radsej si zacievkovat mechur :D

a na co ku isiel do umyvarky? to asi vodic fakt mal najvyssie dosiahnute vzdelanie vodicsky preukaz D...

0 Citovat

Já tu proceduru ve Vídni vůbec nepochopil. Oni se tam ti řidiči střídali, s někým se dohadovali, pořád na někoho čekali. Všechno bych bral, problém může být...ale nechápu, proč nás nechali mýt taky :D No nic, jak říkám, budu věřit, že jsem zažil extrém, ale člověka pak kupování další jízdenky s Flixem tak nějak víc bolí :D

0 Citovat

Mrzí mě, že jste se potkali s výše uvedenými negativy. Dovolím si téma trochu zmírnit vlastní zkušeností s Flixbusem. Jela jsem pouze v rámci ČR, avšak spoji , které začínaly a končily v zahraničí. Např. Brno - Praha - Karlovy Vary. První spoj ze Zagrebu, druhý do Würzburgu. Zpět to stejné. Vše v přesných časech, příjemní , komunikativní řidiči, vše fungovalo. Stejně tak Brno - Praha - Liberec, kdy zpoždění způsobila D1 a protože by nám ujel spoj z Prahy, řidič telefonoval, velmi ochotný, zařídil a spoj čekal 20 minut! S omluvou cestujícím zpoždění bylo dorovnáno. Závěr? Vše je o lidech a komunikaci. Stejně jako na tomto fóru.

0