Možná to bude pro někoho zajímavé, Flixbus prodává jízdenky po Itálii pro cesty od 18.8 do 16.9. za 1 EURO. Možná pro někoho tip  .

Flixbus

Založil ve fóru Autobusová doprava

@SDAN, asi UZ ne. Pred rokem ale tak LUXusni vozidla zajizdily taky do Prahy, Brna, Bratislavy. Prave v jednem jsem a mohl bych vystupit poprve zitra nebo pozdej. Jidlo mam vlastni, piti je zdarma :P Nic ne chybi.


Stejne jak @Peter bych rekl ze masochity jsou lide ktery zvoli cestu dle prikl. z Kanady do Mexiku bez prestupu nebo nevim, na 3 dny (Recko z Lotyska?). Nikoliv ale vyberajici spojeni na 10-20 hodin, stejne vozidla co jizdi(ly) u polskeho busu, premavaly cestu Kolin nad Rynem - Barcelona: 26 hodin. A jedinecne co se v jejich vybaveni menilo to davka papiru v WC 😂 A jsem projel tyto cestu nekolik krat,vzdycky bylo uplne fajn (krome chybejici obcerstveni, ale to uz lezelo na cestujicim koupit kolik se prajil).


img-20180324-162300.jpg

0 Citovat

Pando, odkud jsi, není-li to tajemství?; -)

0 Citovat

Litujem ale je 😂

0 Citovat

Zaznamenali jste někdo po poslední aktualizaci mobilní aplikace problém s menu překrytým chybovou hláškou (offline) nebo jsem jediný šťastlivec? A když už jsme u toho, co si myslíte o kvalitě flixbusího webu a aplikace? :)

0 Citovat

Mobilní web je neskutečně hardwarově náročný - jejich roletka s destinacemi se na slabších kouscích otvírá i dlouho přes půl minuty. Mobilní aplikace o trochu lepší. Včera jsem pozoroval pokrok - už umí měnit / stornovat rezervaci přímo z aplikace a nenutí jít na desktopovou verzi webu. 

0 Citovat

Web - masakr a beznadejne funguje. Asi ne 'jen' pul minuty, nekdy taky (treba pak flix spousti nejake promo akce) server odpovida poprve po 2/3 minutech (=volba mista odjezdu trva 2-3 min. Pozdej stejne s cilem. Pozdej este vlozeni jizdenek do kosika kolem 1 min. A nejlepsi ze az k vyhledavani ukazuje nezsi cenu. Poprve jak vyberete cas odjezdu a vlozite jizdenky do kosika, zjistite at je ta cena aktualni nebo uz zmizila (a v kosiku cena nechava jina nez pri vyhledavani). Typicky byznysovy bullshit. 

0 Citovat

Tak to asi jsme kazdy na jinem webu. Ja mel vse hotove do dvou minut max i se zaplacenim. 

0 Citovat

A kdy? Bylo to opravdu v obdobi slevnenych jizdenek na evropske linky? (Cechy asi ne maji az tak moc zajem o jizdenky za 19 Kc, pokud treba Praha - Brno lze koupit u konkurence nekolik dni pred odjezdem za ~100 Kc; Ostrava z Prahy je asi rychlejsi u RJ nebo LE, stejne CD nez u flixa a dostupna hlavne od kolem 130-150 Kc)

0 Citovat

Me, bylo to Eindhoven - Cologne trasa, v klidu pres cesky web. Mozna to maji pretizene, ze kazdy se diva na vhodne trasy a server nestiha. Pravda je, ze ja to kupoval nekdy v jednu rano:D 

0 Citovat

Já nedávno na jejich polském webu skládal okružní jízdu. Spolu s tou debilní chybou v aplikaci, kdy jsem musel mačkat mobil obouruč, abych se vůbec dostal přes chybovou hlášku do jízdenek, mě to tak vytočilo, že jsem si musel veřejně postěžovat. :D Dozvěděl jsem se od nějaké FB manažérky, že prý mají desítky profesionálních vývojářů, to si taky žádalo odpověď. :)))) IMHO je jejich web strašně nepřehledný, pod Mapou spojů se ukrývá mapa zastávek, pod Rezervací zase Mapa spojů, Speciální akce jsou aktualizovány 1x za .hu rok (prý vše najdu na FB, povídali), u zastávek nejsou vypsané všechny linky, u některých zastávek je zase špatně špendlík na mapě, spoje nejde rozkliknout, abych viděl odkud kam a přes jaké zastávky jedou, u spojů v košíku nevidím čas příjezdu, což koupi navazujících jízdenek fakt naštve... a vůbec má ta jejich děsná kreace hejno masařek. Mobilní web jsem po instalaci aplikace skoro nezkoušel, takže k tomu nemám co říct, ale věřím, že to bude taky dokonalé dílo. BTW u Polskibusu je teď novým standardem víceméně nefunkční klimatizace? A wifi jim někdy fungovalo? Teď sice najdu síť jménem Flixbus, ale zásadně nefunguje. Pro zajímavost: web Polskibus.com/pl sice přesměrovali na Flixbus, ale když na něm budete hledat některé vnitrostátní spoje, přesměruje vás to na  původní web, akorát s nešifrovanou hlavní stranou a nepříliš funkční, na adrese http://www.shpoland.com.

0 Citovat

k té wifi, já až u několikáté cesty pochopila, že se musí člověk přihlásit k síti a pak ještě přes stránky flix-media.com (nebo tak nějak), pak je tam k dispozici myslím 300 MB

0 Citovat

To ale sa tyci evropskyck linek flixbusu (ceskych taky), nikoliv tech polskych PB. 

Polskibus jednoduse vynechal platit za internet, pokud lide nastupuji do "flixbusu" pak celej jejicj spatny feedback pojde do flixbusu a ne do PB.

V Polsku nejlevnejsi Internetove balicky stoji kolem 5-10 pln tak 30-60 Kc/mes.

Pozdej, po vyuziti 500MB - 1GB rychlost nechava na urovni kolem ne vim, 100kb/s kazdopadne nic moc a 1 stranka nacita se 5 minut. Pokud ne 15 😂 (co 15 min. je nutne se prihlasit).


Na evropskych trasach je to nebo 300, nebo 150 MB. 

Pokud 150MB a cestujete nad 4 hod. tak je -99% sanci ze stihnete vyuzit vsechno pred prijezdem do cilu. 


Pres shpoland.com sem divam ne lze nic objednat... Vubec nic. Krome linek nekolika jinech dopravcu... na nejblizsi tyzden.



Jinak @Jox ma pravdu :P

"Vsechno najdete na FB"... Jen nikdo vam ne rikne ne ktery FB bude zvejrejnena dalsi nabidka. Treba ta akce s 4,99€ jizdenkami z Vidne do Sofie byla zverejnena na... nemeckym FB. Nikolv na rakuskym. Logicky. Nemec zaplati poprve 60 za dojezd do Vidne a dal pojede za 5€. Urcite celek s flixem. 

Nic jen libat tech zelenych *****.

0 Citovat

Na wifi u Flixbusu je opravdu potřeba nejdřív se přihlásit. Normálně by se ta stránka měla objevit sama od sebe, ale často se tak neděje. Naštěstí si už po x pokusech pamatuju adresu. :) V Polskibusu je síť jménem Flixbus, ale po připojení telefon nahlásí, že spojení nemusí být dostupné a taky že není. :D

Nedávná polská akce byla vidět na flixbus.pl, ale na flixbus.cz ne. FB sleduju, ale v záplavě jiných statusů mi může leccos uniknout. Krom toho debilní FB přesměrovává vždy na českou stránku, nevím, jak to obejít.

Flixbusem jezdím rád, ale pouze za akční ceny. Pak mi to za to rozčilování stojí. :D
0 Citovat

Ze mě FlixBus taky nic moc nemá. Zatím vždycky za akční cenu nebo s kupónem. Jízdenky za 1, 19, 25 Kč nebo 9€ či s 5€ slevou...

WiFi mi tam poslední dobou taky nefungovala. 

0 Citovat

Ode dneška opět na Slevomatu slevové vouchery za 9 Kč ;) různé výše slev na různé linky

https://www.slevomat.cz/akce/127...-na-jizdne

0 Citovat

my sme teraz s Cizym absolvovali 4 nocne hodiny z Krakowa do Banskej Bystrice. Tiez sme trosku zmatkovali na autobuske v Krakow, dorazili sme tam 15 minut pred odchodom a bus nikde. Az potom sme zistili, ze stanica ma aj horne poschodie. Vsetko presne na cas, aj dost miesta na nohy, lenze tie sedaky su kratke a neda sa normalne opriet hlava ak ma clovek 185cm+ Ako neviem si predstavit nejake dlhsie cesty..ale tak na to, ze to bola jedina moznost ako sa dostat za lacno na Slovensko o polnoci z Krakowa, tak fajn. Dospali sme to v prazdnom rychliku Krivin z Banskej do Bratislavy:)

0 Citovat

Flixbus provozuje víc než jeden typ busu, takže určitě není možné zobecňovat, že se v něm vyšší člověk nevyspí. Já jsem jel třeba takovým, kde jsem se při mých 185 cm vyspal úplně v pohodě a i hlavu jsem si opřel.

0 Citovat

Prodávají se zde ještě ty slevové vouchery jako dříve? Jde o mimo CZ (PRG-TXL) - ted je na slevomatu "pouze" 10 %, klidně koupim větší slevu :)

0 Citovat

toMas napsal(a):

Prodávají se zde ještě ty slevové vouchery jako dříve? Jde o mimo CZ (PRG-TXL) - ted je na slevomatu "pouze" 10 %, klidně koupim větší slevu :)


Měl bych slevu 30% mam ji doma. 

0 Citovat

Jedna vec je pohodli a cena, druha jejich servis. Pritel o Velikonocich ztratil ve Flixbusu pas, v podstate, krome nejakeho jejich dementniho formulare, neexistuje zpusob, jak se s nimi poradne spojit a ‘primet’ je, aby se do toho autobusu podivali. 

Pokud dojde k nejake neocekavane komplikaci, ktere se cas od casu pri cestovani proste stanou, tak se vam Flixbus leda tak vysmeje ;))

0 Citovat

Presne jak pse Sarah, flix je tady pro nase penize. A prozakaznickeho pristupu tam neni na co hledat - proste u flixu neni nikdo nuceny pomahat, jedinecne odepsat cokoliv na vasu zpravu. A tak treba pokud mate nejaky problem, v odpovedi obdrzte v nemcine "nase poukazky muzete nakupit v nasom eshope". A pres to doporucil bych @toMas vyuzit vlakove spoje, s nevelkym predstihem jde nalezt jizdenky za 364 Kc. 

Konecne, pokud musite jit busem tak taky najdu slevu -25% (plati ale jen na prestupni spoje = dlhsi ale levnejsi).

0 Citovat

Ja mam teda tech 30% na všechny spoje. Bude mit @tomas zajem nebo ne?

0 Citovat

@kobracek  soukroma zpravA

0 Citovat

no vela spravi ta polohovatelna opierka hlavy s ktorou som sa uz v par busoch stretol, to je hned komfort spania niekde uplne inde.

a samozrejme byt toto v lowcostoch, tak aj malo miesta na nohy prezijem :D


aa-787-9-premium-economy-headrests-830x442.jpg

0 Citovat

eremi napsal(a):

Flixbus provozuje víc než jeden typ busu, takže určitě není možné zobecňovat, že se v něm vyšší člověk nevyspí. Já jsem jel třeba takovým, kde jsem se při mých 185 cm vyspal úplně v pohodě a i hlavu jsem si opřel.


no tak to potom je loteria :) ale vsak za tych par euro OK.
0