ahoj, pozítří odlétám do Paříže na týden pátek - pátek a nevím si rady, co si koupit za jízdenku? vše mi přijde dost drahé... přeci musí existovat nějaká možnost, jak levněji po Paříži cestovat... děkuji za jakoukoliv radu  .

MHD - Paříž

Založil(a) ve fóru Autobusová doprava

18 reakcí

ahoj,
pozítří odlétám do Paříže na týden pátek - pátek a nevím si rady, co si koupit za jízdenku? vše mi přijde dost drahé... přeci musí existovat nějaká možnost, jak levněji po Paříži cestovat... děkuji za jakoukoliv radu smiley

0

Jedině UBER smiley

0 Citovat

Áno, existuje. Požičajte si bicykle smiley Na deň stoja 1,70€/deň (alebo 8€/týždeň) a v tom máš neobmedzené množstvo polhodinových jázd zdarma (pri prekročení sa za každú ďalšiu polhodinu platí). Stanice majú skoro všade, takže keď chceš fakt ušetriť môžeš to vrátiť do 30min a hneď si vziať ten istý bicykel a znova sa to začne rátať 30min smiley

http://en.velib.paris.fr

btw, my sme chodili v Paríži pešo, všetko bolo relatívne blízko, aj keď asi záleží čo chceš vidieť smiley

0 Citovat

jedu na výstavu lodí... pak taky nákupy v Primarku, Eiffelovka apod smiley) kolo v zimě určitě ne-e to je snad jasné smiley ale díky za tip smileyDD

0 Citovat

já jedu na poslední předvánoční víkend 18. až 20. prosince a co jsem na to tak koukal, tak první den asi dojdeme pěšky a oba víkendové dny koupím nějakou studentskou (mládežnickou) celodenní jízdenku asi za necelých 5 euro na osobu, nic lepšího jsem nevymyslel

0 Citovat

Ahoj všem,

Trochu obnovím téma s prosbou o radu.

Budeme na 3 dny v Paříži a plánuji koupit Paris Visite travel pass na 3 dny (zóny 1-3). 

Z letiště Orly pojedeme T7, kde cvaknu lístek za 1,9€ a z konečné už platí Visite. Cesta na letiště akorát v opačném pořadí, tady problém nevidím. 

Zajímá mne jak spojit Visite s cestou do Versailles, když bych jel RER? Mohu při nástupu cvaknout lístek za 1,9€ a jsem v klidu? Na zóny 1-3 platí Visite a zbytek lístek? Nebo musím na konci zóny 3 ven, cvaknout lístek a znovu nastoupit? 


Díky



0 Citovat

Ahoj, musíš na konci zóny ven, v RER ve vlacích žádné označovače nejsou, do stanice vstupuje přes turnikety. Takže na konci zóny 3 úplně vystoupit a znovu vstoupit s použitím lístku za 1,90 €. A nevyhazovat, při výstupu se opět prochází turnikety :D

0 Citovat

Díky, za odpověď. Myslel jsem turnikety, ale nedošlo mi, že budou na konci. Teď mi to je jasné, že mě to nepustí kvůli označení v zóně 1-3 :D. Takže je varianta i metro + bus. Chtěl jsem se vyhnout tomu vystupování nebo přestupování....

Kdybych jel pouze na lísky (neměl visite)?, tak asi stejný princip že?

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Ahoj, musíš na konci zóny ven, v RER ve vlacích žádné označovače nejsou, do stanice vstupuje přes turnikety. Takže na konci zóny 3 úplně vystoupit a znovu vstoupit s použitím lístku za 1,90 €. A nevyhazovat, při výstupu se opět prochází turnikety :D


Také krásne francúzske riešenie... :))

0 Citovat

Ještě je varianta koupit kartu Navigo - ta vychází z dopravy nejlevnějš a jde s ní dojet i do Versailles...my jsme ji použili loni viz. https://www.nebudvorvan.cz/2018/...pariz.html :)

0 Citovat

Terez Š. napsal(a):

Ještě je varianta koupit kartu Navigo - ta vychází z dopravy nejlevnějš a jde s ní dojet i do Versailles...my jsme ji použili loni viz. https://www.nebudvorvan.cz/2018/...pariz.html :)


Přimlouvám se za toto. Měli jsme oba letos v únoru a paráda + platí i na RER do Versailles :)
0 Citovat

Dobrý den, chtěl bych si koupit na cestování v Paříži jízdenku Paris Visite. Nevíte jak bude platit jízdenka na dva dny? Když si ji pořídím v sobotu v 18h, bude mi platit do nedělní půlnoci a nebo dva dny znamenají 48h a bude platit do pondělních 18h? Díky

0 Citovat

Dobrý den, jízdenky v Paříži neplatí na hodiny, ale podle data. Takže když si dvoudenní jízdenku označíte v sobotu v 18 hodin, bude vám platit pouze do nedělní půlnoci. 

0 Citovat

Dobrý den,

Při cestě mezi letišti mám v Paříži v prvním případě 6+ ve druhé 8+ hodin mezi lety. Samozřejmě něco sežere cesta, něco letiště (bez zavazadel), ale i tak nějaký kratší čas zbývá.

Co jsem se díval, tak je možnost buď vzít Uber/Bolt (jsme 4), nebo Direct Bus nebo RER a nejlíp asi lístek Mobility, který by měl umožnit přerušit jízdu a co jsem četl, tak by měl platit i na OryVal.

Jaký způsob dopravy by jste zvolili (cenově to zas tak velký rozdíl není, s tou zastávkou v centru je taxi dražší, ale zase asi míň stresu) a kde případně vystoupit, abych se moc nezamotal a přitom něco málo viděl.Napíšu to asi blbě, ale RER zastavuje poblíž Notredam, ale nevím, jestli tam jde teď vůbec něco vidět, Champs Ellyse (to asi ne, asi jen nekonečná a široká ulicie, nebo se pletu?) nebo Eifelovka? Když je to jen na otočku.
Prostě rozumně to skloubit, abych z té zastávky šlo něco vidět a bylo to pro blbečka, takže nejlíp vylézt ze zastávky, otočit se 4x kolem osy a zase nastoupit na stejné zastávce na bus/vlak, co mě doveze na druhé letiště :-D.
No a nebo se na to vykašlat a radši nepokoušet štěstí a Francouze a radši to prosedět na letišti. 

0 Citovat

V pondělí jsem měl půl denní prohlídku Paříže a skvěle tam fungují Google mapy s MHD. Zadáš Eifelovku a samo ti to ukáže co, jak a kam.

0 Citovat

RER je jistota, že neskončíš v zácpě. Taxi a bus záleží podle denní doby. 

Zastávky RER i metra u nejznámějších památek mají většinou vypovídající název, tak si jich pár na mapě vyber. 

0 Citovat

Pri zastávke RER Notre Dame sa dá podľa mňa spraviť celkom fajn prechádzka, výhľad od RER ku katedrále je fajn a dá sa odtiaľ prejsť cez most na Ile st Louis a potom  k radnici (Hôtel de ville), sú tam aj pekné pohľady na domy pri Seine. Je to tak na pol hodinu minimálne,ale zas pri RER B čo ide priamo na letisko. 

0 Citovat

Super dík. Už jsem se díval, myslím, že je to stanice St. Michel

0 Citovat

Ahoj, z centra Paříže pojedem metrem a vlakem RER C do Versailles. Na tuto cestu koupíme lístek BOD (Billet Origine-Destination). Cestou zpátky bychom se chtěli podívat do čtvrti La Défense.

Jak se tam nejlépe dostat? Google mapy mi našly přímý a rychlý spoj vlakem linky U za cca 20 min. Platí na tento vlak opět lístek BOD?

0
18 reakcí