Od dnešního dne národní dopravce výrazně upravil bodové ohodnocení svého věrnostního programu. Pro ty, kteří nevědí o co se jedná - za každých 10Kč při nákupu v eshopu https://www.cd.cz/eshop/default.aspx?cmd=cmdChange dostanete 1 bod (týká se to i nákupu Inkarty, měsíčních jízdenek na dojíždění do práce, apod, u mezinárodních jízdenek a rezervací je to většinou defaultně 10bodů za jízdenku nebo rezervaci, při cestování ve vybraných vlacích a dnech na trati Praha-Ostrava dostanete dvojnásobný počet bodů) Platnost bodů jsou 2 roky, takže to může být zajímavé i ty, kteří tolik nejezdí. Na jednu registraci můžete zakoupit více jízdenek nebo jízdenky pro známé - nemusíte jet s nimi. Pro ty, kteří dojíždí pravidelně vlakem do práce nebo do školy je věrnostní program velmi zajímavý. Přehled benefitů je zde: http://www.cd.cz/assets/vnitrostatni-cestovani/cd-body/aktualne/prehled-benefitu-vc-bodoveho-ohodnoceni_v14_01-05-2016_fin.pdf. Pro mě je nejzajímavější Skupinová víkendová jízdenka celostátní za 300 bodů a doplatek 68Kč (bežná cena je 679Kč) Na kterou lze cestovat v sobotu, neděli nebo o státním svátku neomezeně po celé ČR, na jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti. .

České dráhy

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Nevíte někdo, jestli existuje trik, jak změnit již zakoupenou Včasnou jízdenku Evropa tak, abych odjížděl dřívějším spojem na trase Berlín -> Praha? Mám na jízdence sice začátek platnosti 00:00, ale zároveň povinny vlak, kterým musím jet. Nastoupit do jiného mi asi bez postihu neprojde co?

0 Citovat

na vcasne jizdence Evropa je uvedeno, jestli je stornovatelna anebo ne...povinnym vlakem musite jet, pokud pojedete jinym, tak zaplatite normalni tarif za jiny vlak - cili klidne 1500Kc za osobu...


rozhodne je lepsi si koupit jizdenku dopredu...treba zkuste i na www.bahn.de....nekdy maji lepsi ceny nez CD.
0 Citovat

Slyšel jsem dnes v rádiu reklamu na linku Ostrava - Vídeň od 118 Kč https://www.cd.cz/typy-jizdenek/...fault.htm. Zatím jsem, ale nic nenašel, hodilo by se jen jako transfer na letiště a dál.

0 Citovat

dolphi napsal(a):

Slyšel jsem dnes v rádiu reklamu na linku Ostrava - Vídeň od 118 Kč https://www.cd.cz/typy-jizdenek/...fault.htm. Zatím jsem, ale nic nenašel, hodilo by se jen jako transfer na letiště a dál.

A netýká se to slevy pro studenty? Tam je to za 118 Kč a v posledních měsících je módní "cenu od" uvádět právě pro studenty.

0 Citovat

Dobrý den, 


zasíláme Vám objednaný kód slevy partnera ČD ze Světa odměn. Váš slevový kód je: UYF3-KJTH-H9F9


Získáte slevu 30% na skupinovou víkendovou jízdenku z ceny 679 Kč. 


Jízdenka umožňuje neomezené cestování vlaky ČD v sobotu nebo v neděli v rámci ČR pro dvě osoby starší 15 let a až tři děti ve 2. třídě v termínu do 26.5.2019

0 Citovat

Na nadcházející víkend (15 a 16.2) připravil Národní dopravce akci pro věrné zákazníky. Na tyto dny jsou k dispozici Skupinové víkendové jízdenky za směšných 100 věrnostních bodů. Na tuto jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti neomezeně daný den v rámci ČD. Jízdenky jsou dostupné v e-shopu pod záložkou „Valentýn“.


cd.png

0 Citovat

SDAN napsal(a):

Na nadcházející víkend (15 a 16.2) připravil Národní dopravce akci pro věrné zákazníky. Na tyto dny jsou k dispozici Skupinové víkendové jízdenky za směšných 100 věrnostních bodů. Na tuto jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti neomezeně daný den v rámci ČD. Jízdenky jsou dostupné v e-shopu pod záložkou „Valentýn“.

Předpokládám že v rámci ČD je myšleno jen v rámci ČR (a samozřejmě mimo Ariva/Leo,...).

A vztahuje se na všechny typy vlaků? Chápu, že třeba v SC si budu muset připlatit za místenku.

0 Citovat

Koupeno, předpokládal jsem správně. Pouze 2. třída, ČD v rámci ČR.

0 Citovat

Ano, v SC je nutné dokoupit místenku, jinak pro ostatní vlaky bez omezení.

0 Citovat

Ahoj, hledám špatně nebo ČD zvládly oproti loňsku zdražit včasné jízdenky směr Německo o 100%? Chtěl jsem zkusit Wuppertal, ale když mi to u něj vycházelo vysoké, hodil jsem trasu, kterou znám. Loni jsem zvládl najít Praha-Brémy za 500 Kč. Letos nevidím nic pod 1014 Kč. A to jsem šel až do října, pro který jsou v prodeji jízdenky.

0 Citovat

Pul roku stare info: https://zdopravy.cz/ceske-drahy-...ate-39990/

0 Citovat

Díky za info. Aspoň že to nebylo kvůli koronaviru. Jsem rád, že jsem loni stihl aspoň ty Brémy v ICE.

Se současnou cenou mi to moc smysl nedává a radši vymyslím nějaký letecký výlet nebo si vyčíhnu jednodenní zájezd či bus.

0 Citovat

Neporadi tu nekdo (SDAN?), jak nejlevneji s IN100 z Pardubic do Vidne? Rad bych jel vlakem Vindonbona. Nejlevnejsi bude asi to koupit na 2 useky - Pardubice do Breclavi a z Breclavi do Vidne? Neb v tom pripade je prvni usek zdarma a pak cca za 200kc. Primo Pardubice-Viden 375, coz nechapu, je to stejna cena jako pro cestujiciho bez jakykoliv IN slevy..

0 Citovat

Ještě stojí za kontrolu Brno - Vídeň, jestli tam není nějaká speciální akce (na jedno náhodný datum to stojí z Brna stejně jak z Břeclavi).

0 Citovat

Doporučuji zkontrolovat úseky Brno - Vídeň a Břeclav- Vídeň, kde by se mohlo v obou relacích dosáhnout na cenu 188 Kč v závislosti na čase, datu a použitém spoji.

0 Citovat

Právě jsem si koupil jízdenku z Budějovic do Vídně a koukám další krok ČD jak to cestujícím komplikovat.  Už je třeba dodržet povinné vlaky po celé trase nejen pouze ty ,které projíždějí hranicí. Což je z dochvilností ČD docela problém a zvolit z Lince přípoj s desetiminutovým přestupem spíše ruská ruleta jelikož už párkrát to tam přijelo s více jak 40-minutovým zpožděním.

Takže teď musí člověk buď zariskovat či volit pozdější přípoj.

0 Citovat

Pokud je to na jedné jízdence, tak bych to neřešil. Když to nestihneš ten spoj, necháš si u průvodčího vytisknout potvrzení o zpoždění, pak zajdeš s jízdenkou v přestupní stanicí na přepážku a oni ti přesunou jízdenku (včetně místenky, pokud máš) na následující vlak.

0 Citovat

To bych neřešil, pokud je na té trase těch spojů dost. Pokud jeden za x hodin, měl bych respekt.

0 Citovat

Jasně ,ale už je to komplikace a starost navíc právě kvůli tomu že nestačí "zpožděnka" od průvodčího  a musí se to vyřizovat na přepážce v přestupní stanici.

Zrovna z Lince na Vídeň jezdí railjet jeden za druhým ,ale těch deseti minut jsem se bál (kór při mých zkušenostech se zpožděním na trase Praha - ČB - Linec) a dal si raději půlhodinku .. 

Právě ta volnost včasné jízdenky od ČD byla velká výhoda a dával jsem jí přednost i když třeba Sparschiene od OBB vycházela někdy o něco levněji.

Škoda ČD poslední dobou nemají moc prozákaznický přístup nejdřív očesání použití věrnostních bodů teď zase toto ..

0 Citovat

Tak hned ve středu to bylo na hraně do Lince to přijelo o půl hodiny déle naštěstí přípoj nabral taky deset minut zpoždění tj. jsem to o fous stihl.

Rakouský průvodčí zase tvrdil ,že ve stanici nic vyřizovat nemusím a stačí k použití následného vlaku potvrzení od něj.

0 Citovat

Tedy služby ČD jsou čím dál tím horší - nevím jestli mám smůlu ,ale tento víkend neproběhla ani jedna cesta normálně - výluky ,zpoždění s tím už na českých železnicích obecně tak nějak počítám ,ale  v sobotu IC 538 nefunkční toaleta v první třídě ten den večer EC 140 první třída pro jistotu nezařazena vůbec (a průvodčí ještě blbě koukala ,když jsem žádal navrch tu 30-korunovou kompenzaci) a v neděli EC 335 místo velkoprostorového bistro vozu první třídy řazen oddílový a nebyla ani ta teplá mattonka..

0 Citovat

Tak proč s nima pořád jezdíš a pak si tady stežuješ? Uleví se ti?

8 Citovat

Dle letošních TV zpráv i napsaného výše bylo asi prozíravé letos v srpnu nepoužít ČD, ale Flix na trase Brno - Praha - Cheb a pak už jen Oberpfalzbahn a Deutsche Bahn na cestu Německem za 9€. Tamní zpoždění byla jen tak do 30 minut nebo žádná, frekvence spojů vysoká.

1 Citovat

zelig napsal(a):

Tak proč s nima pořád jezdíš a pak si tady stežuješ? Uleví se ti?

Já si stěžuji jinde ,tady jen konstatuji stav ! A ty tratě co hlavně jezdím ,tam nikdo jiný než ČD nejezdí a ono je bohužel smutné ,že ostatní (hlavně Regiojet) jsou ještě horší  ..

Letos každá druhá jízda (neli více) u mě neproběhla standartně.

Trošku můžu porovnávat jelikož dost často jezdím i po Rakousku (OBB) a Maďarsku (MÁV) a tam se mi nikdy opakuji nikdy nestalo ,aby bylo jiné řazení či nejel vůbec některý vagón - a to je u ČD bohužel na denním pořádku .

a zrovna něco k tématu :

https://www.idnes.cz/ekonomika/d...oprava_cfr

za to co předvádějí chtějí zdražovat o 10-20 % ?!  bych očekával spíše opak ))

 

 

0 Citovat

Zásadní problém je v tom, že nejsou vagony. Váznou opravy i dodávky nových. To navíc není problém jen ČD, ale řady evropských dopravců. A zdražovat samozřejmě budou kvůli cenám energií, snad jste nečekal, že vlaky, které jsou z velké části napájené elektřinou, zlevní. :)

1