Ahoj,v létě se chystáme projet Rumunsko z Bukurešti do Kluže přes Brašov a Sighisoaru, a to vlaky a autobusy. Osobně mám strach spíše z tamních autobusů (slyšel jsem, že jízdní řády tam nejsou zase tolik závazné jako u nás :), proto se budeme snažit využívat spíše vlak, pokud to bude možné. Stopování, ač je v Rumunsku údajně dost využívané, bych bral až jako poslední záchranu, to už radši využít Blablacar nebo něco pdobného.Máte někdo zkušenosti s cestováním vlakem/busem po Rumunsku? Je lepší pořídit všechny jízdenky ještě doma před odletem, nebo až na místě na nádraží/v busu? Ubytování máme už rezervované, takže plán cesty máme skoro hotový, zbývá spíše dořešit tu dopravu. Pokud byste si vzpomněli i na další tipy (třeba méně známá místa, která po cestě navštívit, kde se najíst nebo cokoliv jiného), budu za ně vděčný. Díky moc! :) .

Autobusy a vlaky v Rumunsku

Založil ve fóru Autobusová doprava

2 reakce

Ahoj,

v létě se chystáme projet Rumunsko z Bukurešti do Kluže přes Brašov a Sighisoaru, a to vlaky a autobusy. Osobně mám strach spíše z tamních autobusů (slyšel jsem, že jízdní řády tam nejsou zase tolik závazné jako u nás :), proto se budeme snažit využívat spíše vlak, pokud to bude možné. Stopování, ač je v Rumunsku údajně dost využívané, bych bral až jako poslední záchranu, to už radši využít Blablacar nebo něco pdobného.

Máte někdo zkušenosti s cestováním vlakem/busem po Rumunsku? Je lepší pořídit všechny jízdenky ještě doma před odletem, nebo až na místě na nádraží/v busu?

Ubytování máme už rezervované, takže plán cesty máme skoro hotový, zbývá spíše dořešit tu dopravu. Pokud byste si vzpomněli i na další tipy (třeba méně známá místa, která po cestě navštívit, kde se najíst nebo cokoliv jiného), budu za ně vděčný. Díky moc! :)

0

třeba ti pomůže i toto vlákno ;) https://www.cestujlevne.com/disk...i-jizdenky

0 Citovat

LuckyB napsal(a):

třeba ti pomůže i toto vlákno ;) https://www.cestujlevne.com/disk...i-jizdenky

sakra, já už asi neumím hledat :D díky!

0
2 reakce