Přátelé aktuálně jsem v Marseille a rád bych se zítra 5.9. vydal na jednodenní výlet do Monaka. Našel jsem Flixbus z Marseille asi v 6 ráno do Nice na letiště a z letiště by měl jet do Monte Carla asi za 5 Euro vlak (jedna jízda). Zpátky bych jel do Marseille kolem 17hod odpo. Absolvoval někdo podobnou jízdu? Nebo poradíte lepší vriantu a málo nákladnou? Díky. .

Z Marseille do Monaka na jeden den

Založil ve fóru Autobusová doprava

11 reakcí

Přátelé aktuálně jsem v Marseille a rád bych se zítra 5.9. vydal na jednodenní výlet do Monaka. Našel jsem Flixbus z Marseille asi v 6 ráno do Nice na letiště a z letiště by měl jet do Monte Carla asi za 5 Euro vlak (jedna jízda). Zpátky bych jel do Marseille kolem 17hod odpo. Absolvoval někdo podobnou jízdu? Nebo poradíte lepší vriantu a málo nákladnou? Díky.

0

Tak dá se to. Jen pozor, nádraží u letiště v Nice není přímo u letiště. Musí se tak 400-500 metrů a co si vybavuji, tak značení je nulové. Vlak stojí z toho nádraží do Monaka stojí 4,80 €, zpáteční je beze slevy, tedy 9,60 €. Ale co tak koukám na ceny vlaků z Marseille, tak finanční úspora této kombinace je značná, to je pravda.

0 Citovat

Kedy si tam bol? Začiatkom júla 2017 bolo značenie z letiska na stanicu dobré, naspäť trochu horšie.

0 Citovat

Lístek na vlak se kupuje u přepážky na vlak. nádraží? Bude tam někdo? :D Nebo se musí jen online? Z letiště bych to nějak snad našel pomocí navigace ten vlak. Ještě tady řeším flixbus, protože má tady trasa Marseille - Nice Airport, ale vůbe netuším z jakého místa Flixbus z Marseille vyjíždí, jestli je to ten Arenc.

0 Citovat

V Nice jsem byl v červnu, ale je pravda, že už dost unavený a večer, takže je možné, že jsem přehlídnul, pokud je značen, tak jedině dobře. Mě obecně přišlo letiště Nice a jeho okolí hrozně nepřátelské a zmatečné...

Flixbus jezdí od hlavního nádraží St. Charles, dle jejich webu. Normální pokladna by na tom nádraží měla být, jízdenka u těchto regionálních spojů stojí stejně jako na webu, takže je to fuk.

0 Citovat

Lístok na vlak kúpiš v pokladni alebo v automate pred stanicou. V júli 2017 bola veľká oblasť medzi letiskom a stanicou rozkopaná, preto tam bola vyznačená trasa. Z letiska podľa mňa určite trafíš a naspäť tiež. My sme to bez problémov prešli bez navigácie len podľa smeroviek.

0 Citovat

Po tme môže byť problém, myslím, že na obchádzkovej trase neboli lampy.

0 Citovat

Díky za rady ;) No, když zadám na flixbus od železniční stanice do Nice, tak mi to žádný spoj nenajde. Jen když hledám obecně Marseille - Nice

0 Citovat

V jejich seznamu zastávek jsou v Marseille jen dvě, vzdálené od sebe asi 50 metrů, tak nevím, jak to přesně mají. Každopádně po koupi jízdenky je místo zastávky vyznačené :)

0 Citovat

Díky. Nikdy jsem s flixbusem necestoval, stačí pak ukázat elektronickou jízdenku? Nemusí být na papíře? Právě jsem to druhé místo našel na google mapách a šel se na něj podívat. Je to ale nějaké překladiště kontejnerů, ale jeden flixbus tady stojí - bez řidiče :D To bude asi tedy dojíždět od železniční stanice :)

0 Citovat

Jojo, stačí v mobilu, není nutné tisknout :)

0 Citovat

Ahoj jirspu, tak co, absolvoval si dnešní výlet? Můžeš napsat nějaké zajímavosti a informace? Na podobnou cestu se chystáme o víkendu. Díky za info :)

0
11 reakcí