Zdravim, dnes jsme cestovali pres noc vlakem s CD do Katowice, odkud nam letelo letadlo do Stavangeru, Norsko. Bohuzel vlak nabral celkove zpozdeni 130 minut a my tak nestihli dojet ani do Katowic, natoz na letiste a stihnout letadlo bylo nemozne.Mate nekdo podobnou zkusenost? Je mozne ziskat od CD kompenzaci za usle naklady za letenky, ubytovani apod.? Resili jsme situaci na info lince i prepazce v CR, bohuzel nikdo nebyl schopny nam pomoci, ani pry nevraci vcasnou mezinarodni jizdenku do Polska, kterou jsme chteli vratit, kdyz cestu zpet z Katowic do Prahy nevyuzijeme... Diky za info, pripadne pomoc. .

Kvuli zpozdeni vlaku uletelo letadlo

Založil ve fóru Železniční doprava

7 reakcí

Zdravim, dnes jsme cestovali pres noc vlakem s CD do Katowice, odkud nam letelo letadlo do Stavangeru, Norsko. Bohuzel vlak nabral celkove zpozdeni 130 minut a my tak nestihli dojet ani do Katowic, natoz na letiste a stihnout letadlo bylo nemozne.

Mate nekdo podobnou zkusenost? Je mozne ziskat od CD kompenzaci za usle naklady za letenky, ubytovani apod.? Resili jsme situaci na info lince i prepazce v CR, bohuzel nikdo nebyl schopny nam pomoci, ani pry nevraci vcasnou mezinarodni jizdenku do Polska, kterou jsme chteli vratit, kdyz cestu zpet z Katowic do Prahy nevyuzijeme... Diky za info, pripadne pomoc.

0

Určitě vám ČD nebudou kompenzovat náklady na letenku, ubytování atd. Jedině snad by jste měli něco dostat za zpoždění vlaku z ceny jízdného, toť vše.

0 Citovat

toto sa mi stalo v 2010, kde mi vlak z Istanbulu do Sofie meskal 3 hodiny a uletelo mi lietadlo. Povedali mi "I'm sorry" a tym to haslo :D

0 Citovat

Omlouvám se, ale dát si méně než dvě hodiny rezervu pro příjezd vlaku ČD do cizího státu je prostě chyba. Zde bohužel není nárok na nic.

0 Citovat

Pokud nemáte cestovní pojištění, které by takové případy krylo, pak letenky, hotel můžete odepsat do ztrát.

0 Citovat

to je ten spoj co prichadza do Katovic o 4:30 a odlet do Stavangeru o siedmej rano?

to uz pri polhodinovom meskani by ste asi nestihli transfer Matuszeka (asi jediny v tom case) ... ved aj autom je to letisko vyse polhodinu.

0 Citovat

Abychom tomu dali nějakou formu: Povinností ČD z přepravní smolouvy je přepravit tě do místa určení. K tomu došlo, takže obecná odpovědnost za škodu pro porušení smluvní povinnosti se aplikovat nebude (i tak by se ale mohli vyvinit za podmínek uvedených v § 2913 NOZ). Práva cestujících vůči dopravci při zpoždění jsou uvedena v přepravním řádu (v souladu s ust. § 2553 NOZ). Aktuální přepravní řád ČD máš zde: https://www.cd.cz/assets/info/ci...ena-11.pdf a nároky cestujícíh při zpoždění najdeš na str. 73 (část šestá, kapitola III.)

0 Citovat

díky moc za komentáře, i ty bez přidané hodnoty ;)

0
7 reakcí