Po dlouhé době spouští RegioJet mobilní aplikaci pro rezervaci jak železničních jízdenek, tak i autobusových pro Student Agency. regiojet.cz .

RegioJet

Založil ve fóru Železniční doprava

143 reakcí

Ale cena cesty autem se zdaleka nerovná ceně za pohonné hmoty.

5 Citovat

tmx: jak jsem psal, 150 CZK je na ranní/večerní spoje. A u flixu 170 CZK skoro na všechno. Už jsi druhej, kdo tady "nezávisle" srovnává "obvyklou cenu"  náhodou zrovna v pátek odpoledne. Ten je logicky u RJ dražší, páč je vykoupen.

To, co jsi vypsal, jen dokazuje, že dynamická cenotvorba u ČD neexistuje, a maj to napálený furt stejně. Když jsem teď jezdil do Brna, a díval se na ceny ČD, pod 300 to s EC nešlo (maximálně 290 pomalíkem), ať kupuješ týdny předem nebo před odjezdem. RJ? 150 skoro každý den, půl hodiny před odjezdem jsem stornoval, a kupoval na ten samý vlak jiné sedadlo (taky za 150), abych byl v zóně bez lidí. Když zrovna RJ nebyl, vzal jsem flix taky za 150 s kupónem (170 bez). Hodinu před odjezdem. To je ta flexibilita. U ČD akorát flexibilně víš, že to pod 300 nebude, a jako bonus si můžeš "superflexibilně" doplatit do nějakýho nesmyslnýho tarifu z kosmosu :-)

2 Citovat

Ano, spoje, kterými "nikdo" nejezdí, tak jsou levné (příjezd 23:22). Ale spoje v normální časy, právě že vůbec. A já se nechci přizpůsobovat času levného spoje a hledat teoreticky nejlevnější způsob dopravy. To je jak "akce" na letenky na Mallorku z Vídně za 9,99 pár let zpátky, jejichž jediný problém byl přílet po půlnoci a odlet před šestou ráno, což jakoukoliv úsporu vymaže. 

3 Citovat

Co se týče té IN25, tak ta je skutečně "zdarma", přesněji řečeno za ČD body, které se posbírají poměrně rychle. Takže jen trochu pravidelný cestující, který není líný sbírat body, tak ji skutečně má jako bezplatný benefit.

4 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a):

"Flexibilnější cestování je rozhodně s ČD, tam pokud máte zvýhodněnou vnitro jízdenku na konkrétní spoj, tak můžete jet i později, jen ve vlaku doplatíte rozdíl do flexibilní, nic nemusíte rušit, nic nepropadá."

U RJ můžu zrušit a koupit novej lístek za aktuální cenu. Bez "doplatku do flexibilní". To mi přijde levnější. U RJ snad něco propadá?

"Co se cen obecně týká, tak vám 3 stovky za jízdenku Praha-Brno přijdou hodně?"

Tyhle otázky mě v diskusi o cenách vždycky uchvátí. "Jde to za 150, a vám dvojnásobek přijde hodně? Vždyť já na to mám!"

Ano, přijde mi to hodně, a radši pojedu za 150 s unli kafem a čtivem na obou stranách, unli zmrzlinou v Praze, a unli vodou ve vlaku. "Co se servisu týká" , ČD mi v ceně poskytnou velkej prd.

Do restaurací jíst nechodím a vlak jako restauraci taky používat nepotřebuju, zvlášť na dvouhodinový cestě do Brna, takže bistro i polotovary si můžou strčit kamsi, a jsem rád, že mě u RJ furt někdo neprudí "dáte si něco z minibaru?", když chci odpočívat, a běhá tam po vagónech míň uřvaných fakanů.

"Na IN25 dosáhne zdarma každý kdo jen trochu jezdí vlakem, například 1x za měsíc Praha - Brno, takže to považuji za relevantní."

Na webu píšou 690/rok, jestli ti ji dali zdarma, za "relevantní" to rozhodně nepovažuju. Stejně jako WDC a podobný "nasypte nám prachy předem a uvažte se k ježdění s námi" nabídky.

Jestli to myslíš tak, že "s kartou za 700 u nás místo za 400 vlastně jezdíte za 300, takže ji po pár měsících máte zaplacenou", tak na takovouhle ČD propagandu nemá smysl reagovat, protože "zdarma" to rozhodně není. Akorát jsi jim to místo v jízdenkách narval v ceně karty.

Já mám IN25 zdarma z věrnostního programu ČD body, na to stačí cca jednou za měsíc jet z Prahy do Brna a zpět nebo obdobnou cestu.

2 Citovat

Namatkou jsem dal Praha/Brno ve stredu 17.9., ceny plus minus stejne krom pozdniho spoje, tam vede RJ.

Kdyz dam pondeli 11.8., tedy za dva dny, ma RJ dost spoju okolo 250Kc oproti CD, kde je to nejakych 320Kc. Dokonce ma RJ i dva spoje za nejakych 150Kc.

Pokud ty hranicni spoje vynecham, je to dle vkusu kazdeho soudruha.

Od nas RJ nejezdi, tedy primarne jezdim CD. Sbiram body, ktere jdou vyuzit na slevy, ktere ovlivni cenu listku. RJ slevovy system nema.

7 Citovat

[citace="nucene premistneny brumak]

Do restaurací jíst nechodím a vlak jako restauraci taky používat nepotřebuju, zvlášť na dvouhodinový cestě do Brna, takže bistro i polotovary si můžou strčit kamsi, a jsem rád, že mě u RJ furt někdo neprudí "dáte si něco z minibaru?", když chci odpočívat, a běhá tam po vagónech míň uřvaných fakanů.

[/citace]

dve hodiny bych chtel nekdy zazit 🤔

jsem nevedel, ze ten tvuj Regiojet za stopade da Pha-Brno za dve hodky, wow

1 Citovat

Dvě a půl. To už je bez plnohodnotný restaurace na umření, chápu :-)

2 Citovat

Na umření to není, ale je to příjemný bonus a mnohdy to ušetří čas, protože oběd nebo večeři nemusím řešit potom, což je i výhoda oproti autu. Mám se rád, tudíž na jídle nešetřím a do restaurací chodím, ale chápu že se najdou kolenovrti co to mají jinak.

1 Citovat

Ad kolenovrti: tady je to zbytecne rypani, jen proto, ze nekdo neji v jidelnim voze, nemusi byt kolenovrt. Jen proste k tomu treba nema Brum duveru, nebo mu nesedi nabidka, atd. Ja treba ve vlaku taky jeste nejedl, byt kavu si tam dam rad a klidne si pro ni do bistro vozu nebo jidelnaku zajdu. Nastesti jsem dostatecne pohyblivy a proto nez platit okolo 50Kc za sacek Neska zality vodou z termosky, radeji si dojdu o trochu drazsi espresso z kavovaru, kdy mi to namele realna zrna.

5 Citovat

To byla reakce především na to, že o pár příspěvků výše uváděl, že do restaurací nechodí obecně vůbec, ani kamenných. 

Jinak jídla ve vlaku se není třeba bát, třeba za svíčkovou by se nemusela stydět i lepší restaurace. Dost chvály se o jídelních vozech ČD píše i v německých médiích a jsou považovány za špičku v Evropě.

2 Citovat

RegioJet jezdí v Praze linku S49 v rámci PID. Většinou to jezdí včas, je to zkrátka myší dírou, kde šotouši můžou pozorovat jejich depo v Malešicích a hlavně to jezdí nové vlaky, kterým v létě obvykle stíhá klima.

0 Citovat

Tak zrovna ta svíčková je takový lepší průměr nedělal bych z toho bůhví co a personál JLV to neumí ani pořádně ohřát v tom konvektomatu- při posledních dvou objednávkách sem to musel reklamovat jelikož to bylo vlažný a to je možná ještě slabé slovo.

Ale svíčková tam už stojí 229 Kč stejně jako třeba řízek s tím hnusným salátem to už je cena kterou neakceptuji a třeba novinka trhané maso skoro za tři stovky je už úlet. 

Naposledy jsem si objednal po delší době palačinku a ta porce byla snad poloviční oproti minulosti ,hlavně že to bylo důkladně "zvětšeno" kopicí šlehačky ve spreji.

Osobně si u JLV dám ještě snídani nebo párky maximálně kávu ,ale jinak si raději na delší cestu koupím někde v marketu bagetu za pade - nemyslím tím Point a pod.

Regiojet má jídlo sice levné ale tedy co jsem zkusil naprosto nepoživatelné (naposledy tortilla s balkánem byl tedy humus ,že po prvním kousnutí letěl do koše) snad s výjímkou těch rozmražených koláčů za pětku to se ještě dá ,když vám to nepřinesou tedy na půl ještě zmrzlé. Kávu grátis sice špatnou nemají ,ale 9x z deseti případů vám ji přinesou studenou.

Asi nejlepší jídlo má OBB a to vídeňský řízek s petrželovým brambor ,ale jinak ten zbytek stojí také za prd - samý bio ,vegan a podobné blbosti.

Celkem mile naposledy překvapil MÁV na vnitrostátním IC - burger s hranolkama opravdu překvapil a v menu s nápojem to vyšlo v přepočtu lehce přes dvě stovky. Celkově ty ceny jsou tam tak o 35% nižší než u JLV.

1 Citovat

Je to pripad od pripadu. Ja u RJ dostal kafe vzdy horke. Bavim se ovsem o uvodni nabidce k jizdence, nevim, jak u doobjednani.

Situace je asi rozdilna dle trati a vytizeni. Jezdivam Hranice/Brno ci Hranice/Praha a obcas crew hodne nestihala, jidla lidem ve vagonu dodana za 30+ minut, atd.

1 Citovat

Provozuje tady někdo standardně booking víc jízdenek na stejný den s následným zrušením těch, které se nehodí, až v den odjezdu?

Oba spoje mají zrušení do 15 min. před odjezdem zdarma, háček jsem nenašel, ale nepřijde mi to z jejich strany jako optimální obchodní taktika (zneužívání, atd.), tak se radši ptám, jestli je to cajk...

(komentáře o nemorálnosti tohoto počínání a poškozování chudáčků korporátů nejsou třeba, děkuji za pochopení)

1 Citovat

Ano, je to možný, nik to neresi.

2 Citovat

Ahoj já to řeším u konkurence když mám priletet do Prahy a kvůli eventuálnímu zpoždění mám i více rezervaci.

0 Citovat

Je to úplne v poriadku, ja to používam u regiojetu aj pri slovaklines.

K obchodnej politike: kúpiš dajme tomu za 5.99€, zrušíš 20 min. pred odchodom, a spravidla sa vždy nájde nejaký cestujúci, ktorý si na poslednú chvíľu chce kúpiť lístok u vodiča. Ten mu ho už ale predá napr. za 9.99. Dopravná firma rozhodne netratí.

Na viedenskom letisku som vždy videl zopár cestujúcich, ktorí kupovali lístky u vodiča, ale niektorým sa už neušlo.

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a): Jestli to myslíš tak, že "s kartou za 700 u nás místo za 400 vlastně jezdíte za 300, takže ji po pár měsících máte zaplacenou", tak na takovouhle ČD propagandu nemá smysl reagovat, protože "zdarma" to rozhodně není. Akorát jsi jim to místo v jízdenkách narval v ceně karty.

Volného paradox?

0
143 reakcí