Ahoj,mám dotaz co se týče visa na přechodu Wadi Araba do Jordánska - je možné je sjednat online či pouze ve Vídni na ambasádě? Vím, že je možnost Jordan Passu, ale bohužel můžeme strávit v Jordánsku pouze 2 noci - takže porušena podmínka 3 nocí. Či jak to funguje? Můžu na něj přejít - chtějí doklad, že budete 3 noci v Jordánsku? Díky za odpovědi,Lukáš. .

Visa - Jordánsko - Eilat/Wadi Araba

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

18 reakcí

Ahoj,

mám dotaz co se týče visa na přechodu Wadi Araba do Jordánska - je možné je sjednat online či pouze ve Vídni na ambasádě? Vím, že je možnost Jordan Passu, ale bohužel můžeme strávit v Jordánsku pouze 2 noci - takže porušena podmínka 3 nocí. Či jak to funguje? Můžu na něj přejít - chtějí doklad, že budete 3 noci v Jordánsku?

Díky za odpovědi,

Lukáš.

0

Když jsem to loni zjišťoval, tak se muselo do Vídně na ambasádu, předpokládám, že se nic nezměnilo. Žádnej doklad nepotřebují - máš vstupní razítko a byť to na těch hranicích vypadá jako ve Třech veteránech, tak i jordánský celník umí počítat do tří předpokládám :) Osobně bych to ale asi riskl, po mě třeba vůbec nechtěli exit tax :)

0 Citovat

ak nestravis 3 noci, tak alikvotne doplatis (alebo aj nie, maju v tom pekny bordel), neznamena to, ze ta nepustia z krajiny :)

0 Citovat

Věděl by někdo, zda je možné si půjčit auto v Izraeli a jet s ním do Jordánska, popř. naopak ?

0 Citovat

Nie je to možné.

0 Citovat

Ano, potvrzuji, nelze jet s půjčeným izraelským autem kamkoliv za hranice.

0 Citovat

Borec to zase hodil do x vláken.... Půjčit si ho můžeš, jet taky můžeš, ale skončíš na těch hranicích

0 Citovat

Díky za konstruktivní odpovědi. Eremi je pan Nejchytřejší, tomu se hluboce omlouvám. Snad to přežije.

0 Citovat

No hlavně abys to tam přežil Ty, o mě se bát nemusíš...

0 Citovat

Oživím trochu tohle téma dotazem.

V létě budeme s rodinou cestovat po Izraeli a Jordánsku. Přecházet plánujeme na přechodu Jicchak Rabin/Wadi Arawa. Děti do 12 let mají vstup do památek v Jordánsku zdarma. My máme děti tři, v době cesty 13/10/6. Opouštět Jordánsko budeme letecky z Ammánu.

Já s manželkou a nejstarší syn budeme mít Jordan Pass, tam není co řešit. Ale furt nemůžu pobrat, jak vyřeším ty dva mladší? Podle oficiálních zdrojů (MZV) se vízum na přechodu Wádí Arawa neuděluje. Znamená to tedy, že víza pro děti musím řešit předem ve Vídni? To je teda dost opruz.

 

EDIT: koukám, že vízum ve Vídni stojí 67,50 €, což je cca 50 JODů. Když připočtu ještě cestu do Vídně, tak nevím, jestli dětem nemám radši taky koupit Jordan Pass...

0 Citovat

Ten přechod u Aqaby lze jen pěšky. Na vstupu do Jordánska vyplníš formulář pro každou osobu a necháš ho potvrdit v Petře u vstupu na prodeji vstupenek. Když pak strávíš alespoň tři noci v Jordánsku, při opuštění Jordánska neplatíš vízum. Neměli jsme Jordan Pass, strávili jsme 1 noc ve Wadi Rum a 2 noci Petra. Z Izraele se platí výstupní poplatek. Možné jsou i jiné kombinace strávených dní a vstupu do Petry, asi se dají dohledat. Přechod byl otevřen jen do 20.00. Cestou z Jordánska jsme běželi a za námi zavřeli.

3 Citovat

https://www.tripadvisor.co.uk/Sh...ordan.html
https://www.tripadvisor.co.uk/Sh...ordan.html

0 Citovat

pokus napsal(a):

Ten přechod u Aqaby lze jen pěšky. Na vstupu do Jordánska vyplníš formulář pro každou osobu a necháš ho potvrdit v Petře u vstupu na prodeji vstupenek. Když pak strávíš alespoň tři noci v Jordánsku, při opuštění Jordánska neplatíš vízum. Neměli jsme Jordan Pass, strávili jsme 1 noc ve Wadi Rum a 2 noci Petra. Z Izraele se platí výstupní poplatek. Možné jsou i jiné kombinace strávených dní a vstupu do Petry, asi se dají dohledat

Potvrzuji, osobní zkušenost leden 2019. Cesta tam pěšky přes hraniční přechod a odlet za týden z Ammánu. Přikládám zmiňovaný formulář.


20230107-133508.jpg
20230107-140022.jpg

0 Citovat

Není Jordan Pass zcela zbytečný, pokud do Jordánska vstupujete přes "zvláštní ekonomickou zónu" Akaba a vízum tudíž není potřeba?

0 Citovat

Zbytocny by bol ak by do Aqaby prileteli.  Pokial pojdu z Izraela, tak plati to co napisal Pokus, alebo ten Jordan Pass. Tiez sme cez ten prechod v 2019 prechadzali. Mali sme Jordan Pass, lebo sme toho chceli navstivit viacej+ platili vystupny poplatok z Izraela.

0 Citovat

Jordan pass plánujeme samozřejmě kvůli památkám,  ale zaráží mě, že když je prokazatelně možný vízum v Akabě dostat, a navíc zadarmo, tak proč i česká ambasáda v Ammánu má na stránkách,  že to nejde.

0 Citovat

Jinak samozřejmě díky za informace,  vyřešilo mi to jeden problém. 

0 Citovat

torpy68 napsal(a): Zbytocny by bol ak by do Aqaby prileteli.  Pokial pojdu z Izraela, tak plati to co napisal Pokus, alebo ten Jordan Pass. Tiez sme cez ten prechod v 2019 prechadzali. Mali sme Jordan Pass, lebo sme toho chceli navstivit viacej+ platili vystupny poplatok z Izraela.

No vždyť když na přechodu Wádí Arawa požádáš o tzv. travel manifest (viz Přemek výše), tak nepotřebuješ vízum. A když si spočítáš cenu Jordan Passu vs. vstupného do Petry + bagatelní ceny vstupného do ostatních památek, tak se při nepotřebě platit za vízum JP nevyplatí. Tím spíše při vícero lidech.

0 Citovat

No, bude to asi těsně.  Chceme Petru 3 dny, ta je bez JP za 60, JP je za 80. 10 JODů je Jerash a těch zbývajících 10 myslím na těch dalších památkách uděláme.  

0
18 reakcí