Dobrý večer cestovatelé, celý život jsem dovolenkoval pomocí CK a nyní jsem se rozhodl že vyzkouším cestovaní na vlastní pěst. Rád bych v únoru vyrazil se svou přítelkyní do zahraničí na max. 3 týdny a rozpočet pro jednu osobu by byl kolem 50tis. Nechci jen ležet na pláži, ale hlavně prozkoumat zemi, proto mi do oka padla Srí Lanku, kde bych právě dva týdny cestoval a přespával v guest housech. Napadlo mě půjčení vozidla bez řidiče, protože nechci trávit dovolenou ve třech a u veřejné dopravy se bojím, že bych toho nestihl tolik(+ se nechci mačkat x hodin). Na netu jsem se dočetl, že se  dá ze SL dobře doletět na Maledivy a tam poté relaxovat u moře, ale otázka zní jestli ty obydlené ostrovy stojí vůbec za to. (čas letadlem na Maledivy, přeprava lodí, bydlení v ňákém obyčejném pensionu, který bude i tak předražený jen kvůli pár fotkám a abych se mohl pochlubit že jsem byl na Maledivach? :-/ ) Fotky z Malediv jsou nádherné, ale věřím, že ty peníze jdou využít i lépe.Původně jsem chtěl letět s emirates, ať si tu dovolenou začnu hezky užívat už od první minuty, ale poté jsem se zamyslel nad tou cenou a co za to vlastně dostanu. Alkohol-jsem abstinent, jídlo-kvůli tomu snad neletim letadlem :-) takže jediné + vidim asi v prostoru na nohy :-D Momentálně nejsou ani akce na letenky takže koukám po všech společnostech. Budu rád za Vaše rady do začátku, ohledně letecké společnosti, SL, Malediv a nebo i klidně doporučení jinačí země, kam se dá vyrazit v únoru s timto rozpočtem. .

Dovolena do 100tis.

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

mikir napsal(a):

 tak jak pise Roman , tak ta  CK neni jiste charita  i kdyz to bude o jinych cenach nez v Evrope 

Ono to nejsou asi úplně CK, ale takové agentury. Nemusíš tady kupovat nějaký celý "zájezd" ale koupíš tam například jenom lístek na loď, abys pro něho nemusel běžet až do přístavu. A převážně tam ten lístek koupíš za stejnou cenu jako v tom přístavu. Nevím, jak to dělají, ale ty provize se často nepromítají do koncových cen.

A hlavně, pokud si koupíš lístek na loď, tak v ceně je často doprava i z tvého hotelu do přístavu! Je potřeba při kupování se na to zeptat (pokud ti to nenabídnou sami) a nahlásit, kde tě mají vyzvednout. To vidím jako hlavní výhodu cestování po Thajsku, že ty služby jsou často komplexní.

0 Citovat

No jak se rika . my o vlku a vlk za dvermi -) uposlechl jsem rady eremiho a  vyuzil dnesni super  akce  a koupil na unor  Bangkok . takze budu muset zacit patrat  , chtel jsem na poprve  vypustit ten mumraj a treba letet na Krabi ,ale te  cene se nedalo odolat , navic myslim . ze Oman Air neni spatna splecnost 

0 Citovat

Mikire, Bangkok je silný zážitek, ať už ho budeš vnímat pozitivně nebo negativně, a byla by škoda si ho nedopřát. Klidně tam 1-2 noci zůstaň, stojí to za to. Jinak blahopřeji, že ses konečně do té JVA rozhoupal :-) ale cena dobrá, co dodat.

0 Citovat

No jsem zvedavy , kdyz o Thajsku tak nejak vsichni peji takove chvaly   a sem i rad  ze to budu moct srovnat jak s letosni Jamajkou tak i s Mauritiem , Bangkok nejak moc neresim , samozrejme kdyz uz to tak vyslo .tak tam  1 -2 noci  dame , spis bude tezke se rozhodnout co za mista zvolit pak  predpokladam ze Krabi a pak  jeste jeden max  2 ostrovt  ..ale tady uz bylo dost  itineraru  o Thajsku  tak to  snad najdu

0 Citovat

Dobrý večer,


v první řadě chci všem poděkovat za názory a příspěvky v tomto tématu.  Musím se přiznat, že plánovat na tajnačku dovolenou pro 2 a ještě na 3 týdny je hodně složité. Najednou každý v tom měsíci musí slavit kulaté narozeniny a nebo dokonce je naplánovaná svatba (cizí....ne ta moje)  :-D  Díky okolnostem se 3 týdny dovolené změnily na cca 2 týdny :-/ Dovolená mi začíná 23.2 a končí 10.3. s tím, že 9.3. musím být v Ostravě.  Kvůli krátké dovolené mi připadá hloupé plánovat detailnější zkoumání země v JV s několika přelety/přejezdy,  proto se chci zaměřit na menší část oblasti. Napadlo mě vyrazit 23.2. na ostrov Bali a letět zpět 7.3.  Tam si dat par dní po přiltlu odpočinek na pláži, zkusit surfovat, poté si půjčit skůtr a trochu procestovat ostrov, chrámy, vodopády, masáže...klidná dovolená a nikam nepospíchat. 


A teď část ohledně letenek: rád bych přispěl na tento server, co jsem pochopil jediná možnost je přes vyhledávač tohoto serveru. Když se podívam na cestujlevne.cz letenky  tak mi nabizeji za 18,3K  přes Katar......na letuska.cz (může mi někdo vysvětlit jejich politiku cen letenek? :) v pondělí večer letenka za 12,5, utery za 14, streda 16k , ctvrtek rano 12,5 a ctvrtek vecer 15,5k....) jsem nasel letenky za 12,5K  s China eastern ale ve vyhledávači cestujlevne.cz  mi to tuto společnost nenachází. Teď mám morální dilema......koupit letenku dráž s tím že poletím přes Katar a bude mě hřát pocit, že jsem konečně přispěl na server (Chodím sem rok, forum a cestopisy čtu místo knih....v obchodě bych za to též musel platit :) ) nebo koupit levněji na letuška.cz ? :-/ A nebo....koukat ještě po jinačí destinaci(někdo ňáký tip na 11 denní  pobyt?), kde by cena byla srovnatelna/ lepší u vyhledavače cestujlevne.cz :) 


PS: Omlouvám se milovníkům Thajska, že jsem nedal na jejich rady a koukal po Bali....ale Thajsko na tak krátkou dobu se mi zdá blbé....


Děkuji za přečtení, rady, tento parádní web a za chvíli nám začínají svátky...takže kdybych nestíhal reagovat  krásné Vánoce Vám přeji :) 

0 Citovat

Dobrý večer, ono to jde tady za +- podobnou cenu vyhledat taky, jen se musí nastavit preference aerolinky: https://bit.ly/2GvSuLG. Letuška a Student Agency, se kterými spolupracujeme tady, pracují na jiných systémech, to může být důvod těchto rozdílů. A China Eastern Airlines do nahrává ceny offline, kdy k ověření dostupnosti dochází až v dalším kroku (po kliknutí na letenku, případně někde až přímo před samotnou platbou) - to je zas možné vysvětlení toho kolísání cen z 12,5 na 15,5 tisíc. 

Je otázka, zda v tomhle případě radši nezvolit ty Katarce. Přeci jen mají mnohem přátelštější a kratší přestupy a asi i chlup lepší servis/složení cestujících. 

0 Citovat

No přes tuto  agenturu jsme měli koupený pouze hotel, a nikdy více. Pouze překupníci, kteří v případě problému, dávají od něj ruce pryč, naopak poklonkují německé cestovce. Ale s právníkem za zadkem to nakonec dopadlo dobře.

0 Citovat

lucie.novotna321 klasická reklama, myslíš, že zrovna tady na to nikdo nepřijde??

0 Citovat

Budte prejici, umirajici agentury zkousej vyrazit z toho zmensujiciho se segmentu nebozaku, co pouzivaji jejich sluzby, jeste nejakou tu korunu ;)

0 Citovat

Sice klasická trapná reklama ,ale přes nacesty (samostatné lepší hotely se stravou) mám x-rezervací a nikdy nebyl žádný problém - cenově řádově až o tisíce níže za pobyt než booking ,agoda a pod. !

0