- Fórum
- Vyhledávače hotelů
- COVID19/Ubytování - vrácení peněz za nevratné rezervace
COVID19/Ubytování - vrácení peněz za nevratné rezervace
Ano lety oba zrušené. Myslím že jsem platil rovnou ubytku. Příjde mi to jako dost nekalá praktika, kdyby řekli voucher nebude, přijeďte, tak prostě jedem ale když slibují voucher a pak 2dny před pobytem to zruší... Zajímalo by mě jaké bych měl u soudu šance.
Letenky zrušeny aerolinkou. Letenky jsou za 9000Kč. Což není málo. A mít jeden voucher u jedný aerolinky za 4000 a u druhý za 5000 je takový o ničem.
V současnosti by mi takový voucher od Ryanairu vystačil až na 10 letů. Se znovu použitelným kódem voucheru je to prostě o ničem...
patrikbihary01 napsal(a):Letenky zrušeny aerolinkou. Letenky jsou za 9000Kč. Což není málo. A mít jeden voucher u jedný aerolinky za 4000 a u druhý za 5000 je takový o ničem.
Tak záleží přes koho jsi to koupil, od toho se pak odvíjí nějaká reálná šance na vrácení peněz. Ryanair jako takový peníze vrací, jenže jelikož jsi nekoupil přímo u něj, tak vrátí peníze na účet prodejce (pokud toho vůbec dokopeš, aby o to požádal) a ten pak možná vrátí peníze tobě. Jen sem napiš, kde jsi koupil a rovnou ti lidi napíšou, jestli to vůbec zkoušet. Ten voucher má tu výhodu, že o něj můžeš požádat přímo aerolinku a obejít tím problémového prodejce. Samozřejmě pokud pro něj nemáš využití, tak pak to moc smysl nemá.
Ano potvrdil a děkoval sem jim za vstřícnost. Po dvou týdnech jsem psal že jsem voucher ještě neobdržel. Napsali že to musí vystavit booking. Psal jsem na booking a tam zas že ho musí vystavit ubytování. Pak byla dlouhá odmlka. Pak psali akorát jestli přijedem nebo ne? A já že stále čekám na ten slíbený voucher. No a 2 dny před odletem napsali že žádný voucher nebude, ať přijedem nebo nic. Když mám ty maily příjde mi to jako jasný důkaz o klamání. Zatím hledám právníka co se tím zabývá aby mi poradil jestli do toho jít nebo ne.
Upřímně - soudit se na Sardinii kvůli 20.000 Kč? To do toho narveš mnohem víc na tom místním právníkovi.
Zkusil bych spíš klasický complaint form přes booking, vše jim tam popsal a booking má rozhodně větší páky na to nějak tu situaci s provozovatelem ubytování řešit, než Ty. A může to pro ně být určité "reputační riziko", když Ti něco garantovali a pak se na Tebe vykašlali.
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!