Musím říci,že  toho mám docela dost,ale zatím jsem s přístupem hotelů/rezervačních portálů celkem spokojen! Hotely rezervované přes Agodu a Booking na březen/duben v Itálii a Španělsku - u všech umožněno za nevratné rezervace storno zdarma a peníze už mám na účtu(trvalo to 3,4 dny) . U jednoho pražského hotelu vystaven voucher s využitím do konce roku 2021. Pohořel jsem akorát u Accoru - rezervováno přímo - Ibis v Madridu - umožní pouze přerezervování do 1.12.2020 tj nepoužitelné. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dále dost peněz mi lítá v Norsku přelom května/června a že by měl být do té doby klid to moc zatím nevypadá ..   .

COVID19/Ubytování - vrácení peněz za nevratné rezervace

Založil ve fóru Vyhledávače hotelů

Ano lety oba zrušené. Myslím že jsem platil rovnou ubytku. Příjde mi to jako dost nekalá praktika, kdyby řekli voucher nebude, přijeďte, tak prostě jedem ale když slibují voucher a pak 2dny před pobytem to zruší... Zajímalo by mě jaké bych měl u soudu šance.

0 Citovat

Letenky zrušeny aerolinkou. Letenky jsou za 9000Kč. Což není málo. A mít jeden voucher u jedný aerolinky za 4000 a u druhý za 5000 je takový o ničem.

0 Citovat

V současnosti by mi takový voucher od Ryanairu vystačil až na 10 letů. Se znovu použitelným kódem voucheru je to prostě o ničem...

0 Citovat

patrikbihary01 napsal(a):

Letenky zrušeny aerolinkou. Letenky jsou za 9000Kč. Což není málo. A mít jeden voucher u jedný aerolinky za 4000 a u druhý za 5000 je takový o ničem.

Tak záleží přes koho jsi to koupil, od toho se pak odvíjí nějaká reálná šance na vrácení peněz. Ryanair jako takový peníze vrací, jenže jelikož jsi nekoupil přímo u něj, tak vrátí peníze na účet prodejce (pokud toho vůbec dokopeš, aby o to požádal) a ten pak možná vrátí peníze tobě. Jen sem napiš, kde jsi koupil a rovnou ti lidi napíšou, jestli to vůbec zkoušet. Ten voucher má tu výhodu, že o něj můžeš požádat přímo aerolinku a obejít tím problémového prodejce. Samozřejmě pokud pro něj nemáš využití, tak pak to moc smysl nemá.


0 Citovat

Patriku, je mi to líto, ale situaci jsi očividně prošpekuloval. A soudit se nebudeš :)

0 Citovat

Není mi to úplně jasný. Ten voucher jsi jim potvrdil nebo ne?

0 Citovat

Ano potvrdil a děkoval sem jim za vstřícnost. Po dvou týdnech jsem psal že jsem voucher ještě neobdržel. Napsali že to musí vystavit booking. Psal jsem na booking a tam zas že ho musí vystavit ubytování. Pak byla dlouhá odmlka. Pak psali akorát jestli přijedem nebo ne? A já že stále čekám na ten slíbený voucher. No a 2 dny před odletem napsali že žádný voucher nebude, ať přijedem nebo nic. Když mám ty maily příjde mi to jako jasný důkaz o klamání. Zatím hledám právníka co se tím zabývá aby mi poradil jestli do toho jít nebo ne.

0 Citovat

Upřímně - soudit se na Sardinii kvůli 20.000 Kč? To do toho narveš mnohem víc na tom místním právníkovi.

Zkusil bych spíš klasický complaint form přes booking, vše jim tam popsal a booking má rozhodně větší páky na to nějak tu situaci s provozovatelem ubytování řešit, než Ty. A může to pro ně být určité "reputační riziko", když Ti něco garantovali a pak se na Tebe vykašlali.

0 Citovat

doctorex

- Díky za odpověď, říkalo mi to víc lidí že do toho nasypu víc než stál pobyt... Zkusím, nechci to vzdát a nechat jim takhle krásně vydělat. Alespoň nějaký kompromis, 50% slevu na další pobyt nebo něco, sice pak budu riskovat že mi naplivou do jídla ale...
0 Citovat

Dotaz pro zkušenější. Chystáme se za měsíc do Řecka a na rozdíl od minulého roku, kdy skoro všechna ubytování tam měla možnost (na booking.com) zrušení zdarma třeba jen den před příjezdem, letos všichni umožňují jen bezplatně zrušení 2 týdny nebo dokonce měsíc před příjezdem! Uváděna je platba na místě, takže by si nic neměli strhávat dopředu. V případě, že hotel zruším až po limitu, mohou mi prakticky stáhnout z karty peníze, i když na ní žádné nebudou? Vím, že půjčovna může a když byl problém, tak jsem na účtu měl zápornou hodnotu. 

Vím, že hotely plné nebudou a můžeme bookovat třeba den před příjezdem, ale ta vila se mi moc líbí.

0 Citovat

Myslím, že toto by šlo vyřešit virtuální kartou na Revolutu, kterou ihned po rezervaci zničíš

0 Citovat

Jane, tu nemám. Máme v úmyslu tam odcestovat, ne že bychom byli neseriózní, naočkování jsme a z naší strany žádné problémy nejsou, měl jsem na bookingu stovky ubytek a všude jsem dorazil, ale zase to vypadá, že se pomalu utahují šrouby a můžou zrušit let nebo zpřísnit vstupní podmínky... Zase bych nerad přišel o prachy, si ti řečtí hoteliéři s těma podmínkama letos nějak věří.

0 Citovat

Nedá se to rezervovat přímo u majitele a domluvit lepší podmínky?

Nebo pojištění storna.

0 Citovat

Tak nejjednodušší to bude zrušit v termínu a těsně před odjezdem rezervovat to, co bude volné. Jen mě zajímalo, jestli mají nějakou páku si z účtu stáhnout prostředky, které tam fyzicky nejsou. 

0 Citovat

A pak ti strhnou celou částku za pobyt? Většinou měli v podmínkách storno 100 procent z jedné noci,  což mi nepřijde taková tragédie zariskovat

0 Citovat

Pokud není k účtu kontokorent, tak by to nemělo projít. Ale bude asi záležet na bance, protože ubytovatel má na peníze smluvní vztah vytvořený rezervaci.

0 Citovat

Peeetee, právě že celou částku, taky žasnu. Ale několikrát se mi stalo, že hotel chtěl predautorizaci a já na účtu neměl dost, tak požadovali zadat jinou kartu a nic nestrhli. Konkrétně Skiathos na srpen to má tak, že většina hotelů jen nevratné rezervace, nebo v našem případě storno zdarma, ale jen měsíc (pár hotelů 14 dnů před příjezdem). 

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Peeetee, právě že celou částku, taky žasnu. Ale několikrát se mi stalo, že hotel chtěl predautorizaci a já na účtu neměl dost, tak požadovali zadat jinou kartu a nic nestrhli. Konkrétně Skiathos na srpen to má tak, že většina hotelů jen nevratné rezervace, nebo v našem případě storno zdarma, ale jen měsíc (pár hotelů 14 dnů před příjezdem). 

Nemělo by to jít strhnout jen do výše udělané předautorizace? Druhá možnost je zkusit něco jiného jak Booking. Bývají různé podmínky.

0 Citovat

Floodland kontokorent není, kreditka není, jedu "za své", takže ztráta stovek euro by zamrzela. Tak to zruším a zabookuju den před odletem, hotelů s bazény je tam více než 100. Nestojí mi to za měsíc stresu, co zase ti nahoře vymyslí a zpřísní. A to samé pro změnu koncem září mě čeká na Kefalonii.


screenshot-2021-07-20-22-11-51-581-com-android-chrome.jpg

0 Citovat

Nemáš jinou kartu, která by byla prázdná?

0 Citovat

Miguleas: tak to chápu, odpověď na tvou otázku neznam, kde není možnost storna tak v této době taky nechci riskovat... ted jsem vzal se stornem zdarma týden předem, ale pak si právě účtují jen jednu noc, s ohledem na to jak to byla výhodna nabídka tak to už za ten risk stalo..

0 Citovat

Ridder napsal(a):

Nemáš jinou kartu, která by byla prázdná?

Tech mam -))) Vymenim za plnou , ale vazne myslim ,ze i kdyz tech ubytovani s moznosti zdarma zruseni treba 2 dny  pred prijezdem je malo  porad by se nejake melo najit ,ale asi taky jal kde 

0 Citovat

Ridder, v podstatě všechny karty mám prázdné 😀, peníze tam přesouvám až v případě potřeby, tam jde o to, jak psal Floodland, že ubytovatel má na peníze nárok na základě smluvního vztahu vytvořeného rezervací, právě toho se bojím.

 

0 Citovat

Taky jsem si toho vsimla, neni to jen v Recku. Ale treba to stejne ubytovani, jine podminky napr. na hotels.com. Mam tam rezervaci se stornem 3 dni predem, na bookingz to stejne bylo 14 dni predem. A samozrejme taky o 20% vyssi cena (booking).

0 Citovat

Mikire, jsou tam samozřejmě, ale jen ty nejluxusnější, třikrát dražší. To už se vyplatí letět třeba na Rhodos přímo s cestovkou, Ostrava, 12 dní, AI, 29.7. 15.900 za osobu.

0