Přátelé, obracím se na vás s prosbou o radu, jak nejlépe a nejúčinněji postupovat v situaci, do které jsem se dostal. Plánoval jsem dovolenou s dětmi na jihu Francie v Nice. Vzhledem k tomu, že nejsem Rotchild, snažil jsem se vymyslet, jak to pořídit co možná nejlevněji. Ve středu v noci se na mě usmálo štěstí. Na Bookingu jsem objevil časově omezenou cenu na perfektní hotel za bezkonkurenční cenu. Hned jsem to rezervoval s tím, že ručím kartou, platba proběhne až při ubytování samotném. Ke všemu ten den přišel Wizzair se svoji bombou lístků za 10 euro. Koupil jsem i letenky a mnul si ruce. V pátek odpoledne jsem dostal od Bookingu zprávu, abych autorizoval údaje platební karty, že je neplatná. Bylo mi to divný, tak jsem pro jistotu zašel k bankomatu vybrat si peníze, jestli prostě není problém s kartou. Nebyl, peníze jsem si vybral. Do systému jsem proto zadal opět údaje z karty. Do minuty mi přišla zpráva, že rezervace hotelu je zrušená z důvodu neplatnosti karty. Podotýkám, že karta je platná do 05/21, na účtu je peněz dost, blokování mezinárodních plateb není (jinak bych asi těžkou koupil ty letenky, že). Jak mám teď nejlépe postupovat? Obrátit se přímo na hotel? Nebo na zákaznické centrum Bookingu? Zaslat jim kopie dokladů, že karta je platná? Obnoví mi potom rezervaci? Předem díky za rady.  .

Zrušení rezervace hotelu bookingem

Založil(a) ve fóru Vyhledávače hotelů

Přátelé, obracím se na vás s prosbou o radu, jak nejlépe a nejúčinněji postupovat v situaci, do které jsem se dostal.

Plánoval jsem dovolenou s dětmi na jihu Francie v Nice. Vzhledem k tomu, že nejsem Rotchild, snažil jsem se vymyslet, jak to pořídit co možná nejlevněji. Ve středu v noci se na mě usmálo štěstí. Na Bookingu jsem objevil časově omezenou cenu na perfektní hotel za bezkonkurenční cenu. Hned jsem to rezervoval s tím, že ručím kartou, platba proběhne až při ubytování samotném. Ke všemu ten den přišel Wizzair se svoji bombou lístků za 10 euro. Koupil jsem i letenky a mnul si ruce.

V pátek odpoledne jsem dostal od Bookingu zprávu, abych autorizoval údaje platební karty, že je neplatná. Bylo mi to divný, tak jsem pro jistotu zašel k bankomatu vybrat si peníze, jestli prostě není problém s kartou. Nebyl, peníze jsem si vybral. Do systému jsem proto zadal opět údaje z karty. Do minuty mi přišla zpráva, že rezervace hotelu je zrušená z důvodu neplatnosti karty.

Podotýkám, že karta je platná do 05/21, na účtu je peněz dost, blokování mezinárodních plateb není (jinak bych asi těžkou koupil ty letenky, že).

Jak mám teď nejlépe postupovat? Obrátit se přímo na hotel? Nebo na zákaznické centrum Bookingu? Zaslat jim kopie dokladů, že karta je platná? Obnoví mi potom rezervaci?

Předem díky za rady.

0

Zkontrolovat limit pro platby kartou pres internet.

0 Citovat


Platil si kreditkou alebo debetkou? Ak debetkou, nevyžaduje hotel kreditku?


Tiež sa mi to stalo, bol to hotel v Portugalsku. Vykašlal som na nich a našiel som si iné ubytovanie. Môžeš skúsiť nasledovné:

1. Skús použiť inú kartu, ak sa to dá ešte rezervovať. Niektoré firmy z nejakých dôvodov neakceptujú karty niektorých bánk, príp. z niektorých krajín. Pri použití karty na bookingu daj pozor, booking často posiela údaje o karte e-mailom.

2. Vyber si iné ubytovanie.

3. Ak vám nevyhovuje iné ubytovanie, kontaktuj hotel aj zákaznícke centrum bookingu.


A samozrejme, skontroluj si všetky nastavenia karty. Je možné, ako píše Standa, že máš malý limit na karte pre internetové platby.


0 Citovat

@hugonovak: ...Pri použití karty na bookingu daj pozor, booking často posiela údaje o karte e-mailom... Dobrá rada dát pozor, ale v praxi neproveditelná. Nebo mě aspoň nenapadá jak.

0 Citovat

1.Limit na platbu přes internet mám 100.000 Kč.

2.Rezervovat se to ještě dá, hotel má na daný termín ještě volné pokoje. Problém je cena, která byla pro mě v dobu rezervace určující. Já zabookoval pokoj v hotelu na první srpnový týden pro 4 lidi za cca 6.300 Kč  - 237 euro (potvrzeno v e-mailu). Teď je cena za totéž téměř 39.000 Kč - 1.450 euro...

0 Citovat

@divan: ja používam kreditku, nikdy nie debetku . Kreditka musí byť od dobrej banky, nie tescokarta a pod., a musia chodiť notifikácie (SMS alebo e-mail) o použití kreditky. Zopárkrát sa mi stalo, že banka odmietla podozrivú transakciu a raz mi dokonca na žiadosť kartovej asociácie zrušila kartu (Zaznamenali viac  pokusov o neštandardné platby). Našťastie mi v krátkej dobe banka vydala novú kartu.

0 Citovat

@pavelpacek, možno hotel uviedol chybnú cenu a takýmto spôsobom sa chce zbaviť rezervácii. V auguste dovolenkuje celé Francúzsko.

0 Citovat

Tak to bych si schvalne zavolal nebo zasel primo do banky. Na centrale budou vedet zda vubec byl nejaky pokus o autorizaci.

Mohli to zrusit treba sami, protoze si uvedomili chybu v cene za kterou ti to nechteli dat a na chybnou kartu se jen vymluvili?

0 Citovat

Mám běžnou kartu k účtu od Unicreditu.

0 Citovat

Stalo sa mi podobne viac krat. Napriklad na Cypre. Hotel proste neakceptoval debetnu kartu iba kreditnu. Ubytovanie mi rovnako zrusili. Nakonie som si vybral iny hotel...

0 Citovat

@hugonovak - ta cena možná byla chyba ze strany hotelu, uznávám, že byla abnormálně nízká, v srpnu v Nice pro 4 lidi se ubytování pod 15.000 Kč sehnat nedá...

@standa - do banky půjdu hned zítra a uvidím, co zjistím

0 Citovat

Tohle se mi stalo na podzim u rezervace hotelu v Mariánkách(platba předem).....ač karta byla OK,tak též přišlo storno s odůvodněním neplatnosti karty.

Tak jsem to druhý den rezervoval znova na tu samou kartu a světe div se peníze strženy ..

Osobně to vidím,že chyba byla na straně pracovníka hotelu,který to jednoduše blbě opsal.


0 Citovat

jsem si skoro jistej, že to byla chybová cena a proto to hotel neakceptoval. Stalo se mi už nejednou něco podobného.

0 Citovat

OK, možná, danou cenu mám nicméně potvrzenou v mailu.  Ale z hlediska právního byla uzavřena smlouva o rezervaci a já nezavdal pro zrušení rezervace žádnou příčinu. Tedy aspoň o ní nic v tuto chvíli nevím. Uvidíme zítra v bance.

0 Citovat

Stalo se mi to stejný loni u Mrtvýho moře, taky super cena a najednou týden před odjezdem mail, že nemůžou ověřit kartu, ať to zkusím zadat ještě jednou, další den opět mail, že se jim to nepovedlo ověřit a že nám rezervaci ruší... takže nás hodně vypekli, v těch místech už jsme nic nesehnali za "normální" cenu a museli dojíždět. Samozřejmě karta byla v pořádku, protože jsem s ní před i potom zaplatila další ubytka v pohodě.


Viděla bych to, že se hotelu naskytla lepší nabídka, tak nás prostě vyšoupli, od té doby jsem s bookingem skončila...

Do předvčerejška jsem byla maximálně spokojená s hotels.com, bohužel nám z ničeho nic zrušili jednu rezervaci, ale ani mail o tom nedošel, nikde nic, jen jsem si toho náhodou všimla v rezervacích, jenže to je 3měsíce dopředu, tak ještě něco jinýho seženu, ale ten Israel byla fakt průser.

Jinak hotels.com ubytování v Praze, nám nabídl o hvězdičku lepší hotel, protože ten původní vybranej ještě neotevřeli, zavolali, omluvili se a na náhradním hotelu jsme dostali asi nejlepší pokoj, z celýho baráku, byl to absolutně luxus :-) a pořád se jen omlouvali za přesunutí.

0 Citovat

Mám podobnou zkušenost. U mě to bylo tím, že mám blokované MO/TO platby. Hotel mi volal, že nemůže strhnout zalohu. Až později jsem se dozvěděl, že mu Booking jednoduše přeposlal všechny údaje z karty - celé číslo, platnost a CVC a on se snažil to zadat v nějakém svém systému. V mém případě jsem se domluvil a při checkinu zaplatil vše cash. Ale od té doby mám hodně nízký limit na internetové platby u karty, kterou používám na Bookingu, a zvyšuji ho jen před platbou. 

0 Citovat

Na Booking používám virtuální Revolutku se směšně nízkým limitem. Na ověření té nuly, co se obvykle dělá to bohatě stačí. Plus tam mám obvykle jen pár korun a dobíjím, až když je potřeba. Jakmile si ubytko chce očuchat nebo dokonce strhnout vyšší částku, hned se to dozvím.

Dělám to od té doby, co někde asi od Bookingu uteklo číslo mé kreditky a někdo si na mě v Anglii nakupoval vlakové jízdenky za vyšší stovky liber a chtěl se v San Franciscu svézt Lyftem. Naštěstí to vyřešil chargeback.


Sem tam se mi to stane taky, že ověření je neúspěšné. Může to být i tím, že se upíši, protože už tam nemám ani uloženou kartu. Lepší je použít jinou kartu, když ověření první je neúspěšné. Něco se na té první hotelu nemusí kdovíproč líbit.

0 Citovat

Přátelé, teď jsem byl ve své bance a zjistil následující. Moje platební karta je naprosto v pořádku, nemá žádná omezení pro mezinárodní platby. V pátek, kdy mi byla rezervace hotelu zrušena z důvodu neplatnosti karty, byl učiněn ze strany hotelu The Jay Hotel by HappyCulture požadavek na blokaci, a to na částku O Kč. Ano, O Kč!!! Banka proto samozřejmě nic neudělala, žádost nezamítla. Ještě si to nechám od banky potvrdit písemně a pak už jdu po hotelu. Psal jsem na Booking, ale ti odeslali přímo na ubytovatele. Tož tolik zatím.

0 Citovat

Konečně jsem dostal odpověď u hotelu. Jak se ukázalo, žádný problém s mou kartou nebyl, ale prý "system error". Tedy zřejmě něco, za co nikdo nemůže.  Zrušení platně uzavřené rezervace (tedy smlouvy o rezervaci) z vymyšleného důvodu není nezákonné. Blbce ze mě nikdo dělat nebude...

We feel sorry about this situation but your booking was part of a system error explaining the extremely low rate you booked for the property. On this period the rates are higher than 200€ and for this reason Booking.com cancelled the booking. This is not an illegal act as the rates are so low that it does not cover the fees for the breakfast. We feel sorry about the situation and this mass issue that happens and we thank you in advance for your understanding. 


0 Citovat

Minimálně v ČR platí, že pokud obchodník uvede v omylu absurdně nízkou cenu, tak může takovou kupní smlouvu neuzavrit, případně odstoupit.

Pochop hotel že ti to dát nechce, vždyť by na tom prodělal. 

0 Citovat

@Jan Vidim tam to je těžko specifikovatelný, co už je absurdně nízká cena. Známej objevil chybu na eshopu, kde kolo, který stojí 50k prodávali za 25k. Po nějakých tahanicích mu ho museli za tu cenu prodat. Nedávno byla aféra CZC nebo Alza nebo Mall? To je jedno. Reklama na nějakej iPhone tuším za 1-2k. Taky to myslím prohráli. Ale to už si nepamatuju. 

0 Citovat

No jasně, to máš pravdu, ale soudit se s někým aby mi prodal iPhone za 1000 mi přijde celkem jako zlodějina. Případ o kterém se tu bavíme je trošku méně extrémní, nicméně principiálně stejný. 

0 Citovat

Problém u Bookingu je ten, že jinak přistupují  v reklamacích k ubytovatelům na západě a jinak na východě.

Pokud si zákazník stěžuje na ubytování ve východní Evropě, dají  většinou zapravdu hostům (asi mají špatné zkušenosti s ubytovateli), zatímco na západě jejich linka víc nadržuje ubytovatelům- to je moje zkušenost.

Nechci ale vůbec domýšlet, že by ještě rozdělovali, odkud host pochází. Pokud ano, máme to těžší.

Realně bys měl napsat do hotelu, že máš platnou rezervaci, že s ní počítáš a že přijedeš. Pokud oni nemají už volno, ať Ti zajistí jiné ubytování ve stejném městě , ve stejné kategorii.  Zkrátka někdo udělal chybu na rezervačním  odd hotelu a ten to v případě tvého příjezdu odskáče ...

EDIT: Ještě se může stát, že hotel poprosí Booking o nastavení speciálních funkcí, které si sám hotel nemůže nastavit a pokud se  Booking na přání vykašlal a mělo by to souvislost s Tvojí rezervací, tak Ti Booking (ne hotel) zkrátka napíše, že rezervace neplatí a pak už není co řešit  (nikdy neudělá chybu, on platit nic nebude, tak to tam mají), jednají z pozice moci

0 Citovat

Prihodilo sa mi uz niekolkokrat. Naposledy so mnou takto vypiekli v Budapesti 24h pred prichodom, odvtedy to uz robim nasledovne - rezervaciu vyplatim ihned cez booking (ak je to mozne), v pripade free storna ti to cele vratia na kartu.  Takto mam aspon istotu, ze tie ubytka ma nezrusia pre vymysleny dvovod s nefungujucimi kartami.

0 Citovat

Obecně zde vidím problém v tom, co je platná rezervace. Osobně si myslím, že rezervace se stává platnou až v okamžiku odeslání požadované částky. Jinak je samozřejmě chyba si u těchto chybových cen nedělat automaticky screenshoty. Vyjednávací možnosti jsou pak o dost menší. 

0