Koupil jsem letenky do Japonska - přílet Osaka,odlet Tokio,jen 8 dní......hrubý plán je ihned přesun do Kyota - nebo se vyplatí vyhradit alespoň jeden den na Osaku? ...z Kyota pak do Tokia - nějaká zajímavost na trase,která stojí za zastávku ? .

Japonsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj potřebuji poradit,

právě jsem si koupil letenku přes Emirates - mají v akci a vyšla mne na krásných 14 000kč. Praha-Dubaj-Tokio(Narita) a zpět.
Letím od 16.3.2016 - 26.3.2016. Popravdě, ale budu mít 8 celých dnů a kousek 17.3.2016 kdy přistanu v Tokiu někdy ve 4 odpoledne (pokud vše klapne jak má).

Prosím o radu kam vyrazit? nějaký itinerář....


Moje představa je

2dny Tokio
1den Nikko
2dny Kyoto
1den Kyoto + Himeji castle
2dny Hiroschima a Ósaka


S tím že tedy první 4 noci budu bydlet v Tokiu a pak přesun do Kyota a odtud vyrážet na výlety. Poslední den se zbalím ráno z Kyota, přesun do Osaky, prohlídka hradu atd...odpoledne přesun do Tokia Narity, večer odlet cca v 10 večer.

Je to rozumné, popř. můžete mi něco doporučit?

Díky

0 Citovat

Nevim co te zajima, ale

2dny Tokio

TV Tower
Ginza - pokud te zajima luxus - je tam moc hezky A&F obchod
Akiba - pokud te zajima anime a manga
Shibuya - pokud te zajima krizovatka kde muzes prechazet diagonalne + je tam biccamera obchod - kupoval jsem si tam moc hezky hodinky - maji super ceny
Ueno - pokud te zajima ZOO, stankovy prodej
Shinjuku - me osobne zklamalo, ale par hezkych fotek jsem tam dal taky
Roppongi - doporucuji vecer - vyjet vytahem na tusim ze Roppongi Hills... mrakodrap... a udelat si fotky nocniho tokya... nahore je i bar/restaurace... kdyz budes mit kliku chytnes happy hours 50% tzn. 2drinky za cenu 1.-)

1den Nikko - doporucuji vzit to hned z rana, neni tam tolik lidi a ve 4 muzes byt zpatky v tokyu

2dny Kyoto - zlaty pavilon, stribrny pavilo,kiyomizudera, arashiyama = bambusovy haj... spis si najdi na netu best of Kyoto.-)
1den Kyoto + Himeji castle
2dny Hiroschima a Ósaka

Hiroshima - ta toho moc nenabizi, ale je hezka - samozrejme pamatnik atomoveho vybuchu a miyajima, kdybys letel v sezone, tak bych jeste doporucil baseball zapas, ale v breznu se jeste nehraje.
Osaku - vynechat a navstivit radsi Naru, pokud mermomoci chces osaku, tak dotonbori a Umeda Sky pokud mas rad vyhlidky z mrakodrapu, Osaka castle

0 Citovat

Re5pect děkuji!


Ještě mám dotazy.

Rád bych o doporučení nějakého ubytování ryokany nebo rodiny? Můžete něco doporučit?
A navštívil bych také tradiční lázně, opět jestli máte nějaký typ v kyotu, nikko či tokiu?


Děkuji

0 Citovat

Byl někdo z Vás v Hakone? stojí to za to?

0 Citovat

tak nakonec jsem těch 9 nocí rozdělil na 5 Kyoto (2 dny město,den Himeji Castle a den Nara) a 4 Tokyo (den Mount Fuji,den Niko) takže na samotné Tokyo mi zbyde zhruba den a půl.....teď přemýšlím co vidět .. paláce asi už ani moc ne spíš tedy město,mrakodrapy uvažuji o Tokyo Tower,stojí to za to? případně nějaká zajímavá jiná vyhlídka na město?
a kde se v tom případě nejlépe ubytovat? ..no vzhledem k těm výletům asi někde v pěší vzdálenosti od Tokyo Station ?
ještě k Tokyo Station,jelikož odlet mám až pozdě večer předpokládám že tam existuje nějaká úschovna zavazadel ?

0 Citovat

Na Fuji muzes jen v urcitem obdobi... tusim letni mesice... tak snad se trefis. Doporucuji vylez vecer na Roppongi hills a udelat si fotky Tokya v noci vcetne osvetlene tv tower. Ubytko kdekoliv v blizkosti stanice metra typu Ueno, atd. Uschovnu nevim, ale pokud chytnes na hotelu angl. mluvici pedsonal, tak se domluv, ze bysis tam nechal veci a pak si je vyzvedl. Udelal jsem to takhle 2x a v pohode. Nevyhoda je, ze se pro ty veci musis vratit.-)

0 Citovat

keby niekto hladal nejake tipy na Japonsko tak tu su nejake ucelene infosky z mojej strany smiley

http://www.travelicious.cz/category/azia/japonsko/

0 Citovat

Zdravím všechny, jsem momentálně v Japonsku a mám jen pár postřehů, asi hlavně k ubytování. Budu tu celkem 15 dní čistého času (od 25/8 - 8/9) a taky jsem měla původně plán, že prvních cca 8 nocí budu v Kjotu a zbytek v Tokyu a odsud vyrážet na výlety. To se moc neosvědčilo, protože nastal problém najít bydlení na takto relativně delší počet dnů v kuse. Vzhledem k tomu, že mám JR Pass, tak se momentálně přesouvám tam, kde za a) mám vytipované, že bych chtěla něco navštívit a za b) je tam v tu chvíli volné bydlení. smiley Jsem tu od 25/9 a momentální stav je: první tři dny Kyoto /to jsem měla zamluvené pro jistotu už dopředu/, 1 noc Ósaka, dvě noci Kanazawa, zítra se přesouvám zpět do Kyota na dvě noci a pak to budu opět přizpůsobovat. Jak již někdo psal, cestování opravdu není problém, frekvence vlaků je skvělá.
Jinak, je toho tady opravdu strašně moc, takže si každý musí vybrat dle osobních preferencí a času. Přeju hezký zážitky.

0 Citovat

zřejmě jsem moc náročná smiley Ale ne, nakonec jsem ráda, že jsem takhle flexibilní, přesouvám to i podle počasí.

0 Citovat

Ahoj všem, potřebuji poradit s pár věcma. Velice všem děkuji.

16.3. odlétám z Prahy do Tokia. Níže jsem uvedl itinerář. Mám několik dotazů a budu rád za jakoukoliv radu.

za 1. kde se ubytovat v Kyotu? ohledně dobré dostuponosti k nádraží a všem zajímavostem ve městě.

za 2. Jakou pořídit datovou simkartu? postovaní fotek, hledání spojů, google mapy atd

za 3. je nějaký dobrý vyhledávač vlakových spojů do mobilu? ios

za 4. jakou použít dopravu (přistanu v 17:30 na Narite), dostat se do Gotandy station? nemůžu požít railway pass, musím si ho ponechat až na další den. Jinak by mi nevystačil na celou dobu pobytu.



Itinerář:

17.3. - pozdní odpolední přílet do Tokia (spaní v Tokiu)18.3. - 19.3. - Tokio 20.3. - Přesun do Kjóta, odpoledne návštěva Himeji castle (spaní v Kjótu)21.3. - Hirošima a ostrov Miyajima (spaní v Kjótu)22.3. - 23.3. - Kjóto24.3. - 25.3. - Nikkó25.3. - dopoledne odjezd do Tokia (asi krátká návštěva nákupů v Ginze), pozdní odpoledne přesun na letiště a v 22:00 odlet směr Dubai/Praha

0 Citovat

Zdravím, k bydlení v Kyotu - bydlela jsem na třech místech, dvě bych určitě doporučila. Green Rich Hotel Kyoto a Hotel Excellence Kyoto (mají pouze jednolůžáky, jsou menší, ale jinak bez problému). Na vlaky jsem používala Hyperdia (http://www.hyperdia.com/en/).

0 Citovat

Ten Piece Hostel Kyoto mám rovněž zabookovaný, tak jsem rád, že je ok. Už podle fotek vypadal parádně a za skvělou cenu. V Tokyu budu rovněž v kapslovým "pokoji" a trochu se obávám mích 193 cm smiley No bude to sranda smiley

0 Citovat

ja teda datovou simku vrele doporucuji a naopak si myslim ze free wifi neni mnoho, alespon teda nebylo v Tokyu pred rokem ... ta cena neni nejak vysoka (cislo ted nevyplivnu, stejne jako doporuceny tarif, ale da se to lehce vygooglit) + i kdyby bylo pokryti free wifi velke (coz neni) tak pri prejezdech, kteryma stravis v jakekoliv vetsi zemi/meste vetsi cas (metro, vlaky) se to da vyuzit na googleni/cokoliv na netu

0 Citovat

ok, však jo, jestli chceš net pořád, tak jdi do simky.

co se týká kola, tak nevím, památky úplně daleko od sebe nejsou, ale my jsme tam byli taky v lednu a bylo kolem 0 - 5°C a občas i lehounce sněžilo. a celodenní lístek na bus stál v přepočtu 100kč, takže takové outdoorové aktivity jsme vůbec neřešili smiley smiley

0 Citovat

V Japonsku dobře funguje půjčování pocket wi-fi. Nabízí to dokonce i některá ubytování. My jsme byli v létě na tři týdny a měli jsme pocket wi-fi na celou dobu (půjčeno přes web, kde jsme kupovali rail pass) a je to pohoda - žádná nutnost přehazovat simku v telefonu (musím být stále dostupný i na svém českém čísle). smiley Vyzvedli jsme si jej na poště na letiště v Ósace hned po příletu a odevzdali tamtéž těsně před odletem.

0 Citovat

Hotel v Kyotu je nakonec El In kyoto- našel jsem na bookingu za dobré peníze. Jinak v Tokyu jsem ubytovaný v Ryokan Sansusio a v Nikko s trochou luxusu včetně onsen v Nikko Hoshino Yado.

to Proky: Kde sis kupoval rail pass a ten wifi pocket?

0 Citovat

To WurfHotel v Kyotu je nakonec El In kyoto- našel jsem na bookingu za dobré peníze. Jinak v Tokyu jsem ubytovaný v Ryokan Sansusio a v Nikko s trochou luxusu včetně onsen v Nikko Hoshino Yado.

Tak jsem taky zabookoval hotel El In v Kjótu. V Tokiu ještě nevím, mám tam více rezervací přes booking.

0 Citovat

Brali jsme přes www.japan-rail-pass.com a všechno proběhlo v pohodě. Railpassy přišly za pár dní FedExem.

Pocket Wi-Fi tam mají na webu hned na úvodní stránce, případně v sekci "Services". Na pocket Wi-Fi připojíte několik zařízení najednou, takže mobily, ipady, notebooky, žádný problém. Je dost dobře možné, že pocket Wi-Fi se bude dát půjčit jinde levněji, než je to na tomhle webu, ale pro ten komfort jsme zvolili tuhle variantu. Aspoň jsme nic nemuseli shánět na místě.

Jinak rail pass koupíte například i u Student Agency. Pokud si vzpomínám, ty ceny se u různých prodejců příliš neliší (jestli vůbec). A nezapomeňte, že rail pass se dá koupit jen mimo Japonsko. Tam už jej pak neseženete.

0 Citovat

Mám dotaz ohledně Japan Rail Pass a sice, jestli platí i na metro v Kjótu či Osace. Pokud se dotaz opakuje, předem se omlouvám smiley

0 Citovat

Ahoj máte někdo zkušenost s Pasmo card?

https://www.japan-rail-pass.com/services/pasmocard

Díky

0 Citovat

ahoj všem,

tak ještě mám několik dotazů:

1) hyperdía, vždy jste se na ni spoléhalo sedí to 100%?
2) Nějaká rada jak se dobře a efektivně zorientovat v tokijském metru?
3) Co vše navštívit v Hirošimě? jak jste se dopravovali po ní?

Díky

0 Citovat

2) jako v každém jiném velkoměstském metru, na stránkách metra je klikací aplikace do mobilů/tabletů s mapou. Klikneš odkud a kam a vyjede ti kde přestoupit a cena.

3) určitě muzeum atomovky, je hnusné, ale každý by to měl vidět; dopravoval jsem se hlavně pěšky a tramvajemi

0 Citovat

jaké paláce nejlépe navštívit v Kjótu ?
budu mít na to jeden den + jedno odpoledne tj nechci lítat z místa na místo tak jsem si dal limit 3 - zaujal mě: Fushimi Inari Shrine,Kinkaku-ji temple a Kiyomizu Temple.
ještě mě zajímá jak je to tam s dopravou? vlakem se z výše uvedených dostanu pouze k jednomu,takže zbytek bus? toho se docela "bojím" ..

0 Citovat

"jako v každém jiném velkoměstském metru, na stránkách metra je klikací aplikace do mobilů/tabletů s mapou. Klikneš odkud a kam a vyjede ti kde přestoupit a cena."

Mám dotaz ohledně použitelnosti Microsoft smartphonu (Microsoft Lumia 535) v Japonsku obecně (ve wifi) a s japonskou SIMkou? Ví o tom někdo něco prosím?

0 Citovat

Publikoval jsem na airways tripreport z výletu Dreamlinerem LOTu do Japonska v lednu 2016.

Koho nezajímají letecké fotky, klidně je přeskočte, ale je tam i dost fotek z Tokya.


http://forum.airways.cz/viewtopic.php?f=42&t=9608

0