Ahoj, chystám se poprvé s přítelem do Asie na dovču. Stále se rozhodujeme mezi Thajskem a Indonésií a proto jdu pro radu za Vámi. Nikdy jsme předtím v Asii nebyli, můžeme si vyhradit max. 3 týdny dovolené na procestování té či oné země. Nejsme vyloženě batůžkáři, nicméně se rádi vydáme na nějaký pochod, ale také si rádi odpočineme na hezké pláži. Máme rádi kulturu, památky, ale nemusíme vidět 10 stejných chrámů za sebou  .

Poprvé do Asie

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Cali: myslel jsem přesně na to samé, toto téma úplně vyzývá k večerní lahvince:-) Pokud je tazatelky sen Bali, tak nechť tam jede. Ano, je tam hodně turistů a kdysi bývalo Bali hezčí, ale to přeci není důvod tam  neletět. Nebo jako nikdy nepoletím tam, kde to bývalo kdysi hezčí/lepší?

0 Citovat

Mein Gott, bych chtěla být tady na tom fóru poprvý....

Ale naše osobní zkušenost je v tomhle rozhodování dost na prd. Mně se líbilo v Thajsku (na první cestu ideální, jednoduché cestování, krásné koupání a levné to je relativně pořád), naopak kámoška byla z Bali vysloveně zklamaná (stěžovala si na mraky Australanů, kteří tam jezdí chlastat, takže natažené ceny za všechno, na pláži odpadky, ty krásné hotely, které mají všichni na instáči, stojí neskutečný majlant, hodiny jogy odfláknuté nebo drahé). 

Určitě ale neuděláte chybu ani s jednou destinací, klidná a pěkná místa jsou na všech a beztak vás natáhnou všude stejně :)

0 Citovat

cali napsal(a):

Škoda, že musím pracovat. Být  večer, otevřel bych vínko a kochal se odpověďmi... Jinak souhlas s Born2Win, jestliže Bali byl sen dotyčné slečny/paní zřejmě již od školky (desítky let), tak proč tam neletět? Jaké si to udělají, takové to bude.  Jen směle do toho.

Taky si myslím, že by to byla pěkná diskuze, ale rovněž pracuji.

Každopádně musím napsat, že otázka byla opravdu hloupá a folklór osobní zkušenosti je veskrze okouzlující. Ale jak mírně naráží Cali, tazatelka je asi z mladší generace. Rovněž její podrážděná reakce lze s poměrně velkou jistotou zařadit do určité věkové kategorie. K vidění je to tu poměrně často.Myslím, že odpovědi Padrina a dalších včetně Tonica byly naprosto adekvátní položené otázce. Asi nikdo se tu nebude rozepisovat o třech různých zemí, obzvláště když jsou to 3 nejnavštěvovanější země (ostrov) JV Asie Všichni jaksi pracujeme. Tazatalka píše, že Bali je mainstream, ale to je i Thajsko a Lanka, takže je úplně jedno kam poletí.

Pokud přečetla spoustu materiálů jak píše, tak si snad udělá obrázek sama. A Libore Tonic správně poradil, že si má prohlédnout Lonely Planet a nejezdit tam kam doporučuje. Děsí se přece mainstreamu, takže je to naprosto adekvátní rada a s tím kam jezdí Tonic, to přece nemá nic společného.

No a rád bych se vyjádřil k Rob Foxx. Sprosté vyjadřování naznačuje mnohé. S Padrinem sice ne vždy souhlasím, ale aspon tady přispívá a často je to k tématu. Když se podívám na Roba a jeho 155 příspěvků za 4 roky, tak já bych naopak vyhodil jeho, protože je tu úplně k ničemu. To jak píše, že už byl v Asii pětkrát mi smrdí samochválou a jeho rada že z batohem je nejlepší Thajsko je úsměvná, když tazatelka nikde nepíše, že chce cestovat tímto způsobem. Myslím, že si Rob může bez problémů založit vlastní stránky a tam mazat koho chce. Maličko mu nedošlo, že kdyby David Padrina a podobné vymazal, tak tady diskuze prakticky zanikne :-)

Co se týká vybraných míst, je rozdíl jestli jedu v sezoně nebo ne, je rozdíl, jestli obrážím ty místa z Lonelyho, nebo navštěvuju zapadlé vesnice a pláže, je rozdíl, jestli cestuju místní dopravou nebo autem s řidičem, je rozdíl, co očekávám a co hledám. 

A musím se ještě zastat Bali, i když je to neuvěřitelné. Ty davy Australanů nechlastají po celém Bali, ale jen v těch nejvykřičenějších místech, takže i na Bali lze najít naprostou pohodu a klid. No a natáhnou jen toho, kdo se natáhnout nechá.

0 Citovat

Tak určitě jsem to nemyslel tak, že Padríno jako takový je ********, ale ty jeho alterega, kterých už ma asi 5. Sám jsem už několikrát byl svědkem toho, že opravdu poradil.


Jinak už jsem X krát chtěl napsat do threadu příspěvek, aby se nad sebou zamysleli někteří machři, ale vždy jsem se na to nakonec vyprdl, že mi to za to nestojí, ale dneska mi úplně nesedla snídaně, takže jsem to konečně poslal. 

Někteří nemají ani sebereflexi, když vidí, že člověk co tu žádal triviální radu o jedné větě dostane X hate příspěvků a zakončí to tím, že tohle fakt nečekal a už se tu nikdy neukáže. Já si to umím představit jak se cítí a proč tu píšou, protože i mí kamarádi, známí a rodiče mají tyhle "blbé" otázky a vůbec netuší, že pro nás jsou ty otázky fakt blbé. Tak odpovím a jdu dál, ne ? nebo přepošlu odkaz a dodám, že si to můžou třeba vygooglit pro příště - a třeba je tím naučíte do budoucna ne? 


@Petr76  - nevím odkaď jsi ty a je mi to úplně jedno, ale kategorizovat lidi podle města, kde žijí - Wáááu :) palec hore !    .... ty jsi zrovna jeden z těch "chytrých borců" tady ;)


Chlaďte vína, leštěte sklenice, krájejte sýry!


0 Citovat

niemandos napsal(a):


No a rád bych se vyjádřil k Rob Foxx. Sprosté vyjadřování naznačuje mnohé. S Padrinem sice ne vždy souhlasím, ale aspon tady přispívá a často je to k tématu. Když se podívám na Roba a jeho 155 příspěvků za 4 roky, tak já bych naopak vyhodil jeho, protože je tu úplně k ničemu. To jak píše, že už byl v Asii pětkrát mi smrdí samochválou a jeho rada že z batohem je nejlepší Thajsko je úsměvná, když tazatelka nikde nepíše, že chce cestovat tímto způsobem. Myslím, že si Rob může bez problémů založit vlastní stránky a tam mazat koho chce. Maličko mu nedošlo, že kdyby David Padrina a podobné vymazal, tak tady diskuze prakticky zanikne :-)


Kvalita se určuje dle počtu příspěvků? No jestli se opíráš o počet příspěvků a pak prohlášíš tohle " Padrinem sice ne vždy souhlasím, ale aspon tady přispívá a často je to k tématu" ... tak to klobouk dolů.

"To jak píše, že už byl v Asii pětkrát mi smrdí samochválou a jeho rada že z batohem je nejlepší Thajsko je úsměvná" - A tohle jsi taky krásně vyčetl, jsi prostě borec ;) 


Ty jsi taky krásný příklad zdejšího fórového alfasamce ;)  ..a jsem i rád, že ses ozval.

0 Citovat

Ty jsi něco pil? Protože to co jsi právě napsal je fakt mimo. 

0 Citovat

ale tak ja som to myslel vazne s tym lonelyplanet ... ved 90% turistov sa riadi podla takychto zdrojov .. tak asi je jasne, ze ak tam nieco nie je, tak tam tie davy nepojdu.  tak ja  z azie mozem poradit iba Sri Lanka a Filipiny, no toto pravidlo spolu s mojim "chod 500 metrov vedla" ma nesklamalo a dokazal som najst fakt pekne mieste bez turistov 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

A Libore Tonic správně poradil, že si má prohlédnout Lonely Planet a nejezdit tam kam doporučuje. Děsí se přece mainstreamu, takže je to naprosto adekvátní rada a s tím kam jezdí Tonic, to přece nemá nic společného.

Nepíše, že se děsí, ale "trochu mi vadí, jaký je z toho teď mainstream". Myslím, že takto na ostatní turisty nahlíží většina cestovatelů a turistů, což ale neznamená, že většina nenavštíví aspoň některé z těch nejznámějších památek nebo nezajede třeba z Bali na Gili či Rinjani. Aspoň já to tak dělám, i když si jako základ cest vybírám oblasti s minimem turistů a lidí vůbec. I turistické oblasti ale mají své výhody, které někdy ocením a začínající turisti je ocení ještě více. Se závěrem souhlasím, ale otázka byla spíš špatně formulovaná než hloupá. Těžko najde někde přímé srovnání těchto zemí (ostrova). Souhlasím ale s pozdějšími odpověďmi, že tam má zkrátka jet, když je to její sen. Tady aspoň dostala jasné odpovědi na své pochyby způsobené radami známých. V případě Bali je dobré se vyhnout hlavně prázdninám Evropanů a Australanů (a Kutě a podobným místům, i když třeba jídlo a ovocné šejky v Kutě byly dobré a levné).

@tonic: O 500 m vedle se většinou dá jít v přírodě nebo ve městě, to bych taky doporučil, ale u známých památek by to nemělo význam (ty ale zrovna na Filipínách nejsou a na SL jsi se jim vyhnul).
0 Citovat

ja som v tomto ignorant, vidim jeden budhisticky/hinduisticky chram, videl som vsetky :D to asi urobil rok zivota v Cine, ked mi uz fakt vsetky chramy pripadali rovnake a jedine co ich odlisovalo bola lokalita. 

0 Citovat

Ja se taky nevyhýbam turistickým místům Libore. Ono po 14 dnech si člověk rad dá i něco jiného než ryzi a ty turistická místa jsou většinou něčím zajímavá. Chrámy ale neprozivam stejně jako Tonic. Kazdopadne otázka podle mě hloupá byla, protože v ni nebylo absolutně žádné vodítko, co tazatelka preferuje co chce, co ma rada. Kromě te zmínky o turistech nic, takže na to se opravdu odpovídat rozumne nedá.

0