Dobrý den, v září letím do Kolumbie a potřeboval bych nějaké stránky které používáte v Jižní Americe na ubytování. Děkuji .

Kolumbie

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

Dobrý den,
v září letím do Kolumbie a potřeboval bych nějaké stránky které používáte v Jižní Americe na ubytování.
Děkuji

0

Neviem ako Kolumbia, ale vo väčšine krajín Južnej Ameriky som (sme) ubytovanie riešil tak, že po príchode do nejakého mesta sme sa prvého Taxikára opýtali na dobré a lacné ubytko a že za koľko nás tam zoberie smiley To možno nemusí platiť pre najväčšie mestá, tým som sa ale radšej vyhýbal.

0 Citovat

Poznej všechny krásy Kolumbie za 3 dny:

http://www.blesk.cz/clanek/cesto...-muze.html

0 Citovat

Aktuální informace k pobytu pro účastníky zájezdu:

http://www.blesk.cz/clanek/cesto...-zeme.html

0 Citovat

Změna destinace a příležitost k nákupu LM:

http://www.blesk.cz/clanek/cesto...oupit.html

0 Citovat

Zdravím, byl někdo v poslední době v Kolumbii? Sháním informace ohledně současné bezpečnostní situaci. Díky za informace.

0 Citovat

Ano, já byl v květnu. Dost záleží na tom, kam se v Kolumbii chystáte.

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Ano, já byl v květnu. Dost záleží na tom, kam se v Kolumbii chystáte.

Ahoj, jak to konkrétněji myslíš? Šlo by nějak přiblížit co jsi procestoval třeba ty a zda to bylo v pohodě? Také o tom přemýšlíme, tak také uvitám bližší info. děkuji
0 Citovat

Chceme jet trasu Bogota-Salento-Medelín-Guatapé-Santa Marta-Tayrona-Cartagena. Mám špatné zkušenosti co se týče bezpečnosti v JAR a Brazílií. Nemohu se rozhodnout. Zvažuji ještě Reunion. 

0 Citovat

V čem konkrétně špatné zkušenosti z JAR a Brazílie? Byl jsem tam i tam a v pohodě. Ohledně bezpečnosti bude Kolumbie srovnatelná, někde výrazně lepší, někde horší. 

Zkrátka to hodně záleží na přípravě a nějaké elementární intuici. Jsou místa, kam nechodit, jsou věci, které nedělat. Já byl konkrétně v Bogotě a okolí, Cartageně a Medellínu a okolí. Ten váš okruh vypadá v pohodě, turistická místa jsou na tom dobře s bezpečností. Cartagena, Bogota úplně. Medellín vlastně taky, za posledních 20 let udělal obrovský skok dopředu, policajt je tam opravdu na každém rohu, ale už tam víc záleží na čtvrtích, kde nechodit. Třeba centrum je mimořádně chaotické a nějaké kapesní krádeže si vůbec nemusíte všimnou.

Asi základní pravidlo - kromě Cartageny - je nevycházet za tmy a především nepřejíždět mezi městy za tmy. Jinak bude stačit důsledně dodržovat obecná pravidla pro pohyb po Latinské Americe, tj. neupozorňovat na sebe, nenosit s sebou vůbec žádné cennosti, peněz jen tolik, kolik potřebujete a hlavně nechodit po městech s foťákem na krku.

Kolumbie má v současnosti obecně problém především okolo hranic s Panamou, Venezuelou, Ekvádorem, v přístavech na tichomořském pobřeží a v odlehlých venkovských oblastech mimo hlavní tahy.

0 Citovat

Díky moc za informace. Budu se muset rozhodnout . Teď jsou letenky na leden - březen do Bogoty za 12 800 kč. Stále váhám mezi Kolumbií a Reuniónem. Asi si hodím korunou. 

0 Citovat

Zdravím, má někdo zkušenost s výběrem hotovosti z bankomatů? Někde jsem četl, že některé kolumbijské banky si ztrhávají celkem velkou částku za výběr. Díky za info.

0 Citovat

Čau, když už to tu kolega oživil.. :) V září letíme na 14 dní. Plán je Medellin, Guatape, Santa Marta, Tayrona, 4 denní trek na Ciudad Perdida a nakonec 2 - 3 noci na San Andres. Je to nátřisk, ja vím ... Nicméně pokud k tomu má někdo zajímavý postřeh, tip na jídlo/pramen/zábavu/památku, sem s ním. --- kvůli treku jsme vypustili Cartagenu, Mincu a Palomino. 

0 Citovat

Kdyz uz budete v Guatape, nezapomente navstivit i El Peñol, je odtamtud krasny vyhled na kolumbijske fjordy ;-) Dale se mi kdysi libilo v Mompoxu, a to zpusob prijezdu, tak i kolonialni mestecko samotne, temer jako z vypraveni od Gabriela Garcíi Márqueze. Jinak kousek odtamtud v San Jacinto se prodavaji skvele sombreros vueltiaos (typicke kolumbijske) a dalsi rucne vyrabene predmety. Stoji to za zvazeni. Adios y buen viaje ...

0 Citovat

Co se týče výběrů, tak bez poplatku 100% fungují jen BBVA. U bankomatů Davivienda nebyl poplatek jen vyjímečně nebo šlo vybrat jen s jejich konverzním poměrem na CZK.

Co se týče měst, tak v Medellinu nic moc není. Většina těch hlavních náměstí co se doporučuje, tak je oplocena a nepouští blíže k budovám. Grafity tour jsou i bezplatné a na konci se dává jen dýško. Je však předem potřeba udělat rezervaci. Každopádně je to taková trochu turistická stezka a nečekejte nějaký větší náhled do Comuna 13. El Peňol nebyl špatný a určitě bych doporučil ještě Abejorral a návštěvu La Casa En El Aire. Ubytovat se dá dobře v Abejorral v Hostal La Ramada. Sice hostel, ale velmi příjemný rodinný podnik a hostitel (75000 COP se snídaní).

Santa Martu úplně vynechat. Nic tam není a večer se tam člověk fakt necítí nejlépe. Ubytovat se buď někde v Tayrona nebo radši vybrat jako výchozí pozici Mincu (30 minut navíc k Tayrona oproti Santa Marta). Jinak na Cabo San Juan del Guia je to reálně hodina a půl chůze jedním směrem. Je lepší vyrazit co nejdříve. Za mě však přeplnění místo a lepší byla jedna z prvních pláží Punta las Gaviotas. Vstup do parku 63000 COP a autobus od brány k Canaveral 3000 COP.

Jinak co jsem četl, tak 4 dny na trek Ciudad Perdida je trochu ve větším tempu. Ideálnější je 5-6 dní.

Jinak cesty na větší vzdálenosti je lepší řešit přelety. Vůbec nemá cenu řešit přesuny z Medellinu nebo Bogoty autobusem na sever. Nejlevnější lety jsou do Barranquilla.  Avianca má dobré ceny a vůbec neřešili příručáky. Pozor si dát u Vivaair, který má jen malé zavazdlo a příplatek pak překoná cenu Avianca. Nemluvě o tom, že striktně vyžadují tištěný boarding pass, protože jinak Vás pekně zkasírují. Latam má sice větší zavazadlo, ale taky to kontrolují. Chodí u gate s papírovou krabicí do které se musí zavazadlo vejít. Na severu jsou přesuny autobusem jediná možnost. Rozhodně doporučuji Expreso Brasilia, protože mají nejlepší autobusy a nenechat se zlákat u vchodu k nějaké jiné společnosti. Cena Barranquilla - Cartagena/Santa Marta je 15000 COP a trasa Cartagena - Santa Marta 30000 COP. U pokladny vyžádat sedadla v první řadě a bezproblémů si před sebe dáte i batoh. Bezpečnost už je více než dobrá. Všichni cestující registrovaní a před každou cestou jsou všichni v autobuse natočeni na video ochrankou na svých sedadlech.

0 Citovat

díky s0ny i všichni ostatní! :)


letíme příšti týden, nakonec všechny tři přelety s Latamem. Bogota - Medellin, Medellin - Cartagena, Santa Marta - Bogota. Celou dobu byl Latam nejdražší (jediný Kiwi ho prodával za cca 50% ceny, zvláštní), nakonec to ale předminulý týden spadlo. Už jen kvůli tomu zavazadlu, ale i občerstvení good. San Andres jsme nakonec vypustili a zkusíme ten trek na Ciudad Perdida přece jenom za ty 4 dny zvládnout. Více času prostě nemáme :/


0 Citovat

Verim, ze budete Kolumbii ohromeni, jako vetsina cestovatelu. Pokud Vam nahodou zbyde cas v Bogote, kousek je i Katedrala Soli v Zipaquira nebo kolonialni mestecko Santa Fe de Antioquia u Medellinu. Feliz viaje a nuestra Locombia Querida :-D

0 Citovat

Platí se při odlezu z Bogoty odletová taxa, nebo je už zahrnuta v ceně letenky /Turkish Airlines/ díky za info.

0 Citovat

N.P. Tayrona - na jejich webu čtu:

ATTENTION: Parques Nacionales Naturales informs that PNN Tayrona will be closing its doors from January 28 to February 28 of 2018, according to the request of the indigenous communities of the Sierra Nevada de Santa Marta.

http://www.parquesnacionales.gov...ural-park/
Tak jen doufám, že to platí pro ten rok 2018 a není to nějakým pravidlem. Budeme tam právě někdy v období mezi 15.2. - 29.2.2020


Jinak letíme taky s Turkish Airlines a ta tzv. "impuesto de salida" by ně také zajímala - viz dotaz nade mnou.

0 Citovat

byl jsem dva týdny v záři letos poprvé a hlavní poznatek je, že vždycky bylo všechno trochu jinak, než se naplánovalo. Letěl jsem s Turkishem a neplatil jsem žádný poplatek, ale znova upozorňuji, že to byl nejhorší let v životě :)


Konkrétně v Tayroně jsme chtěli jít z Cabo San Juan trekem "Camino Precolumbiano" přes El Pueblito do Calabazo Gate, ale indián s mačetou řekl "no possible" :) Cesta byla opravdu zarostlá a téměř nerozaznetelná, nakonec i přehrazena ostnatým drátem. Nakonec jsme vzali teda drahou loď do Tagangy, protože jsme už neměli čas se vracet do Zaino.


Následně jsme nemohli jít ani trek do Ciudad Perdida, protože byl až do konce záři zavřený.

0 Citovat

Jinak ostrov San Andres - vstupní taxa by měla být cca 38 USD a letenky s Viva Air za dobrou cenu. Ani jsem nevěděl, že tento ostrov patří Kolumbii - takže dotaz:

Ceny na ostrově jsou podobné těm na pevnině nebo výrazně dražší? Cestuji vždy nízkonákladově, tak se raději poptám předem :-)

0 Citovat

@Leonard

Ale copak Leonarde! A co na tom letu bylo tak extra hrozného? 

0 Citovat

FC Baník Ostrava napsal(a):

Platí se při odlezu z Bogoty odletová taxa, nebo je už zahrnuta v ceně letenky /Turkish Airlines/ díky za info.

Například při letu s Aviancou z Bogoty do Mexika minulý měsíc se žádná odletová taxa neplatila.

0 Citovat

Bear napsal(a):

N.P. Tayrona - na jejich webu čtu:

ATTENTION: Parques Nacionales Naturales informs that PNN Tayrona will be closing its doors from January 28 to February 28 of 2018, according to the request of the indigenous communities of the Sierra Nevada de Santa Marta.

http://www.parquesnacionales.gov...ural-park/
Tak jen doufám, že to platí pro ten rok 2018 a není to nějakým pravidlem. Budeme tam právě někdy v období mezi 15.2. - 29.2.2020


Letos v únoru bylo taky zavřeno, že tam probíhají nějaké indiánské obřady.


Jinak při odletru s Air France se žádná odletová taxa neplatila.
0 Citovat

@matt

Tak to jsi mě tedy moc nepotěšil, do N.P. Tayrona jsme se chystali a pokud je ta uzavírka pravidelná, budeme mít tedy zřejmě smůlu :-(

S Air France, American Airlines, Avianca se neplatí, zjišťuji zatím jak je to s Turkish Airlines - viz info zde:

http://www.experienciacolombia.c...p?Colombia

0