Zdravím. S kamarádem v sobotu letíme z KTW do IEV a ještě v sobotu o pul devátý se vracíme nočním vlakem přes uzghorod domů. Vychází nám z toho asi 7 hodin v kyjevě. Co tam máme vidět a kde se máma pohybovat, aby jsme si i stihli nakoupit pár tekutých suvenýrů z cesty domů?  .

Ukrajina - Kyjev

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Busfor.ua by se mohlo hodit, mají i appku. Ukrajinský autobus je zároveň doprava i atrakce. 😂

0 Citovat

Pokud budeš mít na trase Kyjev - Lvov čas,tak nevynechej Luck.Z Rivna tam jezdí busy.Luck má pěkný historický centrum s hradem a v neposlední řadě pivovar Zeman :-) Doporučuji návštěvu.Loni v květnu jsem jel vlaky a busy trasu Lvov-Luck-Klevan-Rivno-Kyjev-Kamenec Podolský.

0 Citovat

@Cali: kde jsou ty pivovary v Kyjevě? Tam bych zašla. A jo, jsem líná si to vygooglit.

0 Citovat

@Cali: a já zase poprosím o více info k pivovarům ve Lvově, v březnu tam letíme z Katowic na rozlučku se svobodou :)

0 Citovat

@Leonard Ve Lvově je asi nejlepší Lvovskie, pak minipivovar Starogorod, ale doporučím ti pár míst kde je pivko z minipivovarů ( podle moji oblíbenosti ):

Choven, Virmens'ka St, 33-31, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Varka, 1, Kornyakta St, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Pravda beer theatre, Torhovyy Dim Tsipperiv, Rynok Square, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Kraft, Mykoly Voronoho Street, 11, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Poschta, Drukarska Street, 3, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Good friend, 79000, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Nedoporučuji ( v prvním fakt hnusné piva, všechny v druhém na nás sr*la obsulha )

Beer Craft, Virmens'ka St, 2, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Royal Brewery, Староєврейська вулиця, 9, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Nebyli jsme:

Tsypa, Stefana Yavorskoho Square, 1, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Kumpel, Volodymyra Vynnychenka St, 6, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

Starogorod, Rymlyanyna St, 1, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000



0 Citovat

No a kde rozhodně zajít jak kvůli pivu tak božskému jídlu, vlastním likérům a příjemné atmosféře:

Baczewski Restaurant, Shevska Street, 8, L'viv, L'vivs'ka oblast, Ukrajina, 79000

0 Citovat

@jakob perfektní! díky moc za vyčerpávající výčet, házím všechno do mapy a moc se na to těším ;)

0 Citovat

tonic napsal(a):

A čo tak juznejsie cez Karpaty? Lvov-Truskavec kúpele-A cez Stryj do Ivano-Frankivsku, odtiaľ napr. jaremce, kolomya, vorochta a cez Cernivci naspäť do Kyjeva. Vlastne asi skoro všetko sa dá vlakom/alebo osobákmi

Mam letenky Bratislava - Kyjev, Lvov - Vilnius a Vilnius - Norimberk, takze nejakej okruh na Ukrajine neni reseni 😃 omezil bych to na trasu Kyjev - Lvov a neco po ceste. 


@Jox - existuji ty aplikace i na iOS? 😃

@vlasta - mrknu na to, ale zatim to vidim spis na zjednoduseni cesty. 

@jakob - diky za tipy

0 Citovat

Ono to nie je okruh, skôr iná trasa z Kyjeva do Lvova, taká tá pekná horská Ukrajina

0 Citovat

Pánové, chci letos dát s drahou polovičkou poprvé Ukrajinu, konkrétně Kyjev. Obvykle na podobné "eurotripy" jezdíme na cca tři dny, je to přijatelné? Nejsem typ, který musí v dané lokalitě vidět všechny "must see" kratochvíle, spíš mě Kyjev láká jako kombo dobrých cen, pravoslavných kostelů a šancí na max 70% zahraničních turistů oproti třeba Paříži, Madridu, atd. Prostě se na pohodu projít, dát něco dobrého. 

Termínově asi někdy květen až srpen, spíš bych raději květen/červen. Odlet nejspíš Blava, možná Praha, teoreticky Katowice, jsem ze Zlínského kraje, tak uvidím dle cen a termínů.


0 Citovat

jasne, 3 dni na zaciatok akurat, ono vsetko hlavne je nakope okolo majdanu a inde sa lahko dostanes metrom. a zase ked nie si obdivovatel chramov a kostolov aj zvnutra, tak to lahko staci z vonku (narazam na komplex Kyjevopecerskej lavry, to sa da aj na dlhsie :))

0 Citovat

Tak věřící nejsem, ale i tak pokaždé na svých cestách rád nakouknu do nějakého kostela.

0 Citovat

Byli jsme poprvé pátek až neděle v prosinci a byla to pecka :) Prakticky jsme se od soboty od rána do nedělního večera nezastavili a pořád bylo co objevovat. Kromě těch klasických míst (díky tonicu za rychlopřípravu :)) doporučím navštívit restauraci The Last Barricade. Trvalo nám hodinu ji najít, až jsem byl vytočenej na max, protože podle navigace jsme byli přímo u ní a když jsem se zeptal lidí, tak většina vůbec nevěděla, kde je. Byli jsme i přímo v ní a odešli ji hledat zas jinam :D Je to zajímavej koncept a moc fajn :)

0 Citovat

Karel napsal(a):

Tak věřící nejsem, ale i tak pokaždé na svých cestách rád nakouknu do nějakého kostela.

hej jasne, ale tak myslim, ze keby si chcel prejst kompletne ten komplex, tak to je na dlhsie:)

0 Citovat

Pokud jde o jídlo ve Lvově, tak můžu vřele doporučit Pid Arsenalom (Arsenal Ribs and Spirits). Je ale potřeba přijít včas, stojí se tam leckdy šílené fronty. Posledně jsme stáli dost dlouho, než jsme pochopili, že se musíme jít nahlásit ke dveřím a podle toho, kolik míst se uvolní, budou vyvolávat skupiny o správném počtu členů. Akorát snad v zimě nebude takový strašný nával.
Baczewski je taky super a pokud tam člověk jde na tu opulentní snídani za srandovní cenu, je taky potřeba přijít v předstihu - zase fronta. Jednou jsme přišli pozdě a stáli tak dlouho, dokud nám před nosem nezavřeli. 😂

Kumpel je fajn, i kvůli pivu, asi (nepiju), mají několik poboček.
Kryivka (heslo "sláva Ukrajiny") je taky zmiňovaná všude možně a z dobrého důvodu.
Lvivske placki a jejich štrůdly, hmmmmmmm.....
Lviv Croissants - ideální na snídani, svačinu....
Salo je masakrózní místo a není to jen výstavkou sádla před vchodem. Z jejich sádlového suši jsem měl pocit, že ho určitě vynalezl nějaký Čech, který si chtěl uplácat rolky, ale nenašel ve špajzce žádné regulérní ingredience, ale sádla, párků a hořčice měl dost. Jídlo se sádlovou hlavou Švejka nebo rty Marilyn Monroe jsem zatím neměl, ale určitě to bude skvělá bašta. 🤣
Lvivska kopalnia kavy - kafe a šou v ceně.
Masoch Cafe - nebyl jsem, ale 2 z jednoho brněnského zkrachovalého politika doporučují... "I want more!"
The Most Expensive Galician Restaurant, House of Legends a Meat and Justice doporučují jiní, ty jsem zatím nestihl (na prožrání se Lvovem prodloužený víkend nebo dva nestačí 😊).
Ještě ta nádražka na hlaváku vypadá dost zajímavě a hlavně jinak než ty české, ale do ní jsem stihl zatím jen nakouknout. 
O Puzatě Chatě už asi slyšel úplně každý...

Kyjev: na každý pád doporučuji navštívit Chicken Kiev, bez toho by se aspoň moje návštěva neobešla, krom toho tam taky mají super snídani za srandovní cenu. Puzata Chata má spoustu poboček, Dva Gusya je něco podobného. Menya Musashi je fajn. Lvivske placki a Lviv croissants jsou v Kyjevě taky.


0 Citovat

monca.cz napsal(a):

@Cali: kde jsou ty pivovary v Kyjevě? Tam bych zašla. A jo, jsem líná si to vygooglit.

@Cali: Neboj se klidně nahodit nějáké doporučení. Nechci procházet naslepo. Zatím je v mapě jen Beerduma

0 Citovat

Dám do mapy a kdy tam budeš?  Zkusil bych ti domluvit i ty sládky nebo kontakt na ně. Raději SZ.

0 Citovat

jojo, nahoď do mapy.

Už jsem něco vytáhl z ratebeer. Ale víš jak se píše na cestujlevne: není nad osobní zkušenost :D

0 Citovat

Konečně mě přestala bolet hlava po včerejší smršti Hellcatu 21 od Matušky, tak jsem přidal něco z Kyjeva a Oděsy +pár  navštívených pivovarů z naší Tour de Beer Ukraine:-)

0 Citovat

😃 

Paráda, díky Cali

0 Citovat

Čaute všichni,

budu jeden týden v dubnu v Kyjevě a po tom, co jsem slyšel o Černobylu, tak bych tam chtěl rozhodně zajet. Chtěl jsem se zeptat, jak to tam je s těmi zájezdy. Kde tam sehnat nějakého průvodce(pokud jde tka i českého, ale věřím, že rusky bychom taky rozumněli) nebo přímo ten zájezd tam z Kyjeva. Předem moc díky za info.

0 Citovat

myslim ze ziadne single zajazdy neexistuju :) ja o 3 tyzdne idem so Solo East Travel na nich mam feedback dobry. Co viem tak po slovensky je sem tam Chernobyl Welcome

0 Citovat

Jsem našel pro jednoho za 100 éček na https://www.chernobylwel.com/ ... je to odpovídající nebo jsou i levnější. To jsem čekal, že to bude levnější teda na Ukrajinu. :D 

0 Citovat

kolovratek7 napsal(a):

Jsem našel pro jednoho za 100 éček na https://www.chernobylwel.com/ ... je to odpovídající nebo jsou i levnější. To jsem čekal, že to bude levnější teda na Ukrajinu. :D 


Solo east travel bývá za 89 USD, byl jsem s nima a v pohodě, koukni na jejich web, mají tam ceník až do zimy...
0 Citovat

Zkus se zkontaktovat s Ondrou (https://www.facebook.com/ojurkovsky)

Organizuje výlety do Černobylu, má průvodce co mluví docela dobře česky a je zábavný a dal nám spoustu užitečnéhoinfo nejen o Černobylu. Přijel pro nás k ubytku a jela jsem jen já a naši VIP tour, a vyšlo to o min. částku víc něž ty hromadné zájezdy z Kyjeva. A byli jsme na místě první a chodili kam chtěli. Určitě doporučuju řešit s Ondrou, stojí to za to :)

0