Ahoj, pokud se podaří, tak plánujeme vyrazit na přelomu září a října do Portugalska. Na čistý pobyt budeme mít 6 dní. Chtěl jsem se zeptat co říkáte na můj itinerář a zda místo něčeho co jsem vybral raději nezvolit něco jiného. Četl jsem tady už nějaké tipy, kde někteří jeli z Lisabonu do Porta nebo opačně. Původně jsem to taky plánoval, ale když jsem si to rozvrhl, zjistil jsem, že bych musel osekat Lisabon nebo Porto, což bych nerad. Raději vždy na jednom místě strávím více času než jen ho rychle proběhnout a spěchat někam dál. Takže jak jsem to zatím velice hrubě rozvrhl. 2 dny Lisabon 1 den výlet do Sintry + Cabo da Roca - snad se to dá stihnout v jednom dni. další den letecký přesun do Porta - půl dne na prohlídku Porta Výlet buď do Bragy nebo Aveira nebo oboje, pokud by se dalo stihnout nebo něco jiného v okolí Porta dostupného vlakem či busem? Poslední den prohlídka Porta Čili na Lisabon máme 2 dny a kousek, Porto 1,5 dne. Zbytek výlety po okolí. Pokud máte tip na zajímavou restauraci nebo jiné místo které stojí za návštěvu. Případně tip na čtvrť, kde je dobré se ubytovat v Lisabonu a Portu. Chci něco v centru v dobré dostupnosti všeho okolo. .

Portugalsko na 6 dní - itinerář

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj,

pokud se podaří, tak plánujeme vyrazit na přelomu září a října do Portugalska. Na čistý pobyt budeme mít 6 dní. Chtěl jsem se zeptat co říkáte na můj itinerář a zda místo něčeho co jsem vybral raději nezvolit něco jiného.

Četl jsem tady už nějaké tipy, kde někteří jeli z Lisabonu do Porta nebo opačně. Původně jsem to taky plánoval, ale když jsem si to rozvrhl, zjistil jsem, že bych musel osekat Lisabon nebo Porto, což bych nerad. Raději vždy na jednom místě strávím více času než jen ho rychle proběhnout a spěchat někam dál.

Takže jak jsem to zatím velice hrubě rozvrhl.

2 dny Lisabon
1 den výlet do Sintry + Cabo da Roca - snad se to dá stihnout v jednom dni.
další den letecký přesun do Porta - půl dne na prohlídku Porta
Výlet buď do Bragy nebo Aveira nebo oboje, pokud by se dalo stihnout nebo něco jiného v okolí Porta dostupného vlakem či busem?
Poslední den prohlídka Porta

Čili na Lisabon máme 2 dny a kousek, Porto 1,5 dne. Zbytek výlety po okolí.

Pokud máte tip na zajímavou restauraci nebo jiné místo které stojí za návštěvu. Případně tip na čtvrť, kde je dobré se ubytovat v Lisabonu a Portu. Chci něco v centru v dobré dostupnosti všeho okolo.

0

Sintra a Cabo da Roca sa urcite daju v pohode za den zvladnut, spolu s maurskym hradom a la pena.

2 dni na Lisabon su trosku o hubu, bude treba dobre naplanovat aby ste stihli vsetko podstatne, ale da sa... je to uzasne mesto... cesto do porta sa mozete zastavit v Coimbre

http://hroch.sk/destinacie/europa/portugalsko

0 Citovat

Ahoj,
Sintra je úžasná, vyjeďte ráno co nejdřív (nevím teda, kdy otevírají jednotlivé památky), rozhodně se tam zabavíte celý den. Nám se nejvíce líbila Quinta da Regaleira - úžasná zahrada, umělé jeskyně, vodopád, fontány, atd. Pak jsme stihli i Palácio National de Pena a Castelo dos Mouros, obojí moc pěkné a parádní výhledy. Víc jsme bohužel nestihli, aspoň máme důvod se vrátit smiley
Za mě osobně bych vynechala Aveiro, to mě vůbec nenadchlo. Ale možná to bylo jen smůlou na počasí, možná velkým očekáváním. Četla jsem o Aveiru jako o portugalských Benátkách, a takovou atmosféru ty tři kanály neměly šanci navodit smiley
Braga je dobrá volba, předpokládám, že Bom Jesus do Monte máte v plánu, zbytek města taky dobrý, ale Bom Jesus už nic nepřekoná. Doporučuji tento výlet spojit s výletem do Guimaraese, je tam moc pěkný hrad.

0 Citovat

Díky za reakce. Vím, že 2 dny na jedno město je nic moc. Z minulých tripů mi víc vyhovuje mít cca 4 dny a člověk nemusí nikde spěchat, ale tady toho chceme vidět co nejvíc, tak mi to takhle přišlo nejlepší. Do Lisabonu dorazíme v 6 večer, takže krátká procházka ještě stihnout půjde a odjiždět budeme kolem poledne, tak ve výsledku z toho budou cca 2,5 dne smiley

Předpokládám, že lístky na Vlak (Sintra) a bus (Cabo da Roca) je nejlepší kupovat až na místě. Měl jsem v plánu vyjet brzo a jet nejdřív na Cabo da Roca, potom zpět na Sintru, kde strávit zbytek dne a večer zpět. Nevíte jestli ty lístky jsou přesně na daný spoj v daný čas nebo stačí koupit lístek někde v automatu a potom jet libovolným vlakem?

Pokud Estoril nestojí za návštěvu, tím líp. Můžem zůstat celý den V Braze a okolí. Díky za tip na Bom Jesus do Monte - přidán na list smiley

Nemáte někdo tip ještě na prohlídku nějakého sklípku spojenou s ochutnávkou? Vím, že jich tam je spousta, ale není nad osobní doporučení

0 Citovat

Už mám hrubý plán a chtěl jsem se zeptat ještě na pár věcí.

Má smysl trávit nějaký čas v Cascais? Myslím tím max. nějakou hodinku a procházka v centru nebo to nemá smysl a stačí jen přeskočit na bus na Cabo da Roca?
Pojedeme takhle: Lisabon -> Cascais -> Cabo da Roca -> Sintra -> Lisabon. Ať máme vlakem dvě různé trasy a nějaké různé výhledy.

Co stojí za návštěvu v Guimaraes kromě hradu. Zatím mám v plánu hrad + centrum. A nevíte někdo, odkud jezdí autobus směr Braga? Našel jsem, že by to mělo být u nějakého obchoďáku, ten jsem na mapě našel, autobusové zastávky tam jsou nějaké taky vyznačené, tak snad to bude ono. Mělo by tam jezdit více společností.

Co navštívit v Braze kromě Bom Jesus a katedrály? Mám v plánu ještě zahrady (Jardim de Santa Barbara) a historické centrum. Ještě něco?

0 Citovat

A co uvidíš v Dom Jesus do Monte ? Kostel, schody, výhled na Bragu, ok... Jeď raději třeba do Ponte de Lima nebo do hor do parku Peneda-Geres.

0 Citovat

Cascais nas v centru moc nezaujal, ja bych rovnou pokracoval dal. Celkem pekne bylo Boca do Inferno, ale pokud jedes busem, tak se tam asi moc snadno nedostanes.

Jinak co se Guimaraese tyce, prochazka historickym centrem, na kopec k hradu - ten je zdarma, jsou to jen takove ruiny. Za nejake pomerne nizke vstupne se da jeste primo pod hradem do Paço Dos Duques De Bragança, doporucuju, docela zajimave. Pokud byste meli fakt hodne casu, pak lanovkou Teleférico de Guimarães na kopec.

Autobusy do Bragy jezdi odtud: https://goo.gl/maps/14VPokFwkw82, je to v podstate garaz pod nakupnim centrem, do cekarny s pokladnami se da projit bud tou garazi nebo tim centrem. Je to trochu chaoticke, pokladni neumela ani slovo anglicky, takze jsem se pokousel o mix spanelstiny a portugalstiny s pomoci google translate. Potom byl jeste trochu problem trefit spravny autobus, nikde nic nebylo oznacene, ridili jsme se jen cislem nastupiste ktere nam predtim dala prave ta pokladni.

V Braze nas nic nijak extra nenadchlo, jedina zajimavost byla prave Bom Jesus. Jinak melo mesto docela dobrou atmosferu vecer, ale to bylo asi spis oslavami São João.

Rozhodne se ale pridavam k doporuceni Quinta da Regaleira! Pokud byste v Sintre meli navstivit jen jednu pamatku, pak urcite tohle smiley

0 Citovat

Co furt to Cabo da roca? Je to dost nuda podla mna...pobrezie ako desiatky inych. My sme sice mali pozicane auto a trocha prebrazdili juhozapad algavre, cize ak niekto nema tuto moznost - dajme tomu, trochu kuknut ako to asi moze vyzerat je fajn, ale na druhej strane mi to niejak zvlastne miesto neprislo - teda ak niekto netuzi dat si selficko s tisickou dalsich turistov..

0 Citovat

Tak za pekneho pocasi to ma neco do sebe , a je to nejzapadnejsi vybezek kontinentalni Evropy , ale je pravda ze je to zase hodne o takove masove turistice jako treba v Irsku Cliffs of Moher , jinak na tom pobrezi se da najit az po to Faro vice peknych plazi a trba v Albuferii to zije o vikendu pomalu az do rana , pobliz Fara je ostruvek Ilha , kde je i kemp a jedna z mala moznosti pro nudisty ,,samozrejme Lisabon stoji za to , alespon na ty 2 dny a Poto je taky moc fajn I dale na sever je to zajimave alespon si vyjet kousek smer Vigo , pobrezi Algarve je lepsi prozkoumat autem a zajet na ruzne plaze ,, jinak se to da i busem ci vlakem ,,Byli jsme v Portugalsku 3 x 2x se vlastne jen koupat a bydleli jsme ve Algarve a jednou jsme cestovali bez auta a to po trase Faro - Albuferia - Lisabon - Porto

0 Citovat

Jo Algarve je super a moc si to neumim představit bez auta. Nám se asi nejvíc líbili pláže v okolí Lagos, i samo městečko je docela hezky a přišlo mi mnohem hezčí než třeba Portimão.

0 Citovat

My jsme prave přileli autem z Lisabonu, projeli pobřeží. Pak jsem nechali odevzdali auto na letišti ve Faro a za 9 eur odletěli do Porta smiley

0 Citovat

Jenom krátce k Lisabonu. Takové množství otravných dealerů, co na každém kroku nabízejí "hašiš, marihuana, koks", jako v centru Lisabonu (kolem Rossio), to jsem nikde jinde nezažil. Bohužel to docela kazí dojem z jinak pěkného místa.

0 Citovat

Jj, souhlas. Na druhou stranu, až na jednono nebyli nijak otravní a pokud člověk dal najevo, že nic nechce, nechali ho být. Potkal jsem jen jednoho, který to nebyl schopen pochopit. smiley

0 Citovat

ozivujem toto tema. Planujem na april/duben tyzden v portugalsku. zatial mam kupene VIE-LIS s Wizz. 

Nikdy som nebol v tejto krajine a tak rozmyslam, ze ci mam dokupit len spiatocnu napr. z Porta, alebo sa tam oplati aj vtesnat Madeira, ktora by mohla by v tom obdobi byt fajn. Povedzme 4 dni Madeira  2 dni Lisabon.  O tyzden by mal Easyjet zverejnit letovy poriadok na to obdobie tak aby som bol pripraveny :))

0 Citovat

2 dni su na cisto Lisabon pohode (ale da sa aj 3-4, ak by si chcel pobehat v kludovom rezime aj okolie). To iste sa da povedat asi aj o Porte, takze vies ten tyzden prijemne stravit aj v týchto dvoch mestach + okolie. Ak by si chcel dat k tomu Lisabonu na jeden zatah aj Madeiru miesto Porta, tak za 4 dni s autom tiez zazijete dost, ale tam by som si ja osobne skor dal ten tyzden cely inokedy a pochodil si aj treky atd. Kamoska bola presne takto 4 dni (plne, neratam cestu) na Madeire a videli dost, akurát ma teraz nutkavy pocit sa tam este vravit a viac casu stravit na peso nez v aute :)

0 Citovat

Těžká odpověď, na Portugalsku je skvělé to, že ať se rozhodneš jakkoliv, vždycky to bude super :) 2+4 LIS+FNC se určitě dá a zvládnete všechno důležité. Ale jak říká Kilecko, stejně tak se dá LIS+OPO a do toho vtěsnat nějakou zastávku po cestě (Coimbra, Fátima, údolí Douro), portugalský venkov je úžasný. No ale jsem asi trochu neobjektivní, Portugalsko je má krajina číslo 1 :)

0 Citovat

U Lisabonu je taky super Sintra. To je must. Kousek od Porta je Aveiro, kterému se přezdívá "portugalské Benátky". Super hlavně pro lidi, co ještě neviděli ty pravé.

0 Citovat

Já bych třeba nechala Madeiru na samostatný trip, přijde mi škoda to Portugalsko tak odbýt jen Lisabonem. My jsme byli v Portugalsku 5,5 dne a bylo to hodně plné: 1.den Lisabon, 2. den Cabo da Roca - nejzápadnější místo Evropy + paláce Sintra,  3.den zbytek Lisabonu + přejezd na jih, 4.-5. den Faro/Albufeira, 5.-6. den Porto.

Zápisky zde: http://monca.cz/?q=node/39

0 Citovat

Suhlasim, co bolo povedane, je skoda vidiet z Portugalska iba Lisabon - len medzi Lisabonom a Portom stoji za navstevu Sintra, Obidos, Batalha, Alcobaca, Aveiro, Coimbra a pri Porte sa previezt vlacikom cez udolie Duora na ochutnavky portskeho :) Madeiru by som dal na samostatny vylet

0 Citovat

tonic napsal(a): Nikdy som nebol v tejto krajine a tak rozmyslam, ze ci mam dokupit len spiatocnu napr. z Porta, alebo sa tam oplati aj vtesnat Madeira, ktora by mohla by v tom obdobi byt fajn. Povedzme 4 dni Madeira  2 dni Lisabon. 


Využi málo daždivé počasie a choď na Madeiru, bude tam vynikajúca turistika. Pevninské Portugalsko sa dá robiť aj v zime, keď sú lacnejšie letenky. Portugalsko je nádherná krajina, tak sa tam určite ešte na týždeň-dva vrátiš.
0 Citovat

tak diky  za rady...ved to, ze Madeira by mohla byt ten v ten april akurat. no uvidim ako nakoniec vyjdu letenky, ale myslim ze nebudem vymyslat, bud dam poriadne pevninu, alebo ostrov :)

0 Citovat

tonic  , vim ze jsi kaskader co leti i do Ushuaie na otocku -)  tak za  6 dnu zvladnes ledaco ,ale vidim to tak , Porto je velmi prijemne mesto, vcetne jeho okoli a treba vyletu na sver pak , takze bych ho nechal  na jindy , kdy to spojis pak  treba z Azorama  nebo  jeste jednou s Lisabonem  a  spojil bych ten Lisabon s  Madeirou

Na Madeire jsou sice 4 dny malo , byli jsme tam 2x po tydnu s toho jednou jsme vyrazili lodi na Porto Santo

Muzu dat odkaz ne velice dobre a levne ubytovani ve Funchalu pres booking.com kousek od pristavu  a pronajatym autem pak  takovou klasiku  Funchal - Riva Brava - Sao Vincente-Porto Monitz -Ponta  do Pargo - Calheta -Sao Vincente    a  druhy okruh  Sao Vincente -Santana -Pico Ruivo ( vylet do hor )  a pak zpet na Porto Cruz   a  Machico a na letiste

Ubytovani pak volit asi v Sao Vincente je tam pekny sportovni hotel s vnitrnim bazenem a ubytovanym  nabizeli  i zvyhodnenou  cenu  vecere  , pripadne pak  v Porto Moniz s koupanim v  morskych jezircich  a pak udelat misto pobrezi cestu vnitrozemi po nahorni plosine  s nahlednutim na pesi chodniky kolm levad

Noclehy podle  letadla , kdyby se ti podatilo pridat alespon 1 den navic, bylo by to  v pohode , mozna by jsi jeste stihl i plavbu na Porto Santo a zpet   , na Funchal taky moc casu nepotrebujes  , pri prvnim pobytu jsme pujcili auto na letisti zajeli do mesta  najedli se tam  ( hlubinna ryba bez kosti Espada , podavana s bananem je skvela )  a vyrazil na ubytovani do Sao Vincente  , ale zvladnes to i  az do Porto Monitz a mozna pak pres ty levady a az pak se ubytovat v Sao Vincente, nebo  jeste dal v Sao Jorge , aby zbylo vic casu na hory , podruhe jsme meli ve Funchalu dve noci , jednu po priletu druhou pred odletem a  k tomy pak to Porto Santo na pobyt s koupanim 

0 Citovat

tak nakoniec to bude Lisabon-Porto. 10/4 prilet do Lisabonu a 15/4 vecer odlet z Porta.  Na mesta by som obetoval len take tie must see a radsej by som teda pobehal autom medzi nimi (vidim, ze ceny rentalov su velmi fajn). len teraz najst co za to stoji :D Rad by som sa orientoval skor na prirodu a taku tu vidiecku krajinu. Kostoly, muzea a galerie mne uz osobne staci vidiet z vonku, najma ked to je platene a je pekne pocasie :D


0 Citovat

Já byla na podzim jen v Portu a okolí, většinou kam byl schopný dojet vlak, obešla jsem si pár majáků, parádní je v Povoa de Varzim nebo i v samotném Portu, ale tam už je víc lidí, ale maják pěkný :) v Portu je třeba fajn procházka po skalnatém pobřeží z části Mathosinos do Porta. 

0 Citovat

znovu to tu oprasim...cachre machre s wizzair a nakoniec teda letime aj odlietame do porta v polovici aprila. mame tam 5 cistych dni. 2 dni rezervujem na mesto samotne a 3 dni beriem auto. Myslite ze ma zmysel kombinovat narodny park Peneda Geres s udolim Duoro? Alebo si vybrat len jednu destinaciu a tam sa motat. Ten narodny park sa mi velmi paci, pijemne ceny ubytovania tiez maju nieco so seba a predpokladam ze aj tam nalievaju vino :D Alebo ak by sme sa rozhodli pre udolie Duoro, mate nejaky tip na lokalitu, kde sa pripadne da aj nejake tury porobit?


0