Zdravím Vás. Na konci března jedeme 4 na mallorcu. Letenky máme z Dortmundu za 54E, auto jsme zabookovali na 4 dny, hotel budu řešit až po sestavení nějakého cestovního plánu. Pomohl by mi někdo sestavit kde se všude zastavit? Našel jsem pár přírodních rezervací, potom určitě jeskyni Caves of Drach, Parc Natural de s'Albufera de Mallorca Přirodní rezervace Muro, Španělsko Mondragó mallorca Park Santanyí, Španělsko Archipiélago de Cabrera National Park Národní park Španělsko Nějaké tipy na co navštívit? Nevím, zda objednat hotel někde na 4 dny a potom autem cestovat, nebo každý den jiný hotel, což by bylo možná trošku složitější. Je to moje první cesta, vím 4 dny nejsou moc, ale něco aspoň málo vidět. Na památky moc nejsem, ale i tak zběžně zkouknu. Děkuji moc .

Mallorca - co vidět a navštívit?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

14 reakcí

Zdravím Vás. Na konci března jedeme 4 na mallorcu. Letenky máme z Dortmundu za 54E, auto jsme zabookovali na 4 dny, hotel budu řešit až po sestavení nějakého cestovního plánu. Pomohl by mi někdo sestavit kde se všude zastavit? Našel jsem pár přírodních rezervací, potom určitě jeskyni Caves of Drach,
Parc Natural de s'Albufera de Mallorca
Přirodní rezervace
Muro, Španělsko
Mondragó mallorca
Park
Santanyí, Španělsko
Archipiélago de Cabrera National Park
Národní park
Španělsko

Nějaké tipy na co navštívit? Nevím, zda objednat hotel někde na 4 dny a potom autem cestovat, nebo každý den jiný hotel, což by bylo možná trošku složitější. Je to moje první cesta, vím 4 dny nejsou moc, ale něco aspoň málo vidět. Na památky moc nejsem, ale i tak zběžně zkouknu. Děkuji moc

0

Taky se chystám koncem března na pár dní na Mallorcu. Osobní zkušenosti tedy nemám, ale podle googlování a průvodců jsme si sestavily tento plán, tak třeba vás něco inspiruje:

1. den – město Inca, hora s vyhlídkou Puig de Santa Magdalena, Can Picafort

2. den - vyhlídka Mirador Colomer, mys Cap de Formentor, město Pollenca, klášter Lluc, přístav Sa Calobra, kaňon Torrent de Pareis,

3. den - rezervace Son Real s muzeem tradičního mallorského obydlí + nekropole Son Real, klášter Ernita de la Victoria + menší výšlap na Mirador Penya des Migdia, město Alcúdia, přírodní rezervace Albufera,

4. den - Palma de Mallorca (katedrála, hrad, centrum, přístav, Pueblo Espanol)

Další zajímavá místa: západ ostrova - městečka Soller, Valldemossa, Banyalbufar, východ ostrova - Manacora (exkurze do továrny do výrobu umělých perel) a krápníkové dračí jeskyně

Netuším, zda všechno stihneme, uvidíme podle nálady, počasí apod. Nicméně na celém ostrově je toho tolik, že bych asi zvolila nějakou část ostrova, kterou projedete a poznáte, ne se zbytečně honit. My jsme se nakonec rozhodly nocovat v jednom místě, v letovisku Can Picafort a poslední noc v Palmě, kvůli rannímu odletu.

0 Citovat

Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké jste měli v březnu počasí na Mallorce? Chystám se tam příští rok, klidně bych jela už v lednu - únoru.

0 Citovat

http://www.holiday-weather.com/m...ges/march/

teplejsie ako u nas, ale ziadna vyhra... tak ale na nejaku turistiku pri slniecku a kavicku pri mori ak bude dobre pocasie..myslim ze fajn. samozrejme, ze ubytovanie a pozicanie auta bude velmi lacne

0 Citovat

Zdar, s přítelkyní jsme koupili letenky na prodloužený červencový víkend na Mallorce s odletem z Vídně. Budeme tam 3 dny (kvůli práci a tak). Ani jeden z nás ještě na Mallorce nebyl. Informace shromažďujeme, ale času na rezervaci ubytování vzhledem k sezóně je už docela málo.

V jaké části Mallorky se máme poohlédnout po ubytování, když máme takovéto základní požadavky:

  • dvojlůžko s vlastní koupelnou, ideálně i s bazénem,
  • možnost tam poslední den nechat bagáž kvůli odletu v 22h,
  • blízko k moři s hezkou pláží,
  • dá se odtamtud dostat do Palma de Mallorky pomocí MHD,
  • z letiště se tam bezproblémově dostaneme MHD. Půjčení auta bychom se chtěli vyhnout - parkování v sezóně bude eňo ňůňo a jede jen jeden řidič;
  • rezervace asi přes Booking se slevou 80/40$ (jestli ještě funguje) nebo někomu uděláme radost a 50/25$.
0 Citovat

Bod cesta z letiště MHD tě relativně limituje, pokud vyžaduješ přímou cestu bez nutnosti dojíždění do Palmy a tam přesednutí na libovolný bus, který tě už rozveze po celém ostrově... Kudy jezdí autobusy najdeš u nás v mapce u dopravy https://www.cestujlevne.com/leti...e-mallorca

Jinak právě v této lokalitě budou hotely nejdražší. Na druhou stranu Les Meravelles je to, co chceš na prodloužený víkend u moře.

0 Citovat

Myslím, že zvládneme přesednout i na jiný autobus. Dík za tip. Začneme hledat u Les Meravelles. Jen vím, že přítelkyně vyžaduje moře a já se zas chci na půl dne kouknout do Palmy.

0 Citovat

ahoj, mrkněte tady na tipy o Mallorca, je jich tam poměrně dost :) snad vám to pomůže https://www.nebudvorvan.cz/2018/...lorca.html

0 Citovat

Nechystá se někdo na Mallorku taky v období 5. - 7. 7.? ;-)

0 Citovat

Jedeme s přítelkyní 5-8.7. a budeme v tom hotelu co byl dříve klášter (Sant Salvador), jak byl uveden i zde na cestujlevne :)

0 Citovat

Chytil jsem teď akci s Laudamotion  Vídeň - Mallorca, tak se chci zeptat znalců tohoto ostrova - bývá  ještě půlka října na koupání?

0 Citovat

Ivan napsal(a):

Chytil jsem teď akci s Laudamotion  Vídeň - Mallorca, tak se chci zeptat znalců tohoto ostrova - bývá  ještě půlka října na koupání?


https://www.seatemperature.org/e...ctober.htm

0 Citovat

Byli jsme tam před pár lety poslední týden v říjnu a koupali jsme se na západním i východním pobřeží. A nebyli jsme sami.

0 Citovat

presne tak, sestra bola pred rokom a uplne ok

0 Citovat

Dobrý večer, nejprve vaše kroky nejspíš povedou do hlavního města Palma, kde si prohlédněte jednu z největších gotických katedrál v Evropě - katedrálu La Seu ze 13. století. Palma nabízí spoustu památek, úzké uličky s obchůdky, přístav, promenádu a výborné místní jídlo.
Zajímavé je také opevněné město Alcúdia a městečko Pollenca.
Určitě nevynechejte poloostrov Formentor, což je nejsevernější výběžek Mallorky na jejímž konci se nachází maják. Po cestě vás čekají krásné vyhlídky a romantické zátoky.
Navštivte také jednu z typických vesnic jako je Valldemossa, Deia, Banyalbufar či Soller.
Jestli milujete přírodu a túry do hor, můžete si udělat výlet na třetí nejvyšší horu Mallorky Puig de Massanella, která se tyčí do výšky 1367 m.n.m. Pěkný výšlap je také na horu Puig de Galatzó nebo stezka s výhledy na moře Camí de la Trapa.
Pokud chcete věnovat některý den i odpočinku, doporučuji vydat se na pláž Caló des Moro - dle mě nejkrásnější pláž Mallorky. Doporučuji tam vyrazit co nejdříve ráno, okolo 11. hod. sem přijíždí spousta turistů.

1
14 reakcí