Ahoj cestovatelé,letím na rychlo do Thajska (2. den po zakoupení letenky) a potřeboval bych poradit co vidět. Přílet mám do BKK, ale ten už jsem viděl. Chtěl bych 4 dni odpočinku a 10 dní může být aktivních (treky, motorka, atd.).Z toho co jsem stihl projít zvažuji tyto lokality:1) Chiang Mai - tam by šel týden strávit ježděním na motorce. Slyšel jsem však že v březnu se tam vypalují lesy a bude tam všude kouř. Taky předpověď říká horko 37 °C :-(2) Ko Lanta - doporučuje se v TravelBibli3) Mu Koh Chang (vedle Kambodži)- doporučoval autor Thajskyraj.comUrčitě chci pár dní na motorku. Rád sbírám různé zážitky.díky předem .

Thajsko - rady na 14 dní

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

mirjur napsal(a):

Já jsem teda nebyl ani v šoku, ani znechucený, film jsem neviděl a Phi Phi se mi líbilo. I v sezóně.

a to je moc dobře, Phi Phi bylo jedno z vůbec prvních míst které jsme navštívili a rádi na to vzpomínáme, teď už tam jen přesedáme nebo kolem něj jezdíme. A opět jak zaznělo několikrát výše, je třeba hledat to staré dobré poklidné Thajsko, byť to bude stále obtížnější. Nám se to loni či předloni podařilo na Koh Yao Yai, asi 20 mins speedboatem od Phuketu.

0 Citovat

Niemandos se jaksi nemůže smířit s cizím názorem, který je odlišný od toho jeho.. :) Toto fórum má být snad o sdílení zkušeností, ne? 

0 Citovat

Klára napsal(a):

Niemandos se jaksi nemůže smířit s cizím názorem, který je odlišný od toho jeho.. :) Toto fórum má být snad o sdílení zkušeností, ne? 

Přesně tak!

0 Citovat

@Klara:  "Tobě se ale prostě líbilo Krabi protože je čisté a levné. To je fajn. Každý máme samozřejmě svoji představu o ideální dovolené. Na tom není nic špatného :)"

No tak nevím, jetli se nechci smířit s cizím názorem. Upozornil jsem na to, že Lanta není tak špatná jak píšeš a že opice jsou všude. Myslím, jestli se náhodou ty nejsi schopná smířit s tím, že někdo má na tvůj názor trošku odlišný pohled. :)


@mirjur: To je fajn, že se ti tam líbilo. Možná ti nevadí mraky lidí jako mně, nebo jsi prostě těch ostrovů neviděl tolik, že nemáš srovnání, nebo je v tom něco jiného. Možná jsi jen zase letěl přes Kyjev a pořídil sis  dostatek vodky. Pak se člověku líbí ledas kde. (Ne dělám si srandu :))


Ale k plánu. Za mě ten první týden Chiang Mai a okoli a pak třeba přelet do Krabi, navštivit Lantu a pak třeba Ko Mook nebo Kradan. Odletet z Trangu zpět do Bangkoku



0 Citovat

Daniel napsal(a):

jako asi nemá smysl si poměřovat pindíky, ale jsou na ostrově i nádherné resorty s nádhernými privátními plážemi, kam si vás přivezou hotelovým speedboatem z jiné destinace. Ale o tom "cestujlevne.com" není. Maya Bay brzy ráno privátním transferem je jediná možná varianta, musíte přijet dřív, než dorazí množství Číňanů z Phuketu, pak už je to na kulku. Phi Phi lowcostově je dobré pro partu kamarádů, co si chtějí dobře pochlastat, potkat spoustu lidí a případně si zašu..., ale jinak lowcost cestovateli nemohu s klidným srdcem doporučit.


Musím s tebou stoprocentě souhlasit. Začínáš se mi líbit chlape:). Až budeš někdy doma, páč mám pocit, že pracuješ v cizině, mohli by jsme zajit na pivo pokecat o cestování. Mám to  do UH přes kopec, lépe řečeno z kopce dolů. Když tak napiš SZ, kdybys měl někdy žízen.
0 Citovat

no tak se mnou je to těžké. Pracuji v Severním Irsku, rodina v UH, cestuji co to jde (poslední rok Čína, Japonsko, Maledivy, Kuba, Kambodža plus nějaké eurovíkendy). Takže když jsem doma, doháním resty a chlastám akorát doma a po rodinných návštěvách. Teď mám volný víkend po několika měsících....., takže plevelím moudra na CL. Příští víkend oncall, další 3 týdny relax u moře, pak zase oncall, pak asi 2 víkendy zabiju stěhováním....., ale jistě jak bude čas a slina, ničemu se nebráním

0 Citovat

[citace="Daniel"]

no tak se mnou je to těžké. Pracuji v Severním Irsku, rodina v UH, cestuji co to jde (poslední rok Čína, Japonsko, Maledivy, Kuba, Kambodža plus nějaké eurovíkendy). Takže když jsem doma, doháním resty a chlastám akorát doma a po rodinných návštěvách. Teď mám volný víkend po několika měsících....., takže plevelím moudra na CL. Příští víkend oncall, další 3 týdny relax u moře, pak zase oncall, pak asi 2 víkendy zabiju stěhováním....., ale jistě jak bude čas a slina, ničemu se nebráním


V pohodě. Jen mě to tak napadlo.  Tak kdybys neměl co dělat, tak se ozvi :)
0 Citovat

kdo by řekl, že tady bude tolik z tohoto kraje :D  :D Daniel, kde přesně v Severním Irsku ? 

0 Citovat

bydlím v Portsewartu a dělám v Derry. Abych si to cestování užil i do/z práce

0 Citovat

Já letěl do Thajska po Vánocích a strávil tam 3 týdny v Krabi, Koh Lantě, Bangkoku a Chiang Mai. A za tu dobu jsem viděl opice akorát v Zoo v Chiang Mai :-D Ale ty mě stejně moc nezajímaj. Radši mam slony a ty jsem viděl při výletě do Elephant Jungle Sanctuary v Chiang Mai. Zážitek to byl super. Jinak v Krabi toho opravdu k vidění moc neni. Je to spíš místo odkud jezdit na výlety. Ale je tam výborná pizzerie, kterou vlastní němec. To kdyby měl člověk už dost thajských jídel :-D. 

0 Citovat

Zrovna na Krabi spolu s Phi Phi jsem se vracel. Posledně jsem to jen prolétnul a líbilo se mi to. Byl jsem tam v půlce ledna a lidí mnohem méně, než jsem čekal. Krabi je fakt díra a mimo víkend tam není ani pořádný trh. Railey Beach je fakt pěkné, ale ta nejikoničtější pláž je při přilívu narvaná až k prasknutí. Západ slunce je tam fajn, protože výletníci na lodích zmizí. Na Phi Phi jsem neměl problém být na pláži téměř sám. U mola ale fakt humus. Zátoka na druhé straně zátoky přes den prázdnejší než zapadlá místa ve Španělsku. Pláže pěšky směrem na Long Beach dopoledne při odlivu špička, mnohem lepší než samotná Long Beach. Na ní docela velký sešup dolů, studená voda a lidí podobně jako na hlavní pláži. Jinak Thajci jsou fakt magoři a nedělá jim problém půlku dlouhé pláže zabrat loděmi. Loděmi, které ji nakonec po letech ušpiní stejně jako pláž v Ao Nang.

0 Citovat

Tak koukam , ze se vlastne odsud asi nedozvim o Thajsku nic -)) a zustanu u mych oblibenych Kanaru .,..ale vazne letos koncem roku , nebo zacatkem pristiho bych chtel kolem tech 15 dnu + cesta Thajsku venovat mohl bych jeste ted v dubnu , ale predpokladam ze to uz je na Thajsko pozde nebo se mylim ? Taky jsem to videl na to Krabi , Ko Lantu Phi Phi , dokonce jsem si rikal ze bych hledal letenky rovnou na Krabi , ale jak tak ctu ruzne nazory tak asi zase s zenou skoncime na Kanarskych ,,,,, vyslovene me nektere nazory odrazuji letet nekam 15 hodin a pak videt to co se tu pise ... Dalsi uvaha byla taky Domiminikanska republika..,ceny letu byvaji hodne dobre z Nemecka coz me i vyhovuje , zvazoval bych i jina mista s prioritu koupani a k tomu nejaky ten vylet a samozrejme v ramci moznsti minimum deste

0 Citovat

K tomuhle tématu se dá napsat jen jediná hláška z filmu, která není rozhodně myšlena na nikoho ani není osobním útokem :

KLÁRA JE KRÁVA


Koh Lanta je naprosto úžasný ostrov s nezaměnitelnou atmosférou. NP je nádherný s mysločištující procházkou Junglí. Opice jsou tak neskutečně drzé, ale tak tomu bohužel je v celé Asii - na Langkawi nám celý den okupovali resort a šukali tam, jedli, kradli, spali..., na Srí lance pod Sygirii jsem se s opicí skoro pral a mlatil jí taškou, protože můj pyroh ze snídaně prostě musela mít ! No a takhle bych pokračoval téměř z každé destinace.


A Lanta je srdcovka ze skvělou atmosférou, na 4 dny ze skůtrem si dovolím tvrdit TOP z celého Thajska. Bamboo pláž je kouzelná, koupání ze slony na severovýchodě je topka,


A Kluci nesuďte hned někoho když cituje tevrbibli a nebo idnes :-D   -  lepší než blesk pro ženy a nebo blog od nějaké food fancy blogerky.



0 Citovat

mikir: duben je na Thajsko uplne v pohode, akurat bude teplejsie a budu mat novy rok, kde sa budu oblievat vodou. K tomu ci ist, ci neist, tak hovorim, ze radsej raz vidiet, ako 100krat pocut, Thajsko je dost ine oproti Kanarom, je to proste Azia, kde veci funguju trochu inak ako v Europe :)

0 Citovat

Mikir, vyjdi z komfortní zóny ;-) Thajsko je své a v dubnu by tam nemělo být ani tolik lidí. Oproti Kanárům tam můžeš i něco ušetřit a navíc poznáš spoustu nového. 

0 Citovat

Proboha co blbnete, Ryanair do Thajska nelítá, takže není co řešit! :)

0 Citovat

Taky si myslím. A to že je v Thajsku levněji trošku kazí právě absence Ryanairu, takže se tam Mikir za pár euro nedostane :)

0 Citovat

Ryanair určitě při této příležitosti přichystá speciální linku až na Krabi International Airport s mezipřistáním v Tel Avivu, Dubaji a Novém Dilí ;)

0 Citovat

Dekuju vsem za spojeni me osoby s Ryanairem treba si to pan O Leary precte a konecne mi vystavi tu celorocni permanentku -)) Kanarske jsem si oblibil s zenou pro skvele koupani i vyborne jidlo a z Irska to mam bliz .ale kdyz by se tu vratilo flight diary, tak by bylo patrno ,ze uz byly vsechny kontinenty a to jeste v dobe, kdy Ryanair byl jeste v zacatcich .. Priznavam , ze ale vychodni destinace u mne opravdu pokulhavaji , Asie byla jen Turecko a Singapur pri navratu NZ pred 19 lety Ono ale skutecne nejde o leteckou spolecnost jak si dela legraci eremi a kopecky -) ale o nalezeni kompromisu , je mi jasne ze Asie neni Evropa i jine exotiky nechci srovnavat , ale tezko se mi bude chtit letet na par dni do Ushuaia jako treba tonic i kdyz opetovne navstiveni jizni Ameriky nebo treba NZ nevylucuju , rovnez se mi nebude chtit spat nekde v 20 luzkove nocleharne a trosku te bezne evropske stravy bych si rad taky dopral Kopecky to nazval dobre s tou komfortni zonou ..predloni jsme to vyzkouseli v Omanu , priznam uprime bylo to fajn, bylo to jine ,,mozna jseme to meli pojmout bez zajisteneho ubytovani a jen pujcit to auto a poznali bychom vic , ale cekal jsem od toho vic . neslo ani tak o to , ze k veceri nebylo ani pivo ani vino .to bylo znamo dopredu ,.ze jidlo nebylo jako v te komfortni zone , ale k zamysleni to vedlo ...Indicky ocan jsem si predstavoval trosku jinak , treba popisovane Whadi Shap nas pomerne zklamalo Thajsko je dneska v kurzu ..lita tam kde kdo a kdyz ctu o prirovnani koupani jako v Bibione tak se tezko kdo muze divit ze vaham ... Chceme nekam na 15 dnu + cesta v dubnu ,, zda se mi ze na ty exotiky vcetne toho Thajska je uz trosku pozde Priority ? 1. minimalizace pravdepodobnosti deste 2. pekne koupani na prazdnejsich plazich 3. nechceme resort pro zbohatliky , ale urcitou uroven by to mit melo 4. nemusi byt jen koupani , snorchlovani a opalovcka .ale zadna velke honeni se taky ne 5.robinsonady jsou sice fajn , ale na slusnou veceri bychom zasli radi 6, financni limit sice muze byt v eurech ale vitr v penezence nemusim

0 Citovat

Omluva za to ze je to smrskle dohromady , nevim cim to je ale odstavce a rozdeleni mi delat jako to bylo driv nejdou .,.napsane to vidim uplne jinak a kdyz odeslu je to tenhle balik

0 Citovat

ja taky odděluji odstavce volným řádkem a pak se mi to smrskne! :)

0 Citovat

Tak letět po 50 nebo kolika pobytech na kanárech do Ománu, a stěžovat si, že tam nebylo evrospké jídlo a žádný chlast je fakt na diagnozu.  Řešíš tu pořád to samé. Já můžu napsat jen jedno. 15 dní v Thajsku tě vyjde na stejné nebo nižší peníze jako 15 dní na Kanárech, pokud si budeš chtít trošku dopřávat, jak tu popisuješ. Pokud bys chtěl ale letět, tak už jsi si letenku dávno koupil. Jen tu pořád o tom píšeš a skutek utek. Kupovat v půlce března na duben už je maličko pozdě.  Ale akcička se ukázat může. Ty jsi ale zvyklý na Ryanair, takže klidně zvol ukrajince nebo čínany. Pořád to bude polepšení si v pravém slova smyslu :))

Thajsko má spoustu ostrovů, takže nemusíš letět tam, kde je to jak v Bibione :))) A dobrý rum stojí 80 Kc půl litru, či kolik, takže se nemušíš bát, že budeš muset abstinvat.  Jediná nevýhoda je ve vínu. To je tam hodně drahé, protože se většinou dováži z Austrálie, pokud vím. Já jsem milovník vína, ale v destinaci, kde je předražené, klidně konzumuju pivo a rum. Dělej to stejně a budeš štastný. :)
0 Citovat

Nedělej volný řádek. Když uděláš normální odstavec, tak se to zobrazí tak jako můj poslední tex :)))

0 Citovat

@niemandos spatne jsi to cetl ja jsem psal ze jsem dopredu vedel ze to bude bezalkoholova dovca a vyslovene jsem si na jidlo nestezoval , penize jsem tu taky neresil , co se usetri na levnejsim ubtovani a jidle to se prodrazi na letence , letet nekam dal urcite chceme ale nejsem zastancem letu dal na tyden , v zime Kanary v lete treba Recko ostrovy poletime klidne i na mene nez tyden ..ale dal uz to chce urcite alespon tech 15 dnu No a na ty ostrovy se tak nejak vlastne ptam ..vyprovokovala mne vlastne a tak nejak i zmatla, kam jet , ta nazorova neshoda , jiste kazdy muze mit svuj nazor na vec, na to co kde je k videni co se komu libi No a co se tyka letenek tak rozhodne s nekym jinym nez ukrajinci nebi cinani treba ted vidim Oman air z Mnichova za 11000 Kc na duben na 14 dnu . bral bych i qatar airlines , byla akcicka , ale vidis sam pises ze duben je uz trosku pozde, nebo to mylis jen ciste z hlediska koupeni letu ? no v lednu byla k mani treba Punta Cana za 2000 Kc zpatecni z Condorem a Dominikana by taky treba sla poznat , jenze to jsem jeste nevedel casove moznosti , netrvam na Thajsku

0 Citovat

Já z toho mám tak trochu pocit, že se jen potřebuješ ujistit, že jet znovu na Kanáry je ta nejlepší volba. Lidé ti tu něco navrhují a ty hledáš důvody,  proč to nebrat. 

0