Akorat jsem cetl zajimavy clanek na frugal travel guy ohledne 5 mist na ktere se uz autor nikdy nechce podivat - tak me napadlo dat dohromady stejny seznam na CL - tesim se na vase postrehy: 1. Milano (hnusne mesto, Duomo se mi nelibilo, spousta spiny a podezrelych existenci z dalekych zemi popijejicich pivo v pondeli v 11 dopoledne misto aby pracovali - rozhodne bych ale doporucil navstevu Rima, ktery me totalne okouzlil a planuju tam brzo vyrazit znova) 2. Mnichov (stejne jako predchozi, kdyz DE tak Drazdany nebo Berlin) 3. Orlando (nejvetsi zklamani z FL, hnusne mesto a predrazene parky nabizejici komercni zabavu - zklamani bylo zesilene tim, ze mi zena zakazala navstevu Harry Potter v Univerzal) 4. Geneva (neprijemni lidi, predrazene, vyplati se akorat kvuli autosalonu) 5. Bangalore (rozhodne nedoporucuju jako turistickou destinaci - neni tam nic k videni, zvlast v Indii kde je tolik skvelych mist, ktere musite videt) .

5 mist ktera uz nikdy nenavstivim

Založil(a) ve fóru Cestopisy

Kryštof Hájek napsal(a):

Já měl ale třeba podobný pocit z Bruselu. Při mé první návštěvě jsem si říkal, že podruhé sem opravdu nepojedu. Teď tam žije bratr, takže jsem tam byl už několikrát a když člověk ví, kam chodit a proč tam chodit, nakonec mám pocit, že je to velmi příjemné místo k žití. 

mne sa na bruseli lubila len jedna cast, ostatek humus :)

https://www.brussels.info/red-light-district/

 

0 Citovat

U mě vede Charleroi Airport - sedmou návštěvu už rozhodně nemusím a budu se tomu snažit vyhnout. S každou další návštěvou vypadá jen a jen hůř.

Alexandrii už taky nemusím vidět. Špína a nic extra zajímavého a to, co bývalo, je rozpadlé.

Ejlat byl totální zklamání. Moře nic moc. Město horší jak ukrajinská provinční dědina, za to singapurské ceny. K tomu lustrace jak od KGB.

Vnitrozemí Indie . Vedro, smog, špína, pochybné jídlo a jeden hellomyfriend vedle druhého.

Phuket Town - nic tam není, ani pláž, je to tak daleko od Phuket Airport, že tam jede jen taxi a žádný van. Dokonce se tam nedá ani dobře najíst. Je to jen místo pro odplutí na Phi Phi Island. Krabi Town je podobná díra, ale tam aspoň je night market a pár dobrých restaurací a dají se podniknout výlety (Ao Nang, Tiger Cave Temple).

0 Citovat

No on ten Brusel taky není pro lowcost cestovatele. Asi je rozdíl, když tam bydlíš a vyděláváš a když tam přijedeš vlakem nebo s Ryanairem a máš 20 eček na den. Ale to jsem je jen zamyslel :-)

Toto vlákno je mimochodem úplně na nic. Každý to vidí podle svého. Jeden podle plastů v moři, protože jinde nevystrčí nos, jiný podle památek, další podle cen, jeden procestoval stovky zemí, druhý byl jen v Ćhorvatsku a pak velebí nevím co, někdo nemusí naháněče, někdo podle teploty piva. No končím s myšlením.

0 Citovat

 

Phuket Town - nic tam není, ani pláž, je to tak daleko od Phuket Airport, že tam jede jen taxi a žádný van. Dokonce se tam nedá ani dobře najíst. Je to jen místo pro odplutí na Phi Phi Island. Krabi Town je podobná díra, ale tam aspoň je night market a pár dobrých restaurací a dají se podniknout výlety (Ao Nang, Tiger Cave Temple).

[/citace]

 

Phuket Town na jeden den náhodou supr. Ta koloniální architektura, hipster atmosféra a super vyhlídka nad městem za to stojí a navíc se díky tomuhle málu můžeš s čistým svědomím zavřít se six packem Singhů na hotelu. Nehledě na to, že cesta pěšky za tmy do přístavu tím slumem je dobrej bobřík odvahy a od tý doby mě už nikde nic nepřekvapilo :)

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Toto vlákno je mimochodem úplně na nic. Každý to vidí podle svého. 

Tak zase na nic to vlákno není,že to vidí každý podle svého je naprosto normální a v pořádku !

A na mnoha místech se tu dost lidí shodne,takže to může být určitá "inspirace" pro ostatní co s klidným  srdcem vynechat ..

0 Citovat

Jakub S napsal(a): Phuket Town na jeden den náhodou supr. Ta koloniální architektura, hipster atmosféra a super vyhlídka nad městem za to stojí a navíc se díky tomuhle málu můžeš s čistým svědomím zavřít se six packem Singhů na hotelu. Nehledě na to, že cesta pěšky za tmy do přístavu tím slumem je dobrej bobřík odvahy a od tý doby mě už nikde nic nepřekvapilo :)
Do přístavu jsem náhodou vzal Grab. Jinak mě koloniální atmosféra v Asii snad nikde nenadchla. V Jižní Americe ano, ale v Asii a zejména té jihovýchodní snad nikdy. Možná tak Macao, ale tam je toho pár a Kalkata, která je ale polorozpadlá a omítnutá šedí smogu.

0 Citovat

Já osobně už bych nemusel znovu do:

Neapole: město se mi nelíbilo, nic moc zajímavého k vidění, všude hromadu afričanů, vůbec si člověk nepřipadá jako v Itálii

Faro: projel jsem v dodávce celé pobřeží Portugalska tam i zpátky a v porovnání s Figueirou, Lagos nebo Peniche nestojí ani za zastavení.

Marrakéš: celkově mám Maroko rád. Taghazout je pro mě nejhezčí surf spot. Atlas taky nádhernej. Ale v Marrakéši mi nenadchlo vůbec nic, ale vůbec nic.

Las Coloradas v Mexiku: víc nepříjemný lokály jsem nikde nezažil. Jasný, je to jenom místo s růžovým pískem a spoustou plameňáků. Takže krom fajn fotek tu od toho moc jiného čekat nejde. Ale aby se mnou chodil místní průvodce, který je v podstatě hlídač..

New Jersey po půlnoci: nenechal jsem si poradit, že nemám chodit venku sám.. 

0 Citovat

1. Vilnius (+ Riga) - Města v pobaltí (zejména, ale nejenom v zimě) jsou směs šedi, východní mentality a téměř nulové nabídky nějakých zajímavých památek.

2. Jakarta - Miluji obrovská města a tohle je asi jediné, kam už znovu opravdu nechci. Nejhorší doprava na světě, kdy se při cestě na letiště z centra doporučuje vyrazit o 6 hodin dříve, absence nějakého vyžití a nonstop smog, který zakryje slunce. Plus zatím jediné místo, kde po mě nějaká autorita, v tomto případě policisti po příletu na vízech, chtěli a úspěšně vymámili úplatek - $50 - bez toho mě nechtěli pustit ven a po půl hodině hádání o půlnoci jsem to vzdal. 

3. Bratislava - Při vší úctě ke Slovensku, které má opravdu mnoho co nabídnout, tak v Bratislavě mi chybí to, co má plno českých měst. Buď exotickou památku (obrácená pyramida budiž vyjimkou), zajímavou gastro scénu (místní podiky mi připomínají kopii těch v Praze/Brně, jen s vyšší cenou, horší kvalitou i servisem), nebo nějakou atraktivní aktivitu. 

4. Sofie - Podobné pobaltí - mnoho mladých talentovaných lidí odešlo pryč ve směru západ EU, takže se země rozvíjí poměrně dost pomalu a oproti energické Bukurešti je to celé takové ospalé. Na druhou stranu možnost být z centra na sjezdovce během skoro půl hodiny je skvělá.

5. Alexandrie/Káhira - Větší koncentraci scamů na jednom místě jsem zatím nezažil. Po arabském jaru se mnoho lidí z turismu nedokázelo/nechtělo přeorientovat a měl jsem pocit, že jsem pro hodně lidí jen chodící dolar. Zároveň má Egypt velmi specifickou kuchyni, která obsahuje plno škrobu, luštěnin a obecně těžkých jídel + ačkoliv velmi rád zkouším neobvyklá jídla, tak hygienické podmínky většiny restaurací v Egyptě pro mě prostě byly neakceptovatelné a mám za to, že to je primárně důvodem způsobu myšlení tamních lidí než ekonomických podmínek. A vzhledem k tomu, že jsem byl v mnohem chudších částech světa a lidé i s málem dokázaly udržet alespoň nějaký základ. V neposlední řadě mi příjde, že se ke svým památkám chovají poměrně nešetrně (ano, opět si uvědomuji ekonomický status země).

0 Citovat

Miroslav Polívka napsal(a):

Marrakéš: celkově mám Maroko rád. Taghazout je pro mě nejhezčí surf spot. Atlas taky nádhernej. Ale v Marrakéši mi nenadchlo vůbec nic, ale vůbec nic.

Tak Marakeš je typický příklad, co udělá masový turismus s africkým městem, lépe řečeno s jejími obyvateli. V Affice je potřeba si dát zvlášť pozor na to, jak moc dané místo je turismem zasaženo a pečlivě vybírat.

0 Citovat

1. New York - série nešťastných příhod Lemony Snicketa. Po 3 dnech si mě kvůli puchýřům z chození už pletli s bezdomovcem, tak mě všude vyhazovali a ti skuteční mě byli schopni dohnat. V metru do Bronxu vypukla mezi černochy rvačka (a to jsem tam jel jen jednou). Město, jehož jméno se nevyslovuje. Jinak mi naskakuje husí kůže a mám chuť se nabodnout na model Empire State Building.

2. Kosovo (Prizreň, Priština, Mitrovica) - divní a nepříjemní lidé. Všichni me posílali na návštěvu McDonalds - asi jejich top památka. Zažil jsem několik scén - třeba když jsem si dal na hostelu ke snídani vajíčko, které měli nachystané jako snídani pro turisty. Všichni Vám vtloukají do hlavy jak je Srbsko zdroj všeho zla a jak se těší na vstup do EU (to samé Albánie). Máte pocit, že vše kolem vás se rozpadá.

3. Azerbajdžán (Ganja) - prostě jen divní lidé. Žádné přechody, šílená infrastruktura. Taxikář na mě kouká jak na zjevení, když chci k jejich největší památce. Několik opravdu trapných situací. Pročekal jsem hodinu na hlavním tahu, protože kolem jel ten jejich diktátor.

4. Riga - divné situace jako hostel bez elektřiny. Polorozpadlá stavení. Hustý déšť, který vyplnil rozbité chodníky pořádnými kalužemi. A na závěr mě v baru oškubala ruská mafie. Doporučuju nějaký článek na mafiánské bary v Rize. Docela výživné čtení.

5. Brusel - šeď, odpadky. Všechna negativa imigrace ze třetího světa koncentrované na jednom místě. Několik let jediná destinace, kam bych se nikdy nevrátil. Než jsem začal cestovat na vzdálenější místa.

 

Jinak každý to má jinak a spousta těch míst co tu padla, mám fakt rád. Dokonce i Francii. Nebo Marakéš. Třeba Kodaň je fakt top.

0 Citovat

Vsichni jste rozmazleny smradi... mate vseho zbytecne moc a jen si toho nevazite... jediny misto kam se nechci nikdy vratit je moje prace... cokoliv jinyho je naprosto cajk

2 Citovat

Jako Francie je super, jedna z mých nejoblíbenějších zemí, ovšem s výjimkou Paříže, tam je to pro mě vždycky jak za trest. Plno zmrdů, drahota a snad jediný místo v celý zemi, kde se na nehovoriciho francouzsky dívají z patra. Nejlepší jsou za mě města na jihu Bordeaux, Toulouse, Montpellier, Biarritz, dokonce i to špinavý Marseille je mi blíž než Paříž. 

0 Citovat

Eda Novak napsal(a):

Vsichni jste rozmazleny smradi... mate vseho zbytecne moc a jen si toho nevazite... jediny misto kam se nechci nikdy vratit je moje prace... cokoliv jinyho je naprosto cajk

Toto je takový... No pravdivý:-) 

 

0 Citovat

taky to je od srdce.-)

0 Citovat

presne Eda, ani do Breclavi na pivo nemozem ist vlastne

0 Citovat

Ty z toho naděláš ;)

Tady máš povinnou četbu, jak na to (https://www.csfd.cz/film/4955-kr...omentare/).

Sice u Břeclavi je rovina, ale se zapojením šedých buněk mozkových to určitě půjde i na rovině ;)

0 Citovat

Proč Papeete?

0 Citovat

1) Coronavirus - zachovejte paniku (CL)

2) Cestování s nenarozeným infantem (CL)

3) MIlán - byli jsme v zimě, létě i na podzim a ani jednou se nám nelíbilo. Viz co psali ostatní předemnou

4)Bus ze Sintry na Capo da Roca - přeplněný mixér

5) Malta - přišlo mi to jako špatná kombinace Británie-Itálie, aspoň moře se dalo. Jinak ale nuda a už se vracet nebudeme.

0 Citovat

@ floodland (+ další, kteří jen vyjmenují místa): nebylo by od věci napsat, proč konkrétně bys tam a tam už necestoval.

0 Citovat

jakob napsal(a):

1) Coronavirus - zachovejte paniku (CL)

2) Cestování s nenarozeným infantem (CL)

presne. A stejne jako destinace kam uz znovu nechci (za me treba kuba, tunis, bangkok, pattaya ci manila) tak ta vlakna nerozklikavam. A cim dal casteji jen vidim nove prispevky jen ve vlaknech co me neoslovuji/nezajimaji a kliknu na "oznacit vse jako prectene". Opet by se sikla moznost "skryt vlakno".

0 Citovat

1) Pattaya - idealni pro nemecke pupkate dedky, pro me ne

2) El Arenal, Mallorca - takove divne stredisko zase plne opilych Nemcu

3) Espinho, Portugalsko - plaze jsou sice hezke, ale jinak tam neni co delat krome casina

4) Milano - otravni Africane kazi dojem z jinak docela pekneho mesta

5) Chorvatsko - predrazene sluzby, vyber dobrych a spatnych turistu, nejradsi maji Rakusaky a Nemce, Cesi jsou pro ne jako povl

0 Citovat

K těm otravným Afričanům - naposledy to bylo až neúnosné v Lisabonu, byli úplně všude, kam se člověk hnul a neustále se vtírali. Žena se chtěla sama vyfotit na vyhlídce, hned k ní přišel jeden tlustej, tak poodešla kus dál, tak začal vypyskovat, jestli máme nějaký problém, jestli snad nejsme rasisti či co... no děs. Radši jsme šli pryč.

0 Citovat

já bych teď jela i tam, kam bych normálně řekla, že bych už nejela :D

I na ten Zanzibar plný Rusů :D Ale musím potvrdit, že moje zkušenosti z tohoto "ostrova koření" jsou úplně stejně špatné, jako tady teď píše spousta lidí.

0 Citovat

Lisabon mě také moc nenadchnul, ač zbytek Portugalska ano. Na každém kroku někdo nabízel drogy a samotné město také nic moc, ale na velká města já moc nejsem, jediná kam bych se vrátil by byla asi jen Řím nebo Kyjev.

0 Citovat

Inak tie velke mesta to specialna kategoria. taky NYC, Boston, Vancouver by som mohol dookola navstevovat ale taka Philly stacila 2x a do DC by som sa vratil asi len kvoli muzeam. Z greckych miest ma nenadchlo ani jedno (Ateny, Solun, Korfu, Heraklion) a medzi obratnikmi tiez ziadne (Manila, Colombo, Hanoj). Peking stacil parkrat ked som stazoval v Cine, ale Sanghaj a HongKong paradicka. Macao uz nie.  
Este nemam urobeny nazor na Buenos Aires - bol som tam len 10 hodin pocas prestupu, ale nejak ma to nenadchlo, cakal som nieco exotickejsie a nasiel som klasicke europske mesto len na opacnej pologuli. 

0