Akorat jsem cetl zajimavy clanek na frugal travel guy ohledne 5 mist na ktere se uz autor nikdy nechce podivat - tak me napadlo dat dohromady stejny seznam na CL - tesim se na vase postrehy: 1. Milano (hnusne mesto, Duomo se mi nelibilo, spousta spiny a podezrelych existenci z dalekych zemi popijejicich pivo v pondeli v 11 dopoledne misto aby pracovali - rozhodne bych ale doporucil navstevu Rima, ktery me totalne okouzlil a planuju tam brzo vyrazit znova) 2. Mnichov (stejne jako predchozi, kdyz DE tak Drazdany nebo Berlin) 3. Orlando (nejvetsi zklamani z FL, hnusne mesto a predrazene parky nabizejici komercni zabavu - zklamani bylo zesilene tim, ze mi zena zakazala navstevu Harry Potter v Univerzal) 4. Geneva (neprijemni lidi, predrazene, vyplati se akorat kvuli autosalonu) 5. Bangalore (rozhodne nedoporucuju jako turistickou destinaci - neni tam nic k videni, zvlast v Indii kde je tolik skvelych mist, ktere musite videt) .

5 mist ktera uz nikdy nenavstivim

Založil(a) ve fóru Cestopisy

Už nikdy: Kuba,  Filipíny-ostrov Malapascua,  Šanghaj.

Kam bych opravdu ještě jednou chtěla je Patagonie...

 

 

0 Citovat

Kuba souhlas, Filipíny pro mě naopak, ale chápu, že záleží, kde tam člověk byl... 

0 Citovat

cali napsal(a):

Kuba souhlas, Filipíny pro mě naopak, ale chápu, že záleží, kde tam člověk byl... 

Ať jim nekřivdím, tak ostrov Bohol je krásný. 

0 Citovat

cali napsal(a):

Kuba souhlas, Filipíny pro mě naopak, ale chápu, že záleží, kde tam člověk byl... 

Proc Kuba, Cali? 

0 Citovat

Bohol ano, ale třeba Panglao a Alona Beach hnus a také už tam nepáchnu.

0 Citovat

Panglao je dobrý jen když jsi pupkatej německej dědek. :-D

0 Citovat

1. Peking 

2. El Salvador 

3. Bratislava 

4. Chorvatsko (zbozne prani, s detmi se tomu asi nevyhneme)

5. Athény

0 Citovat

@Michal: Je fakt, že Hongkong se v něčem zlepšil, pokud člověk nezažil protesty.

@peternet: Vodu jsem si natočil z kohoutku, což dělám ve vyspělých státech běžně: https://tappwater.co/us/can-i-dr...hong-kong/

Do restaurací v drahých zemích moc nechodím a 7/11 není můj oblíbený obchod nikde. Šel jsem tam na 2 pěkné výlety s vyhlídkami na Victoria Peak (večer) a na Dragon's Back, takže za mě jen spokojenost.

0 Citovat

cali napsal(a):

Bohol ano, ale třeba Panglao a Alona Beach hnus a také už tam nepáchnu.

Mně se líbilo jenom na Dumaluan beach, asi to bylo i tím, že se tam platil vstup, tak ta pláž byla skoro prázdná...

0 Citovat

Sarah napsal(a):

Proc Kuba, Cali? 

Byl jsem tam kdysi, resp. v roce 2000 a pak naposled při té chybce AM v podstatě zadarmo a i to byla škoda peněz:-) Hlavně neuvěřitelná devalvace lidí oproti první návštěvě, teď hnus všeobecně, kromě poznání 3 fajn lidí tam nebyl jediný klad. Nejdražší restaurace v Havaně, kde jídlo stojí jak 3 měsíční platy a vybírají drobné za hajzl, třeba. Velký byznys ovládají sofistikovaně špičky armády a policie, ten menší pak charakterově stejná sorta jako tady za komančů, tedy něco, jako tady byli řezníci, taxikáři, zelináři atd. Statně jim sekundují někteří cizinci. Samozřejmě čest výjimkám, to jsou zpravidla ti opravdu nejprostší a nejchudší. Kdybych tam nebyl tenkrát, asi bych nebyl tak příkrý, ale to byla opravdu Kuba a možná o tehdejší cestě napíšu svůj první a jediný cestopis:-) 

0 Citovat

Tiez som bola na Kube vdaka chybe AM a aj ked som si vravela, ze im este dam sancu, tak asi nie. To by som sa musela brutalne nudit. Na Kube nas ojebal este aj pes :) Po celodennom vylete do jaskyne pri Vinales (o ktorom nam samozrejme miestni tvrdili ze bez sprievodcu sa to neda podniknut), sme sa s nim podelili o bagetu a uz ho nebolo. Odisiel s nejakymi zenskymi na konoch, hajzel jeden :) 

0 Citovat

Taky

1.Chorvatsko (ani s detma)

2.Bibione

3. Pařiž

0 Citovat

Andrea_Pernik napsal(a):

Tiez som bola na Kube vdaka chybe AM a aj ked som si vravela, ze im este dam sancu, tak asi nie. To by som sa musela brutalne nudit. Na Kube nas ojebal este aj pes :) Po celodennom vylete do jaskyne pri Vinales (o ktorom nam samozrejme tvrdili ze bez sprievodcu sa to neda podniknut), sme sa s nim podelili o bagetu a uz ho nebolo. Odisiel s nejakymi zenskymi na konoch, hajzel jeden :) 

Hmmm.. To jste mi ted zamotali hlavu! Resily jsme s kamaradkou, zda bychom v breznu nejely Kuba nebo Jamajka, a asi se na to podivame dukladneji. Diky za zpetnou vazbu! 

0 Citovat

Také nechápu zařazení mexické Meridy do seznamu. Je to jedno z nejbezpečnějších měst v Mexiku, snad jen na jeho jižním předměstí se řeší nějaké gangy. 

0 Citovat

peternet napsal(a):

Ještě bych přidal jedno místo - Chalkidiki. Nuda jako prase, nic tam není, rovina a turisti 😁

Kde na Chalkidiki? Já na Sithonii naopak vzpomínám jako na jednu z nejlepších plážových dovolených s dětmi. Málo turistů, spousta krásných písečných pláží s různými kameny a skalkami, na kterých se dá různě poskakovat a je tam podmořský život, teplé moře a půjčovny lodí, což byl hit, a příjemné borovicové lesy. Ježiš, já tam snad zajedu zas, na pár dní polenošit.

Nestydím se ji doporučit rodinám s malými dětmi jako náhradu za Chorvatsko :) Ale zrovna tam all inclusive hotely a organizovaná zábava nejsou

0 Citovat

Hlavně to, že Chalkidiki je rovina může říct jen někdo, kdo byl maximálně kolem letiště. Oblast Sythonie a nebo východní pobřeží jižně od Stavrosu rozhodně rovina není. Nemluvě třeba o Athosu, ale to je specialitka a nic pro koupáky. 

0 Citovat

Mne sa Sithonia tiez pacila a este planujem niekedy ist na Athos. Veduci tam ma dom na zaciatku toho vybezku, este pred uzemim Monastic Republic. Hovori, ze to je super, pekne plaze, hory kusok a skoro ziadny plazovi turisti, lebo vsetci si myslia ze cely ten vybezok su klastory...

0 Citovat

Sarah napsal(a):

1. Peking 

2. El Salvador 

3. Bratislava 

4. Chorvatsko (zbozne prani, s detmi se tomu asi nevyhneme)

5. Athény

 

Athény ? :D Jako já na to město mám dva názory. Ano, všude nějaký grafit, dokonce i na památkách, což mě se osobně nelíbilo, ale bydlel jsem v jejich nejhorší čtvrti a pohoda. Ano, večer jsem si dával trochu pozor, ale když nemáš "zlato" okolo krků viditelně, tak pohoda. Jako je pravda, že mě upozornila kamarádka, ať si dávám pozor hlavně na metro, tam ji okradli do tří hodin od výstupu letadla...

Jinak za mě nejhorší místo a nemám ho fakt rád je Miláno. Pro mě je to nudné místo, hodně "hello my friend" a špinavé město na mě působilo, najdou se tam pro mě dvě výjimky, ale to je vše. 

0 Citovat

Ty Athény jsou rok od roku horší ! Byl jsem tam čtyřikrát naposledy v dubnu 2019.

Tepna města od náměstí Syntagma po Monastiraki je špinavá zaflusaná díra - čmoudi různě po zemi na kartonech,hovna pach moči .. Samotné Monastiraki je rej pochybných živlů teď už snad horší než Omónia.

Ani Plaka už není co bývala v metru se krade čím dál více samej žebrák a fetka hlavně na lince do Pireusu.

Ještě tak nějak v pohodě to je (nebo aspoň bylo při mé poslední návštěvě) v okolí Akropole a Lycabettusu.

0 Citovat

1. Chorvatsko (v sezone) - Prepchate, predrazene, pocasie loteria. Mimo sezonu by to mohlo byt fajn, ale 2 navstevy v priebehu 5 rokov vo mne vybudovali averziu voci tejto krajine.

2. Vseobecne velkomesta (LA,Londyn, Milano) - ale najdu sa aj vynimky (Rim)

3. Podgorica, Kharkov - kde nic, tu nic

4. Pefki (cca 20 km JZ od Skiathosu) - take nudne stredisko som nikde inde nevidel. Ze tam zdochol pes uz bolo vidno z trajektu.

5. Malta - nemastne neslane, aj ked Valletta je fajn

0 Citovat

  • 1. Malta 
  • 2. Bibione
  • 3. Bratislava
  • 4. Chorvatsko
  • 5. Vietnamsky Phu Quoc

 

 

 

 

0 Citovat

teraz by som sa vratil aj do Manily :D

0 Citovat

Roiman4 napsal(a):

Jinak za mě nejhorší místo a nemám ho fakt rád je Miláno. Pro mě je to nudné místo, hodně "hello my friend" a špinavé město na mě působilo, najdou se tam pro mě dvě výjimky, ale to je vše. 

Tohle teda nechápu, strávil jsem tam pět měsíců a je to podle mě jedno z nejlepších měst. Úžasná kombinace dávné historie (Castello, Sant'Ambrogio), krásné a kvalitní architektury z 19. století (secesní domy po celém městě, Duomo a další katedrály) i celého 20. století (vkusně doplněné historické centrum, ale i širší centrum, okružní bulvár). A pak je to vedle Londýna jedno z mála evropských měst, které výborně zvládá architekturu současnou (Tre Torri, Porta Garibaldi a další po celém městě).

Zároveň má taky všechny výhody italských měst (architektura, skvělé jídlo, živá atmosféra, kultura) bez jejich hlavních nevýhod (doprava tam je hustá, ale není to tragédie, mhd perfektní, je tam bezpečno). K tomu za rohem Bergamo, Janov a celá krásná Ligurie, hory, jezera, letiště s top konektivitou a rychlovlaky, kterými je člověk za pár hodin kdekoliv v Itálii.

Možná je potřeba Milán poznávat trochu déle, ale rozhodně je to krásné město, kam se stojí za to vracet.

0 Citovat

Pro ty co vyjmenují jen místa: nebylo by od věci napsat, proč konkrétně byste tam a tam už necestovali.

0 Citovat

@matous.pudil: Tohle nelze srovnávat, pokud je někdo někde několik měsíců, je pravděpodobné, že i k tomu místu vybuduje vztah, i když pro krátkodobé turistické cesty se třeba netváří tak atraktivně :) Je teda pravda, že zrovna mně se Milán líbil na první pohled, ale spíš právě jako místo k životu než k turistické cestě.

Já měl ale třeba podobný pocit z Bruselu. Při mé první návštěvě jsem si říkal, že podruhé sem opravdu nepojedu. Teď tam žije bratr, takže jsem tam byl už několikrát a když člověk ví, kam chodit a proč tam chodit, nakonec mám pocit, že je to velmi příjemné místo k žití. 

0