Dobrý den, dovolím si otravovat pro mnohé s úsměvným dotazem. Letím poprvé, za sebou rodinku, na místě zamlouvené/zaplacené auto, ubytování atd. takže pro mě docela stres aby vše klaplo.Odlétáme z Vídně s Eurowings. I když jsem vše studoval, mám ještě raději pár otázek.- check-in jsem provedl z domu, palubní lístky máme vytištěné, raději i uložené na mobilu. Trochu mě ale překvapilo, že při tom to po mě nechtělo žádné číslo dokladu atd. Další věc co mě překvapila, že to zkomolilo jména v textu, soubor se jmenuje správně, ale ženské jména se nevlezla a křestní jsou ukrojená (ale beru to tak, že stejně jde jen o QR kód)- co jsem studoval, tak teď už vlastně musím projít jen secure control, protože máme jen příruční a osobní zavazadla (doufám, že ve Vídni na letišti jsou k dostání správné sáčky, protože mám větší). Kde pak ale kontrolují doklady? Na plánku Vídeňského letiště jsem nikde Secure control nenašel, jen check-in. Nerad bych prošel kontrolou a pak při pouštění do letadla nebyl vpuštěn, protože jsem něco zapomněl.To je asi vše. Děkuju .

Poprvé, upřesnění procedur

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Dobrý den, dovolím si otravovat pro mnohé s úsměvným dotazem. Letím poprvé, za sebou rodinku, na místě zamlouvené/zaplacené auto, ubytování atd. takže pro mě docela stres aby vše klaplo.

Odlétáme z Vídně s Eurowings. I když jsem vše studoval, mám ještě raději pár otázek.

- check-in jsem provedl z domu, palubní lístky máme vytištěné, raději i uložené na mobilu. Trochu mě ale překvapilo, že při tom to po mě nechtělo žádné číslo dokladu atd. Další věc co mě překvapila, že to zkomolilo jména v textu, soubor se jmenuje správně, ale ženské jména se nevlezla a křestní jsou ukrojená (ale beru to tak, že stejně jde jen o QR kód)

- co jsem studoval, tak teď už vlastně musím projít jen secure control, protože máme jen příruční a osobní zavazadla (doufám, že ve Vídni na letišti jsou k dostání správné sáčky, protože mám větší). Kde pak ale kontrolují doklady? Na plánku Vídeňského letiště jsem nikde Secure control nenašel, jen check-in. Nerad bych prošel kontrolou a pak při pouštění do letadla nebyl vpuštěn, protože jsem něco zapomněl.
To je asi vše. Děkuju

0

Pokud letíte v rámci Schengenu, tak žádnou pasovku neřešíte, security projít budete muset, ale nemusíte se bát, že by jste jí minul, to je asi tak vše, jste připraven, takže se ničeho nebojte :)

0 Citovat

Děkuju

0 Citovat

U těch jmen, nebyl jsi aktivní s diakritikou? I když Eurowings by to mohl mít v rámci Evropy pořešené.

Jinak https://www.cestujlevne.com/blog...e-letadlem

0 Citovat

No zkoušel jsem obojí, ale samo si to pak diakritiku osekalo (divně, háčky zmizly, ale čárky v *ová, zůstaly). Ale jak píšu, online na aplikaci, v názvu pdf souboru s palubním lístkem atd. to je celé, jen v samotném textu je křestní zkrácené.

0 Citovat

Vždy vyplňuje BEZ diakritiky. Je to snazší a celkem logické. 

0 Citovat

"upřesnění procedur" - jsem si myslel že přispěji do mlýna svými nemalými zkušenostmi z masážních salonů. a zas nic.

0
6 reakcí