Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Zazili jste nekdy, ze by personal letadla cekal na 6-8 pasazeru? My jsme vcera cekali necelou hodinku na vecernim letu Marakes-Praha, nikdo ale nedorazil. 

0 Citovat

Pokud byl slot, tak je to jedno docela...

0 Citovat

včera jsem letěl s Ryanairem, neměl jsem priority, zajímavý bylo dohadování - předemnou lidi s obrovskýma krosnama, to ryanairu nevadilo :-) Přitom to se fakt pod sedadlo nevejde. Já měl malý kufřík a ten jim vadil že nemohu mít kabinové zavazadlo když nemám priority, tak jsem se pousmál na paní a říkám podívejte se jak velké batohy lidi nosí na zádech, to se nikomu pod sedadlo nevejde a vám to nevadí, mám si tedy tady v obchodě koupit obrovský batoh kam umístím svůj malý kufřík a bude to OK? Nakonec mávla rukou a pustila mě. Každopádně pokud ještě někdy pojedu s touto tragickou firmou, vezmu si asi batoh, nikdo jej neřeší, všiml jsem si toho už u několika letů. 

0 Citovat

Ono je to logické - firma chce dosahovat zisku - když kufr nechá odbavit, pravděpodobně se mu nic nestane. Když nechá odbavit batoh, můžou mu zničit popruh nebo ho protrhnout. Odškodnění fakt platit nechtějí ;)

0 Citovat

potvrzuji, co píše Ondřej. 2 týdny zpět Eindhoven - Krakow. Pokud to byl batoh na zádech, priority nikdo neřešil.

0 Citovat

Ondřej Majer napsal(a): Každopádně pokud ještě někdy pojedu s touto tragickou firmou, vezmu si asi batoh, nikdo jej neřeší, všiml jsem si toho už u několika letů. 

A dobre spravíš. Batoh (pokiaľ nemá pevnú konštrukciu) aj taška sa dajú postláčať, kufor nie, a preto paradoxne väčší ruksak, pokiaľ nie je plný, môže  priestor v skrinke využiť lepšie ako malý, ale nestlačiteľný kufor.
0 Citovat

jasně, to souhlas, na druhou stranu stejně všichni to hodí nahoru do skříňky, neviděl jsem že by lidi ty batohy tlačili pod sedadlo jak by správně měli.

0 Citovat

Nastupuju do letadla vždy jako jeden z posledních, batoh dávám pod sedačku před sebou a biny jsou dost často plné od lidí s priority. Nevidím důvod, proč by tě s kufrem bez priority měli pouštět. Batoh zmáčkneš (ostatně mohou si to ověřit i před vstupem do letadla), kufr ne a musí nahoru. 

0 Citovat

Taky jsme neměli s batohem problém. Vmáčkli jsme je pod nohy - na tu chvíli se to dá vydržet :). 

0 Citovat

Pěkný večer, chtěl bych se zeptat jestli jde u rezervace dvou letenek přidat další zavazadlo jen k jedné letence tam i zpět nějak to nemohu najít vyskakuje automaticky pořízení dalších zavazadel o obou cestujících.

0 Citovat

Mělo by to jít pouze v mobilní appce. 

0 Citovat

Přesně, řešil jsem před měsícem. Pouze v app

0 Citovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pokud já si koupím letenku s prioritou (abych mohla mít ještě jedno zavazadlo u sebe) a u toho je automaticky přednostní nástup do letadla a přítel bude mít pouze příruční zavazadlo zdarma a bez žádných priorit s přednostním nástupem, jestli je možné, abych já nastoupila s ním a ostatními bez přednostního nástupu nebo musím nastoupit sama dříve? 

Děkuji za odpověď
0 Citovat

Muzete nastoupit kdy chcete :-)

0 Citovat

a při zakoupení priority s tím zavazadlem u sebe musím dělat check-in ? 


0 Citovat

S Priority boarding si udelejte pouze online check-in. Prirucni zavazadlo si s sebou ponesete az na palubu.

0 Citovat

děkuji za odpověď :) 


0 Citovat

Když se to trošku přežene s chlastem a letuška má své dny ;-)


ryanban.png

0 Citovat

Zdenek, Zdenek :))

0 Citovat

Tak stane se :)

0 Citovat

Ty jsi teda cislo :-)

0 Citovat

Celkem by mě zajímalo, jakým způsobem fungují tyto bany - přece nemůžou zakázat letět všem třeba Zdeňkům Novákům. Čísla dokladů se v průběhu času mění, stejně tak adresa, číslo nebo email. OCR pro doklady se na branách nepoužívá, aby se z nich dalo něco víc vyčíst. Někdo může namítnout, že datum narození může hrát roli, ale těžko se dá použít jako jednoznačný a spolehlivý údaj.  Navíc je problém amerického a evropského formátu data, v kterém se často chybuje. Plus jsem ho ani nikde neviděl kontrolovat.

0 Citovat

Tak jestli naposledy použil jako doklad OP, tak příště může zkusit pas, na nějaký let za euro třeba, a uvidí... 

0 Citovat

Leteli jsme min. tyden, letenky jsem kupovala oddelene, jednu priority a jednu obyc.Abychom mohli vzit jeden kufr do 20 kg. Priplacela jsem za vyber sedadla asi 160 kc. Pri ceste zpet se me na prepazce snazila presvedcit, ze mam zaplaceny jen kufr do deset kg a ze musim zaplatit. Sla jsem tedy do kancelare, kde na pc zjistili, ze mam skutecne zaplaceno 20 kg. Kdybych se nedala, tak me klidne zkasne. Jinak to bylo celkem v pohode. V Praze na odbaveni prisla rodinka s tremi velkymi kufry a zjistili, ze je nemaji v letence, docela sok, nezavidela jsem jim. 

0 Citovat

Barčo maličko nechápu smysl tvého příspěvku.? Jako že jsou lidé hloupí a nezjistí si povolená zavazadla, nebo že se člověk nesmí nechat odbýt. Obojí je svatá pravda :)

Jinak si myslím, že jim klidně bude stačit datum narození, aby Zdenka poslali do háje.

0