Ahoj, hledáme jednosměrné letenky pro tři osoby do Larnaky na Kypru. Chtěli by jsme odletět 30. 6. 2014. Případně o den nebo dva později v případě příznivější ceny. Jako nejvýhodnější varianta nám přišla odletět z Budapešti, kde letenka za osobu vycházela cca na 3 900,- Kč. Jen se chceme ujistit, že neexistuje výrazně levnější varianta, kterou neznáme. Předem díky za odpověď. .

Kypr - Larnaca

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Bonzaq napsal(a):

Tak pro info cerstva zkusenost PRG-LCA:

  • Asi 10 cestujicich nenechali v PRG naboardovat - nemeli cyprus flight pass a ackoliv na to nekteri meli cca 30min (a meli s sebou potvrzeni o negativnim testu), tak to nestihli a zamestnanci nemeli cas jim pomoci... Respektive sice se snazili dat zakladni informace, ale byli pouze 2 a museli vsem po security na T1 zkontrolovat boarding pass, cyprus flight pass a ID.
  • Nas let byl vybran k testovani vsech cestujicich na letisti (ja jsem tuto informaci mel v mailu, ale vetsine lidi to asi neprislo) - po priletu na LCA v cca 2:00am jsme byli prevezeni na cast letiste, kde se testovalo - ackoliv se vsichni snazili byt efektivni, tak verim, ze nekterym, co byli na konci fronty to mohlo zabrat i 2+ hodiny. Ja byl mezi prvnimi. 
  • Nasledovala pasovka, kontrola testu a nektere lidi se doptavali na podrobnosti navstevy. Vysledky testu mi prisly nekdy z kraje odpoledne - zajimalo by me, co nasledne delaji s temi, co jsou pozitivni...
  • Jinak ve vnitrnich prostorech jsou skoro vsude povinne rousky a pomerne hodne se to dodrzuje. 
  • Turistu tu je naproste minimum, vetsinu tvori mistni, plno hotelu a restauraci je zavrenych. Prechody na tureckou cast ostrova jsou pro turisty uzavrene. 


Takže si člověk musí udělat doma v ČR test max 72h starý, aby hned po příletu šel na další test? 

0 Citovat

Delaji 1000 nahodnych testu na letistich denne, takze odhaduji, ze je relativne mala sance byt v te skupine, ale i tak no... 

0 Citovat

Kamoska letela z Berlina. Rikala, ze byt je z CR, tak po ni test nechteli, pry je zajima akorat destinace odletu. Prestoze mela test z CR, poslali ji na namatkove testovani PCR, nic neplatila.

0 Citovat

Zdravim, v tom vstupnim formulari jako entry point nelze zadat Kypr, neni tam ani Cyprus ani ta Larnaka...mate s tim nekdo pls zkusenost? Jestli kdyz tam dam neco jinyho tak me uskrtej a nepustej dal?
Pak teda jeste pisou ze QR kod mi prijde o pulnoci v den kdy priletime...jenze my letime pres noc. A cetla jsem tu ze bez toho QR kodu nepusti lidi do letadla, tak ted nevim :D protoze QR kod mi prijde az ve dve rano co tam pristaneme...diky uza kazdou odpoved.

0 Citovat

A není to tak že to přijde po půlnoci v den odletu? Tzn jestli letíte já nevím 2315 tak to přijde ten den ráno?

0 Citovat

Ahoj, mám dotaz ohledně covid testů a potvrzení negativního testu při cestě na Kypr (neletíme sice do Larnacy, ale do Paphosu, ale předpokládám, že podmínky budou na všech letištích stejné).

Na webu laboratoře, která testuje na letišti v Praze (https://www.ghcgenetics.cz/covid/pcr/), je napsáno, že vyšetření v ceně 1750 Kč obsahuje kromě odběru vzorku a jeho vyhodnocení i "Výslednou laboratorní zprávu v českém nebo anglickém jazyce". Máte někdo zkušenost, jestli mi bude stačit při příletu na Kypr předložit tu laboratorní zprávu, pokud bych si jí nechala vydat v AJ, nebo si budu muset připlatit 550 Kč za "oficiální certifikát MZČR o výsledku testu/ certifikát pro potřeby cestování stanovený MZČR"?

Moc děkuji za odpověď :).

0 Citovat

Všechna potvrzení PCR testů dělaných u nás, co jsem viděl, včetně mého, byla v ČJ i AJ, tedy bych rozhodně GHC nic navíc neplatil...


potvrzeni-sars-cov-2.jpg

0 Citovat

Ahoj, moc díky, bereme to teda bez certifikátu :).

Ještě mám dotaz na ty, co na Kypru už byli - hranice se severním Kyprem je tedy zavřená a vůbec se tam nesmí (není tedy umožněn ani vstup na druhou stranu Nikosie nebo do okolí Ayia Napa, Blue Lagoon apod.)?

Na všech mapách je ještě oddělen nějakou hranicí jižní výběžek pod Limassolem. Tam se může, nebo je hranice taky uzavřená? Je tam Apollonův chrám a Kourion a taky tam tudy prochází dálnice z Paphosu do Limassolu... 

Moc děkuji! :)

0 Citovat

Nemůže, tam je vojenská základna RAF.

0 Citovat

Ale může, nepřístupný je až úplný jih pod vesnicí Akrotiri, kde je přímo ta základna. Zbytek území je přístupný normálně, jen je to Britské území. Stejná situace je i na východě Kypru, kde je základna Dhekelia. Po veřejných cestách se jezdit může, tam kam se nemůže je plot a brána, takže se nestane, že bys neúmyslně zajela tam, kam nemáš. 

0 Citovat

Zdravím,

letíme zítra ráno z Vídně do Larnaky.Cyprusflightpass jsme normálně vyplnili,přiložili negativní test a odpověď přišla na mail témeř obratem.Allowed to entry Cyprus-čili povolení vstupu.Nikde tam ale nevidím žádný QR kód,o kterém je zmínka ve vláknech nade mnou.Znamená to,že ještě něco na mail přijde,nebo jsme něco přehlédli,popřípadě je potřeba vyplnit ještě něco? Díky za každou odpověď.

0 Citovat

Žádný QR kód potřeba nebyl. Vytisknout flightpass, mit potvrzení o testu a pohoda.

0 Citovat

Thanx Michael!

0 Citovat

Hezký den všem,

prosím má tady někdo ten výsledek testu v AJ, který použil při cestě na Kypr a mohl by mi ho zaslat na @ dominik-be@seznam.cz ? Já mám letět v sobotu, ale mám ho v češtině a v angličtině ta stránka vypadá úplně jinak a to co mi přišlo mejlem je taky úplně jiné :/


Děkuji všem a přeji fajn den,

Dominik 

0 Citovat

Dominik napsal(a):

Hezký den všem,

prosím má tady někdo ten výsledek testu v AJ, který použil při cestě na Kypr a mohl by mi ho zaslat na @ dominik-be@seznam.cz ? Já mám letět v sobotu, ale mám ho v češtině a v angličtině ta stránka vypadá úplně jinak a to co mi přišlo mejlem je taky úplně jiné :/


Děkuji všem a přeji fajn den,

Dominik 

Stačí v čj

0 Citovat

Presne tak, stačí v češtině a mit doklad s casem, kdy byl test absolvován.

0 Citovat

Takže s Kyprem už se s největší pravděpodobností letos počítat nedá: "Náměstek ministra zahraničí Martin Smolek dnes pro Radiožurnál uvedl, že od 19. září Kypr nejspíše zařadí Česko do „kategorie C“, pro Čechy to tak znamená, že se na ostrov nedostanou." 

0 Citovat

Takže můj kalkul s tím nekoupit na konec září Kypr, protože určitě nás zaříznou a koupit místo toho Rhodos vyšel :-D Ledaže nás zaříznou i Řekové a půjdu místo dovolené u moře do práce :-D

0 Citovat

@matej15 - pořád jsem doufal, že ten Kypr snad vyjde, ale nezbývá mi než se také přeorientovat na Řecko:) Už toho moc na výběr nezbývá...

0 Citovat

V pátek návrat z Kypru/Ayia Napa po týdnu.Odlet a přílet Vídeň s Wizzem.Letadlo tam 50% obsazenost,zpátky cca 70%.V letadle rozesazení v pohodě,roušky pořád,kromě konzumace.Test,Cyprus pass při příletu zběžně kontrolovali.Na Kypru obchody s rouškou,v některých vyžadována desinfekce rukou u vstupu.V hospodách,barech a na plážích nic.Nějaky rozestupy atd nikdo neřeší.Málo lidí,hospodští a majitelé zoufalí.Spusta velkých hotelů,restaurací a barů zavřená.Pláže skoro prázdné,kromě Nissi Beach-tady byli lidé pořád,ale oproti loňsku tak 30%.Během pobytu přišel od Wizzu Austrian entry and transit declaration,ktery ve Vídni vyplněné  nikdo nechtěl vidět.Zničující horko celej týden,nejvíc čtvrtek 38C,Keo pivo jaksitaksi pitny,vína od 10euro a výše dobrá všechna.Jsme rádi,že jsme to stihli...:)

0 Citovat

Dnes definitivně potvrzeno, Kypr nás od 18.9. přeřazuje mezi červené země.

0 Citovat

Zdarma jsem změnil letenky u Ryanair z Paphos na Malagu. Tak snad se nezavře i Španělsko. 😏

0 Citovat

Pokud je mi dobre známo, tak je potřeba test nebo karanténa ze Španělska, pokud to nezmenili v posledních dvou týdnech. 

0 Citovat

Karantena nebo test nám nevadí. Hlavně at to úplně nezakazou jako na Kypru :-/ 

0 Citovat

Ahoj, mame letenky koupene u Raynairu na Kypr odlet v utery. Ted kdyz mame stopku da se nejak pozadat o vraceni penez? Nebo pozadat o voucher. Nedari se mi najit info. Jen situaci zruseny let ktery se nas netyka. Nemate nekdo radu?

0