Ahoj, zdravím všechny. Spolu s partou přátel jsme se rozhodli udělat si dovolenou ve Španělsku a využít služby low-cost společnosti Ryanair. Měl bych dotaz na lidi, kteří už mají zkušenost s touto společností.Zpáteční letenku z Prahy do Barcelony bychom měli za cca 3700,-. A teď přesně nevím, které poplatky se na nás budou vztahovat. Budeme si brát batoh a cestovku, takže počítám, že se k ceně letenky připočítá 200 za druhé větší zavazadlo + cena za místenku. Takže celková cena bude cca 4500,-. Nevíte, jestli se na nás bude vztahovat i nějaký další poplatek? Třeba na letišti atd...? A ještě jedna otázka :D. Můžeme mít s sebou v té cestovní tašce alkohol? Předem děkuji za odpověď, hezký zbytek večera.  .

Ryanair - přibližná celková cena letenky

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

6 reakcí

Ahoj, zdravím všechny. Spolu s partou přátel jsme se rozhodli udělat si dovolenou ve Španělsku a využít služby low-cost společnosti Ryanair. 
Měl bych dotaz na lidi, kteří už mají zkušenost s touto společností.

Zpáteční letenku z Prahy do Barcelony bychom měli za cca 3700,-. A teď přesně nevím, které poplatky se na nás budou vztahovat. Budeme si brát batoh a cestovku, takže počítám, že se k ceně letenky připočítá 200 za druhé větší zavazadlo + cena za místenku. Takže celková cena bude cca 4500,-. Nevíte, jestli se na nás bude vztahovat i nějaký další poplatek? Třeba na letišti atd...? 
A ještě jedna otázka :D. Můžeme mít s sebou v té cestovní tašce alkohol? 

Předem děkuji za odpověď, hezký zbytek večera. 

0

Ahoj, vztahují se na vás jen ty doplatky, které si sami vyberete :) Takže pokud "cestovka" myslíte větší zavazadlo, co si s sebou vezmete do kabiny (55x40x20 cm), pak si přikoupíte Priority boarding. U trasy do Barcelony je to 300 Kč jedním směrem, tedy 600 Kč za zpáteční cestu. 

Místenku si kupovat nemusíte, pokud vám nevadí, že nebudete sedět pohromadě. 

Odbavit se musíte online, abyste neplatili za vytištění palubní vstupenky (55 €).

Alkohol v příručním zavazadle mít nemůžete (resp. žádnou tekutinu nad 100 ml).

Více jsme sepsali zde: https://www.cestujlevne.com/lete...st/ryanair

0 Citovat

Díky za odpověď

0 Citovat

Nevim sice  kdy chcete letet  a na jak dlouho , ale  i o prazdninach  je  Barcelona z Prahy  dostupna bez  tech priplatku za  2000 az 2500 Kc  a kdyz by vam nedelalo problem  popjet do Berlina , nebo Vidne  ,tak  mate  zpatecni letenku  treba v cervnu  i za  1300 kc

Kde jste prisli k cene 3700 Kc ? To jste si hledli sami , nebo jste se ptali nekde v cestovce  ?
0 Citovat

Zdravím,

včera jsem přiletěl s Ryanair z Marakéše do Vídně, procházel jsem si účet a zjistil jsem že mi byla stržena spol. Ryanair suma 5 Eur a vůbec nemám ponětí za co. Navíc je uvedeno jako platba kartou a o tom bych musel vědět.  Jedná se mi o princip. Nejsem si vědom, že bych nějakou transakci činil, navíc částku 5 Eur. Je možné, že by si strhli nějaký poplatek bez mého vědomí. Nevíte o podobné situaci někdo?

Díky Josef

0 Citovat

Nezatrhl si to přispění na CO2 při platbě letenek? Je to tam zeleně a je to za 5 €, jestli si dobře pamatuju.

0 Citovat

Ne, alespoň si toho nejsem vědom, jedině tak omylem. No ale budiž pro příště to vím. Díky

0
6 reakcí