Dobrý den,měl bych dotaz na ty, kteří mají zkušenosti se společností ryanair. Narazil jsem na levné letenky z Berlína na Mallorcu - cena necelých 30 euro, sice od čtvrtka do soboty, ale stačí to, proč se takhle levně neproletět. Na email mi dorazilo potvrzení rezervace. Když kliknu na Odbavit nyní, tak jsem přesměrovaný na stránku, kde vidím informace o letu. Tedy odkud kam, říslo rezervace. Mám zde další možnost poté například Zobrazit itinerář, spravovat rezervace a odbavení.Úplně si tím nejsem jistý, ale když kliknu na Zobrazit itinerář. mám možnost si informace o letu vytisknout, V horní části je Informace o letu jsou dvě ikonky s letadly, jedno směrující pryč ukazuje cestu tam a druhá ikonka cestu zpátky. Poté celkovou cenu v eurech a Kč, tedy 769 Kč. Bude stačit tohle vytisknout a použít jako doklad o koupi při odbavení? Když na stránce, kam jsem púřesměrovaný kliknu na Odbavení, tak tak mám možnost zvolit místo (to jsem nebral, protože je mi to celkem jedno). Zvolil jsem tedy, že se odbavím později a pod tím je 2 hodiny před odletem a pokračovat. Přehlédl jsem něco, nebo je to vše v pořádku a stačí jen vytisknout data v itineráři?Díky moc všem za odpovědi, abych řekl pravdu, moc ještě zkušenosti s tímto nemám, proto se raději ptám, díky :). .

Ryanair – dotaz začátečníka pro zkušené

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

10 reakcí

Dobrý den,


měl bych dotaz na ty, kteří mají zkušenosti se společností ryanair. Narazil jsem na levné letenky z Berlína na Mallorcu - cena necelých 30 euro, sice od čtvrtka do soboty, ale stačí to, proč se takhle levně neproletět.


Na email mi dorazilo potvrzení rezervace. Když kliknu na Odbavit nyní, tak jsem přesměrovaný na stránku, kde vidím informace o letu. Tedy odkud kam, říslo rezervace. Mám zde další možnost poté například Zobrazit itinerář, spravovat rezervace a odbavení.


Úplně si tím nejsem jistý, ale když kliknu na Zobrazit itinerář. mám možnost si informace o letu vytisknout,


V horní části je Informace o letu jsou dvě ikonky s letadly, jedno směrující pryč ukazuje cestu tam a druhá ikonka cestu zpátky. Poté celkovou cenu v eurech a Kč, tedy 769 Kč.


Bude stačit tohle vytisknout a použít jako doklad o koupi při odbavení?


Když na stránce, kam jsem púřesměrovaný kliknu na Odbavení, tak tak mám možnost zvolit místo (to jsem nebral, protože je mi to celkem jedno). Zvolil jsem tedy, že se odbavím později a pod tím je 2 hodiny před odletem a pokračovat.


Přehlédl jsem něco, nebo je to vše v pořádku a stačí jen vytisknout data v itineráři?

Díky moc všem za odpovědi, abych řekl pravdu, moc ještě zkušenosti s tímto nemám, proto se raději ptám, díky :).

0

https://www.cestujlevne.com/lete...st/ryanair

0 Citovat

Dobrý den, při odbavení žádný doklad o koupi nepřikládáte, jelikož žádné odbavení neprobíhá. Odbavujete se sám online 2 dny před odletem, jediné, co potřebujete, je palubní vstupenka, která se vygeneruje právě online odbavením.

0 Citovat

Dobrý den,


děkuji za odpovědi.
0 Citovat

Našel jsem informace, že za odbavení se na letišti platí 55 eur - za vytisknut palubní vstupenky. Jelikož ji získám při odbavení online, tak předpokládám, že jen předložím a na letišti už tak nemusím platit. Na letišti je odbavení zdarma pro zákazníky s tarifem Business Plus.

0 Citovat

presne tak, bud si vytlacis doma, alebo ukazes QR kod cez appku Ryanair

0 Citovat

Mozna bych upozornil na skutecnost, ze i kdyz mate  oba lety , tedy tam i zpet koupene najednou , tak  2 dny pred odletem   vam pujde udelat jen cesta tam , zpatecni let si budete muset udelat na miste zase  2 dny pred  odletem , nebo si zakoupit misto v letadle ( nejlevnejsi  byvaji od  4 euro )  a pak si to muzete vytisknout  jeste doma  pred odletem , pripadne pokud mate  jejich aplikaci,  tak  lze toto udelat v mobilu 

Pri odbavovani se zobrazi kazda cesta zvlast  a urcite se budou automaticky zobrazovat nabidky jak na sedadlo,  tak na  priority , kdy je mozne  si pak vzit do kabiny   2 zavazadla , bez priority jen male  pozor na rozmer   , nelze vzit klasicke kabinove  55 x 40 x 20  ale jen  20 x 40 x 25


0 Citovat

Děkuji za upozornění s tím odbavením, to mě úplně nenapadlo, ale asi by mě to při odbavení před letem napadlo, každopádně díky.


Nebude pak nějaký problém při letu zpět, když to budu mít jen v aplikaci? Jestli třeba nevyžadují, aby to bylo na papíře, díky.
0 Citovat

Pokud máš běžnou evropskou lokaci, problém by neměl být. Pokud je to atypická lokalita, např. Maroko, budou to chtít na papíře nebo u Dubrovníku, budeš muset jít k přepážce, protože online check-in nepůjde udělat (ale bude to zdarma). 

EDIT: S Mallorkou by problém být neměl a stačí to jen v appce. Jen pozor na dostatečné nabití mobilu. 

0 Citovat

Díky moc. je to Mallorca, takže by to mělo být bez problému.

0 Citovat

A pro nováčka bych přeci jen doporučil papír - je to tak nějak jistota...

0
10 reakcí