Ahoj,jedeme na pracovní cestu do Chicaga. Cestou zpět jsem svojí vinou a trochu blbě koupila letenky přes NY s tím, že v 18.00 je přílet na La Guardia  a ve 21.30 je odlet do Prahy z JFK. Oba lety letíme s DELTOU. Chci se zeptat, zda s tím máte někdo zkušenost. Zda se to dá stihnout (delta prý garantuje, že na přestup potřebuješ min 3 hodiny, takže jsme prý v pohodě). Zároveň zda musíme na La Guardi vyzvednout kufry a na JFK projít celou kontrolou znovu? Zda není nějaká úleva když letíme s jednou leteckou společností a i vzhledem k tomu, že už celým tím hrozným imigračním procesem projedeme v Chicagu?Předem děkuji :)Terez .

Přejezd La Guardia na JFK

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

1 reakce

Ahoj,

jedeme na pracovní cestu do Chicaga. Cestou zpět jsem svojí vinou a trochu blbě koupila letenky přes NY s tím, že v 18.00 je přílet na La Guardia  a ve 21.30 je odlet do Prahy z JFK. Oba lety letíme s DELTOU. Chci se zeptat, zda s tím máte někdo zkušenost. Zda se to dá stihnout (delta prý garantuje, že na přestup potřebuješ min 3 hodiny, takže jsme prý v pohodě). Zároveň zda musíme na La Guardi vyzvednout kufry a na JFK projít celou kontrolou znovu? Zda není nějaká úleva když letíme s jednou leteckou společností a i vzhledem k tomu, že už celým tím hrozným imigračním procesem projedeme v Chicagu?

Předem děkuji :)
Terez

0

Ahoj, popořadě :)

Imigrační nebo pasovou kontrolou se při výstupu z USA vůbec neprochází, procházet budete jen standardní bezpečnostní prohlídkou.

Úlevy při přesunu mezi letišti nejsou, zavazadlo si musíte vyzvednout a na JFK ho zase u přepážky odbavit. Jediná garance je taková, že pokud bude letadlo z Chicaga výrazně zpožděno, Delta vám musí zajistit zdarma náhradní dopravu do Prahy.

Stihnout se to dá i veřejnou dopravou, musí se ale 2x přestupovat (autobus Q70 z La Guardie na stanici metra Jackson Heights/Roosvelt Avenue, pak metrem E na stanici Sutphin Blvd/Archer Ave a nakonec automatickým vláčkem AirTrain na letiště). Mně tahle cesta zabrala čistého času něco málo přes hodinu. Vždy je ale možnost taxíku/Uberu, ten vyjde tuším na 30 nebo 40 $, ale přesně nevím, nepátral jsem po tom do detailu.

0
1 reakce