Ahoj cestovatele, mám dotaz ohledně platnosti pasu po zmene jmena. V půlce července se chystám do USA a chtěla bych teď koupit letenky. Na konci června mě ale čeká svatba, a změní se mi jmeno. Tím nastává dilema, na které jmeno letenky koupit. Někde jsem našla, že pas je platný ještě 3 měsíce po zmene jmena, takze bych teoreticky mohla letět na starý pas (na kterém je datum platnosti rok 2023). Úplně ale nevím, jak to vyžadují v USA, zda by to pro ně nebyl problém.. nebo jestli by vůbec oni mohli zjistit, že došlo ke změně jmena. Díky za rady :)   .

Plastnost pasu po zmene jmena

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Ahoj cestovatele, mám dotaz ohledně platnosti pasu po zmene jmena. V půlce července se chystám do USA a chtěla bych teď koupit letenky. Na konci června mě ale čeká svatba, a změní se mi jmeno. Tím nastává dilema, na které jmeno letenky koupit. Někde jsem našla, že pas je platný ještě 3 měsíce po zmene jmena, takze bych teoreticky mohla letět na starý pas (na kterém je datum platnosti rok 2023). Úplně ale nevím, jak to vyžadují v USA, zda by to pro ně nebyl problém.. nebo jestli by vůbec oni mohli zjistit, že došlo ke změně jmena. Díky za rady :)  

0

Letenky určitě kupuj podle jména v pase. Takže na staré a leť na starý pas. Nový vyřídit nestihneš. CIA ani FBI fakt nezjistí, že máš dva týdny jiné jméno :-)

0 Citovat

Nový pas bývá hotový za 1 až 2 týdny. Nic nezkazíš, když si o něj zažádáš. A starý vrátíš až po návratu. Pro jistotu bych si s sebou vzal i ověřenou kopii oddacího listu. 

0 Citovat

Kopii oddacího listu s sebou na cestu? Pokud poletí na starý pas (což je zcela legální do 3 měsíců po svatbě na staré jméno), tak bych se asi oddacím listem, kde bude jiné jméno, moc neoháněl. 

0 Citovat

Jestli se nepletu, tak v oddacím listu je právě uvedené původní jméno. Ale pravda, asi je to zbytečné ho vůbec brát. 

0
4 reakce