Ahojte, koupila jsem si letenku s KLM z Prahy do Montevidea, a pak o měsíc později z Buenos Aires zpátky do Prahy. Protože jsou některé lety operované jinými aerolinkami, KLM mi dalo jen příruční zavazadlo a další si můžu dokoupit až na letišti. Ani po kontaktování jejich zákaznického servisu jsem z nich více nedostala. Nejsou schopni mi potvrdit, kolik by dokoupení na letišti  stálo, a jestli by mi v Praze odbavili batoh až do Uruguaye (mám dost krátké přestupy, takže nic jiného pro mě nepřichází v úvahu). Stejně tak mi neporadilo ani ČSA, které operuje první část letu, neví ani pražské letiště. Nevíte prosím někdo, jak z toho ven? Jasně, že můžu letět s příručákem, ale to je u ČSA jen 8kg a já mám v plánu brát spacák a další vybavení, což by mi tenhle limit dost zkomplikoval. Budu ráda za jakékoliv tipy. Moc díky!  .

KML mi nechce prodat zavazadlo do jižní Ameriky

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Ahojte, koupila jsem si letenku s KLM z Prahy do Montevidea, a pak o měsíc později z Buenos Aires zpátky do Prahy. Protože jsou některé lety operované jinými aerolinkami, KLM mi dalo jen příruční zavazadlo a další si můžu dokoupit až na letišti. Ani po kontaktování jejich zákaznického servisu jsem z nich více nedostala. Nejsou schopni mi potvrdit, kolik by dokoupení na letišti  stálo, a jestli by mi v Praze odbavili batoh až do Uruguaye (mám dost krátké přestupy, takže nic jiného pro mě nepřichází v úvahu). Stejně tak mi neporadilo ani ČSA, které operuje první část letu, neví ani pražské letiště. Nevíte prosím někdo, jak z toho ven? Jasně, že můžu letět s příručákem, ale to je u ČSA jen 8kg a já mám v plánu brát spacák a další vybavení, což by mi tenhle limit dost zkomplikoval. Budu ráda za jakékoliv tipy. Moc díky!

0

To je nejake divne , KLM na dalkovy let ma klasicke odbavene zavazadlo 20 kga, prirucni  12 kg  kde pak upozornuje ze  u jinych spolecnosti   to muze byt  u prirucniho jinak , resil jsem to  z Mauritia  kdy posledni usek z Parize operovalo CSA   a melo byt 8 kg  1 striktne   a  KLM povolovalo 12 kg  + laptop apod  Nikdo to v Parizi pak neresil  i kdyz se trosku zarazili  ,neco jsme dali jeste do odbaveneho ,ale urcite jsme meli  vic nez 8 Kg ,

Z Prahy by ti meli odbavene zavazadlo  dorucit az na ,misto, ale popisujes to trochu zmatene  ,napis  s kym letis  a jake jsou ty prestupy  a jestli to mas  vse na jedne  letence . Pokud to je nejaka skladacka ,samostatne  kazdy usek , tak  se staras  o sve zavazadlo sama  a kazda ta spolecnost  ma prece  presne stanovene podminky ohledne zavazadel  a nejak  nechapu , proc by nemeli vedet cenu  prikoupeneho zavazadla  na letisti,  ani proc by nemelo jit koupit on line 

Pokud jde treba  o spolecnost Gol (Sao Paulo - Montevideo  ( vychazim s toho ze let je Praha  -Amstrdam a  Amstrdam  - Sao Paulo a Sao Paulo  -Montevideo )  tak s teto tabulky je videt ze on line  zavazadlo bude  15 USD a  koupene na letisti  30 USD

https://www.voegol.com.br/en/inf...on-baggage

A takto by to melo  jit najit  i na te zpatecce z Buenos Aires



0 Citovat

Koukal jsem na let na Arubu a možnost je koupit online jen tam. Zpět totiž první segment na Bonaire operuje někdo jiný.

Takže toto není výjimka, ale běžný stav. 

0 Citovat

[citace="tmx"]

Koukal jsem na let na Arubu a možnost je koupit online jen tam. Zpět totiž první segment na Bonaire operuje někdo jiný.

Takže toto není výjimka, ale běžný stav. 


No ale prece ten nekdo jiny ,ma snad  web a tam podminky  a cenik  prepravy zavazadel , takze i kdyz  budu mit z KLM jen prirucni ( odbavene prece musi jit na ten usek co operuji koupit ) a na ten dalsi  pak koupim zvlast  on line  nebo na tom letisti
0 Citovat

Díky moc za odezvy! Posílám náhled svých letů, printscreen konverzace s KLM zákaznickým servisem a printscreen z mytrip přehledu přímo na klm stránkách, kde mi u všech letů vyskakuje stejná hláška - že není možné koupit zavadlo online. Všechno je to kupované jako jeden let přímo u KLM. 

V ČSA mi řekli, že mi zavazadlo můžou prodat jen na letišti a jen na jejich let za 35eur, a že vlastně neví, jestli mi to pošlou až do Montevidea. V Amstru mám čas tak tak na přestup, takže nemůžu riskovat nějaké vyzvedávání a znovuodbavování. Na pražském letišti taky docela vařili z vody a nic moc mi neřekli.

Takže pokud vás cokoliv napadá, sem s tím prosím, budu moc vděčná :)


snimek-obrazovky-2020-01-20-v-8-54-44.png
snimek-obrazovky-2020-01-20-v-8-57-14.png
snimek-obrazovky-2020-01-20-v-8-59-12.png

0 Citovat

Tohle je hodně komplikované, pokud se nepovede dokoupit přes prodejce, tak kontaktuj KLM - ať se na to podívá nějaký supervizor. Kupovat po jednotlivých letech na letišti je nesmysl a jen riskuješ, že někde s tím kufrem uvízneš.

Pokud se to nepovede, letěla bych jen s příručním, dalších cca 5 kg věcí se dá dát do kapes a oblečení. A potřebnou výbavu koupila až na místě - vyjde to levněji.

KLM nabízí nejnižší tarif bez zavazadel a dokoupení předem už nemusí být po nějaké době možné. Tohle bude asi ten případ. Musela bys pak koupit novou letenku v jiném tarifu, který už zavazadlo obsahuje.

0 Citovat

ČSA a KLM jsou v jedné alianci a běžně si zavazadla odbavují. Takže bych na 99% tipoval problém s GOLem, tzn. že bych počítal s odbavením přinejmenším do Sao Paula.

Jinak těch 1:15 v AMS není moc, ale myslím, že by se to dalo stihnout, když nebude zpoždění. 

Edit: To, co píše Naděžda, jsem nevěděl. Tak to je pak jiná. 

0 Citovat

Řešili jsme podobnou situaci v prosinci. Letěli jsme s KLM do Buenos Aires (poslední segment GRU-EZE operovaly Aerolineas Argentinas) a nazpátek s KLM/Air France z Foz do Iguacu (první segment IGU-GRU operoval Gol).

Odbavené zavazadlo jsme v obou případech museli dokoupit až na letišti (právě kvůli segmentům s AA/Gol) - vycházelo to myslím kolem 70 eur za jeden směr.

V obou směrech nám ale zavazadlo odbavili až do cílové destinace, takže aspoň něco pozitivního :-)

0 Citovat

Tak to co pise  Nadezda  jsem taky nevedel a jinak to ze CSA a KLM jsou v jedne alianci  to zrejme nevedi ani  v CSA  -(  Urgoval jsem  nacteni mil  do programu OK plus  a prvni odpoved me prisla  zaporna ,az kdyz jsem jim napsal, ze se domnivam, ze jsou  ve spolecne alianci a ze podle meho nazoru mam naraok na nacteni,  tak vymekli a mile mi pripsali ,pochopitelne je k nicemu nemam ,stejne za cas propadnou , ale slo mi o princip

Takze  nevim  jestli bych riskoval  to prepraveni zavazadla .u nas to bylo jine ,ze  jsme leteli do Amsterdamu KLM a CSA bylo az  na poslednim useku z Parize  jinak v Amstrdamu jsme meli na prestup  1,30 a jeste jsme  docela na odlet cekali  trochu jsem z toho mel taky obavy ale to neni Pariz  ani Standsted

Nadezda to ale doporucuje  spravne  koupit  ty veci az  tam  na miste a je klid,  5 kg  do kapes v pohode ,na to je moje zena specialistka  ,protoze  nikdy neumi  dodrzet  ani  tech 10 kg -)

0 Citovat

Kupovat věci na místě je kravina.  Nevím proč z rutinní situace děláte takovou kovbojku?

Mikire, že jsou v alianci neznamená že daný tarif vůbec nějaké míle poskytuje. Je dobré si to nejdříve ověřit, než zase budeš někoho obšťastňovat se svými principy a dojmy .

0 Citovat

Petr76 ,v emailu co mi poslalo CSA   neblyo  nic o tarifu  ale bylo tam rovnou uvedeno , ze  jelikoz jsme leteli se spolecnosti ktera neni clenem aliance  nemohou  mi mile nacist ,nejsou to me principy a dojmy je to realita , ,http://..poslal jsem jim zpet  seznam clenu aliance  a  mile mi   nacetli  aniz by se nejak omluvili za chybu

A vysvetli mi  proc je koupeni veci na miste  kravina  ,kdyz tam budou mesic  vyjde to levneji nez  to zavazadlo a  jeste to pak v nejakem kempu  nebo hostelu mohou  nabidnout  k prodeji  nebo to odnest do nejakeho bazaru  Byl jsi  v jizni Americe ? Ja 5 mesicu i kdyz v 2002

Nic ve zlem ale je to obcas u tebe i u eremiho  proste  strelba od pasu, aniz byste meli  dukaz jak to bylo  udelate ze me hned  blbce ,ano obcas taky chybuju nesjem vseved  ale  myslim ,ze jsem dostatecne zkuseny cestovatel  ktery ma neco za sebou mam ten email pojhledat ?

Jo a jeste jen jaka rutini situace ? Pisatelka zrejme koupila  tarif  KLM  kde pozdeji nejde  zavazadlo dokoupit jak pise Nadezda ,takze stalo se a co ted ?  Takze jaka kovbojka ?

0
10 reakcí