Na kdy letos plánujete svou první cestu? A bude podle vás možné letos cestovat do většiny zemí už v létě nebo až na podzim?:) Osobně věřím, že můj říjnový let do Ruska mně vyjde a let nebude zrušen.  .

Moje další letošní cesta bude do...

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

tonic: jo, Erb, to bylo ono.

0 Citovat

V Kosiciach mozes otestovat Golem, v Poprade minipivovar Tatras, Presov (vedla Velkeho Sarisa :D) Presovska pivaren ... vsetko miestna miniprodukcia. Za mna najlepsi Tatras. BTW Saris tankovy by si bol prekvapeny, ale musis natrafit na prevadzku s majitelom kt. sa o nu stara. Otazne je co z toho prezije do leta ...

0 Citovat

tonic napsal(a):


Erb, strane prehypovany podnik ... 

Erb je taková tourist trap, něco jako většina pivovarů v Praze na starém městě. Ceny vysoké a pivo úplně obyčejné.

0 Citovat

tak ten Erb zo zaciatku, 10 rokov dozadu, posobil ako zjavenie v regione. len teda 10 rokov dozadu som bol nadseny, 5 rokov dozadu uz nie a pri poslednej navsteve BS som tam uz ani nevkrocil.

0 Citovat

Hm, já tam byl předloni. Takže zjevně pozdě :-)

0 Citovat

jakob napsal(a):

Konečně tip na pořádný výlet :)

Bude i cestopis?

 Dělám na něm
1 Citovat

jakob napsal(a):

Konečně tip na pořádný výlet :)

Bude i cestopis?

Než to Padrino sepíše, můžeš se podívat na Vítka:

https://www.youtube.com/watch?v=...amp;t=451s

0 Citovat

díky, Vítka jsem neznal. V práci nemám sluchátka tak na to mrknu doma.

0 Citovat

V dnesni dobe nesledovat Vitka a Cocika je jak nemit mobil :).. Vitek je jeden z mala poslednich opravdovejch cestovatelu.. :)

1 Citovat

Na Vítka mě navedl někdo zde na diskuzním fóru (že po 3 zrzcích už je na stejné vlně jako on). Tak jsem se rychle zapivil a šel to zkouknout, super týpek.

0 Citovat

Jako dobrý, asi nejvíc vypovídající je hláška

"Hranice mezi jedem a lékem je jenom dávka" a ta se dá použít i na tu naši obsesi 

0 Citovat

jakob napsal(a):


Doufám, že alespoň ve čtvrtém kvartálu už něco půjde vzduchem vymyslet a na léto bych ocenil Polsko/Slovensko na nějaký pivní průzkum .)

No, vzhledem k tomu, že slovenská vláda vidí kulminaci pandemie až za čtyři měsíce, tak bych v to pivo pod Tatrami nedoufal.


https://domov.sme.sk/c/22371932/...perti.html

0 Citovat

Aj zima může být v pivovaru pěkná :)

0 Citovat

Tak tedy brezen a duben vicemene poruseno, na kveten a cerven puvodne ani nic planovano.

Optimisticky na cervenec Petrohrad a srpen Barcelona, Andorra, Madrid by melo vyjit a na listopad Kolumbie jiz kazdopadne.

Mezitim v pripade temnejsich predstav i par Flixbus jizdenek zdarma od kvetna do srpna Jizni Cechy, Morava a pak i zari rijen slovenske a polske Karpaty ...

0 Citovat

No já se jen tak koukal na léto na nějakou Šumavu,Jizerky a pod. a koukám,že hoteliéři jsou na očekávaný zájem o pobyty v tuzemsku připravení - alespoň cenově určitě ..

0 Citovat

tento rok jsem chtěl víc cestovat, dokonce jsem se intenzivně začal učit anglicky. První pokus Sardinie 20.3. :-( Furt jsme doufali, ale v datu kdy jsem tam měli být už mě to připadalo jako dávná minulost a úplně jiný svět.
Klasický týden na motorkách asi nebude po Evropě, ale jen ČR, snad.

I když se pro mě (zatím) nic moc nezměnilo - do práce z práce, víkendy zatím spoustu práce na zahradě a baráku, tak jsem se zařekl, že jak to skončí, vyrazit někam dál a užít si dovolenou, třeba Guadaloupe (Level si zatím jel pořád svoji cenovou politiku). Otázka je, jestli stejně jak zbytek světa nebudu spíš řešit existenční problémy a šetřit peníze na horší časy.
Jinak jak je uvedeno, že hoteliéři jsou připraveni. Pro zajímavou jsem se podíval na Booking a Bergamo. Pořád jsou uvedené volné pokoje, pozor, zbývá poslední volný atd. a myslím, že zrovna teď se tam neženou davy turistů. 

0 Citovat

Doufal jsem, že na podzim už bude možné vyjet někam za teplem, ale letos podle Prymuly asi nikam a další rok nejistý


https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_zaz

0 Citovat

Tady se utěšuji, že to Prymula nevede, ale Babiš. A ten je, kam vítr, tam plášť. Až zjistí, že podle průzkumu lidi štvou uzavřené hranice, zruší je i epidemilogům navzdory...

0 Citovat

Tady se utěšuji, že to Prymula nevede, ale Babiš. A ten je, kam vítr, tam plášť. Až zjistí, že podle průzkumu lidi štvou uzavřené hranice, zruší je i epidemilogům navzdory...


Podle mě to moc lidí štvát nebude, aspoň ne těch, kteří podporují AB (důchodci,...), ti budou napak rádi, jak je díky uzavřeným hranicím ochránil před nákazou a takto bude prezentována i nemožnost je brzo otevřít. Země, jejichž ekoomiky hodně závisí na turismu, se budou snažit uvolnit cestování co nejdříve (včetně těch nyní nejvíce zasažených - Itálie, Španělsko), ale pro ČR to neplatí. Nějaké uvolnění určitě přijde kvůli podnikání, ale určitě ne možnost cestovat pro jednotlivce.

0 Citovat

Občas z nudy kouknu na diskuzi na Novinkách a pak to vždycky lituju, protože to je žumpa největší. Nicméně v tamních komentářích si voliči ANO pochvalují, že jsou hranice zavřené a že se snad hned tak neotevřou.... Takže mám stejný názor jako Petr. 

0 Citovat

Stačí, aby je někdo šťouchnul, že je to horší jak za komunismu a že se do NDR nedostanou ani s výjezdní doložkou ;)

0 Citovat

Petr napsal(a):

Doufal jsem, že na podzim už bude možné vyjet někam za teplem, ale letos podle Prymuly asi nikam a další rok nejistý

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_zaz

Prymula už dříve svůj výrok vysvětloval tak, že si myslí, že jiné země nebudou ještě dlouho vpouštět turisty. Nebude záležet tolik na tom, jaké podmínky budou pro opuštění ČR (a otázka je, jak to bude s karanténou po návratu). Bude zajímavé sledovat, jak odvážné budou s otvíráním hranic pro turisty jihoevropské země a jestli tam rychle začne něco létat za rozumné ceny, pokud se stále bude koronavir šířit, i když třeba pomaleji. Mimoevropské země asi budou ohledně vpouštění Evropanů opatrnější déle.

Jinak proč vyjíždět na podzim zrovna za teplem, když v létě tady bude tepla nejspíš dost? Kdyby v zimě za teplem nebo na podzim za něčím jiným, tak to chápu.

0 Citovat

Hmm my měli na jaro/léto naplánovaný Azory, Athény  a Alicante.. Tak snad se tento rok dostaneme aspoň do.... Adršpachu :))

0 Citovat

ja mozno pojdem vecer 30km autom do Galanty na otocku .. uplne sa tesim uz

0 Citovat

EvaS: napodobne, letenky na konec cervna smer Azory - mel jsem to vypiplane a naplanovane… ted doufam, ze alespoň Čechy :)

0