Na kdy letos plánujete svou první cestu? A bude podle vás možné letos cestovat do většiny zemí už v létě nebo až na podzim?:) Osobně věřím, že můj říjnový let do Ruska mně vyjde a let nebude zrušen.  .

Moje další letošní cesta bude do...

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Nevěřím, že Chorvatsko se neotevře, což na klidový týden bez lidí stačí, podle mě stejně tak Albánie, Černá Hora, Řecko, Itálie a Španělsko. No a pokud zůstane aspoň to Polsko, fajn...taky dobrý.

0 Citovat

Což o "otevření" některých evropských států strach nemám ,ale obávám se ,že se budou vyžadovat minimálně testy a s tím se můžou jít vycpat respekive to není pro mě otevření!

Nějaké očkovací pasy jsou letos utopie vzhledem k "rychlosti" očkování nejen napříč EU ..

0 Citovat

V létě už bude řada zemí pouštět lidi s očkováním, a aby to nebylo diskriminační, tak některé země  také s testem (bez testu, jako to šlo do někam vloni, to určitě nepůjde). Pokud ovšem nebudou uzavřeny kvůli novým, nebezpečným mutacím. Rovněž roušky (případně respirátory) budou povinné všude, ČR nevyjímaje. Ráda bych se pletla, ale obávám se, že se nepletu.

0 Citovat

Roušky venku plošně jsou šílenost, natož v létě, teď jsou bohužel ve Středomoří takhle povinné ve všech zemích kromě Portugalska. Nechápu, jak s tím někdo může v tom vedru fungovat, resp. že někomu stojí za to i takhle tam cestovat.

V září jsem byl v Catanii a vevnitř se to dalo snést, protože všude i v MHD byla klimatizace, venku ještě povinné nebyly, stihl jsem to na poslední chvíli.

Pak ještě na přelomu října a listopadu ve Faru jedním z posledních spojů z Vídně, taky bez testu i roušek venku, asi to byla moje poslední cesta. 

0 Citovat

 Ima  taky jsem odpurce testu ,protoze uz v dobe odberu se tam muzu nakazit a pak klidne letim  i s potvrzenim  kamkoliv ,hlavne ze mam  bezceny a predrazeny papir o negativite 

Na druhou stranu pokud  uz jsou na dvou mistech v CR mozne  testy ze slin ,tak s tim bych problem nemel , pochopitelne to zvedne cenu  jakekoliv cesty 

Jinak ovsem budu letos v prve rade rad kdyz si budu moct v klidu zaletet do CR a zase zpet do Irska coz se snad uz v breznu povede   a kdyz jeste nepujdou v breznu nebo dubnu Kanary  tak budu spolehat na cerven at uz Recko ,nebo Chorvatsko a pak neco v zari ,,,

0 Citovat

Ono je hlavně peklíčko, že PCR testy se ještě vyplatí zaplatit na cesty mimo Evropu, ale cestovat za plus tři tisíce do polouzavřených evropských měst nebo na narvané pláže v letních teplotách a ještě k tomu riskovat pozitivní výsledek? Navíc patřím k těm, co v červenci a srpnu normálně moc necestují. A to jsem to ještě před měsícem viděla relativně optimisticky...

0