Ahoj, s přáteli jsme spustili petici proti Smartwings. Věřím, že i tady se najde spousta lidí, kteří jsou proti myšlence dotovat z našich peněz takové aerolinky. Všichni chceme kvalitu i nízké ceny, což ani jedno tato společnost nesplňuje. Více v petici. https://www.petice.com/stop_dota...smartwings Díky za podporu, sdílejte petici, diskutujte! A... Nemáme problém slyšet i argumenty pro záchranu (žijeme ve svobodné zemi).  .

Stop dotacím pro Smartwings

Založil ve fóru Letecké společnosti

To je cargo mašina, takže pro nějaký zdravotnický materiál do Evropy, tuším Budapest

0 Citovat

CSA byly pred krachem uz pred covidem, toto je jen hrebicek do rakve. Hlavne nezachranovat!

0 Citovat

T napsal(a):

Můj názor na záchranu. Jestli má něco zachraňovat stát, tak jedině samotné ČSA. Kvůli značce a tradici. Převzít zdarma a pouze za podmínky, že všechny firmy a vlivné osoby, které jsou na ně dnes navázané, budou mít zákaz se v budoucnu podílet na managementu a nebudou je moct v budoucnu zase koupit. Ale to je u nás utopie.


+1


Pokud v diskusích zaznívá slovo "strategický" , tak by bylo dobré podívat jak nesmyslným způsobem je vyzbrojováno české vojenské letectvo. Konkrétně: Když armáda je koncipována jako zčásti expediční, proč nemáme žádné letadla typu C130 Hercules, které dokáží suplovat i roli dopravního letounu (cca 90 lidí). 

I takoví zoufalci  jako Portugalsko nebo Řecko jich mají ve své flotile  6, respektive 15 kusů. 

0 Citovat

Zda se ze vlk se nazere a koza zustane cela -)

Stat nezachrani Smartwings ale CSA  ... to zase potece penez  bokem  do necich kapes ...


https://zdopravy.cz/smartwings-m...run-50848/

0 Citovat

To jsou šmelináři. Už pochopili, že po Smartwings ani pes neštěkne, tak to zkouší přes ČSA. Hlavně aby čínská maminka nemusela chmátnout pro dolary do své kapsy. Nejdřív prý nic neměli a teď mají 400 miliónů... O pár měsíců dřív chtěli značku ČSA postupně demontovat.

0 Citovat

Trochu schizofrenní situace. V rámci konkurenčního prostředí je pro nás cestovatele samozřejmě lepší, aby SW přežilo. Z pohledu hospodaření státu je jakákoliv podpora ekonomicky nezdravé firmy nepřípustná.

0 Citovat

No hlavne kazdy vi, ze byli pred krachem uz pred covidem. Snad jim ta vymluva na covid neprojde. Nemam nic proti zachrane zdravych firem, ktete covid poslal do kolen, ale prici se mi pod zaklinadlem covidu sypat penize nas vsech do firmy, ktera poskytuje shitovy produkt a nedokaze byt v zisku

0 Citovat

Já se nechci zastávat jejich kvality služeb a státní podpory, ale v zisku jsou dlouhodobě:

https://www.smartwings.com/smart...obre-jmeno

0 Citovat

Nie je to strategická firma, aby ju bolo treba zachraňovať. Keď sú stále v zisku, mali si odkladať na zlé časy. Prečo by im daňoví poplatníci mali platiť straty. Daň zo zisku, ktorú odviedli počas svojej existencii štátu, pravdepodobne ani zďaleka nedosahuje výšku požadovanej pomoci. Pokiaľ sú v dobrej ekonomickej kondícii (s predpokladom vytvárania zisku do budúcna) , potrebný kapitál získajú aj inak. Ak nie sú, potom nemá význam dávať do nich peniaze.

0 Citovat

je uplne jedno, jake poskytuji sluzby, nebo jestli byli pred krachem i tak. 49,9 % firmy sidli na Britskych panenskych ostrovech a to by melo byt to diskvalifikacni kriterium.

0 Citovat

hugonovak napsal(a):

 Keď sú stále v zisku, mali si odkladať na zlé časy. 

Ja se jich nijak nezastavam, viz výše.  Nicméně, promiň, ale toto je úplná hovadina, kterou však říká většina lidí.

0 Citovat

Prečo je to hovadina? Prečo je dobré minúť zisk a netvoriť rezervy na zlé časy? Prečo je v poriadku spoliehať sa na to, že v prípade potreby štát prispeje na chod firmy? Väčšine obyvateľstva je úplne jedno, či nejaká aerolinka existuje alebo nie. Prečo by mali platiť za niečo, čo navyužívajú?

Z pohľadu rozumného  a slušného podnikateľa je nemorálne skučať o štátnu o pomoc, ak prešustroval zisky. Covid by ich aj tak postihol bez ohľadu na znemožnenie cestovania zo strany štátov. Keby nebolo štátnych obmedzení, mohli by síce lietať, ale lietali by s takmer prázdnymi lietadlami, a vytvárali by ešte väčšiu stratu.

Ak súkromná firma nemá financie na preklenutie krízy a nedokáže ich ani získať na kapitálovom trhu, nemá na trhu čo hľadať.


0 Citovat

Tak hlavně tu firmu vlastní napůl čeští miliardáři (kteří částečně daní zisky přes daňové ráje) https://www.unimex-group.cz/cs s čínskými miliardáři  a rudými soudruhy které zatupuje firma Citic, jejíž majetek je jen v ČR 40 miliard Kč (např. FK Slavia Praha včetně stadionu) https://zpravy.aktualne.cz/ekono...f6b220ee8/

0