Ak sa niekto chysta do Grecka, od 1.7. musi min. 48 hodin pred vstupom vyplnit dotaznik, pridelia mu QR kod a na letisku mu povedia, ci ho pustaju normalne alebo mu robia test a ide do domacej karanteny na max. 36 hodin. Viac info tu: https://travel.gov.gr/ https://news.gtp.gr/2020/06/27/p...ator-form/ https://www.handelsblatt.com/pol...56892.html Ak sa to naozaj zavedie, vsetky nedavne lacne vikendovky na Santorini, Kefaloniu atd. su na zvazenie.  .

Vstup do Grecka pre turistov od 1.7., QR kod

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Dokud to mam v hlave.


Parktiger jede, je skoro plny. Kod na 10%slevu furt jede ... nepamatuji presne ale tady na foru je dostkrat napsany.


Letiste-  jen T3 a ten jede jen z poloviny kapacitne , odhadem. Uplne si tam umim predstavit i vicero hodin. Je tam hromada volneho mista na leharo, dost kiosku a obchudku zavrenych.


A ted ten core: byli pred nama frajeri co nemeli pri boardingu QR kod a delali ze netusi co po nich obsluha wizzu chtela. Vysledek? Opravdu neleteli a nebyli vpusteni na palubu letadla.

Zavazadla nekontroloval rozmerove nikdo ani naznakem.

Nevim jak to bylo mozne, ale sedeli jsme s manzelkou vedle sebe i kdyz jsme si za to neplatili. Ne vsichni to tak meli, takze netusim jak se nam to povedlo..v minulosti se nam to nikdy nestalo

V recku na letisti kontrolovali opet qr kody a na ster jsme videli jit holcinu, takze namatkove urcite berou. My meli 2kove kody a sli jsme hned dal.

Jinak dva posledni poznatky.

Ve wizzairu se porad tleska pri dosednuti

Rousky jsme nasadili na vlakaci u parktigeru a sundali je az na hotelu v recku. Celkem to vsude berou vazne.

0 Citovat

Ahoj stačí QR kód v mobilu nebo musí být vytištěny? Díky 

0 Citovat

Stacil v mobilu

0 Citovat

Rob Foxx napsal(a):

Stacil v mobilu

Díky.

0 Citovat

Dnes návrat z HER do VIE. V letadle rozdávali k vyplnění prohlášení o bezodkladném tranzitu, ale na letišti ve Vídni ho nikdo nechtěl. Pouze po cestě ven z terminálu dvě hlídky policajtů, ale jen seděli a koukali. Takže v pohodě.

0 Citovat

Jak to maj Rakušáci ohledně příletu z Řecka? Nemůžu přespat jako Čech ve Vídni a pak odjet do ČR?  Protože přiletím někdy večer a nechce se mi hned letět na vlak či bus a dom, doufala jsem, že tam v klidu přespím, pocourám po Vídni a odjedu během druhý dne. Tohle nelze?

0 Citovat

Je to mozne

0 Citovat

Aluška napsal(a):

Jak to maj Rakušáci ohledně příletu z Řecka? Nemůžu přespat jako Čech ve Vídni a pak odjet do ČR?  Protože přiletím někdy večer a nechce se mi hned letět na vlak či bus a dom, doufala jsem, že tam v klidu přespím, pocourám po Vídni a odjedu během druhý dne. Tohle nelze?

Co není zakázáno, je dovoleno. Dle rakouského semaforu jsme stále bezpečná země a na hranicích nikdo nic nekontroluje, takže úplně v pohodě.

0 Citovat

Z nasho letu VIE-ZTH po pristati niektori vypisovali papiere na letisku, takze ten QR je otazny, ale minimalne potvrdenie v maily, ze ste dotaznik vyplnili by bolo fajn mat. Pozor na rusko, ja som mal satku a chceli ma vyhodit z lietadla :D (ale samozrejme mal som aj rusko v zalohe). 

ZTH - VIE nikto po nas nechcel ziaden ten papier pre AT, aj ked mailom ho wizz posielal. Vo Viedni ho ani nikto nechcel. Tam sa ide cez termo kameru a to je asi tak vsetko

Inac oba lety takmer plne, rozsadilo nas vzdy o min 12 radov. Grekov musim pochvalit, ze to beru zodpovedne. Obsluha, upratovacky a vlastne vsetok personal ruska a rukavice (tursiti mat nemusia). Na stoloch v podnikoch dezinfekcia. Po pristati na Zakynthose WC vylestene, ze sa dalo jest z podlahy.


A v poslednom rade chcem napisat, ze sa hlavne netreba bat a ist. Neviem ako u vas v CR, ale nas tu saso trnavsky strasi az tak, ze vcera jedna pani vo vlaku volala sprievodcu, nech ide riesit ludi co maju v tom "super klimatizovanom" vozni rusku "na pol zrde", inde som taku paranoju nepostrehol. Aj dezinfekcia v greckom Lidl stala 70c a nie 3x tolko.

Celkovo hodnotim dovolenku ako megasuper. Letenky 20€ RT a a studio na 7 dni za 125 €\os ... kam sa hrabe Hrvatska :)

0 Citovat

Dnešní zkušenost z VIE - RHO s W6, obsazenost letadla cca 50%, někteří lidi neměli QR kód a nebyli vpuštěni na palubu.

0 Citovat

Oni před pár dny psali, že tu odpovědnost za QR kódy přehodili na aerolinky, že kdo ho mít nebude, toho nenechají vystoupit a aerolinka ho bude muset na svý náklady odvézt zpátky

0 Citovat

Dnes let Vídeň - zakynthos, už ve Vídni 2x kontrolovali QR code. Letadlo téměř plné, letovisko téměř prázdné, některé taverny zavřené, fakt mrtvo. Což je pro nás fajn... 

0 Citovat

Zdravím, uvažuji o dovolené v Thassosu, letěl bych z WRO - KVA, začátkem srpna, jak to chodí když letím z PL, kontroly QR kódy, letěl bych s Lotem, jak to chodí na KVA? Bohužel by byl pozdní večerní přílet 21:45 KVA, busy asi nejezdí takže jen taxi, nebo nějaká možnost jak se dostat do Thassosu, trajekty (Keramoti) asi takhle pozdě také bída. Nějaké další rady z této oblasti a aktuální informace. Díky moc. 

0 Citovat

Zvlastni je, ze se vsude pise, ze clovek musi zustat po testovani na letisti 24 hodin v izolaci v nahlasenem miste pobytu. Pritom v realu nikdo tuto informaci na letisti po testu nedostal a nedodrzuje ji. Mame letet z kraje sprna do Athen a po 36 hodinach pokracovat na Kretu. Tj. nerad bych prosedel veskery cas v Atenach na hotelu. Sance, ze bude nekdo z nasi 5 clene skupiny testovan je vysoka.

0 Citovat

Jak vysoká? To neumíš udělat z jedničky dvojku?

0 Citovat

...pípají kódy nebo se stále na ně jen koukají? U možnosti B existuje spousta nečestných řešení :D

0 Citovat

Jj, šméčko do foroty nikdy neškodí 😎

0 Citovat

Na Zakynthose pozerali rucne, s citackami tam asi nie su velmi kamarati, kedze oficialne ani nepodporuju mobile boarding pass (neoficialne na gate pred odletom mali rucny skener ako pri samoobsluznej pokladni v tescu a skenovali kody z pdf).

Ako legalne prist k 2ke? Vypisat ten formular viackrat :) . Prvy formular kde som uviedol, ze najblizsich 14 dni budem na domacej adrese mi priniesol 2ku, druhy formular kde som vypisal adresu hotela v GR mi priniesol 1ku ... kamosovi dalo 2ku ... cize loteria. O 3 tyzdne Rhodos, takze spravim to rovnako, ak by som dostal jednotky, tak "omylom" ukazem QR zo Zakynthosu.

0 Citovat

V Athénách stále kontrolují pouze číslo, cestujeme ve dvou, oba z Moravskoslezského kraje, pro jistotu jsem udělal formulář 2x, ale všechny 4 kódy přišly s dvojkou, nicméně u testování se tvořily docela slušné fronty :) 

0 Citovat

Na Rhodosu jenom pohledem, letěli jsme ve 4 lidech a všichni s 2. V pondělí bylo na našem hotelu do 30 lidí, dnes už možná i 80... Škoda, že jsme neletěli o týden dřív.

0 Citovat

Ahoj, myslíte, že se může stát, že zítra Vojtěch oznámí zavření hranic třeba Moravskoslezského kraje? Vím, že je to trochu na věšteckou kouli, ale zajímal by mne Váš cestovatelský názor :-)

0 Citovat

Nesmysl, žádné hranice natož krajů se zavírat nebudou, jak by jsi to chtěla vůbec technicky provést? A to, co v pátek oznámí bude platit stejně až od pondělí a pravděpodobně to budou roušky v uzavřených prostorách a možná nějaké zákazy akcí vevnitř.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Nesmysl, žádné hranice natož krajů se zavírat nebudou, jak by jsi to chtěla vůbec technicky provést? A to, co v pátek oznámí bude platit stejně až od pondělí a pravděpodobně to budou roušky v uzavřených prostorách a možná nějaké zákazy akcí vevnitř.


Myslím hranici s Polskem. Jako taky si myslím, že ne, ale právě že v pondělí máme letět na Krétu z Katowic, tak mi hlavou šrotují takové různé věci :-)

0 Citovat

Troufám si říct, že hranice z naší strany se určitě zavírat nebudou, není důvod, naprostá většina těch aktuálních případů není dovezená. Jedině, že by je zavřeli Poláci, ale myslím, že můžeš být v klidu.

0 Citovat

Kdo tady má tu křišťálovou kouli? Právě nám zrušili srpnový zpáteční let. Házím si tu korunou, jestli to hned přebookovat, nebo vyčkávat, protože Řekové nás toho 10. srpna stejně do země nepustí kvůli aktuální epidemiologické situaci v ČR, a dostali bysme zpátky aspoň peníze za ten zpáteční. Let tam se údajně rušit nechystají, včera poslali jásavý e-mail

0