Ak sa niekto chysta do Grecka, od 1.7. musi min. 48 hodin pred vstupom vyplnit dotaznik, pridelia mu QR kod a na letisku mu povedia, ci ho pustaju normalne alebo mu robia test a ide do domacej karanteny na max. 36 hodin. Viac info tu: https://travel.gov.gr/ https://news.gtp.gr/2020/06/27/p...ator-form/ https://www.handelsblatt.com/pol...56892.html Ak sa to naozaj zavedie, vsetky nedavne lacne vikendovky na Santorini, Kefaloniu atd. su na zvazenie.  .

Vstup do Grecka pre turistov od 1.7., QR kod

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Taky nezapomeňte dodat, že je to nuda pláž....

mikir napsal(a):

@ cali 

Doporucuju  navstivit Mirtiotissa beach . nema uz dlouhou zivotnost , more ji za par let  zlikviduje .stara se o to tam, par mistnich ,krasne tam je taky videt ,jak se jeste cti  hyrarchie  ...boss je proste boss--- Je to mezi Glyfadou a  Ermones mare 

Zaparkovat se  da bud u restaurace  ,nebo pak sjet az dolu .ale tech mist dole  je dost malo ,na plaz se sejde po shodech  .pujcuji lehatka i slunecniky a maji vyborne obcerstveni za lidovou cenu ..

Samozrejme  nevim jak v soucasne dobe 

0 Citovat

Jsem na Korfu, lidí tu je málo, ale s tím jde v ruka v  ruce i omezené množství otevřených podniků, nabídka jídel atd. Včera jsem se byl podívat v Kavosu a to je teď tedy neskutečné město duchů... Tedy bez lidí ano, ale zase úplně růžové to také není.

0 Citovat

Rob Foxx napsal(a):

Vy co jste v Řecku, je tam pocitove daleko míň turistů než v letech minulých?

Zvláštní otazka vzhledem k tomu, ze se vsude píše, ze je spousta hotelu i restauraci zavřena.

A jak píše Cali.Příliš málo turistů ve spojení se zavřenými podniky taky není bůh ví co. 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Zvláštní otazka vzhledem k tomu, ze se vsude píše, ze je spousta hotelu i restauraci zavřena.

A jak píše Cali.Příliš málo turistů ve spojení se zavřenými podniky taky není bůh ví co. 


Mě většinou baví tvé zvláštní komentáře :)  .. Díky za upřesnění

0 Citovat

Hlavně bych jel co nejdříve, dokud do Řecka nezačnou proudit davy Anglánů ;-) 

0 Citovat

Na dokreslení, Palaiokastritsa aktuálně 11:25.


img-20200707-111920.jpg

0 Citovat

@cali

Tak to je pěkná masovka :-)))


@Red Foxx

Jsem rad, že tě bavím. Ty jsi mě svoji otazkou rovnež pobavil ;-)

0 Citovat

@Rob Foxx

Santorini určitě doporučuju teď, to je přesně ta destinace teď nebo nikdy. Včera jsem se vrátil. Naprostá absence organizovaných grup asijských turistů a cruise ships dělá v tuhle chvíli ze Santorini klidnej řeckej ostrov. Všude maximálně turisti z Evropy (mimo Anglánů), tak akorát, aby fungovalo dost podniků k jídlu a pití a ty jsou poměrně prázdný. Žádný davy lidí v ulicích (ani ve Fíře), dá se udělat klidně fotka bez lidí. Místní MHD jezdí z Fíry do všech vesnic cca v 2-hod. intervalu. Ceny - až na pár posh podniků s výhledem na kalderu a třetinkou piva za 8,50 - standardní. Na plážích - Kamari, Perissa - lidi sice jsou, ale v množství příjemném, převážně Řekové. Místní majitelé podniků a usedlí expati všichni svorně tvrdili, že tohle je to staré Santorini, které existovalo před 15 lety a dříve..

0 Citovat

My jsme dojeli do Athen, tam bylo na plážích lidí moc-místních.vcera jsme prijeli do Tolo u Napflia-hotely skoro prázdné, booking nabízí přehršel ubytování. Funguje tu skoro vše, ale cizinců je pár.na hotelu francouzsky mluvící rodina, v busu z atén parta poláků. Takovy klid by v jinych letech o prazdninach nebyl.doporucuji jet-resp.pristi tyden,az uz budeme v čr.


0 Citovat

Mauny napsal(a):

Tak si jich udělej více a pak si vybereš ten "správný", jak to už tady někdo zmínil :-)

V čem se toto liší od toho mít jeden kód a upravit si ho skrz fotošopování nebo úpravu HTML kódu?

0 Citovat

Já myslím, že je potřeba mít 2 kódy - začínající jedničkou i dvojkou. Pro jistotu.

0 Citovat

Eva napsal(a): booking nabízí přehršel ubytování.


Len nie vzdy v reale tie ubytka aj funguju, tak bacha na to

0 Citovat

Běžně k prasknutí narvaná Porto Katsiki na Lefkadě vypadá odpoledne nějak takto:


e515fa67-acaa-4ca3-9c82-66a3bc68a61d.jpeg

0 Citovat

Tak my to stejne jdeme omrknout,nez rezervujeme.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Já myslím, že je potřeba mít 2 kódy - začínající jedničkou i dvojkou. Pro jistotu.

No, a právě v tom principiálně nevidím žádný rozdíl - účelově si opatřit dva kódy s 1 a 2 na začátku nebo ten jeden upravit. Ono je špatně obojí a z řecké strany i to, že jednou při shodných údajích přijde kód s 1 a jindy s 2.

0 Citovat

Taky mate pocit, ze jsou v Recku jen Cesi a Nemci a jen vyjimecne nekdo jiny? Vcera jsem si v Epta Piges pripadal jak nekde na Sumave :-)

Jinak ano, nikdo zde neni, ale myslim, ze to brzy skonci, takze kdo muzete vyrazit, tak nevahejte. V hotelu jsme byli dva dny sami, pak prijeli nejaci Nemci, pak Rusove (z Nemecka) a dnes uz je plno (hotel ma 12 pokoju). 

0 Citovat

A nejake foto. 

Agathi beach nahore 2018 (fotobanka) a dole 2020 (ja vcera)


24664a06-69d0-49e3-9cdf-dd4b3f5baad2.jpeg

0 Citovat

Ahoj, pokud to tedy shrnu, tak 2 u QR codu znamena vetsi pravdepodobnost bez testu? Nezkousel nekdo kontaktovat treba ambasadu v Recku, zda se nejedna o poruseni zakladni prav, t.j. drzet obcana jineho statu v izolaci, i kdyz prijel treba na tydenni dovolenou?

0 Citovat

Ty jsi opravdu vtipálek. Jako že nové základní lidské právo - "právo na restrikcemi proti šíření epidemie COVID-19 nerušenou týdenní dovolenou v Řecku"? :)))

0 Citovat

10 prikázaní + jedenáste = Neobmedzíš dovolenku blížneho svojho

0 Citovat

Podle informaci od delegatu CK Fischer probiha testovani podle toho jak se "Rekove vyspi", tedy ze pravidlo jednicky a dvojky u QR kodu neplati a spise budou testovani ti co maji teplotu.

0 Citovat

Liborek napsal(a):

Agathi beach nahore 2018 (fotobanka) a dole 2020 (ja vcera)

Přidávám včerejší Agios Spiridon beach včera a v normální sezóně...


img-20200708-101756.jpg

0 Citovat

Vyuzil jsem informace v tomto foru, dekuji za ne, tak 'na oplátku' napisu svoje. Jsme ted na Santorini.

Formular jsme vyplnili nekolik dni predem, QR kod dosel asi 1,5 dne pred odletem. Ja mel 2, manzelka 1. Tak jsme vyplnili jeji udaje znovu (s jinym emailem) a tentokrat obdrzela QR kod s 2 a to ihned po odeslani (tj. tipuji, ze kapacita pro testy na ten den pro Santorini byla jiz 'vycerpana', tak se ihned automaticky poslala 2...).

V letadle jsme nic nevyplnovali, po priletu se slo 'ulickou' s QR kody v ruce. Na testy sla vyrazna mensina, na  nase kody pan 'mrkl' ocima a sli jsme bez testu. Ani jmeno nic se nekontrolovalo...

Nicméně pani co je v nasem hotelu tvrdila, ze omylem ukazali 2x stejny kod a ona nesla a manzel sel. Ale neni to moje zkusenost, tj. je jen 'zprostredkovana'..

Potkal jsem tu znameho, s manzelkou sli oba. Dosla jim pry pak sms 'vitejte..' a neco o karantene. A za 24h jim dosla ta stejna. Nic vic/min. Na pokoji nejsou..

Na Santorini jsem poprve, takze nemam srovnani, ale je to tu fajn, jako mimo sezonu, jen pocasi jak v sezone :). Jsme v Perisse. Ubytka z casti zavrena, totez restaurace, ale co je otevrene, je prazdne, tj. bohate to staci. Rozhodne to neni tak, ze by nebylo kde se najist. Lehatka byvaji na plazi zdarma. Max. si neco objednate.. Z vetsiny jsou neobsazena.

Auto budeme mit od zitra, ale co rikali lide, tak zatim treba Oia je prazdna a obecne si to tu s porovnanim minulych let pochvaluji (mysleno turiste co tu jsou).

Za sebe doporucuji, a 'drobnosti' jako ze na snidani si vybereme veci ze seznamu a pak nam ji 'serviruji' v rouskach a rukavicich beru jako drobnost, kterou vysoce prevysuji klady.

Ceny v restauracich mi prijdou 'obvyklé'.

0 Citovat

Začínám být lehce nervózní :D Data odeslána před několika dny, odlet zítra brzo ráno a v e-mailu nic :(

0 Citovat

Napodobne, PLF vyplnene 6.7 vecer, doteraz neprisiel ziaden QR kod a ani na linku z mailu nie je QR kod updatnuty.
Cize mam v plane si to PLF vytlacit a stazovat sa na letisku, ze im nefunguje system :-D


Michael napsal(a):

Začínám být lehce nervózní :D Data odeslána před několika dny, odlet zítra brzo ráno a v e-mailu nic :(

0