Formulář pro vstup do Španělska na vytvoření QR kódu: https://www.spth.gob.es/create  .

Vstup do Španělska pro turisty od 1.7., QR kod

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Takže konečně se mi podařilo zkontaktovat VFN:

https://cfa.uzis.cz/sampling-poi...787cc2f0c/

Na antigenní testy za 350 Kč vydávají potvrzení pouze v češtině, ale pokud si přinesete vlastní dokument v cizím jazyce, tak jej oštemplují a potvrdí...prostě bizar.

0 Citovat

Nezbyva nez si to nechat oficialne prelozit , nebo to proste dat na Kanarech v cestine at si  s tim poradi,,,dalsi kseft pro prekladatele s razitkem ...

Hmm nemaji byt nahodou AG testy od  18.12. zdarma ? 

0 Citovat

Ja letim za 2 tydny do Barcelony z Vidne a mam tam jeden den layover pred dalsim letem s jinou aerolinkou.Doufam,ze tam nebude potreba PCR?

0 Citovat

Mikire, žádný ofiko překlad neexistuje. Důležité je, abys na papíru měl srozumitelné potvrzení o negativitě a kontakt na autorizované odběrové místo, razítko, podpis, atd. Nikdo v cizině to moc zkoumat nebude. zaregistroval jsem už na fórech pár střelců, kteří se chlubí doma vyrobenými potvrzeními...

Od 18.12. jsou sice AG testy free, ale nikoliv pro účely potvrzení cestování. Vlastně všude, kam jsem dnes volal, se divili, že stačí AG test a přesvědčovali mě, že musíme na PCR test. Jejich informovanost je prachbídná, ale nelze se jim divit, jsou to zdravotníci, nikoliv cestovatelé.

0 Citovat

Mikir měl podle me na mysli úředně ověřený překlad. 

0 Citovat

@Jan Vidim - jo, to chápu, ale na tohle prostě nejsou odběrová místa připravená. Buď půjdeš do dražšího PCR testu, nebo to bude lehce partyzánština s levným AG testem. Začínáme to řešit kvůli vánočnímu Tenerife a ta situace je docela zběsilá.

Mimochodem, včera vyřadila Británie Kanáry ze seznamu bezpečných zemí a nařizují navrátilcům karanténu - na tamních fórech se rozjela divoká diskuze. A ještě jedna věc, kanárská vláda jde proti nadřízené federální vládě, takže těžko predikovat, co přijde za týden.

0 Citovat

je to mess, já bych přitom tak ráda do tepla :/

0 Citovat

Přiletěli jsme na Tenerife z Polska tento čtvrtek 10.12. a upřímně bych na základě toho pamfletu govermentu Kanárských ostrovů s antigenním testem na letiště nejel, dokud to nebudou mít ujednocené s centrální vládou... Jak asi všichni víme, při cestě sem se vyplňuje dotazník na QR, kde je jasně řečeno, že musí být PCR. Negativní testy nám kontrolovali již na letišti (a poměrně důkladně) při odbavení zavazadel a silně pochybuji, že tento letištní personál sleduje tak jako my změny, které kanárský goverment (navzdory centrále) udělá... Další kontrola po přistání a poslední v hotelu, kde si potvrzení i scanovali.

Mohu s klidem doporučit PCR test od prevedig v Bohnicích, výsledky jsme měli ten samý den za 5 hodin a cena 1800... Co jsme se bavili na hotelu s Brity, tak je máme minimálně 2-3 levnější než oni a navíc jim výsledky přišly na poslední chvíli, vím od nich, že jedněma dokonce včas nedorazily a tím pádem neodletěli.

Doba je taková jaká je, kdo chce cestovat, holt ty peníze navíc vyplázne, nicméně takto pro samoplátce máme u nás ve srovnání dostupnost PCR testů skvělou po všech směrech. To co vydáme navíc za testy se zase ušetří třeba za o dost levnější půjčení auta nebo na levnějších hotelech, co osobně porovnávám s minulými cestami, tak jsem +- nákladově na tom samém, nebo za ještě méně peněz (včetně covid testu).

Tenerife jinak s klidem doporučuji, místní sice nosí roušky často i v autech, nicméně na poloprázdných plážích nebo trekách roušky opravdu nemáme, jako další turisté. Stejně tak jakékoliv stravovací zařízení, jakmile si člověk sedne, odloží a nandá až při odchodu. Pokud se nepotřebujete promenádovat po ulicích, pak ji budete mít nasazenou jen minimálně. :)

 

ps. sledujte last minute cestovky Itaka (které patří i "náš" slavný Čedok). Pár dní před se dají koupit LM s transferem a polopenzí i dost pod 10 tisíc na týden. Jsem sice zastánce poskládat si vše sám, nicméně toto je do dnešní doby ideal. Kromě přímého letu (nevyfuckuje vás nízkonákladovka někde na přestupu zrušeným letem) mají i akci, že pokud bude mít jeden člověk ze zájezdu pozitivní test, umožní všem přesun na jiný termín. Krom Kanárů jsem v LM viděl za dobře i Madeiru nebo Egypt, ale pro tyto destinace jsem covidí podmínky nestudoval.

0 Citovat

Ako dokladne kontrolovali tie testy?

Co si mam pod tym predstavit?

0 Citovat

celé Španělsko bude uznávat antigení testy

https://www.novinky.cz/cestovani....seznam.cz

0 Citovat

AlejandraS napsal(a):

celé Španělsko bude uznávat antigení testy

Nie, zacinaju uznavat aj TMA testy, to je nieco ine ako AG antigenove testy.

0 Citovat

@Vlastimil B. , myslel  jsem  tim ten uredne overeny preklad ,tak jak pise Jan ,nejaky papir ti daji a pro jaky ucel to je se prece neresi  od toho 18.12. 

Spis tam bude problem najit to testovaci misto tak aby ti to vyslo na tech 72 hodin a aby nekde fungoval ten uredni preklad ,navic  kdyz ma CR prejit s tim slavnym PSEM do 4 

@ Pavel Mik   AG testy uz jsou asi oficialne ,takze v tom problem nevidim , otazka je v te prisnosti a zdrzovace  v obdobi vanoc a silvestra ,kdy je uz dnes jasne ,ze se na Kanary nahrne  extremne vic turistu  nez jakekoliv jine roky ( Na Kanarech jsme byli 11X s toho prave v tom obdobi 6x ) Asi taky bude zalezet  o ktery ostrov pujde ,vypada to ze prave  Tenerife je na tom ze vsech ostrovu nejhur, asi taky Gran Canaria bude preplnena Jak na tom bude  Lanzarote a Fuerteventura ,tezko rict ,volnejsi by mohla byt i La Palma  Na La Gomeru  nebo na El Hierro  se uz se spis lita  s Kanaru ,nebo pluje lodi 

Jinak vim ,ze Itaka na last minute  miva dobre ceny ,ale porad si myslim ,ze letet na Kanary s jakoukoliv cestovkou  i v soucasne dobe je blbost  Ano low costy  rusi lety ,ale ono to jde nejak vychytat a dneska uz ma asi smysl  koupit letenku tesne pred odletem ,kdy snad  pujde najit  nejakou slusnejsi cenu ,protoze ty soucasne jsou opravdu premrstene jako nikdy Chapu ,ze pod 10 K i s polopenzi neni spatna cena , ovsem jidlo na Kanarech je levne  a pokud chytnu zpatecni letenky za slusnou cenu a staci mi  apartmanove ubytovani  tak  20K  za vse  pro dva nedam ,nebo dam vcetne pujceni auta 

Z hlediska pripadne nakazy  to je podle meho jednoznacne v neprospech hromadneho zajezdu  s CK a s ubytovanim v hotelu ,nez kdyz pojedu solo  ve dvou do apartmanu  A na let byt primym charterem je vyhoda diskutabilni 

0 Citovat

prase aby se v tom vyznalo :)

0 Citovat

Taky jsem to četla a v ČR se mi o těch TMA testech nedaří najít vůbec nic

0 Citovat

@Pavel Mik - také by mě zajímalo, jak konkrétně vypadá důkladná kontrola testů na letišti.

Raději také asi zainvestujeme do PCR testů, ale každopádně nelze tvrdit, že se to vrátí na levnějším půjčovném auta či hotelu - vše na Tenerife teď stojí výrazně více než je běžné... 

0 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

vše na Tenerife teď stojí výrazně více než je běžné... 

Autopůjčovna Plus Car Mazda 6 kombajn automat 375EUR (2 řidiči, full ins.)na 15dnů 26.12.-10.1. Ubytko RF Bambi apartmentos v centru Puerta 600EUR/2osoby/10dnů se snídaní. Přijde mi to stejně srandovně levné jako před 2 měsíci. Ano, auto jsem bookoval asi před měsícem, nyní na stejný termín cca dvojnásobek. Ubytka stále levná. Letenky ale byly drahé i dřív (WIZZ VIE-TFS cca 300EUR/os), nyní jsou ale kurevsky drahé = 800EUR/os

0 Citovat

Souhlas, na jihu se pořád dá pořídit týden v apartmánu za 5-6 tisíc Kč.

0 Citovat

The Transcription-Mediated Amplification test has been developed by the multinational Grifols, which is of Spanish origin, and detects the presence of the coronavirus in an individual. Samples are taken in a similar way as a PCR test, via a nasal swab. Also like a PCR test, the process looks for genetic material from the coronavirus, amplifying it and measuring it. The difference in practice is that the results come back in around two hours, instead of four for a PCR test, and a TMA test is usually cheaper – just under €100 compared to above €100. (zdroj:https://english.elpais.com/socie...-six.html)

Antigen tests, which are cheaper and faster, can sometimes pick up past infections, which is why the government has ruled them out for now.

 

zase TMA: https://www.janetanscombe.com/ne...ember.html

 

0 Citovat

ad kontrola v Polsku - kontrolovala s občankou jména, typ testu, výsledek i čas - je to ve srovnání s letištěm Tenerife, kde se jen podívali, jestli držíme v ruce něco jako výsledek testu. (takže pokud má někdo odvahu si naklikat vlastní test, zde by to prošlo)

Masivní přísun turistů určitě nebude, náš hodně velký hotel je nyní plný tak z 15 procent a co vidíme z terasy na další větší hotely, tak tři mají zkaženou vodu v bazénu a neudržované okolí, evidentně jsou mimo provoz a nic teda nenaznačuje tomu, že by se připravovali na "masivní přísun turistů". A to jsou jen hotely kam vidíme...

0 Citovat

a jaký typ testu jste měli vy? PCR?

0 Citovat

@Vlastimil B. "vše na Tenerife teď stojí výrazně více než je běžné..."

Nevím, co považuješ za běžné, ale současné ceny ubytování i autopůjčoven na Kanárech jsou výrazně nižší než jiné Vánoce, kdy touhle dobou, na poslední chvíli, kolikrát nebylo z čeho pořádně vybírat. Když jsem si něco rezervoval letos v létě na GC, tak mi to na vánoční sezonu přišla velmi solidní nabídka. Před nedávnem jsem totéž přebukoval se slevou asi 45%.

Půjčovné auta s plnou pojistkou na 14 dní začíná stále na 220 EUR. Když jsme se kdysi rozmysleli fakt na poslední chvíli, tak se za to nedal pořídit ani týden. A čepované u pláže taky běžně nebývalo za 99 centů, letos to aspoň v létě i na podzim nebylo nic výjimečného.

@Mikir   Opravdu nevím, jak se letos může na Kanáry nahrnout extrémně více turistů než jiné roky, když kapacita letů má být zhruba 47% proti předchozímu roku. A celý letošek od jara je to totální průšvih, kdy třeba říjen znamenal meziroční pokles v návštěvnosti 88%.

0 Citovat

Tady je pěkné aktuální shrnutí pro vstup na Kanáry

https://www.canarianweekly.com/p...ry-islands

A zatím jsem na žádném fóru nenarazila na zkušenost, že by někoho nepustili s antigenním testem do letadla, ale varování, ať si to lidi radši ověřují u aerolinek tam je

0 Citovat

Tesna ,vychazim s cen letenek  a s toho, ze treba Silvestr je kapicitne na vsech ostrovech  jen na bookingu obsazeny 80-90% a jak na posledni chvili spadnou jeste ceny letenek  tak to skoci  

Situace kolem  Silvestra na horach v cele EU neni dobra  vsude zakazy ubytovani  a  mimo Evropu lety   jen minimalni vyber ,, takze bud doma nebo  Kanary A navic  Nemci ,Anglicani , Irove , Holandani ,,vsichni jsou  dost zvykli na Kanary o vanocich jezdit  a samozrejme  Spanele s pevniny taky 

Konec  roku  je  proste  vrchol sezony na Kanarech at uz je letos situace jakakoliv ,takze plno tam urcite bude . Taky jsem zvazoval , ale jedine bez testu ,mozna ho z Irska nemusim , ovsem na svatky budu v CR tak mi to je houby platne  

0 Citovat

Už dva dny se snažím zjistit, co vlastně platí. Psala jsem na MZV a odepsali mi, že platí PCR testy a TMA testy (nikoliv antigenní). Konkrétně jsem se ptala na vstup na Kanárské ostrovy. Pak jsem volala do dvou laboratoří a tam mi sdělili, že MTA testy zřejmě v ČR zatím nikdo neprovádí. Canariatravel mi odpověděli toto “Na autonomní společenství Kanárských ostrovů stačí antigenní testy - řídíme se nařízením kanárské vlády. Je to vše maličko živelné, prosíme o trpělivost. Během příštího týdne zveřejníme podrobné informace s oficiálním prohlášením”. Někdo psal, kontaktovat leteckou společnost. Odpověď Smartwings “my toto neřešíme, podmínky vstupu na palubu konkrétního letu řeší letištní personál”.  Let máme v pátek, tak ještě počkáme, ale asi pro jistotu půjdeme na PCR testy. Je to fakt bordel a zbytečné nervy před cestou.

0 Citovat

Jak to tak čtu, tak aerolinky pomalu reagrují, Ryanair už antigenní testy bere, Easyjet se zatím cuká

0