Formulář pro vstup do Španělska na vytvoření QR kódu: https://www.spth.gob.es/create  .

Vstup do Španělska pro turisty od 1.7., QR kod

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Pozor, ČSA dnes zrušilo vsechny své srpnové lety do Madridu a Barcelony od 3.8.... 

0 Citovat

Víte nějaké podrobnosti o zrušení letů ČSA? Máme letět na začátku září do BCN, i když začínám čím dál víc tušit, že nepoletíme. Ať už kvůli ČSA, nebo situaci v Barceloně, která je teď prakticky nejhorší v celé EU.

0 Citovat

Dávejte si bacha, zda je hotel, který se chystáte rezervovat, v provozu. Měl jsem rezervaci hotelu s all inclusive na FUE, dva dny před příjezdem zjišťuji, že již nelze rezervovat další pokoj na můj termín, nešlo se dovolat, ani na maily neodpovídali, prodejce je zkoušel také kontaktovat, rovněž bez úspěchu. Jal jsem se rezervovat jiný hotel, který byl normálně na booking.com dostupný. Pro jistotu jsem zavolal, kde se z automatu ozvalo, že je hotel zavřený a bude se otevírat v srpnu. 

Nevím, jestli jste se tím někdo v poslední době setkali, ale dávám raději na vědomí, ať nejste na místě překvapeni ;-)

0 Citovat

No myslím, že na FUE to není neobvyklé. Ale i v zavřeném hotelu někdo je a přesměrováva lidi s platnou rezervací do jiného otevřeného v rámci řetězce (Elba, H10). Mě jednou poslali ibl z Elba do Sheratonu.

Offtopic, s podobnou solidárnosti jsem se tam setkal v červnu, kdy byl otevřen snad jeden HiperDino supermarket z 8... a na těch zavřených bylo něco ve smyslu, zavřeno neb nemůžeme všichni dosahovat zisku ve prospěch kolegů z otevřeného XY supermarketu, ať aspoň vydělává někdo, použijte prosím tento XY market. 

0 Citovat

Netuším, co je obvyklé a co ne, ale pokud v objednaném hotelu nikdo nezvedá dva dny telefon, nemůže se tam dovolat ani prodejce, tak určitě nebudu čekat nebo se dokonce pokoušet řešit situaci až na místě. 

0 Citovat

Ono je to tak momentalne s ubytkami vsade tak kde som bol, tvari sa ok ale realita ina

0 Citovat

To Lukáš Horák:


Aktuální zkušenost z FUE. Rezervován AP v menším resortu pár set metrů od pláže v Caleta Fuste.  Při příjezdu na recepci jen nějaký údržbář, anglicky či nemecky neznaje, rezort zavřený. My poslani do cestovatelskeho "pekla" turistického rezortu (přes 5 bloku), v kopci, kilometr od pláže či hlavni třídy. 


I druhý, původně vyhlidnuty rezort, je stále mimo provoz, stejně jako tak 80% kapacit na místě. Obchody a restaurace dtto. 

0 Citovat

Zkušenost z Madridu z tohoto víkendu:

Roušky jsou povinné jen v uzavřených prostorech, na otevřených prostranstvích nejsou povinné, ačkoliv tak 90% lidí je nosí permanentně a to i při teplotě 40°C, což pro mě bylo naprosto nepochopitelné. Na druhou stranu v barech a hospodách mimo obsluhy nenosí nikdo a to tedy byly pěkně natřískané, o nějakých rozestupech se nedalo vůbec mluvit, možná tak 30 cm. Turisté téměř žádní, jen domácí. Město přes den úplně prázdné, hlavně v době největšího vedra, večer pak ulice a všechny podniky hodně plné, někde se i stojí fronty na vstup.

Co mě štvalo, že spousta turistických zajímavostí je zavřených a nikde o tom není žádná zmínka, včetně oficiálních webů ve španělštině. Tváří se, že normálně fungují a mají vypsanou otvíračku. Na místě je pak buď totální pusto a zavřené dveře bez jakékoliv informace a nebo otevřené dveře s agresivním hlídačem, který z velké vzdálenosti vyřvává že je cerrado a vypadni. To samé platí i pro dost restaurací, zavřené rolety a nic. Namátkou z těch zavřených míst: Mirador Madrid, Faro de Moncloa, park Campo de Moro, Jardines de Sabatini, Las Ventas.  Dále Templo de Debod je uvnitř uzavřený, z venku vypuštěná voda a opět dost agresivní hlídači, kteří jsou v těžký přesile proti té hrstce turistů, co tam zavítá. Plaza de Espana totálně vybagrovaná a obehnaná plotem. Naopak bez problému je otevřený Palacio Real, vedlejší katedrála, Museo del Prado i El Escorial, kam jsme jeli hodinu vlakem z Madridu. Komu bude vedro, tak doporučuji venkovní bazén Piscinas Universidad Complutense u stanice metra Moncloa, vstupné na celý den za 5 eur, točené pivko za 2 eura.

Zamykací skříňky na nádraží Atocha také přísně hlídané dalším agresivním hlídačem, což nás dobře vypeklo, protože na hotelu nás s úschovou zavazadel poslali do háje, prý z důvodu Covid, což jsem úplně nepochopil, ale nejspíš se tam jen recepční nechtělo být (byli jsme jediný v celém 10ti pokojovém hotelu) kvůli naším věcem. Jinak ubytování super, hotel úplně v centru 1 minutu od Plaza Mayor za 2500 Kč na 3 noci.

Přílet do Madridu bez problému. U výstupu z letadla skenovali QR kody, jen načetli a jinak nic nechtěli, šli jsme pak rovnou na metro. Jinak při odletu z T1 překvapivě hodně výhodný Duty free, na dost věcí měli 50% slevu, třeba litrovka 7letého Flor de Cana za 13 eur je fakt hodně super cena. Vína tam měli za úplně stejný ceny jako v supermarketu ve městě, takže jsem jim tam ještě udělal kšeft za 40 eur a to bylo snad poprvé co jsem takhle hodně  nakoupil v rámci EU.

0 Citovat

To duty free mělo slevy i v Alicante a taky jsme tam udělali první větší nákup v životě v duty free, protože ty ceny byly opravdu zajímavé. Bud 50% sleva, nebo 2+1 zdarma apod. a vína měli za pár kaček. Tak jsme v letadle cinakli lahvema :-D

0 Citovat

I v Palmě jsem na letišti nakoupila víno. Při 2+1 zdarma to vyšlo lépe než ve vinařství.

0 Citovat

Hlásím Tenerife South Famous Grouse 1LT 50% off za 8 EUR 😇

0 Citovat

Zdá se, že tyhle akce jsou plošné minimálně v rámci všech španělských poboček Dufry i podle jejich webu:

https://madrid.shopdutyfree.com/en/liquor

Jen se teď trochu chytám za hlavu, když tam vidím Chivas za 12 eur, kterýho jsem si tam včera nějak nevšimnul :D

0 Citovat

A počítá se nákup z duty free na bráně u FR/W6 jako další zavazadlo? Tedy zpoplatněné?

0 Citovat

U FR se nepočítá a asi ani nijak nelimitují počet. Nemyslím si, že tohle nějaká aerolinka řeší, koneckonců z toho nákupu mají nějakou provizi, proto se vždy při nákupu načítá boarding pass.

0 Citovat

Je nejake omezeni na pocet lahvi? Letime ve dvou, takze bysme brali 3+3 lahve... cti... ja nutne potrebuju rum a ona sampansky.

0 Citovat

V rámci EU jen celní limity, tj. 10 litrů tvrdého na osobu, vína a piva nějaké obří množství, že bys musel vézt tak sud, možná dva, aby ses do toho nevešel. Se 3 flaškama není problém, včera jsem vezl 5. Ze zemí mimo EU je to přísnější, 1 litr tvrdého a 4 litry vína (2 litry šumivého), bohužel tedy například pro ukrajinské koňaky :D

0 Citovat

To s tik sudem si necham pro sebe.-)

0 Citovat

matej15 napsal(a):

U FR se nepočítá a asi ani nijak nelimitují počet. Nemyslím si, že tohle nějaká aerolinka řeší, koneckonců z toho nákupu mají nějakou provizi, proto se vždy při nákupu načítá boarding pass.


ČSA ano :D 

0 Citovat

Nejen mě takto opruzoval wizz, ale to byl spíš problém konrétního blbce na gate, protože aerolinka na webu uvádí, že duty free nákupy jsou ok a bez příplatku.

0 Citovat

Kluci díky! Až na základě komentářů tady jsem se začal pídit, jestli není můj hotel na Fuerteventuře náhodou zavřený a on náhodou opravdu zavřený je!! :D

Týden do odletu a oni dělaj jako že nic :D

0 Citovat

Nedalo mi to ,kdyz tady resite Kanary , Fuerteventuru    a  mi dobre  znama mista   a podival  jsem se na booking.com a opravdu Costa Calma ma zrejme dost zavrenych ubytovani  a to co se da koupit je celkem drahe 

Nikdy jsme na Kanarech v lete nebyli ,znam je jen od listopadu do dubna  a pochoitelne pred   Covidem 

V Costa Calma jsme byli jednou  a   to jeste za dobrou cenu v  Bahia Calma , ( pres 400 e / tyden / 2 osoby  nevybiram  vetsinou ) ,ted koukam tyden 750 ,ale ten areal je hezky  a vypada to.ze zavreny neni .

V Corraleju jsme sice byli ale nespali jsme tam ,je to tam ale hodne roztahane , stejne tak jak pise Tesna s tim Caleta Fueste  , jedine pak ze je to kousek od letiste 

Nejhezci jsou jizni plaze oblast Jandia  od Sotaventa  po Morro Jable   2x jsme byli  v Esquinzu  Apathotel  Y Monte de Mar  s polopenzi pres  Silvestra  ,koukam ted je cena  506 e pro dva ,,,bez jidla 387e  na tyden  ,je to ale hlavne na koupani  , do Morro Jable je 8 km  taky se tvari ,ze maji otevreno 

Pokud nevadi ,ze v Esquinzu nic neni a na bus se musi nahoru na estakadu ,(ale taxi do Morro Jable je levne ) ,nebo tam mit auto  tak to koupani tam nema chybu , je to podle meho hezci nez v Costa Calma ,jen takove male upozorneni apartmamany a studia  jsou trosku rozdilne a ty podel velkeho bazenu nejsou dobre , naopak ty  v ulickach jsou fajn a nad velkym bazenem  nahore s velkou terasou nemel taky  chybu ,  co je tam spatne je wifi signal .ale jinak muzu doprucit vcetne te polopenze 

0 Citovat

Pěkná drahota... Ale když se to vykompenzuje levnou letenkou, tak proč ne.

0 Citovat

@ mirjur  myslis tu Bahia Calmu za tech 750 e ? jen ubytovani ? To ano ,ale to Esquinzo  pro dva s polpenzi na tyden za 506 je podle meho dobra cena , kdyz budes chodit jen na vecere tyden nekde ve dvou.tak te to tech 200 euro vyjde urcite a k tomu treba snidane  ze supermarketu  ,my bereme vetsinou ubytovani bez jidla ,snidane si delame pak  z nakoupeneho a na vecere chodime  a tyden apartman nebo studio pro dva mezi  200 -400 eury na tyden je bezna cena vsude ,poprve jsme na Esquinzu platili  s polepenzi  420 euro  tak nebylo nad cim uvazovat .podruhe to bylo o 100 euro vic ,ale porad  to bylo vyhodne  ,,nevim jak to ted bude s bufetem  ,spis asi bude obsluha ,ale i tak je to 253 euro na osobu s polopenzi  tyden  a treba odsud jsou ted Kanary  za  35 euro jedna cesta za  Dublin -Praha jsem taky daval ted  35 euro ...A kdyz jsem si ted cetl jake jsou problemy z Vidne do Recka ,tak i kdyz Kanary v lete moc neuznavam  ,tak bych to i docela bral  a jak pise Tesna ,ze tyden auto za 35 euro  tak to je bomba 

0 Citovat

3 noci jsme teď byli v Bluesea Jandia Luz v Morro Jable. Apartmány, komplex tak 120 pokojů. Noc pro 2 s AI za 76e (extra nabídka přímo ze stránek hotelu), proti snídaní nebo HB skutečně jen o pár e na noc dražší, takže propadlé obědy jsme neresili. Stravování formou bufetu bez obsluhy, jen rozdělení formálně na tři skupiny (nekontrolovali ani neevidovalai,  kdy kdo, ale vždy jídelnu zavřeli a všechny "vyhnali", až pak šla další skupina). Vše ok, v pool baru si člověk čepoval sám nebo mu i kvalitně namíchali.  Jediné nevýhody - apartmány bez AC, některé 2 metry od hlavní cesty. 

0 Citovat

@ Tesna   tak to je hezka nabidka od hotelu  , booking.com  ma 3 noci s All za 340 e pro dva ,super je to auto za tech 35 e /tyden  , to je neco z tech nejmensich aut ? A co pocasi  ? teplota more ?  Vzdycky  jsme byli jen v zime 

0