Formulář pro vstup do Španělska na vytvoření QR kódu: https://www.spth.gob.es/create  .

Vstup do Španělska pro turisty od 1.7., QR kod

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Taky to byla nase první letní návštěva. Ano, za 35 to začínalo u aut jako 500, Panda, Polo nebo Fiesta.

More tak 22-23 stupňů, koupání příjemné podle kombinace teploty na slunci a větru na daném místě. Ten byl místy velmi silný. Lepší koupání na východním pobřeží než na západním, more teplejší na tom východě, ale možná šlo jen o pocit. Jediná plná pláž byla v Morro Jable, všude jinde polomrtvo až pusto prazdno

Počasí stále ...ráno vždy zataženo a od 10-11 dopoledne do noci polojasno až jasno. Když jasno, tak na slunci solidní pecak ...naštěstí pak pomáhá ten vitr

0 Citovat

Co se týče ubytka na Fuerteventuře, tak jsme nakonec zvolili anticovidovou variantu, a sice soukromý apartmán v Costa Calmě za necelých 40 eur na noc, celkově v objektu málo lidí, bazén skoro furt prázdný. 

Jinak dojezd na Cofete v obyčejném Fiatu Panda naprosto bez problémů. Vůbec nerozumím tomu, proč se všude straší, že bez 4x4 nebo toho terénního busu tam nedojedete. Dojezd fakt úplně na pohodu, cesta rovná, žádné vyjeté koleje nebo velké šutry apod. Pláž Cofete byla pro mě celkově nejintenzivnější zážitek z Fuerteventury. 

Nejvíc lidí akorát v Corraleju, ale i tak mnoho zavřených hotelů a restaurací. Za sebe doporučuji bydlet někde na jihu, jak už bylo řečeno, v Costa Calmě nebo Morro Jable, mnoho dlouhých a (polo)prázdných pláží. Sever Fuerteventury od La Olivy až po duny v Corraleju jsme obšlehli poslední den - v den odletu :-D

0 Citovat

supr! Ja porad vahal jestli ten pristi tyden vyrazit nebo ne, ale definitivne me presvedcili az vcera ty fronty v Tatrach :D ato opravdu radeji ty prazdne plaze. 

Chapu teda spravne, ze vsichni doporucujete?:)

A obsazenost letadla?

0 Citovat

Zastávám názor, že se nakazit můžeš kdekoliv, tak proč sedět doma. Radši se nakazím někde po cestě do Španělska než při nákupu v Kauflandu cestou z práce. Když nic jiného, aspoň nebudu veden jako pouhý komunitní přenos (má cestovatelská noční můra). 

0 Citovat

Za mne ano. Jak pise Michal. Proč bych měl stresovat v cizině, když na celé FUE bylo 40 nakažených - z toho 37 inženýrů z Afriky a 3 policisté, co s nimi přišli do kontaktu, když o 15 kilometrů dál od baráku je fabrika, kde je nakažených zhruba stejně. 

Letadlo z i do Katowic plné. Ale všichni se chovali rozumne, při výstupu dokonce způsobně seděli a vystupovali civilizovane po jednotlivých řadách, to jsem ještě nezažil.

0 Citovat

@Leonard: Určitě jeď, i kdyby ses měl válet na lehátku u bazénu :-D  Obsazenost tipuji na 95 %, většina byli koupáci, neb skoro všichni měli v ruce klasickou papírovou palubenku. Jinak při odletu zpátky se vůbec neřešilo to, jestli má někdo Priority boarding, nastupovalo se podle řad odzadu. Neřešili velikost ani počet příručních zavazadel. 

@Michal: Moje řeč! Myslím, že teď je nejlepší a nejideálnější doba na dovolenou v zahraničí. Třeba my jsme prakticky za celý týden nepřišli do styku s nějakou větší skupinou lidí, ani při tom nakupování nebylo třeba to řešit, prostě bylo všude málo lidí. V restauraci klidně i desetimetrové rozestupy!

0 Citovat

Jediný problém je s těmi velmi dynamickými zákazy vstupu a rušením letenek. S tím se dost blbě něco plánuje. Obzvlášť pokud nejste ten typ, že se ve čtvrtek ráno probudí a v pátek už letí na Mallorku a ani dražší letenky mu nevadí. Naopak si myslí, že 3500 Kč je skvělá cena.

0 Citovat

tak

0 Citovat

Urcite  letet  ,jen bych volil na FUE  ten jih  ty plaze jsou tam skvele  a souhlasim s Lukasem na Cofete neni zadne 4x 4 treba ,sice nejsem zrovna priznivec  takove kategorie aut a volim radeji  o tridu vys ,ale na to popojizdeni tam to staci  .taky me to zacina lakat  to vyzkouset  jednou i driv nez pres zimu 

0 Citovat

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak to aktuálně vypadá na Tenerife, jestli ma někdo zkušenosti. Aktuální situace, roušky, obsazenost, ceny apod. Díky. 

0 Citovat

lakers napsal(a):

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak to aktuálně vypadá na Tenerife, jestli ma někdo zkušenosti. Aktuální situace, roušky, obsazenost, ceny apod. Díky. 


Tenerife se řešilo asi před dvěma týdny (dvě stránky dozadu), sám jsem se tam odtud 22.7.  vracel. Roušky všude v obchodech (i dezinfekce) a v dopravě. Místní to tam hodně žerou, jsou v tom daleko preciznější než turisti. Zvlášť v na severu v Santa Cruz mi to tak přišlo. Včera tam letěl kolega z práce, tak dám kdyžtak vědět, kdyby se ozval s něčím drsnějším. Ale mám pocit že oproti pevnině a Baleárům je to jediná část španělska, kde nejsou roušky povinné venku. Na pláži jsem nebyl, ale co jsem viděl cestou k přístavu, tak stačí jen dodržet rozestupy a chodící koridory (Los Cristianos).


Obsazenost tak 20%, z toho naprostá většina španělé. Kolega tam včera letěl z EDI, v A320 EasyJetu jestli 30 lidí.

0 Citovat

Tak duty free v Alicante se osvědčilo - Sandeman grand reserva 1L portské za 8,95,- eur a Ferreira 1L portské za 5,5,- eur.

Pecka za týden letíme , tak to vidím, že tam padne peněz, jako za allinclusive s cestovkou :-)

0 Citovat

Španělské duty free obchody letos jedou, tam mají opravdu ceny, za které se to jinde sehnat nedá, ne jak ty fake obchody v Praze na T2, kde vše stojí minimálně o 30% více, než dole v Bille :D

0 Citovat

Ahoj. Vcera let z Berlina na Gran Canarii. Easyjet.

Let trval 5 hodin misto obvyklých 3,5h - nizkonakladovky asi setri palivo a bylo to fakt umorne dlouho. 

Rousky vsude od letiště v Berline az po letiste tady. Personal je kontroloval a vyzadoval na zemi i v letadle. 

Po příletu scena jak z laboratore Pernikoveho taty, hygienici v oblecich, maskach, 6 termokamer namirenych do koridoru, kterym musel po jednom každý projit. Teprve az pak luggage claim. 

Par lidi si odchytli a resili podrobneji. 


Uvidime, jak dal. 


0 Citovat

Berlin - Gran Canaria nikdy netrvá 3,5 hodiny, to leda že bys letěl v Concordu. 5 hodin je úplně standardní čas, vždyť je to přes 3600 km.

0 Citovat

Ono když dobře nasaješ, tak to uteče...

0 Citovat

Tak sa nam to zacina komplikovat :)

6.8

VIENNA (Reuters) - Austria’s foreign ministry on Thursday warned against trips to Spain except for the Balearic and Canary Islands, as concerns grow that holidaymakers could catch the coronavirus and spread it once they return.

The measure will take effect from Monday , and people returning to Austria will be required to present a negative test for COVID-19 , the ministry said.


Iny zdroj hovori o "That means that travelers coming back from the Spanish mainland to Austria will have to show a negative COVID-19 test result, otherwise they need to enter a 10-day quarantine."


V kazdom pripade to bude este zaujimave, prave do Spanielska sme vrazili najviac penazi co sa tyka leteniek.

0 Citovat

Ja mam Mallorcu z Nemecka, tak doufam, ze to nejaky cas jeste vydrzi, ale u Balearu bych se asi nebal

0 Citovat

Předpokládám, že to stále platí jen pro ty, co zůstávají v Rakousku...

0 Citovat

My letime Mallorcu v nedeli (9.8.) z Vidne. Tak pak muzu dat echo.

0 Citovat

Píšou except for the Balearic and Canary Islands, takže info z Mallorcy je na nic.

0 Citovat

Malo by to platit od pondelka. No my to mame BUD-Barcelona-Sevilla-Tenerife-VIE v prvy septembrovy tyzden, tak sa to dovtedy este moze zmenit, ale nevyzera to dobre ...

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Píšou except for the Balearic and Canary Islands, takže info z Mallorcy je na nic.

Otazka je, co bude za tyden, az se budem vracet. Cist umim. A pro nekoho to treba bude uzitecna informace, i kdyby slo vsechno hladce.

0 Citovat

Na konec srpna Alicante z Vídně. Ale kdo dneska ví i co bude za týden? 

Rakušany bych když tak poprosil o další várku flight banů... 

0 Citovat

“Toto opatření bude účinné od pondělí a lidé, kteří se vracejí do Rakouska, budou muset předložit negativní test na COVID-19, uvedlo ministerstvo. V případě Čechů cestujících z letiště Vídeň není nutné předkládat test, pokud bezodkladně odcestují do České republiky”



0