Ahoj,   také jsem vždy cestoval az do této doby, kdy přišla pandemie. Místo jen bezpečnosti, prohlídek a obav z terrorismu viz z 11 září 2001, tu máme ochranu zdraví.   Nebudu lhát, nezajmá mé očkování. Nechci se ale ani testovat, štourat nos PCR testem dokola a k tomu řešit hotel. Vždy se lítalo bez hotelu i mimo EU, dala se tam nejáká adresa z google, kde to chtěli a byl klid.   Příklad restrikcí: Prvních 14 dní, ale musíte bydlet pouze v tom jednom hotelu s již zmíněnou certifikací SHA+. Na Phuketu se dělají PCR testy nejen v den příletu, pak ještě 5. až 6. den pobytu a 11. až 12. den pobytu. https://www.novinky.cz/cestovani...o-40368527   Jsou ale stále místa a státy, kde to až tak neřeší. Stačí zamávat papírem, kde je vypsáno Negativní PCR a cesta je volná? Takový test od někoho dostanete a potom už jen stačí změnit datum. Co podvrhnutí testů? Třeba pozměnit QR kod, tak aby aplikace ukázala že je to zelené. Mimo ČR, pracovník má appku, kam to načte, určite nemá jen čTečku kde to sejme. Zajmá mě, kontrolují to online, proti nějaké DB?  https://www.zive.cz/clanky/v-evr...fault.aspx   Hodné státy, jaké doporučujete a odlet odkud? Dle mého Albanie, Mexico třeba, kde nebudou až tak důsledný.  .

Covid 19 a podvrhnutí testu, očkovaní, jak cestovat znovu free

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

dufam ze sa nikto neurazi :)

 


230942556-851335285501371-5118793298307227295-n-1.jpg

0 Citovat

Ja zase nechapu, proc jsem do vlakna pisou lidi co jsou pro, dodrzuji. Tohle vlakno melo byt pro lidi, co chteji prave prokloznout aparatu. Pripadne postrehy jak to kde proslo nebo kde davat pozor.

Ze se zmini nekdo ze neni pro ockovani, testum prilis vstricny je tak spravne :) 

 

pozn. kazdeho volba, nikomu zde nechci nic nutit, kdyz se ptam, tak hledam vyse zminene a vim ze test, stejne jako se napichat mohu skocit :D Takze informace ze dotycny nevi jak by to udelal a ze plati testy a stal frontu na vakcinu v OC mi je platna jako mrtvemu zimnik :D

0 Citovat

Tento web je o cestovaní lacnom. Nikto vám nebráni založiť si svoj o cestovaní ilegálnom.

0 Citovat

Cestovani ilegalne? To je blbost. Jasne ze hlavni je levne cestovani tj levna letenka :)

Jenze pripletlo se tu i to testovani. Takze i to spada do kategorie ostatni - levne.

Pokud nebude muset Franta platit test, ani nebude muset resit ockovani, usetri mu to nejen penize = ma to zadarmo a nebo i cas kde by travil frontu :) 

 

0 Citovat

tonic: buď v klidu, neurazí. Dotyční to totiz většinou ani nepochopí....

Jinak si říkám,že ty dosavadní sračky,co sem někteří sypou už nejde překonat, ale vždycky se najde někdo, kdo me vyvede z omylu a posune laťku opět výše, jako třeba toto vlákno.

0 Citovat

Tak pokud jde o cenu, logicky vezmu levnou letenku tam, kam mi stačí max test zdarma provedený zde, stejně tak po návratu do ČR. Už i mikir se stal takovým transition veganem, protože kvůli Rhodosu ty testy podstoupil.

Brečet nad tím, že levná letenka eg. do Ruska znamená zaplatit si test před návratem je docela úlet. Navíc, informaci o délce tyčinky do nosu si zjistit umíte, ale kam cestovat bez omezení ne?

0 Citovat

mikir napsal(a):

ze se rozdelila spolecnost a ze bude vic zbohatliku a vic chudych a propast se rozsiri je bohuzel vetsine jedno ,ale cesta s toho moc neni je uz prilis mnoho poslusnych ovci 

 

Bojí se roušek,

bojí se respirátorů,

bojí se jakékoliv ochrany dýchacích cest,

bojí se, že umřou na vlastní viry,

bojí se, že je zabije vlastní vydechovaný CO2,

bojí se, že se pod respirátorem udusí,

bojí se antigenních testů,

bojí se PCR testů.

bojí se tyčinky na výtěr z nosu,

bojí se imaginárních "čipů",

bojí se dezinfekce,

bojí se karantény,

bojí se trasování,

bojí se vakcíny,

bojí se virového chemtrails,

bojí se 5G vysílače,

Ale my jsme ovce, jasně :D Ta vaše skupina (ty, Miguelas, lma a expert, co založil tohle vlákno) je stádem vystrašených oveček, které neustále žije ve strachu ze všeho výše popsaného, ale strach schováváte za boj se systémem a boj proti státu.

 

0 Citovat

Hezky a pravdivě napsáno :-)

0 Citovat

Jaroslav Flídr napsal(a):

Tento web je o cestovaní lacnom. Nikto vám nebráni založiť si svoj o cestovaní ilegálnom.

To je teprve výzva. Už se teším na travel reporty z podvozku letadla nebo z kufru v cargu. 

0 Citovat

Zpátky k tématu. Když přijdu s vytištěným certifikátem, má někdo zkušenost, že by někde (zejména v EU) technicky ověřovali jeho platnost?

0 Citovat

Jardo, já vlákno nezaložil, jsem očkovaný, takže to mám na praku a neměl jsem zapotřebí nic falšovat, a začnu řvát a něco nedodržovat teprve kdyby znovu došlo k utahování šroubů, pojedu jen tam, kde nebudou mít žádné extra požadavky (testy) navíc, ale vem jed na to (Mikir to tvrdí dlouho a má pravdu), že chudí, kteří nebudou mít kde brát, tak zchudnou, bude stačit pár faktur za elektřinu a plyn, nájem, služby, doprava, pojistky atd. A řve už i střední třída, když s celou rodinou jedou na výlet po Česku (jezdili pravidelně každý týden) a najednou nemají na zaplacení lanovek a oběda, že na horách stojí míchaná vajíčka na snídani třeba dvě stovky pro jednoho. No ale ti se poučí a příště pojedou do Alp. Tak jak to řekl dnes můj tchán, tato republika je v pr*deli. Už není odkud brát tak to zatáhneme teď všichni.

0 Citovat

Miguelas +1. Přece covid, né? Dnes omluva a výmluva na všechno.

0 Citovat

@Miguelas: To si docela zásadně odbočil od toho, na co jsem narážel já. Na problematiku kolem oveček a strachu. Co se týče toho zdražování a cen, tak to co se děje v ČR je slušná katastrofa, to souhlasím. Ale kdo za to může? Předchozí vlády se stavebním zákonem ohledně nedostatků bytů. Za vše ostatní Babiš a ČNB.

P.S. Chválím za očkování, to bych u tebe nečekal.

0 Citovat

Jarouši ,když už si mě bereš do huby ,tak si opět zcela mimo!

Já stál na očkování v první řadě....ne že bych se toho kašlíku bál ,ale z hlediska nejen cestování to beru jako nejmenší zlo !!  

Roušku/respirátor jsem definitivně odložil začátkem července! Jako plně naočkovaná osoba nevím proč bych měl nosit hadr na hubě.....od té doby jsem si hubu zakryl ve dvou případech - návštěva lékaře a trikem ve Vídni na hotelu jelikož ta hysterická nána na té recepci by mě snad neubytovala...

Jinak covid kolotoč pokračuje a já moc nevidím světlo na konci tunelu to testování bezpříznakových osob je zásah do lidských práv - neuvěřitelné ve 21.století ..  teď jen s děsem čekám až nějakej magor přijde s tím,aby test musela podstoupit i plně naočkovaná osoba - ty signály už tady jsou ..

Závidím maďarům ,kde začátkem července padla veškerá covid opatření (a ty čísla jsou s ČR podobná) ,taky jsem tam byl už 2x a chystám se znovu !

 

0 Citovat

... ještě chybí očkování Mikirovi a KO a máme do kompletní :-)

0 Citovat

popravit

0 Citovat

Jardo, já podobně jako lma jsem čekal na první den, kdy jsem se k očkování mohl přihlásit a podařilo se mi to v 00:01, taky ne ze strachu z nemoci ale kvůli možnosti vycestování. Kvůli samotnému viru bych se nechal očkovat sice taky, ale nějak bych s tím nebyl spěchal.

0 Citovat

mxp napsal(a):

Zpátky k tématu. Když přijdu s vytištěným certifikátem, má někdo zkušenost, že by někde (zejména v EU) technicky ověřovali jeho platnost?

V Norsku si ho skenovali vlastní aplikaci na letišti. V Portugalsku používali v hotelích nějakou jejich appku, která vyhodnocovala validitu. Teda na jihu (3 různé úbytovani), v Lisabonu a na západním pobřeží nechtěli vidět ani ID, natož kovid pass.

0 Citovat

K tomu Mexiku, ktere bylo zminovano jako jedna ze zemi, kde to jde “odrbat.” 

Testy se neposilaji automaticky elektronicky, dostali jsme je v zalepene obalce fyzicky do ruky. Podepsany byly rukou, na letisti velmi dukladne testy kontrolovali, a to nejen, co se formalnich nalezitosti tyce – divali se i na tu zminovanou obalku, chvili jsem cekala, zda nebudou volat i do laboratore.

Zrovna tam by me takova blbina nelakala, covid se tam velmi, velmi resi a nikoho by ani nenapadlo podvadet. Kazdopadne s chuti do toho, rada se potom pobavim nad dusledky 👍

0 Citovat

Jardo pises hlouposti  nebojim se ani jedne veci co jsi uvedl  ale 

rouska patri  zdravotnikum pri operacich  a neni na bezne noseni  cely den ,navic  covid se nedostane do tela jen dychacimi cestami,  dalsi nesmysly jako kdyz je negativni test aby clovek mel rousku 

respirator ma vyslovene v navodu i uvedeno ze je max na dve hodiny  tudiz na vetsinu pripadu nepouzitelny 

ochrana dychacich cest  snizuje prirozenou imunitu

tycinku jsem uz zkusil tam kde ji necpou do mozku 

ale rozumne na kraj nosu  

o cipech  jsem nikdy nepsal 

dezinfekci  jsem vzdycky podporoval  

karantena  u negativnich je zverstvo  

trasovani dalsi hovadina k nicemu  sledovacku at nasadi na zlocince 

vakciny se nebojim ,ale jde o neproverenou  zalezitost schvalenou v nouzovem rezimu   o bezpecnem ockovani je mozne se bavit za  5 let 

viru se nebojim  nemam duvod kdyby si s tim me telo neumelo poradit davno jsem covid dostal 

vysilace 5 G se nebojim ale cim dal vic techniky je zbytecne a neslouzi ke prospechu ,ale k rozcilovani  a  smirovani  a sledovani 

 

0 Citovat

Mikire, budu Deltě držet palce, ať si tě najde, protože jinak tu ty žvásty budeš psát pořád dokola.

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

V Norsku si ho skenovali vlastní aplikaci na letišti. V Portugalsku používali v hotelích nějakou jejich appku, která vyhodnocovala validitu. Teda na jihu (3 různé úbytovani), v Lisabonu a na západním pobřeží nechtěli vidět ani ID, natož kovid pass.

That sucks. To by chtělo sestru z Frieslandu.

0 Citovat

floodland napsal(a):

Mikire, budu Deltě držet palce, ať si tě najde, protože jinak tu ty žvásty budeš psát pořád dokola.

Dalo se cekat ze se projevis , ja covid nikomu nepreju a to ze si covid najde neockovane uz jeden tzv odbornik psal  ,tak at hleda ,spis ma ale sanci  u ockovanych co si pak mysli  ze  nemusi dodrzovat nic a staty je v tom jeste podporuji  Zdravemu neockovanemu hazeji klacky pod nohy a ockovanemu tim svinstvem tedy vlastne nakazenemu  metou cesticku ...

0 Citovat

Sarah napsal(a):

K tomu Mexiku, ktere bylo zminovano jako jedna ze zemi, kde to jde “odrbat.” 

Testy se neposilaji automaticky elektronicky, dostali jsme je v zalepene obalce fyzicky do ruky. Podepsany byly rukou, na letisti velmi dukladne testy kontrolovali, a to nejen, co se formalnich nalezitosti tyce – divali se i na tu zminovanou obalku, chvili jsem cekala, zda nebudou volat i do laboratore.

Zrovna tam by me takova blbina nelakala, covid se tam velmi, velmi resi a nikoho by ani nenapadlo podvadet. Kazdopadne s chuti do toho, rada se potom pobavim nad dusledky 👍

Naše zkušenost z Mexika s testy- ráno odběr PCR, večer výsledky v mailu. Na letišti to nikoho nezajímalo, asi proto, že naše cílová destinace bylo Polsko,  nikoliv ČR.

Podvodné testy se v Mexiku řešily mnohokrát, tyto kauzy se pravidelně objevují ve zprávách. 

Antigenní vám řada hotelů poskytne zcela zdarma, PCR byly dost drahé, myslím, že jsme platili 125 $ za osobu.

0 Citovat

Čau chci se zeptat pro neočkované a cestující zpět do ČR jestli jsou kontroly co se týče karanteny nebo na to serou? Je to vom takovej bordel co se tyče semaforu ... nikdo neví a všichni říkaji něco jiného.

0