Ahoj, chápu, že to nelze říct s určitostí nicméně hledám letenky z Katowic do NY (aerolinka LOT). Našel jsem perfektní termín, ubytování, vše sedí. Jen je na přestup ve Varšavě necelá hodina a to v obou směrech. Mám z toho docela obavy. Dá se to stihnout? Jak se řeší kdybych to nestihnul?   Připadně je možnost (za stejnou cenu) koupit let kde je přestup až za cca 5 hodin. Zavazadla budu mít pouze příruční. Oba lety jsou se stejnou aerolinkou a na konci září   Mockrát díky a hezkou neděli.  .

Přestup ve Varšavě (hodina na přestup)

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

14 reakcí

Ahoj, chápu, že to nelze říct s určitostí nicméně hledám letenky z Katowic do NY (aerolinka LOT). Našel jsem perfektní termín, ubytování, vše sedí. Jen je na přestup ve Varšavě necelá hodina a to v obou směrech. Mám z toho docela obavy. Dá se to stihnout? Jak se řeší kdybych to nestihnul?

 

Připadně je možnost (za stejnou cenu) koupit let kde je přestup až za cca 5 hodin. Zavazadla budu mít pouze příruční. Oba lety jsou se stejnou aerolinkou a na konci září  

Mockrát díky a hezkou neděli.

0

Úplně v pohodě, my stihli přestup 20 minut. 

Kdyby letadlo uletelo, posadí vás na to další a případně zajistí ubytování a jídlo.

Ani odbavené zavazadlo nebude jakkoliv problém. 

0 Citovat

Osobně do přestupu (i garantovaného)  pod dvě hodiny nejdu . 

Dle mého je to risk navrch do států ,kde v případě nestihnutí vás čeká min. jedna noc ve Varšavě což pak naruší i plány v cílové destinaci.

0 Citovat

Souhlas, taky bych raději vzala ten delší přestup. Je pravda, že Vám dají další let, ale nikde není řečeno, že v ten samý den.

0 Citovat

Nevim jestli se ve Varsave neco zmenilo, ale matne si vybavuju, ze tak 5 let zpatky kdyz jsem letel do Japonska, tak sem tam prochazel skrz ramy nebo pasovku, protoze sem opoustel schengensky prostor… fronta tam byla az do… postal sem si 30 min a byl rad za delsi prestup. Pridal bych se k vetsine… pokud ti letadlo nabere zpozdeni uz cestou do Varsavy, tak tam zustanes vyset. Ano, daji te na dalsi let… teoreticky na ten co ma letet za tech 5h co zminujes, ale pokud bude plny, tak letis az dalsi den. Proste je to vopruz… ja bych sel do jistoty.

0 Citovat

Eda Novak napsal(a):

tak tam zustanes vyset

co ta hrubka, Hujere?

Sam si v dotazu odpovidas - mam obavy z hodinoveho prestupu. Minimalne na ceste do U.S.A. si dej delsi prestup. Nazpet zustat viset ve WAW az tak nezaboli...

0 Citovat

Stává se, že člověka dají na další let až za několik dnů? Upřímně 5h navíc se mi tam moc čekat nechce, na výlet mám skoro týden tak by možná přespat v hotelu do dalšího dne nebylo katastrofou.

0 Citovat

....a z Ostravy ten prestup nevychází časově líp?

0 Citovat

Bohužel ne, skoro vždy se počítá s 1h přestupem. Někde jsem četl, že LOT je známý tím, že zdržuje lety kvůli pozdním příletům. Je to tak? Dále pokud bych to přece jen nestihl a dali mě až na let za 24h tak bych měl v podstatě letenky zdarma díky odškodněním ne? Samozřejmě to nechci tak udělat účelově...

0 Citovat

Je zvláštní, že se Vám nechce čekat 5 hodin, ale čekat do dalšího dne Vám nevadí!?

Mohou Vám dát klidně let až další den třeba večer (takže Vás v 10 hod. vyhodí z hotelu a čekáte), nebo i za dva dny. Mi se teď stalo, že let zrušili a letěla jsem až za dva dny. Sama jsem si musela zajistit ubytování i transfer a jídlo a teď vše horko těžko vymáhám. Na kompenzaci nemám nárok, protože zrušení letu nemohli ovlivnit, takže z nich vytáhnu maximálně náklady navíc. U Vás, pokud by šlo o nečekaké zpoždění zaviněné leteckou společností, tak byste na kompenzaci měl nárok (nesmí jít o počasí nebo něco, co aerolinka nemůže ovlivnit) a musel byste si shánět ubytování atd. a pak žádat proplacení (takže hodně peněz s sebou nebo na kartě). Možná by Vám to zajistili oni, ale každopádně budete dohromady čekat mnohem déle než 5 hodin a propadne Vám ubytování v NY.

2 Citovat

Já už svoje řekl. Za mě je hodina víc než dost. Aerolinka o tobě ví a kdyby se nestíhalo, tak na tebe bude čekat agent který všechny kontroly s tebou prosviští.

My přiletěli dvacet minut před odletem a čekal tam na nás jen aby nám řekl, ať se neloudáme, ale že pohoda. Zkušenost ze začátku července. 

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Já už svoje řekl. Za mě je hodina víc než dost. Aerolinka o tobě ví a kdyby se nestíhalo, tak na tebe bude čekat agent který všechny kontroly s tebou prosviští.

My přiletěli dvacet minut před odletem a čekal tam na nás jen aby nám řekl, ať se neloudáme, ale že pohoda. Zkušenost ze začátku července. 

slo taky o let do USA? Nebo respektive mimo schengen?

0 Citovat

Letěl jsem teď LOTem Katovice - Varšava / Varšava - Stockholm a stihli jsme přestup do 20minut s jistotou a do letadla ještě na poslední chvíli přivedli 2 veliké skupiny, takže na odletu směrem mimo Polsko asi čekají. Taky jsem měl obavu neb mne čekala 17h jízda vlakem a tak jsem si připlatil za možnost bezplatného zrušení. 

0 Citovat

Ano. Šlo o mimo shengen let

0 Citovat

Děkuji všem za odpovědi, rozhodl jsem se to risknout.

2
14 reakcí