Prosím má někdo zkušenost kolik času je potřeba na projítí bezpečnostní kontroly a pasovky při letu do USA? letíme v květnu a máme přestup 4 hodiny tak jestli je vůbec reálně odběhnout na chvilku do centra Lisabonu.  .

přestup Lisabon LIS

Založil(a) ve fóru Letiště

22 reakcí

Prosím má někdo zkušenost kolik času je potřeba na projítí bezpečnostní kontroly a pasovky při letu do USA? letíme v květnu a máme přestup 4 hodiny tak jestli je vůbec reálně odběhnout na chvilku do centra Lisabonu.

0

To vam nikdo nerekne - jednou to bude plynule a nezastavite se tam, jednou se tam klidne na pul hodku zaseknete.  Z mejch asi 5 ti výskytů v LISu jsem se tam na dýl, jak 5 minut zasekl asi jednou (to to trvalo 20 minut).

Nejdelší fronta ve finale pri letu do USA byla na gejtu, kde clovek jeste prochazel dalsi kontrolou - tam jsme stali , nez nas pustili do prostoru gejtu, stravili asi pul hodinu. ale to uz na odlet nema vliv, tam  kdyz budete pred zavrenim gejtu, tak uz vam to neuleti.

Nicmene pri prestupu 4 hodiny to znamena objektivne být za 2,5 - 2,75 hodky zase zpátky na letisti. jo, za tu dobu se metrem do mesta dostanete, kouknete na more, a pomalu zase povalíte zpátky.

0 Citovat

Já bych do toho asi nešel. Tak veliká časová rezerva to není, a než si pořád hlídat čas, tak bych vzal Lisabon při samostatném výletu. 

1 Citovat

Jenom cesta metrem tam a zpet zabere cca 50min. Sla bych do salonku.

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

..

Nicmene pri prestupu 4 hodiny to znamena objektivne být za 2,5 - 2,75 hodky zase zpátky na letisti. jo, za tu dobu se metrem do mesta dostanete, kouknete na more, a pomalu zase povalíte zpátky.

Pokud si vzpominam, tak metrem se da dostat maximalne na Cais do Sodré u reky Tejo. Az k mori (oceanu) by byl potreba dalsi vlak do Cascais.

0 Citovat

Heh .. jste me motivoval se podivat na mapu lisabonu - a ono je to fakt asi reka :-D 

Byl jsem tam dvakrat, a vzdyc ky jsem to vnimal tak, ze jsem u more . No, díky :-D 

0 Citovat

Naprosto nereálné do centra je to půlhodina navrch se musí přestupovat a to metro na letiště hlavně o víkendech má celkem dlouhý interval.

0 Citovat

no škoda! Letíme ve středu. Myslím že by mě stačilá hodka ve městě. Ale nerad bych zmeškal let

0 Citovat

Hodka se mi zda malo i pro navstevu letisti blizkeho Oceanaria pobliz stanice Oriente.

0 Citovat

myslel jsem čistou hoďku na město. Tedy komplet jak jsem psal neco přes 4 hodiny přestup. Do ocenária asi hodina nemá cenu

0 Citovat

Naopak to oceanarium neni daleko od letiste a je to tak na 1,5h max., byli jsme tam ted 1.ledna. 

1 Citovat

Před měsícem jsme absolvovali něco podobného- přestup také 5 hodin - přílet byl na čas, rychle jsme dobili kartu na MHD, tam by mohl být zádrhel, občas jsou tam fronty, ale možná jde k turniketu přiložit přímo bankovní karta a platit jízdu z ní (teď si nejsem jistý), skočili jsme rychle do metra, dojeli na Rossio (jízda s prestupem) prošli jsme se okolo Santa Justa na Baixa-Chiado, tam oběd v McDonald’s a zpět metrem. 

Myslím, že jsme byli zpátky i dvě hodiny před odletem navazujícího letu do Mexika, na security a ostatních kontrolách mezi cca 11-12 dopoledne nikdo nebyl, tak to šlo velmi rychle. 

Pokud vynecháte oběd, nebo cestu lépe neplánujete (my jsme spis dopoledne hledali vůbec něco otevřeno na oběd, to nám zabralo dost času), dokázal bych si i představit, ze stihnete dojet/dojít na náměstí Praca do Comércio.

 

Ať se výlet povede! 

0 Citovat

potvrzuju, že na metro jde použít běžná bezkontantní platební karta, netřeba stát frontu na jízdenky.

za sebe bych to viděl tak, že pokud se člověk někde zbytečně nezamotá, tak je cesta do centra fakt rychlá a spolehlivá, takže já bych se nebál ani rychlého výjezdu na procházku/oběd během kratšího přestupu, ale to samozřejmě záleží na individuálních preferencích (já to v LIS znám, nikde nebloudím, někdo je naopak stresař a chce být raději všude dřív.. salonek v LIS je taky fajn.

0 Citovat

Prijet a odjet nekam do centra Lisabonu se da, ale k cemu to bude, pokud se z tohoto krasneho mesta uvidi minimum?!

Lisabon je mimojine znamy svymi vytahy (tri a vice) a vyhlidkami (pet a vice), dalsimi pamatkami a nezamenitelnou atmosferou. Snad behem jednodenni navstevy by to byla jakasi ochutnavka, samozrejme optimalne stravit v klidu aspon dny tri (a mit tak cas poznat i nedaleka zajimava mista: Alfama, Lapa, Belem, Cristo Rei, Cascais, atd.).

3 Citovat

to už je každého věc. Jasně, Lisabon je krásné město, které skutečně stojí za několikadenní zastávku, o tom žádná!

Tady teď byl ale dotaz, jestli když má člověk 6 hodin přestup v LIS, tak jestli stojí za to jet do centra na otočku nebo těch 6 hodin trávit na letišti. Poradit v takové situaci 3 denní výlet není relevantní :D

A jestli při 6h přestupu jet do města je prostě individuální.

Kdo Lisabon zná, nebo je aspoň trochu zkušený cestovatel a ví, že se neztratí, tak se to dá v pohodě do centra otočit.

Pro někoho i dvouhodinová procházka v krásném centru Lisabonu mezi dlouhými lety bude vítaným zpestřením, někdo raději využije salonek.. to už je na každém.

Ale kdo má chut vyrazit, určitě to jde.
Pokud chcete něco vidět, vyplatí se trochu příprava.

A ano, město rozhodně stojí za delší zastávku.

0 Citovat

Tazatel má 4hod, což tedy podle mě smysl do centra nemá, možná bych dojela maximálně k vlakovému nádraží Oriente, tam se podívala k mostu a k vodě, popř. ten obchoďák, kde si dát kafe, jinak to nemá smysl, to by bylo jen na otočku, aby člověk byl zas 2hod.před odletem na letišti... ale stihnout se to samozřejmě dá, otázkou je, co z toho dotyčnej bude mít.

6 Citovat

děkuji všem za podměty - mě nekdy stojí za to si jen vybrat zajímavé místo a nasát atmosféru než sedět na letišti. V Lisabonu jsem nikdy nebyl kdybych tam byl tak to určitě cenu nemá. Případně využiji vstup Loungekey do salonku a budu se tam 3 hodky flákat

0 Citovat

Tak mě právě security check vyhodil tyto zdravotnické nůžky. 

V Praze prošly.... Šéf si nenechal nic vysvětlit. Ani to že je s námi lékař a měl to v lékárničce.....

https://www.moje-lekarnicka.cz/n...d_source=1

 

0 Citovat

vit100 napsal(a):

myslel jsem čistou hoďku na město. Tedy komplet jak jsem psal neco přes 4 hodiny přestup. Do ocenária asi hodina nemá cenu

 

čistá hodina na oceanarium smysl ma…. Navic v LIS je pomerne levny Bolt a letiste je relativne v centru…..

0 Citovat

@Christoph: Že jinde prošly, není argument. Stejně tak lékař je logicky nezajímá. Povolenou délku asi nesplňují.

0 Citovat

limit na nuzky je vesmes nekde kolem 6 cm. a vy se divite, ze neprosel s 18cm ?

to, ze s nima byl lekar, je opravdu irelevantni. na doktora se vztahuji ta sama pravidla, jako na kohokoli jineho.

spravne jen am meli zabavit uz v praze, a je to selhani prazske security, ze vas s nima pustila dal.

0 Citovat

Nejedná se spíše o délku čepele/ostří? Nikoliv délku samotných nůžek? Celková délka nůžek 6cm snad ani není....

0 Citovat

Soude podle fotky a proporci ostri melo urcite vic, jak 6 cm…

0
22 reakcí