Emirates a Qatar už pozastavily všechny lety do / z Dubaje / Doha. Zítra jsem se měl vracet s Etihadem přes AUH do Prahy. 😟  .

Blízký východ uzavřený vzdušný prostor

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Filipe, Etihad včera i dnes (stejně jako Emirates a Flydubai) vypravuje omezený počet letů. I teď v tento okamžik je ve vzduchu spousta jejich letadel.

Podle všeho jsou to všechno zatím jen repatriační lety pro uvízlé pasažéry.

Qatar Airways, Air Arabia, Gulf Air, Kuwait Airways zatím nic.

0 Citovat

Ok, bral jsem to teda z tohoto: 

All Etihad Airways’ scheduled commercial flights to and from Abu Dhabi remain suspended until 14:00 UAE time on Wednesday 4 March.

Jak říkáš asi to jsou teda nějaké speciálky, Emirates/Flydubai vím, že už začaly operovat v omezeném provozu.

0 Citovat

Jinak k té volné kapacitě. Turkish mají první volný let z Colomba až 22. března. One way za 1.800 USD.

0 Citovat

Tady je potřeba myslet geopoliticky a necpat se tam, kde už je to teď přeplněné.

Z JV Asie se dá letět do Evropy na východ, přes Ameriku, dáš cestu kolem světa a ještě ušetříš. 

4 Citovat

Ale chce to mít Estu, a tu spoustu travelhackerů nedostane, protože bylo v Íránu nebo na sítích sdílejí konspirační teorie o pomerančích. A taky se na ní může pár dnů čekat.

Případně si udělat roadtrip po Arabském poloostrovu, třeba až s přechodem do Egypta přes Tabu, byť netuším, zda Izraelci ten hraniční přechod nebudou mít uzavřený.

0 Citovat

Amerika jsou dva kontinenty ne jen USA.

0 Citovat

To máš pravdu, ale přes Pacifik to většinou končívá ve Státech. Letů jinam je minimum. To ale neznamená, že nejsou.

0 Citovat

Jasně, že jedinou cestou je let na východ. Nicméně těch měst, z kterých se dá pak letět do Evropy je opravdu jenom pár. 

0 Citovat

Tak je to jen tip, předpokládám, že jak to lidé začnou dříve či později vykupovat, cena se podstatně zvedne a už to přestane dávat smysl.

Pak jsou tady také lety přes Afriku - třeba JAR a další.

0 Citovat

Teď jsem to sháněl pro známého. Pár letů je od pondělí ze Singapuru do Vídně (přes Mnichov a Curych) pod 30tis. Něco málo je z Pekingu do Mnichova pod 25tis.

0 Citovat

DOh stále zavřené, jinak už lítá i Air Arabia, koukal jsem let z PRG je na cestě do SHJ.

Jinak TVS se chopil jako vždy příležitosti. Naštěstí tam nemají blby typu macinka... Jen teda nahradit kapacitu emirátů není sranda pomocí těch narrow bodies..

0 Citovat

To je ještě OK, ale ta armádní hlučná a pomalá Casa, to teprve musí být zážitek.

2 Citovat

Za studií jsme řikali nandat do Casy=dát do čáry😈

0 Citovat

To mi teď přišlo od EP...

screenshot-20260303-182939-george.jpg

2 Citovat

Odlet PRG do MLE cez SHJ 5. asi ani nemusim doufat ze vyjde, že? :(

0 Citovat

Nemusis

0 Citovat

Tak airarabia dnes z Prahy odletěla. 
ale stejně bych na to moc nespoléhal. 

img-6490.jpg

0 Citovat

Tak kápněte božskou, kdo tím letíte 

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_tml

0 Citovat

Zajímavé rozhodnutí teď letět do perského zálivu, Iránci to pálí všude o 106, šáhedů mají evidentně mraky. Je fakt supr, že se tu vypravují záchrané lety pomocí TVS nebo armády a lidi tam te´d letí dobrovolně navzdory riziku...

Fakt ten provoz je naprosto minimální

dxbshjdohauh.jpg

0 Citovat

Proč tam neletět? Statisticky tě mnohem pravděpodobněji přejede tramvaj v Praze, než zasáhne raketa nebo dron tam. Ale mně by tam spíš vadila dostupnost a cena alkoholu.

5 Citovat

Mě by víc vadila nedostupnost.

0 Citovat

Mam dobry tip, jak se dostat na Phuket za dobre penize. Mel jsem koupene letenky od Etihad a ubytovani na Phuketu. Etihad neleta a cena letenek se vyhoupla na nesmysl a jeste po 30 hodinovych trasach. Cedok ale nabizi zajezd na Phuket s primym letem z Bratislavy s odletem 9.3. do 17.3. s ubytovanim v hotelu se snidani za celkovych cca 26000👌. A letaji. Je to za polovinu soucasnych cen a 11 hodinovy let. Nevahejte.

0 Citovat

Tenhle tip funguje i opačně a tak třeba z JV Asie může být komplet dovolená v Evropě s CK levnější než jen ow letenka do Evropy. 

1 Citovat

Kolik takových JVA cestovních kanceláří má přímé charterové lety do Evropy?

1 Citovat

Tak on jde použít i ten Čedok a další CK z EU.

Zaplatíš celý zájezd a když je to charter, určitě se dá domluvit, že využiješ jen ubytování, transfer a let zpět.

1