Filipe, Etihad včera i dnes (stejně jako Emirates a Flydubai) vypravuje omezený počet letů. I teď v tento okamžik je ve vzduchu spousta jejich letadel.
Podle všeho jsou to všechno zatím jen repatriační lety pro uvízlé pasažéry.
Qatar Airways, Air Arabia, Gulf Air, Kuwait Airways zatím nic.
Ale chce to mít Estu, a tu spoustu travelhackerů nedostane, protože bylo v Íránu nebo na sítích sdílejí konspirační teorie o pomerančích. A taky se na ní může pár dnů čekat.
Případně si udělat roadtrip po Arabském poloostrovu, třeba až s přechodem do Egypta přes Tabu, byť netuším, zda Izraelci ten hraniční přechod nebudou mít uzavřený.
Teď jsem to sháněl pro známého. Pár letů je od pondělí ze Singapuru do Vídně (přes Mnichov a Curych) pod 30tis. Něco málo je z Pekingu do Mnichova pod 25tis.
DOh stále zavřené, jinak už lítá i Air Arabia, koukal jsem let z PRG je na cestě do SHJ.
Jinak TVS se chopil jako vždy příležitosti. Naštěstí tam nemají blby typu macinka... Jen teda nahradit kapacitu emirátů není sranda pomocí těch narrow bodies..
Zajímavé rozhodnutí teď letět do perského zálivu, Iránci to pálí všude o 106, šáhedů mají evidentně mraky. Je fakt supr, že se tu vypravují záchrané lety pomocí TVS nebo armády a lidi tam te´d letí dobrovolně navzdory riziku...
Proč tam neletět? Statisticky tě mnohem pravděpodobněji přejede tramvaj v Praze, než zasáhne raketa nebo dron tam. Ale mně by tam spíš vadila dostupnost a cena alkoholu.
Mam dobry tip, jak se dostat na Phuket za dobre penize. Mel jsem koupene letenky od Etihad a ubytovani na Phuketu. Etihad neleta a cena letenek se vyhoupla na nesmysl a jeste po 30 hodinovych trasach. Cedok ale nabizi zajezd na Phuket s primym letem z Bratislavy s odletem 9.3. do 17.3. s ubytovanim v hotelu se snidani za celkovych cca 26000👌. A letaji. Je to za polovinu soucasnych cen a 11 hodinovy let. Nevahejte.