Když cestuji do USA na 3 týdny, potrebuju dokazovat při příletu dostatek finančních prostředku? Chci si brát cash 300usd + kartu. Ptají se na hotovost co mam na kartě či to nejak hrotí?  .

Hotovost při vstupu do USA

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Když cestuji do USA na 3 týdny, potrebuju dokazovat při příletu dostatek finančních prostředku? Chci si brát cash 300usd + kartu. Ptají se na hotovost co mam na kartě či to nejak hrotí? smiley

0

Pokud si dobře vzpomínám, mně se loni v březnu (Newark) neptali na finance vůbec, jen na cestovní plán a zpáteční letenku.

0 Citovat

Minulé léto jsme byli v USA cca 4 týdny, při pohovoru s imigračním úředníkem se nás jenom poptal na účel cesty, na zpáteční letenku, pak na nějaké detaily (zda máme na první noc ubytování, kde budeme spát, zda někoho v USA známe...) a zda-li máme dostatek finančních prostředků. Odpověděli jsme ano, že máme 200 dolarů a kartu. Nic vidět nechtěl, no problemo smiley

0 Citovat

Teď jsem se vrátil a o penězích nebyla vůbec řeč.

0 Citovat

Me se v usa taky na penize neptali. Naposledy jeste pred vstupem do eu, v devadesatych letech v uk.

0 Citovat

Díky, hned je člověk klidnější smiley

0 Citovat

Vcera jsem dorazil z USA a me se poprve (cca 10ta cesta do USA) za tu dobu co tam jezdim ptali, kolik vezeme - prileteli jsme na DFW (Dallas) a zatim asi nejvetsi k***t ktereho jsem na imigracnim potkal - normalne jsem vyridil imigracni jednou otazkou (co jedu delat do USA - obvykla odpoved "business" nebo "shopping" vzdycky stacila). Velmi neprijemna urednice bile pleti nas zpovidala asi deset minut - chtel vedet co tam jedeme delat, kde budeme spat a nechala si i odvypravet cely itinerar cesty (sice jsme tam meli par bilych mist - ktere jsme chteli resit operativne na miste podle chuti).

Ptala se i na kraviny jako co delame, jaky je nas zdravotni stav etc. - v cashi jsem mel pres 1700usd takze ok - jinak podle toho co vim z jinych zdroju, tak informace o kartach jim staci vzdycky bez ohledu na hotovost - nicmene pry vraceji pravidelne cestovatele z Asie a Afriky, kteri nemaji zadnou kreditku a tvrdi ze chteji navstivit zname nebo pribuzne a na cely mesic si vezou treba 150usd, coz je dostatecna zaminka k tomu, aby je okamzite otocili.

Cely tenhle pohovor sem zapricnil svoji lenosti a setrnosti - protoze jsem v roce 2008 par dnu pred zrusenim vizove povinnosti potreboval zaletet do USA na sluzebku takze sem si vyridil na 10 let B1/B2 vizum a tim padem si nezarizuju ESTU - narozdil od sve partnerky.

V Dallasu ted testuji pro drzitele ESTY novy system - self checkin - kdyz mate ESTU, tak projdete misto imigracniho pres takovy automaticky kiosek se separatni frontou a k urednikovi uz vubec nemusite - dobra zprava je, ze ta fronta byla zdaleka nejmensi - i v porovnani s US passport holders.. smiley Jenze ja ESTU nemel, takze jsme sli spolu do fronty a tam nas jezibaba chvili grilovala, nicmene nasi odpovedi ji po chvili nastesti uspokojili a nechala nas jit .. smiley

Priste urcite zainvestuju tech par dolacu do ESTY a tohle s prominutim "kokotske" kolecko s urednici si odpustim.. Chtel jsem ted vyhledat seznam letist, kde jsou nainstalovane ty ESTA self kiosky, ale vypada to, ze jsem zase kapnul na jedine kde to aktualne funguje smiley

http://www.airliners.net/aviation-forum ... in/282097/

0 Citovat

Na JFK bylo taky, ale jen pro ty, co uz tam na estu nekdy byli.

0 Citovat

Před 3 týdny se mě na letišti v San Franciscu úředník na hotovost ptal, chtěl vědět kolik mám v hotovosti, jaké karty mám s sebou, kde přesně budeme spát, kam se přesně chystáme... ale loni na JFK se na hotovost neptali...

0 Citovat

Nepamatuju si, že by se mě/nás imigrační úředníci ptali na peníze. Jen dotaz na "purpose of travel", naše odpověď byla "vacation" a to jim vždy stačilo. smiley

0 Citovat

Self check-in byl i na LAX, ale je nutná předchozí návštěva v USA se stejným pasem, na který cestujete aktuálně...

0 Citovat

Zdravím,
o jaké částce se tak bavíme na cca 10 dní pobytu v USA? Vůbec nemám přehled jaká částka by měla být v pohodě, ať už na kartě nebo v hotovosti smiley

0 Citovat

Oukej..dík smiley
takže předpokládám že nějaká stovka v hotovosti a cca 15000 kč na kartě by mělo stačit..doufám smiley

0 Citovat

Já jsem přistál na JFK a kiosky byly pouze pro US citizens a visa holder. K imigračnímu úředníkovi museli všichni kdo vstupovali do USA poprvé a všichni s ESTA nezávisle na počtu vstupů. Do pasu pak dávají razítko s termínem, do kdy musíš opustit USA.

0 Citovat

poprosim admina vymazat tie linky na estavisa.cz - niekto si tu robi reklamu

0 Citovat

Ahoj,

za měsíc se chystáme do New Yorku. Začali jsme vyplňovat Estu, a protože přestupujeme v Kanadě tak i eTU. Narazili jsme však na problém s občanstvím. Může být problém pokud mám české i ruské občanství?

0 Citovat

Majk ShaiMy napsal(a):

Ahoj,

za měsíc se chystáme do New Yorku. Začali jsme vyplňovat Estu, a protože přestupujeme v Kanadě tak i eTU. Narazili jsme však na problém s občanstvím. Může být problém pokud mám české i ruské občanství?

Problém to môže byť ak nemáš platný ruský pas. Ak ho máš, tak samozrejme zaklikni áno a v ďalšom kroku ho vyplň. Ak ho nemáš, mám pocit že bez vyplnenia čísla pasu ťa to ďalej nepustí. V ESTE sa naozaj neoplatí klamať, už sa ma dva krát na imigračnom náhodne pýtali či som citizen aj iného štátu. A klamať imigračnému úradníkovi sa neoplatí už vôbec.

0 Citovat

Díky za tip. No klamat imigrační s jasně ruským příjmením by nebyl dobrý nápad. Pas normálně platný takže vše řádně vyplním.

0 Citovat

Ahoj tak ako píše MoonEclipse určite sa neoplatí klamať či už pri vypĺňaní formuláru, alebo ani na veľvyslanectve. Ja som už formulár ESTA riešila a aj keď mám len slovenské občianstvo, myslím že aj tebe bude nápomocná stránka https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Mne veľmi pomohla, je to tam popísané, takže nemáš kde urobiť chybu. Prajem veľa šťastia a zážitkov.

0 Citovat

Už zase hloupá reklama?

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Už zase hloupá reklama?

Bohužel ano ... Odkaz upraven na oficiální web.

0 Citovat

Jinak kdo chystá nějakou větší akci a potřebuje z jakýchkoliv důvodů převáže větší hotovost měl by použít bankovky pouze nejvyšších hodnot (nejlépe 500 EUR) a rozdělit na více míst i do zavazadel. Na letištích mají psy, kteří jsou cvičeni na hledání většího množství bankovek. Na běžné množství co bývá v peněženkách vůbec nereagují. Lidé se většinou mylně domnívají, že hledají drogy.

0 Citovat

Ahoj Jonyb písala som ti aj správu ale stale mi to načitavalo tak neviem či ti to prišlo píšem aj tu pre istotu: 

.....bola už dávno na work and travel v USA, pri príchode sa ma nikto nepýtal na hotovost ani na platobnú kartu avšak tiež som bola na to pred vycestovaním upozornená, že sa ma môžu na letisku na finančné zabezpečenie spýtať...najlepšie bude ked bud kontaktuješ velvyslanectvo ak ideš na víza alebo ak ideš na povelenie esta usa tak kontaktuj agenturu, ktorá ti to bude zabezpečovať, skus si pozrieť u tejto agentúry či to nieje v najčastejšie kladených otázkach https://estavisa.sk/faq/ ak nie podla mna ich kludne kontaktuj :)

0 Citovat

estavisa.sk .... ale ako cestovat dementne hned z domu :)

0 Citovat

Pobavilo, koukám že Nigerijský princ našel novou taktitku jak  z blbců vytáhnout peníze. :D

0