Množí se nám tu dotazy na nákup letenek skrze pofiderní společnosti, které nachází světlo světa jen díky agregátorům jako je kayak, skyscanner či momondo. Portály typu gotogate, viajar, rumbo, tripsta, edreams atd, k nákupu NEDOPORUČUJI! Proč jsou levnější? Levnější jsou jen zdánlivě, většinou se na přední pozici ve srovnávači dostanou podstřelením ceny na kreditní kartu, kterou vlastní mizivé procento uživatelů. Ostatní karty pak bývají s tučným příplatkem. Někdy jsou letenky skutečně levnější, cca o 2 až 3 sta korun, pokud budeme uvažovat nulovou ztrátu na kurzovém přepočtu. Proč nechci ušetřit 200 korun za letenku? Dané společnosti zcela postrádají jakýkoliv klientský přístup, včetně podpory. - v případě změny letenky musíte vše řešit s prodávající agenturou (let. společnost vám nepomůže, neprodala letenku) - servis agentur není v českém jazyce, mnohdy hovoříte indskou angličtinou - servis je jen v určený čas a mimo víkendy - za infolinku se platí poplatek operátorovi při volání do zahraničí + bývají zpoplatněny samotné infolinky - neposílá se info o změně letu či zrušení (neplatí vždy) - vrácení peněz v případě zrušení letenek není automatické, je zdlouhavé a nejisté! - při zrušení letu vám účtují poplatky za vrácení peněz (neprávem, ale jinak než soudně je zpět nezískáte) - koupě chybného tarifu je 50:50, pokud je rezervace zrušena, vztahují se na ní předchozí problémy Nebudete první, kdo bude potřebovat řešit problém s letenkou na druhé straně planety a jako na potvoru v Evropě je noc a tím pádem se nikomu nedovoláte. Ba nebudete ani první, když vám díky špatné ceně stornují letenku a peníze vám nebudou 3 měsíce vráceny. Recenze: https://www.trustpilot.com/review/fluege.de Kdy mohu letenky i přesto koupit na těchto portálech? Naleznete-li chybu, která dovolí snížit letenku ne o pár stovek, ale tisícovek. Pak samozřejmě převažují výhody nad nevýhodami a váha mění pozice. Nebo jsem natolik zkušený cestovatel, že mne ani ind se slovníkem v ruce dostupný 6 hodin denně od pondělí do čtvrtka nezastaví. Koho tedy zvolit? Jediný kdo nabízí 24 hodinovou podporu včetně pobočky na letišti nonstop je náš partner Student Agency (http://letenky.cestujlevne.com). Doporučit se samozřejmě může i Letuška, Expedia, eBookers a další velcí hráči na trhu. .

Proč nechci ušetřit 200,- na letence?

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

Když byla předloni akce na Peru, měl jsem letět přes Londýn s BA a z Miami s LATAM. V Amsterdamu mi ale večer přišla zpráva, že ranní let do Londýna byl zrušen. Prodejce fleuge.de už měl zavřeno. Volal jsem na info linku BA, chvíli to vypadalo dobře, ale pak narazil na segment od LATAM a sorry. Poslal mě k přepážce. Tam mi slečna za pět minut našla přímý let od KLM. Takže last minute změna šla na letišti i bez prodejce.

0 Citovat

Tripsta: http://www.exbir.de/reise-magazi...lvent.html

0 Citovat

preco to vzdy je "Die griechische Firma" :D nie je tam nejake prepojenie aj na legendarne airfasttickets?

0 Citovat

Uronila jsem slzu, kde teď budu kupovat letenky za dumpingové ceny?

0 Citovat

Máte někdo zkušenost s https://www.elumbus-reisen.de ?

0 Citovat

Nevite, jestli jde nejak na kissandfly zjistit rezervacni trida?

0 Citovat

Mělo by to být přímo na itineráři, kterej Ti přišel mailem, to písmeno v závorce za třídou ve které jsi rezerovoval (ve smyslu economy/business) já to teda tak měl, když jsem u nich něco kupoval 2 roky zpět.

0 Citovat

Myslel jsem, jestli se to neda zjistit uz behem rezervace, jeste pred tim nez to potvrdim. No necham se prekvapit, predpokladam, ze mi to da nejnizsi dostupnou. Ale stejne dik za odpoved

0 Citovat

zdravim, potreobval by som usetrit nejakych 200 korun na letenke :D kludne to SZ, ak mate tipy kde sa este co da rumbovat. Ide o one way let MAD-BTS s Ryanair. diky

0 Citovat

Tak jsem se stal oslíkem i já 🙂 Na Lastminute.fr jsem narazil na hezkou chybku ORY-FDF za neodolatelných cca 5 tis. Kč s tím, že let tam je přímý s Corsairem a zpět z FDF s LIAT do Bridgetownu, odtamtud opět s LIAT do PTP a z PTP s Corsairem do Paříže. Od Lastminute.fr mi přišel v pořádku potvrzený itinerář a když jsem překontroloval rezervaci na stránkách Corsairu, tam chybí první zpáteční segment z FDF na Barbados a cesta zpět podle jejich e-ticketu začíná až na Barbadosu. Aby toho nebylo málo, Checkmytrip vidí začátek mojí zpáteční cesty dokonce až z PTP a LIAT pro změnu můj e-ticket nezná vůbec. Corsair mi napsal, ať si to vyřídím s Lastminute.fr a s těmi jiná komunikace než přes call centrum francouzsky zřejmě není možná, na což se moc netěším, ale zkusím to. Přiznám se, že pokud se mi nepodaří najít řešení s Lastminute.fr, zkusím u své banky reklamaci platby, protože jsem dostal jinou letenku, než jsem si objednal. Přiznám se, že mě vlastně nikdy nenapadlo, že může dojít k takovéhle situaci - objednáte si letenku z bodu A do bodu B a oni vám vystaví letenku z C do B 🙂 

0 Citovat

@Ivan

Podobnou letenku mám i já, avšak s trasováním ORY-PTP/FDF-BGI-PTP-ORY. Vzhledem k nevěrohodnosti a nespolehlivosti už zmiňovaných prodejců jsem letenku vzal přes Expedii za 136 USD. Na Expedii jsou vidět všechny legy, na stránkách Corsairu chybí FDF-BGI, avšak na Liatu je vidět celý a potvrzený zpáteční segment, proto už se v tom dál nevrtám. Stejný chybový tarif má nakoupeno třeba několik desítek Poláků, přičemž jejich letenky vykazují totožné anomálie a nikdo to neřeší. Jeden z nich má tento tarif proletět v 8 lidech už začátku května,  tak uvidíme.  
0 Citovat

Stejnou trasu jsem proletěl v lednu. Taky mi na stránkách corsairu vypadl jeden segment, ale na stránkách liatu bylo vše v pořádku, tak jsem to dal neřešil a vše proběhlo bez problémů. 

0 Citovat

@puketapu Super :-) Nějaké poznatky, tipy z této cesty? Jak je to se sedadly na těch longhaulech, dají se vybrat bezplatně během on-line checkinu? 

0 Citovat

OK, pánové, to jste mě docela nalili optimismus do žil.

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

@puketapu Super :-) Nějaké poznatky, tipy z této cesty? Jak je to se sedadly na těch longhaulech, dají se vybrat bezplatně během on-line checkinu? 

Tuším, že při OLCI šlo vybrat sedadla zdarma. 

Let s Corsair žádná sláva. Jídlo a servis podprůměr, ale za ty prachy se to dá zvládnout 😉 IFE u některých sedadel vůbec nereagovalo, takže radši si vzít svůj tablet nebo knížku. 

0 Citovat

Jen jeden hloupý dotaz, proč má smartwings na stránkách letenku za třeba 4000,- a tady na vyhledavači přes Cestujlevne.com je za 3800,-? Kde je rozdíl? :)

0 Citovat

Mají vysoký servisní/transakční poplatek, v GDS jsou jejich tarify bez tohoto poplatku, proto mohou být jinde ceny nižší než přímo u nich.

0 Citovat

po dlhsom case som kupil klasicku letenku (LOT KTW-WAW), zosekal som to cez billigflug.de o nejakych 20 euro pre dve osoby. ale do nejakych komplikovanejsich itinerarov by sa mi uz nechcelo

0 Citovat

Ono je i pekny rozdil kdyz to kupujes pres CSA web nebo QS web. Cenovy rozdil i v radu sto korun.

0 Citovat

tam jsem koukal a ty to mají snad o 1300,- dražší :D Kupuji tedy tady, opět přes cestujlevne.com

0 Citovat

puketapu napsal(a):

Tuším, že při OLCI šlo vybrat sedadla zdarma. 

Let s Corsair žádná sláva. Jídlo a servis podprůměr, ale za ty prachy se to dá zvládnout 😉 IFE u některých sedadel vůbec nereagovalo, takže radši si vzít svůj tablet nebo knížku. 


Mr to tedy přišlo super, Corsair - jídlo i pití ok, servis super. I náhradní vamosair byl prima :) priskoky s Liatem paráda. 

0 Citovat

xmas napsal(a):


Mr to tedy přišlo super, Corsair - jídlo i pití ok, servis super. I náhradní vamosair byl prima :) priskoky s Liatem paráda. 

Já jsem s Corsairem letěl před lety na Réunion a bylo to docela OK. Jinak jsem to s pomocí Lukáše Horáka (ještě jednou dík!) dořešil a všechno mám potvrzené. Jinak dokonce ten Lastminute.fr docela čile komunikoval přes Twitter a dostal jsem z nich ten chybějící PNR Liatu i touhle cestou. Tak už jen zbývá, aby tam v listopadu nebyly ty řasy...

0 Citovat

No zde vychvalovaný partner Student Agency stojí za dvě věci ..

Právě v těchto situacích jaká nastala bych očekával pružnost!

Že byl zrušen let na 22.3 z Madridu do Prahy o tom vím čtyři dny pouze z hromadně rozesílaných emailů od ČSA.

SA stále mlčí na email žádná reakce dovolat se tam je nemožné tj. vzhledem k situaci ve Španělsku jsem přejel do Portugalska a za své koupil přes TAP Faro-Praha-Lisabon!

To by možná to Gotogate co tu letenku z Madridu nabízelo o čtyři kila méně reagovalo lépe !!

0 Citovat

Ty žiješ ve vakuu? Situace je mimořádná, naposled kdy se v takovémhle měřítku rušily letenky bylo 9/11, ale tenkrát byl objem letecké dopravy mnohem menší než dneska. Nezvládá to nikdo, mně se dneska za celý den nepodařilo dovolat na Lufthansu, a to jsem zkoušel českou, německou, francouzskou a US.  

0 Citovat

lma napsal(a):

Právě v těchto situacích jaká nastala bych očekával pružnost!

Tento problém jsi si na sebe upletl zcela dobrovolně.

0