Hezký den, zítra odlítám z Bratislavy do Athén a z Athén potom na Santorini s Ryanairem. Dneska jsem zjistila, že je kufr na výšku i s kolečkama a madlama asi o 2 cm vyšší, myslíte, že to bude velký problém? Dále mám zamluvené jedno odbavené zavazadlo, mám stále nárok i na dvě kabinová zavazadla nebo už ne? Děkuji moc, hezký den Míša  .

Ryanair zavazadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

18 reakcí

Hezký den,

zítra odlítám z Bratislavy do Athén a z Athén potom na Santorini s Ryanairem. Dneska jsem zjistila, že je kufr na výšku i s kolečkama a madlama asi o 2 cm vyšší, myslíte, že to bude velký problém? Dále mám zamluvené jedno odbavené zavazadlo, mám stále nárok i na dvě kabinová zavazadla nebo už ne?

Děkuji moc, hezký den

Míša smiley

0

Na kabinová zavazadla máš samozřejmě stále nárok. A ty dva centimetry budou problém, pokud to bude někdo kontrolovat smiley V poslední době mně přijde, že už nejsou tak přísní. Ale náhoda je blbec a rozměry mají jasně daný...

0 Citovat

Děkuji moc, ted jsem si nějak nebyla uplně jistá jestli opravdu můžu mít oboje smiley a nakonec jsem zjistila, že i zavazadlo odpovídá, tak hned jsem klidnější smiley děkuji

0 Citovat

Na ty rozměry opravdu pozor, Ryanair má výšku jen 50 cm a hloubku 20 cm, na rozdíl např. od easyJetu který má standardní letecké rozměry 55 x 45 x 25. A i 1 cm je problém - osobní zkušenost a ne zrovna levná. Ale je to opravdu o lidech, viděl jsem běžně procházet lidi s taškami které 20 cm neměly ani náhodou...

0 Citovat

Počkej, na stránkách ryanairu je napsaný rozměr 55 cm na výšku, to doufám platí?

0 Citovat

Zrovna u Ryanair mi kvůli trčícím kolečkům problém dělali a chtěli doplatek. Tak jsem ten kufr do geberit testru narvala obráceně, udělala smutné oči a naštěstí mě nechali být. Ale od té doby už raději vozím skutečně přesný rozměr smiley

Větší zavazadlo - maximální povolené rozměry v cm: 55 x 40 x 20 Maximální povolená váha: 10kg
Menší zavazadlo - maximální povolené rozměry v cm: 35 x 20 x 20

Podařilo se mi sehnat tu malou tašku přesně v povolených rozměrech (což je docela prostorná taška a není na ni váhový limit) a dávám do ní všechny těžké věci- náhradní boty, pokud potřebuji, foťák, čtečku, tablet, průvodce atp. Pozor ale na duty free- do letadla Vás pustí jen se dvěma kusy zavazadel, takže pokud máte tašku s duty free, už nemůžete mít tu malou příruční. Takže nákup z duty free případně narvat do kufru.

0 Citovat

Ahoj, měl bych otázku ohledně menšího zavazadla 35 x 20 x 20 cm, lze přepravit třeba batoh který je sice větší o trošku ale dá se zmáčknout do těch rozměrů a vejde se pod sedadlo před vámi?

0 Citovat

ano, to nebude problem, vcera som tak cestoval, normalna prirucna batozina (vacsi ruksak) a jedne maly ruksak, kde som mal turisticke boty.

0 Citovat

ahojte, prosímo radu, zda to chápu správně, jsme 4 dospělí 1 infant :-) máme dvě odbavené zavazadla 20 kg...sebou si tedy můžeme vzít každá dospělá osoba batůžek a dle popisu na webu může mít i infant tašku, batoh 45x25x20..chápu tedy dobře, že můžeme mít dohromady 5 batohů :-) máte někdo zkušenost..kočárek klasika bereme...

Díky moc

0 Citovat

Ano, mělo by to tak být. 4 bagy + 1 baby bag. 

1 Citovat

Ryanair podle médií zvětší rozměry příručního zavazadla bez příplatku

https://1url.cz/hJEqN

0 Citovat

No já ti nevím, když z jedné strany uberu 5 cm a z druhé přidám 5 cm, je to zvětšení o 20%? 😀

3 Citovat

Zvětšení to samozřejmě je - alespoň je stejný rozměr s Wizz. Ale jinak tyhle iniciativy jen povedou ke zdražení letenek... 

0 Citovat

matej15 napsal(a):

No já ti nevím, když z jedné strany uberu 5 cm a z druhé přidám 5 cm, je to zvětšení o 20%? 😀

nezdá se to, ale je to zvětšení přesně o 20% 

0 Citovat

Jo máš pravdu, blbě jsem si to přečetl. Myslel jsem že 40x20x25 se mění na 40x25x20 a ono se to mění na 40x30x20, takže skutečně tam 5cm přidali. Takže nově 24 litrů místo 20 litrů.

4 Citovat

No papírově zvětšení je, ale tuším, že klece jsou už teď větší a pochybuji, že by je předělávali. Takže za mě žádná změna, spíš bude víc dohadování u gatu...

0 Citovat

Ano, klece jsou větší. Dokonce asi 42x31x21. Ryanair přiznával 42x30x20. To jsem myslel, že je známá věc. Ale jak to všechny travel servery prezentují jako velkou novinku, tak to byl asi travel hack. 😁

0 Citovat

Klece jsou samozřejmě trochu větší ale rozhodně ne o 5 cm. 

Tenhle dobrovolný vstřícný krok dělá Ryan hlavně proto, aby zabránil přijetí tvrdších nařízení.

Chystají se legislativní změny týkající se rozměrů i hmotnosti, která doposud u Ryanair byla u příručáků neomezená. Wizz už někde i instaluje nové klece s automatickým vážením.

Dá se očekávat, že dopravci po schválení změn budou instalovat nové klece, právě s automatickým vážením.

0 Citovat

"Wizz už někde i instaluje nové klece s automatickým vážením.

Dá se očekávat, že dopravci po schválení změn budou instalovat nové klece, právě s automatickým vážením."

Tak určitě. A aby to vypadalo ještě víc nenápadně, dávaj tam svoje starý logo.

Zase tady zbytečně uvádíš lidi v omyl, ty legislativo.

0
18 reakcí