Ahoj Dave, ahoj všem. Neměli byste nějaký tip na letenku do Mexika (Mexico city, Cancún)? Termín: nejlépe únor 2016 Počet osob: 2, délka pobytu: 3 týdny, bez zavazadla (pouze příruční). Nemusí být odlet z Prahy, ale nějak dobře dostupnej. Např letenky do Milána jsou za cca 2500, to není tak hrozný, Když by se našla letenka do mexika třeba kolem 10, 11 tis.Kč. chtěli bysme max 2 přestupy (např. přstup v Miláně a pak např. v Londýně) Ležím v tom už týden , a moc se mi nedaří nic najít. Nebo mám být v klidu a něco se ještě objeví? Nebo udělat kombinaci let do Miami a tam pak přískok do Cancúnu? Docela bysme brali nějaký 3 denní stop over při spáteční cestě v Miami. Takže ideální volba by pro nás byla letět "odsud" rovnou (s 1-2 přestupy) do Mexika a zpět se stopoverem v Miami  .

Mexiko

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

14 reakcí

Ahoj Dave, ahoj všem.

Neměli byste nějaký tip na letenku do Mexika (Mexico city, Cancún)?
Termín: nejlépe únor 2016
Počet osob: 2, délka pobytu: 3 týdny, bez zavazadla (pouze příruční). Nemusí být odlet z Prahy, ale nějak dobře dostupnej. Např letenky do Milána jsou za cca 2500, to není tak hrozný, Když by se našla letenka do mexika třeba kolem 10, 11 tis.Kč.
chtěli bysme max 2 přestupy (např. přstup v Miláně a pak např. v Londýně)
Ležím v tom už týden , a moc se mi nedaří nic najít.
Nebo mám být v klidu a něco se ještě objeví?

Nebo udělat kombinaci let do Miami a tam pak přískok do Cancúnu?
Docela bysme brali nějaký 3 denní stop over při spáteční cestě v Miami.

Takže ideální volba by pro nás byla letět "odsud" rovnou (s 1-2 přestupy) do Mexika a zpět se stopoverem v Miami smiley)

To si navymýšlím, co?

Předem díky
Vlasta

0

521 EUR/pp s AirCanada z Berlína nebo Mnichova. Žádná sláva.
Z Milana vychází nejlevněji iberia.com za 460 EUR /pp. Asi bych ještě měsíc počkal.
To je zpátečka bez Miami smiley

0 Citovat

U nas jedna pulka leti (unor 2016 - MIA stopover je v cene):

PRG - MXP (1400) Easy
MXP - MIA (9200) Turkish
MIA - CUN (1700 + 9k mile one world) American

druha pulka (vcetne me) se dohaduje co dal se zrusenyma letenkama 1st od AA - pokud to nedopadne tak koupime pravdepodobne bud primy charter z DE (da se okolo 300e) nebo pockame na nejaky C kix za ocean a pak se priblizime za mile s AA..

0 Citovat

Kickassone: Diky za tipy. Sice moc nerozumim tem zkratkam AA, C kix apod., ale to neni tak dulezite.
Ty ceny jsou aktualni, nebo jsou to ceny, za ktere jsi kupoval treba pred mesicem ?

0 Citovat

Cca tyden nebo 2 zpatky.. Konkretne vidim v gmailu October 29 mi prislo od kamose ze kupoval letenky MXP - MIA, byla to nejaka vetsi akce TK smiley

0 Citovat

Tak dnes koupeno. Praha - Amsterdam (3.200,-) a Amsterdam - Cancun (10.100,-).
Myslím, že je to slušné.

0 Citovat

Presne ten jsem koupil. Tam Amstr-Lond-Can a zpet pres Phil. Jinej lepsi spoj z Amstru do Prahy jsem nenasel na ten muj termin. Je tp vikend, tak ro bylo aso trochu drazsi. Ale celkem 2 2-hodinove prestupy na cestu je v pohode.

0 Citovat

Ahoj, koukám po lokálních přeletech v Mexiku. Zatím je hledám Skyscannerem. Zdá se mi, že tam možná nejsou všichni dopravci. Je pro Mexiku nějaká lepší alternativa nebo nějaká v SC opomenutá aerolinka? Dík

0 Citovat

Pozri Wiki letiska a aerolínie do tvojej destinácie

0 Citovat

Zrovna Skyscanner zobrazuje všechny hlavní mexické aerolinky, tedy AM, Volaris, Interjet a VivaAerobus a i menší aerolinku TAR. Neukáže jen malou aerolinku Calafia Airlines operující především z Guadalajary po západním pobřeží. 

0 Citovat

OK. A někdo lépe informovaný - je rozumné po Mexiku popojíždět autobusy na ose Mexico City - Oaxaca - Yucatán? :D Nemyslím kvůli pohodlí, spíš kvůli bezpečnosti.

0 Citovat

my jsme to tak jeli a bylo to v pohodě, ale taky je to už asi 5 let:  Mex. City - Puebla - Oaxaca - Tuxtla Gutierrez - Palenque - Tulum a pak nějaké další zastávky po pobřeží až do Cancúnu.

0 Citovat

Dík. Začnu si to hledat. Docela se mi líbí itinerář od CK Sen a asi ho napodobím :D Rome2rio mi přijde u Mexika celkem hloupé. Nějaký tip do začátku na autobusové společnosti / vlak? (+ jestli se dají koupit lístky online nebo jak je to u nich s místem)


itinerar.jpg

0 Citovat

Já přiletím do Mexico City a odlétám z Cancúnu. Takže to je po cestě ;) Skoro jako na tom obrázku, Marto.

0 Citovat

Všechno jsme řešili na místě.  Jak se ty autobusy jmenovali, fakt nevím - prostě to, co zrovna jelo. Myslím, že přejezd mezi Palenque a Tulumem byl třeba asi 11hod přes noc a každý jsme měli celou sedačku v buse, takže plno nebylo.

Jinak ten itinerář jsme měli skoro stejnej, jen jsme vynechali Acapulco a jeli jižní Yucatan.

Celé to vypadalo takto: MC - Teotihuacan (pyramidy)- Cholula (Puebla - Popocatepetl) - Oaxaca (tequila) - Tula (nevím) - Tuxtla Gutierrez (krásnej přírodní park)  - Palenque (pyramidy v pralese) - Chetumal (vodní želvy) - Tulum (nic) - Playa del Carmen (vůbec nic) - Puerto Morales (menší středisko u moře, ne tak divoké jak P. Carmen nebo Cancun) - Cancun (jen na odlet)

foto, itinerář a nějaké ceny zde: http://monca.cz/?q=taxonomy/term/9

0
14 reakcí