Ahoj, přestupujeme v Amsterdamu (ne v rámci jedné letenky) na let do Londýna a pak do Cancúnu. Takže jedna letenka je PRG-AMS a druhá AMS-LGW-CUN. Na přestup máme všude cca 2 hoďky. Chtěl bych si nastudovat dopředu, kde kam pak jít a jak to bude s palubníma lístkama, ale nikde zatím nemám, na jakém terminálu v Amserdamu přistaneme a z jakého poletíme. V PRG jasný, terminál 2. V Londýně je to terminál N. Může někdo poradit, nebo se nemám vzrušovat a až vylezeme z letadla, vše bude jasné? Check-in si uděláme den předem na webu, letíme jen s baťohama. A ktomu check-inu bych měl taky otázku. Z AMS letíme s jednou společností (BA), ale dva různé lety (AMS-LGW a LGW-CUN). Stačí nám udělat asi jen jeden check-in, počítám, že nám budou vystaveny 2 palubní lístky na oba dva lety ... Nebo je to jinak? Předem díky za rady .

Přestup v Amsterdamu

Založil(a) ve fóru Letiště

Rozdiel je cca 500 na letenke..

Na kufry nečakám, letíme len s batohmi :)

0 Citovat

Když jsme u toho, mám letenku z AMS do Salvadoru s přestupem v Mexiku.

Aeromexico několikrát přesouvalo časy letů a momentálně mám při zpáteční cestě čas na přestup v Mexico city z původních 2 a půl hodiny jen hodinu.

Předpokládám, že pokud nestihnu přestup a tedy přílet do AMS v 17 hodin, tak mi stejně nepomůže pokud si koupím let do Prahy s KLM až ve 20:50 že?

0 Citovat

Ján Chocholáček napsal(a):

Rozdiel je cca 500 na letenke..

Na kufry nečakám, letíme len s batohmi :)

Jestli batoh jako kabinové zavazadlo, tak se to dá stihnout. Když nebude větší zpoždění. Na cestě zpět bývám odvážnější, než když cestu začínám.

0 Citovat

Na té cestě zpět jen s batohem je to OK. Ale nesmí být zpoždění :) Přestup se dá stihnout za 30 minut.

Padrino, je to tak. Letěl bys dalším, který bude až druhý den. Bohužel se v této variantě nevztahují ani kompenzace.

0 Citovat

Ahoj, letíme z Amsterdamu do Mexika s Aeromexico a váhám, jakej spoj z Prahy do Amsterdamu zvolit. Odlet z AMS je 22:25, nejlíp časově vychází KLM, který má přílety 15:55 nebo 19:55. Budeme mít zavazadla k odbavení , kdyby přiletěl let na čas, bylo by to úplně ideální, ale nevím, jak dalece v únoru můžu počítat s příletem na čas. Hodina zpoždění by pak byla velkej problém...

0 Citovat

Do únoru ešte môžu kľudne zmeniť aj letové časy o pár desiatok minút (t.j. bez nároku na zmenu), skôr by som šiel na istotu s príletom o 15:55. V zime je tiež častý problém de-icing, to môže úplne vpohode zdržať odlet o hodinu, hlavne pri rizikových podvečerných odletoch tesne po západe slnka. Po ceste naspäť nech to kľudne uletí, ale na long haul by som nikdy nekupoval prestup pod 3 hodiny, ideálne 4, tobôž na veľkých letiskách a s odbavenou batožinou.

0 Citovat

Určitě - přílet 19:55 bych neriskoval, zvlášť s kufrem. AMS zrovna nevyniká rychlostí systému bagáže, resp. může stát, že kufr už bude čekat na páse na vás, ale taky to, že budete vy čekat na kufr půl hodiny.

0 Citovat

Z nedávné zkušenosti z přestupu v Amsterdamu mohu říct, že letadlo rolovalo ca. 20 minut od ranveje k letištní budově. Potom jsou dlouhé trasy po letišti a jít přes pasovou kontrolu a vstoupit do Schengenu. Rozhodně zvolit více času na přestup, člověk se pak tolik nestresuje.

0 Citovat

rezervy treba...aj ked napr. v taktomto pripade nepomoze asi ani rezerva jeden den

https://www.facebook.com/KLM/pos...nref=story

0 Citovat

Tam teď mají nějaké časté problémy, nejdřív výpadek celého holandského řízení letového provozu, teď počasí... Jinak boarding na let do MEX začíná hodinu před odletem. A zrovna Amsterdam je bezvadné letiště, kde si je kam pohodlně zalézt, číst si, hrát na klavír, kupovat parfémy... Jak kdo chce. :-)

Btw, neletí ještě mezi těmito časy ČSA? Co koukám, 17:25 z Prahy, takže tak před 19 by tam mělo sedat?

0 Citovat

Díky všem za rady a doporučení dřívějšího letu. ČSA ten den (sobota) má přílet jen v 8:40, brzy letí i EasyJet ( 12:00). Docela mě těší, že je AMS letiště, kde se dá pohodlně strávit těch pár hodin navíc. Snad tam najdeme nějakou vhodnou kratochvíli. Jen pro zajímavost přikládám výpis reálných příletů za prosinec


klm.png

0 Citovat

Mně vyšlo to to ČSA jako jedno z nejdražších a je to hladolet.

KLM vychází už levněji, ale nejlépe mi i s ohledem na čas vyšla kombinace s AF/KLM a přestupem v Paříži.

0 Citovat

Jen jsem se teďka cvičně podíval na lety PRG-AMS a všechny odpolední lety jsou zrušeny kvůli počasí, takže ve finále asi budu vděčnej za to, že to vůbec poletí a že budu moci proflákat na letišti v Amsterdamu těch plánovaných 6 hodin :)

0 Citovat

theo2 napsal(a):

Jen jsem se teďka cvičně podíval na lety PRG-AMS a všechny odpolední lety jsou zrušeny kvůli počasí, takže ve finále asi budu vděčnej za to, že to vůbec poletí a že budu moci proflákat na letišti v Amsterdamu těch plánovaných 6 hodin :)

My sme boli radi, ze sme mali kupeny let do AMS dva dni pred odletom do MEX. Let zrusili, a na dalsie dva dni boli lety s Easyjetom vypredane, takze prebookovanie nepripadalo do uvahy. Nakoniec sme isli v noci s Flixbusom. Na ceste tam si vzdy davam aspon 1 den medzi odletmi, naspat ma to uz moc netrapi.

0 Citovat

Přestup v Paříži je super nápad...

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Přestup v Paříži je super nápad...

To jo, letet do Amstru pres CDG, to uz radsi vlakem....

0 Citovat

Andrea napsal(a):

My sme boli radi, ze sme mali kupeny let do AMS dva dni pred odletom do MEX. Let zrusili, a na dalsie dva dni boli lety s Easyjetom vypredane, takze prebookovanie nepripadalo do uvahy. Nakoniec sme isli v noci s Flixbusom. Na ceste tam si vzdy davam aspon 1 den medzi odletmi, naspat ma to uz moc netrapi.

No nazdar, tak to vypadá, že je to asi jejich běžná praxe (taky byl vítr? ) To už abych chystal plán B - doufám, že nám dají avizo aspoň dva dny dopředu, abysme tam dojeli autem :) Zajímavý, že třeba ČSA teď odpoledne letělo, ale oba lety KLM byly zrušeny...

0 Citovat

Některé dotazy opravdu nechápu... Vy nečtete noviny, nedíváte se na televizi (jinou než tu pro debily, novu)???

https://www.reuters.com/article/...SKBN1ES1CO

Easyjet nemá v Praze bázované žádné letadlo, tzn jestli se někde zaseklo kvůli počasí tak do PRG jednoduše nepřiletí a let se zruší. Na rozdíl od "domácích" ČSA.

Odlety z dalekých letišť na separátní letenky mají svoje rizika, zejména pokud se tam nedá operativně dostat jinak.

0 Citovat

Nevím, komu byl určen předchozí příspěvek. Pokud mně, pak bych řekl, tady někdo asi nečte příspěvky, než dává lekce ze sledování denního tisku a zpravodajských TV relací ;) Ten vítr jsem zmínil, než jsem to psal, díval jsem se na hodnoty přes accuweather - těch 55km/h s nárazy je přes 90 km/h je samozřejmě pořádnej fičák a proto mě zajímalo, z jakých jiných důvodů než počasí KLM lety ruší. Mimochodem, dnešní odpolední KLM let PRG-AMS byl opět zrušen...

0 Citovat

To je vždy risk - jeden let zruší, do dalšího se všichni nevejdou, můžeš požádat o přesměrování přes jiné letiště. Záleží kolik máš času.

Dá se i autem, ale je to 9 hodin a i po cestě se může stát porucha.

Jezdit do Amsterdamu kvůli přestupu den, nebo dva předem, platit hotel, nebo celý den čekat na letišti - to je dost vopruz a finanční efekt levné letenky se úplně vytratí.

0 Citovat

No jasne, je to vopruz, ale nechcem riskovat, ze potom neodletim na dovolenku. A chvalabohu mame v AMS kamaratov, kde mozeme vzdy prespat.

theo2 - v den ked sme mali letiet do AMS sa tam stalo toto: http://www.independent.co.uk/new...96246.html Myslim, ze kvoli tomu sa zdrzalo lietadlo smer Praha a po niekolkych posunutiach odletu ho nakoniec zrusili.

Petr ma asi bude nenavidiet, ale my televizor ani nemame a noviny fakt necitam. Inak mam lepsie veci na praci ako sledovat ci niekde vietor vyvracia vlaky. Co ma zaujima, to si najdem a co sa ma tyka sa ku mne dostane :)

0 Citovat

Pokud nevíte, tak v Západní Evropě teď řádí bouře Eleanor ( či jak se jmenuje ) už nějaký den, takže je silný vítr apod na území Švýcarska, Francie, část Německa, Belgie, Nizozemí a Británie... Takže, pokud to letadlo letí z nějaké této oblasti do PRG a pak zase jinam, tak nejspíše bude někde seklé a raději zruší let....

0 Citovat

Ahoj, let z Prahy do Curacao s přestupem v AMS, na přestup bychom měli asi 50 minut, oba lety jsou s KLM, odbavené zavazadlo bychom měli, co myslíte, je to reálné? Za mě logicky ano, když je to jedna společnost, ale radši se ptám, jestli s tím nemáte někdo zkušenost :) Díky!

0 Citovat

Záleží pouze na tom, jestli poletíte na čas nebo ne, pokud jo, tak to reálné je, jinak by Ti tu letenku ani neprodali, pokud by to nebylo reálné.

0 Citovat

ahojky, zkusím sem, jestli má někdo aktuální info..

přemýšlím nad letem do US (duben) s přestupem v AMS, budu cestovat sama s dvěma malými dětmi. Zavazadla vč. kočárku odbavím ve VIE, ale dle  propozic letu je na přestup v AMS jen 55 min,.. to se mi zdá dost málo. 

Lětěla bych obě cesty s KLM. 

Přes AMS jsem však nikdy neletěla, tak se trošku bojím, abych se neztratila :-) 

přece jen s dětmi to bude trošku stress. Další varianta je čekačka až 6h, což mi zase přijde moc.. Tak mě zajímá těch 55 min, určitě to je stihnutelné, jinak by to tak neplánovali, ale ze zkušeností ostatních.. co myslíte.? 

0